Majoitus kohteessa Zillertal

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Zillertal

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Zillertal

Zillertalin laakso on itävaltalaisen maakunnan Tirolin eteläinen laakso Alpeissa, joka koostuu viidestä loma-alueesta. Zillertal on häikäisevän kaunis laskettelukohde, joka tarjoaa talviurheilun ystäville 632 kilometriä laskettelurinteitä. Täällä voit lasketella joka 3500 metriä merenpinnan yläpuolella ja ihailla Itävallan Alppejen huikeita maisemia. Laakso on saanut nimensä sen läpi virtaavalta Zillerjoelta, joka on hurmaavan kaunis pala vuoristoluontoa. Zillertalin eri lomakeskuksissa voit nauttia maukkaasta ruoasta, vilkkaasta yöelämästä ja todella hyvästä seurasta. Alue on siis oikea laskettelijan paratiisi, johon kannattaa suunnata hiihtolomallaan nauttimaan raittiista alppi-ilmasta, auringonpaisteesta ja talviurheilusta.


Mikä ihmeen Zillertal?

Zillertaliin asettui asumaan ihmisiä jo pronssikautena noin 1200-800 ennen kristuksen syntymää. Monet alueen kylien nimet ovat peruja antiikin roomalaisten valtakaudelta, joka alkoi noin 15 eaa kun roomalaiset valloittivat koko alppialueen aina Donau-joelle saakka. Alue esiintyy kirjallisissa dokumenteissä ensimmäisen kerran vuonna 889 nimellä Cillarestale, johtuen alueen kristillisymisestä noin sata vuotta aikaisemmin. 1800-luvulla monet matkailukirjailijat kirjoittivat Zillertalin uskomattomasta luonnosta ja sen ihmisistä. Varsinkin laakson reissaavista kauppamiehistä ja laulavista perheistä kerrotaan kirjallisuudessa paljon. Kun vuorikiipeilystä tuli muodikas harrastus 1800-luvun loppupuolella, Zillertaliin ruvettiin rakentamaan turisteille mökkejä. Talviturismi alkoi aluella kuitenkin vasta 1950-luvulla kun paikalle rakennettiin laskettelukeskus Gerlosstein, joka kulkee nykyisin nimellä Zillertal Arena. Tämä päivänä Zillertal elää lähes ainoastaan turismin voimin, joka tuo alueelle pari miljoonaa vierasta vuosittain.

Zillertal jaetaan neljään loma-alueeseen:

 • Aivan laakson suussa sijaitsee hyvin yksinkertaisesti nimetty loma-alue Erste Ferienregion, jossa aurinko paistaa pisimmiten päiväsaikaan.
 • Seuraavaksi tulee Zillertal Arena, jota kutsutaan Alppejen iloisemmaksi loma-alueeksi.
 • Mayrhofen-Hippach taas on Itävallan hiihtoturismin lellikki. Täältä löydät loputtomasti ylellisiä ravintoloita, kylpylöitä ja kaunista luontoa, joka houkuttelee varsinkin varallisemmat turistit luokseen.
 • Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä on Tux-Finkenberg, johon kuuluu 372 neliökilometriä suuri luonnonpuisto, jossa on koskematonta luontoa kerrakseen.

Haluaisimme nyt kertoa näistä neljästä loma-alueesta teille hieman tarkemmin, jotta voit tehdä paremman valinnan.


Laakson suu Erste Ferienregion

Erste Ferienregioniin kuuluu kaksi hiihtokeskusta, Fügen/Hochfügen ja Kaltenbach, joissa on yhteensä 195 km rinteitä, 43 hissiä ja levittäytyy kahteentoista pieneen kylään, joista jokainen on hieman erilainen. Erste Ferienregion on Zillertalin alueista perheystävällisin. Täällä talvisesonki alkaa useimmiten marraskuussa, jolloin keskukset ovat auki vain viikonloppuisin. Joulukuusta lähtien hissit operoivat joka päivä ja sesonki jatkuu toukokuun ensimmäiseen päivään asti, kun sesonki lopetetaan juhlallisesti hiihtokilpailulla.

Aktiviiteetteja riittää myös niille, jotka eivät halua lasketella koko lomaa. Opastettua talvivaellusta voi harrastaa joka keksiviikko aamuyhdeksältä Fügenin kylässä. Vaellus kestää noin 2,5 tuntia ja maksaa vain kaksi euroa. Alueella on myös kuusi luistelurataa, joilla voi paitsi harrastaa jääkiekkoa ja luistelua myös osallistua jäädiskoon joka perjantai. Myös kelkkailu on yksi Erste Ferienregionin suosituimmista harrastuksista, ja kelkkailuratoja on useampi, joista voit valita tasosi ja rohkeutesi mukaan.

Kun alkaa paleltaa, kannattaa suunnata Fügenissä sijaitsevaan kylpylään, Erlrbnistherme Zillertaliin. Tämä on oikea koko perheen leikkikenttä, jossa on muun muassa Länsi-Itävallan pisin vesiliukumäki Black Hole, jolla on mittaa 134 metriä. Muita kohokohtia ovat esimerkiksi suola-allas, aalto-allas, 8 saunaa ja laadukkaita hoitoja.


Vauhdikas Zillertal Arena

Zillertal Arena, joka kulkee myös nimellä Zell-Gerlos ja on paitsi Zillertalin suurin myös yksi Itävallan suurimmista hiihtokeskuksista. Alueella on 139 kilometriä rinteitä, 51 hissiä ja rinteissä 37 ravintolaa. Zillertal Arenan hissit voivat kuljettaa 76 000 ihmistä tunnissa, mikä on aikamoinen määrä. Zillertal Arena on kaikista neljästä loma-alueesta modernein ja laadukkain. Tämä alue sopii koko perheelle ja on aivan yhtä jännittävä kesäisin kuin talvisin.

Talvisin voi paitsi laskettelua ja lumilautailua harrastaa paljon muutakin. Tarjointaan kuuluu täälläkin luistelua, kelkkailua ja talvivaellusta, mutta lisäksi myös paljon muuta. Zillertal Arenassa saat ainutlaatuisen mahdollisuuden katsoa kulissien taakse. Pääset mukaan rinteenhoitolaitteen PistenBullyn matkaan katsomaan miten rinteitä ylläpidetään sesongin aikaan. Hinnaksi tulee 59€, jolla pääset ensin gondoli-hissilla tunturin päälle, sitten 1,5 tuntia hurjan ajoneuvon kyytiin ja sitten alastulo joko hissillä tai kelkalla.

Kesäisin Zillertal Arenan vieraita riemastuttaa paitsi loputtomat vaellusreitit myös monta muuta jännittävää aktiviteettia. Vuorikiipeilystä kiinnostuneille Zillertal Arena on täydellinen lomakohde. Gerlossensteinwand on luonnonkaunis kiipeilyseinämä, joka sopii kaikentasoisille kiipeiljöille. Toinen uskomaton kokemus on Arena Skyliner köysirata, jonka pisin etappi on 738 metriä ja nopeus jopa 50 km/h. Tämän lisäksi Arenassa voi harrastaa varjoliitoa, jokilaskua, melomista ja ratsastusta.


Ylellinen Mayrhofen-Hippach

Mayrhofen-Hippach on laskettelukeskus aikuiseen makuun. Täällä yhdistyvät sulassa sovussa modernit fasiliteetit ja vahvat vuoristoperinteet. Ruokailun ystävän kannattaa ehdottomasti suunnata Mayrhofen-Hippachiin, jossa on useampi maailmanluokan ravintola. Tämä on ainoa neljästä loma-alueesta, jossa rinteitä ammutaan lumitykillä, jotta laskettelu olisi taattua vieraille. Niin kuin muissakin Zillertalin kohtessa, täälläkin voit harrastaa kaikkia ylläolevia aktiviteetteja ja nauttia hoidoista. Mayrhofen-Hippachissa on vahva aprés-ski-kulttuuri ja voit tanssia monoissa yön läpi laskettelukeskusken baareissa ja yökerhoissa. Koska täällä, niin kuin muissakin Alppi-kohteissa, hissit sulkevat jo kello 16.30, juhlimisen voi aloittaa jo silloin tunturin päällä sijaitsevissa baareissa.

Kesäisin Mayrhofen-Hippachin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat. Tarjontaan kuuluu laskuvarjohyppyjä, vuorikiipeilyä, varjoliitoa, polkupyöräilyä, patikointia, ulkoilmavesipuisto ja paljon, paljon muuta.


Luonnonkaunis Tux-Finkenberg

Tux-Finkenberg, missä Zillertalin laakso päättyy, on luonnoltaan ehdottomasti kaunein neljästä lomakeskuksesta. Alue loppuu majesteettisesti säkenöivälle Hintertuxin jäätikölle. Kiitos jäätikön, täällä voi useimpina vuosina lasketella koko kesänkin läpi. On todella ainutlaatuinen kokemus hiihtää jäätiköllä keksellä kesää ja kokea kaikki neljä vuodenaikaa samaan aikaan. Parasta kaikessa on, että Tux-Finkenbergissä voi harrastaa kesälomansa aikana kaikkia eri aktiviteetteja. Yhtenä päivänä voit lasketella, seuraavana polkupyöräillä ruohikossa ja kolmantena uida kesäisessä järvessä.

Jäätikössä voi käydä jopa sisällä. Jääluola Natur Eis Palast on häikäisevän kaunis satumaa, jossa jättimäiset jäätapit roikkuvat luolan katosta, vesiputoukset ovat jäätyneet iäksi ja jäätikköjärvi on kuin ihmeen kaupalla säästynyt jäätymiseltä. Jäätikön huippulla, 3250 metriä merenpinnan yläpuolella, on uskomaton panoramaterassi, jolta voit nauttia unohtumattomista laaksomaisemista. Maastopyöräily on hyvin suosittua Tux-Finkenbergissa. Alueen verkkosivuilla ja turisti-infossa on paljon tietoa alueen eri pyöräilyreiteistä, joista voit valita omasi kuntosi mukaan. Pyörän voi vuokrata helposti alueen pyörävuokraamosta ja matkan voi aloittaa korkealta vuorista, sillä pyörän saa mukaan hissiin.


Jodlausta ja juustoa

Riippumatta siitä, minkä laskettelukeskuksen valitset ja saavutko lomailemaan kesällä vai talvella, sinun on ehdottomasti koettava Tirolilainen kulttuuri. Alueella on vahvat perinteet johon kuuluu maukas ruoka, iloinen musiikki ja luonnonrakkaus. Zillertalin erikoisuus on juusto. Täällä juustotuotanto tehdään edelleen perinteiseen, hitaaseen tapaan eikä lehmille tarjota syötäväksi mitään teollista rehua. Tästä tuleekin laakson ykkösjuuston nimi Zillertaler Heumilchkäse, joka tarkoittaa zillertalilaista heinämaitojuustoa. Toinen alueen juustoista on harmaajuusto Zillertaler graukäse, joka on lähes rasvaton lehmänmaidosta valmistettu aromikas juusto, josta valmistetaan esimerkiksi alueen kuulu juustokeitto. Jos et ole vielä saanut tarpeeksesi juustosta, maista paikallisten lempiannosta, Zillertaler Krapfen-taskuja. Nämä juustolla täytetyt taikinataskut uppopaistetaan pannussa ja tarjoillaan kuumina. Jos nälkä on suuri, maista Schliachtanudel -pasta-annosta, jossa paikallinen spagetti upotetaan monesta eri juustolaadusta tehtyyn kermakastikkeeseen. Kuten huomaat, nälkää ei Zillertalissa tarvitse nähdä. Kun on syönyt mahansa täyteen, kannattaa nauttia perinteisestä zillertalilaisesta kansanmusiikista, johon kuuluu paljon jousia ja parhaassa tapauksessa myös jodlaamista.

Zillertalissa ei todellakaan tekeminen lopu kesken. Olisitpa matkalla kesä- tai talvilomalle, Tirolin uskomattoman kaunis luonto on ulkoilma-aktiviiteettejen ystävän paratiisi. Juo hyvin, syö hyvin, urheile ja hemmottele itseäsi oikein kunnolla puhdistamalla niin mielesi kuin ruumisikin alppi-ilman voimin.

Eli ei muuta kuin Griaß di, tervetuloa Zillertaliin!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme