Majoitus kohteessa Zermatt

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Zermatt

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Zermatt

Zermattin kylä Sveitsin Valaisissa on yksi maan suosituimpia talviurheilukeskuksia ja vuorikiipeilykohteita. Matterhornin vuoren juurella sijaitseva kylä on täysin autoton ja hyvin idyllinen alppikohde, jossa kelpaa rentoutua ja urheilla. Hiihtokeskus palvelee kiitos useiden jäätiköiden talviurheilijoita myös kesällä ja Zermatt onkin Euroopan suurin kesähiihtokeskus. Zermatt on yksi maailman ehdottomasti kauneimpia hiihtokeskuskyliä, mutta kauneudella on hintansa ja Zermattissa on Sveitsin korkeimmat majoitushinnat. Meillä Wimdulla on kuitenkin tarjolla paljon halvempia vaihtoehtoja kuin kylän kalliit, ylelliset hotellit. Sivuillamme on monta sataa tarjousta kaikissa hintaluokissa, jotka voivat pelastaa hiihto- tai vaelluslomasi budjetin. Valikoimissamme on vuokramökkejä, asuntoja sekä vierashuoneita ja olemme aivan varmoja, että löydät niiden joukossa juuri oikean majoituksen sinun lomaasi varten!


Kiipeilijän klassikko

Vaikka Zermatt onkin nykyisin tunnetuin hiihtokohteena, alueen turismi alkoi jo lähes 150 vuotta sitten vuorikiipeilyyn liittyvällä tragedialla. Englantilainen Edward Whymper oli ryhmänsä kanssa ensimmäinen, joka kiipesi Matterhornin huipulle vuonna 1865. Vuoren huipulle oli moni yrittänyt jo viimeisten vuosikymmenten aikana ja Whymperin ja hänen kuusihenkisen tiimin onnistuminen oli suuri maailmanlaajuinen uutinen. Matkalla alas yksi köysistä kuitenkin katkesi ja neljä ryhmän seitsemästä jäsenestä syöksyi rinnettä pitkin kuolemaansa. Matterhornin jäätikkö peitti nopeasti ruumiit, eikä yhtä kiipeilijöistä löydetty koskaan. Tarina tragediasta levisi nopeasti kaikissa maailman medioissa ja Matterhornista tuli kuuluisa kohde, jonne monet suuntasivat uhmaamaan kohtaloaan.

Zermatt onkin todella yksi maailman parhaista kohteista jos harrastaa vuorikiipeilyä. Kylän ympärillä on huikeat 38 kappaletta yli 4000 metriä korkeaa huippua, joista suosituin on edelleen Matterhorn. Yli 3000 kiipeilijää kipuaa vuosittain Matterhornin huipulle. Matterhorn on kuitenkin sopiva vain kokeneille kiipeilijöille ja mukaan on otettava turvallisuudeksi paikallinen opas. Zermattin 38 huipun joukossa on kuitenkin kaikentasoisia reittejä ja esimerkiksi Breithornin huipulle voi kiivetä aloittelijakin. Sveitsin korkein vuorenhuippu Monte Rosa on monien vuorikiipeilijöiden unelma ja sen huipun saavuttamiseksi tarvitaan erinomaista kuntoa, paljon kokemusta ja monen päivän totuttelemista korkealla vallitsevaan hapentasoon. Zermattin keskustassa sijaitsevasta Alpin Centeristä voi saada lisätietoa ja varata kaikenlaisia kiipeilyjä. Useimmat kiipeilyreiteistä ovat auki vain kesäisin, mutta talvella voi lähteä lumikenkäretkille tai helikopterilla avustetuille hiihtomatkoille.


Talviurheilua myös kesäaikaan

Zermattin hiihtokeskus nimeltään Matterhorn ski paradise on uskomattoman monipuolinen ja suuri. Rinteitä on talvisin huikeat 360 kilometriä ja kesäisinkin rinnettä riittää 21 kilometriä. 63 hissiä palvelee talviurheilijoita, joten täällä eivät kokemukset varmasti lopu kesken. Matterhorn ski paradisesta on kulku myös Italiassa sijaitsevaan hiihtokeskukseen Breuil-CerviniaanKaikentasoiset laskettelijat saavat täällä tarpeeksi rinteitä käyttöönsä: sinisiä rinteitä on 75 km, punaisia 220.6 km ja hurjia mustia tai keltaisia rinteitä peräti 62.6 kilometriä. Pisin rinne on Matterhornin jäätiköltä kylään vievä monitasoinen rinne, jolla on pituutta 25 kilometriä ja jossa korkeusero alusta loppuun on uskomattomat 2300 metriä.


Kaunis kylä

Zermattin keskusta koostuu vain parista kauppakadusta vaikka kylässä on useimmiten paikalla samaan aikaan yli 20 000 lomailijaa. Zermatt suljettiin autoliikenteeltä jo vuonna 1931 eikä kylään saa ajaa polttoainemoottoreilla muut kuin pelastuslaitos ja hautaustoimistot. Turisteja palvelevat kuitenkin sähkömoottoreilla toimivat hiirenhiljaiset taksit ja minibussit, joilla pääse eri hisseille suoraan majoituksesta. Minibussi kuuluu hiihtopassin hintaan ja bussin reittiin kuuluu jokainen laakson hissipiste. Zermatissa ymmärtää, miten paljon normaalin kylän tai kaupungin äänistä on peräisin kulkuneuvojen moottoreista. Kylän ylle laskeutuu varsinkin yön tunteina hiljaisuus, jonka monet meistä tuntee vain maalta. Täällä voit kuunnella lintujen laulua, sirkkojen sirinää ja lumen liikettä aivan rauhassa.

Kylän pääkatu on nimeltään Bahnhofstrasse ja sen varrella on useimmat Zermatin kaupat ja hotellit. Kylän varakkaan asiakaskunnan takia useimmat kaupoista ja ravintoloista ovat suhteellisen ylellisiä ja hinnat ovat korkeita. Myös laatu on kuitenkin huipussaan täällä, joten saat rahan vastineeksi myös parasta. Jos haluat säästää rahaa, sinun paras vaihtoehto on käydä kaupassa ja kokata omassa majoituksessasi. Säästä budjetistasi osa, jolla voit käydä syömässä hyvin yhtenä iltana vaikkapa kylän legendaarisessa Chez Heinissa, jossa aterian hintaan kuuluu myös viihde, kun ravintolan kokki laulaa vierailleen paikallista poppia bändin säestyksellä.

Yöelämä Zermatissa seuraa samaa kaavaa kuin kylän muut palvelut - kallista mutta laadukasta. Kylän ehdoton klassikko on galleria, ravintola, baari ja elokuvateatteri Vernissage. Tämä paikallisen arkkitehdin ja taiteilijan Heinz Julen rakentama kompleksi on oikea taideteos. Jos haluat syödä ja nähdä elokuvan, täällä keittiön fusion ruoka tuodaan sinulle paikallesi elokuvateatteriin. Perinteisempää after-ski tunnelmaa edustaa kylässä Papperla Pub, jossa tunnelma on katossa aina ja vieraat tanssivat monoissaan klassikkojen tahtiin. Baarissa voit osallistua viinapainotteiseen onnenpyörä -kilpailuun, jossa ainoat häviäjät ovat ne, jotka saavat palkinnoksi shottilasin Evian -vettä. Jos tuurisi on niin surkea, baarimikko antaa sinun kuitenkin ottaa osaa kilpailuun uudestaan puoleen hintaan.


Urheilun ohella

Vaikka suurin osa turisteista tietenkin saapuu Zermattiin urheilemaan ja juhlimaan, kylässä on paljon muutakin tekemistä. Pitkän päivän jälkeen voi olla houkuttelevaa rentoutua jossain kylän hotellijen kylpylöissä. Useimmat kylpylät ovat laadukkaita ja avoinna ulkopuolisille maksua vastaan. Country Barissa on tarjolla pöytäjalkapalloa sekä biljardia ja hevosvaunuilla voi retkeillä kylän pääkadulta. Matterhorn museossa voit oppia kaiken vuoren historiasta ja nähdä esimerkiksi traagisen ensimmäisen huippukiipeilyretken aikana käytetyn köyden. Vaikka Zermatt on pieni kylä, sen historia on rikas. Kylän läpi järjestetään opastettuja kierroksia, joiden aikana selvitetään alueen taustoja ja kulttuuria. St. Mauritiuksen kirkon hautuumaalle on haudattu paljon ihmisiä, jotka kuolivat yrittäessään kiivetä läheisten vuorten huipulle. Katolilaisen hautuumaan yhteydessä on muistomerkki kaikkien vuorilla kuolleiden paikallisten oppaiden kunniaksi. Kylän alueella on kaiken kaikkiaan tusina kirkkoja ja kappeleita, jotka ovat hyvin kauniita ja monimuotoisia. Zermatissa on myös useita taidegallerioita, joissa voit katsella paikallista ja kansainvälistä taidetta.


Liikkuminen

Päästäksesi Zermattiin sinun on siis luotettava muuhun kuin omaan autoon. Kylään pääsee kätevimmin junalla Zürichistä, Baselista tai Genovasta. Jos kuitenkin tulet autolla, matkasi loppuu läheiseen Täschin kylään, josta matkaa on jäljellä 7 kilometriä. Täschistä Zermattiin pääsee joko junalla tai sähköisellä taksilla. Monet lentävät myös Milanon Malpensa lentokentälle, josta pääsee suhteellisen yksinkertaisesti junalla Zermattiin.

Zermatt todella on Euroopan hiihtokeskuksien aatelia, niin kesällä kuin talvella. Talviurheilijat ja vuorikiipeilijät voivat täällä kerätä ainutlaatuisia kokemuksia upeissa maisemissa. Jos suunnittelet lomasi hyvin ja varaat majoituksesi meiltä, voit myös nauttia ylellisestä ilmapiiristä tiukemmalla budjetilla. Wimdu toivottaa sinulle hauskaa Zermattin matkaa!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme