Majoitus kohteessa Zagreb

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Zagreb

Majoitus ja asunnot kohteessa Zagreb: Apartments

Kroatian Zagreb jää turisteilta usein näkemättä kun he kiirehtivät lomailemaan suoraan maan aurinkoiselle rannikolle. Zagreb on kuitenkin uskomattoman kaunis ja kiinnostava kaupunki, jonka tutkimiseen kannattaa ehdottomasti käyttää hieman aikaa. Zagreb on suhteellisen suuri kaupunki, jossa on pikkukaupungin tunnelmaa. Kaupungin monet historialliset vaiheet antavat sille ainutlaatuisen tunnelman, jossa sekoittuvat sulassa sovussa vanha ja uusi maailma. Euroopan Unionin uusimman jäsenmaan pääkaupungissa on kuitenkin alkanut uusi aikakausi. Kaupungissa on herännyt henkiin jännittävä liike, joka haluaa uudistaa Zagrebin ja tuoda tuoreita, innovatiivisia ideoita kaupunkiin. Nyt on siis juuri oikea aika matkata Kroatian pääkaupunkiin kokemaan tämä kehitys paikan päällä.

Zagreb on Pohjois-Euroopasta tulleelle turistille suhteellisen halpa matkakohde, jossa majoitus ei syö koko lomakassaa. Hotelleja ja hostelleja Zagrebissa on aina enemmän, mutta jos haluat kokeilla matkallasi jotain hieman erilaista, voi olla hauskaa varata majoitukseksi yksityinen asunto. Näin saat paremman kuvan siitä, miten paikalliset viettävät arkeaan ja voit kysellä majoittajaltasi vinkkejä, jotta saat kaupunkilomastasi kaiken irti. Meillä Wimdulla on tarjolla monta sataa eri majoitusvaihtoehtoa, joiden avulla lomamatkasi onnistuu varmasti


Historian huminaa

Ymmärtääkseen paremmin Zagrebia, on tiedettävä hieman alueen historiasta, joka on ollut monivaiheinen. Zagrebin nimi on löydetty ensimmäisen kirjallisena vuonna 1134 dokumentissa, jossa kerrotaan, että Zagreb perustettiin vuonna 1094 kahdelle kukkulalle: pienempi Kaptol idässä, johon asettui papisto ja läntinen Gradec, jossa elivät maanviljelijät ja kauppiaat. Kapitolissa oli Zagrebin katedraali, kun taas Gradeciin rakennettiin linnoitus suojelemaan kukkulaa vihollisilta. Kun tataarit hyökkäsivät alueelle vuonna 1242, linnoituksesta oli huomattavasti enemmän hyötyä kuin katedraalista, ja Gradec pelastui, kun taas Kaptol tuhoutui täysin. Unkarin kuningas Bela VI suojautui hyökkäyksen aikana Gradecin muurien takana, josta kukkula sai kiitokseksi autonomian ja verovapauden kun alue siirtyi Unkarin valtaan.

Kaptolin hiippakunnalla ja Gradecin vapaakaupungilla oli paljon tekemistä toistensa kanssa, niin hyvässä kuin pahassa, mutta kaupungit yhdistyivät vasta ruton ja pahojen tulipalojen takia köyhtyminä vuonna 1851 kreivi Josip Jelačićin avulla, jonka mukaan myös kaupungin keskusaukio on saanut nimensä. Zagreb kasvoi ja rikastui seuraavan sadan vuoden aikana huimaa tahtia, ja Kroatia liittyi Serbien, kroaattien ja solveenien kuningaskuntaan (myöhemmin Jugoslavia) ensimmäisen maailmansodan jälkeen.

Vuonna 1941, saksalaiset miehittivät Zagrebin ja Kroatiasta tuli itsenäinen fasistinen nukkevaltio, jota johti ustaša -puolue, joka ei kuitenkaan koskaan saanut pääkaupungissa laajaa tukea. Vuonna 1944 Kroatia liitettiin uuteen, sosialistiseen Jugoslaviaan kenraali Titon alla ja Zagrebista tuli valtion toiseksi tärkein kaupunki Belgradin jälkeen.

Kroatia irtautui ja julistautui itsenäiseksi Jugoslaviasta vuonna 1991 ja Zagrebista tuli nuoren maan pääkaupunki.


Kahden tasanteen kaupunki

Vaikka Zagreb on nykyään yhtenäinen kaupunki, historia on jättänyt jälkensä ja nykyäänkin kaupunki jaetaan ylä- ja alakaupunkiin. Miksi et siis aloittaisi vierailuasi alakaupungissa sijaitsevalta pääaukiolta, Josip Jelačićin patsaalta, hevosen hännän alta, joka on kaupungin asukkaiden suosituin kohtauspaikka. Täällä voit ihastella toria ympäröiviä kauniita habsburgilaisia vanhoja rakennuksia ja kahviloita, joissa kaupungin asukkaat rupattelevat ja juovat kahvia. Täältä voit kiivetä portaita tai ottaa gondolin yläkaupungissa sijaitseville markinoille, Dolacille, joille maanviljelijät matkaavat läheltä ja kaukaa myymään tuotteitaan. Sisätiloista löydät liha- ja kalakauppiaat, kun taas ulkona myydään uskomattomia, tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Markkinoilta ja niiden ympäriltä löydät halpoja, pieniä ruokakojuja, jotka myyvät kaupungin erikoisuuksia. Maista ehdottomasti vanhojen naisten myymää sir i vrhnje -nimistä annosta, joka koostuu eräänlaisesta raejuustosta sekoitettuna kermaan ja on yksi Zagrebin tunnetuimmista ruokalajeista.


Taiteen ystävän paratiisi

Kroatian pääkaupunki on taiteesta kiinnostuneelle oikea unelmakohde, jossa museoita ja gallerioita on asukaslukuun nähden valtavasti. Monet niistä sijaitsevat alakaupungissa, joten museokierrosta varten kannattaa laskeutua alas kukkulalta.

Tunnetuin näistä on varmasti Mimara -museo, jossa on esillä vaikuttava kokoelma teoksia taiteilijoilta kuten Veláquez, Rubens, Rembrandt ja Manet. Museossa on myös arkeologisia löytöjä kaikista mahdollisista maailman kolkista. Mimarassa on valitettavan vähän informaatiota muilla kielillä kuin kroatiaksi, mutta onneksi suurin osa taideteoksista eivät selittelyjä kaipaa.

Zagrebiin ei ollut tullut uutta museota 125 vuoteen, kun vuonna 2009 tänne rakennettiin

, joka on Kroatin suurin taiteelle omistettu rakennus. Kokoelmissa on noin 10 000 eri, 1950-luvulta tähän päivään asti kroatialaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta kerättyä teosta. Museo sijaitsee Novi Zagreb -alueella Sava -joen toisella puolella, mihin turistina ei muuten juuri eksyisi. Novi Zagreb, eli uusi Zagreb, rakennettiin asuinalueeksi sosialismin aikaan toisen maailmansodan jälkeen ja on oikeastaan itsessäänkin nähtävyys.

Jos haluat siirtyä henkilökohtaisuuksiin, kiipeä yläkaupunkiin käymään Särkyneiden ihmissuhteiden museossa lähellä Pyhän Matiaksen kirkkoa. Tänne ovat yksityishenkilöt lahjoittaneet esineitä, jotka symboloivat heille epäonnistuneita suhteitaan. Esillä on esimerkiksi kirves, jalkaproteesi ja häämekko, jonka yhteydessä esineen lahjoittanut henkilö kertoo tarinan särkyneestä sydämestään.

Jos Särkyneiden ihmissuhteiden museon jälkeen olet drinkin tarpeessa, voit suunnatta yläkaupungin ravintolakadulle, Tkalcicevalle juomaan paikallista väkijuomaa, rakijaa, hedelmistä valmistettua brandya.


Kaupunkielämää

Zagrebin asukkaat elävät suuren osan elämästään kaupungilla, sosialisoiden, juoden kahvia ja kävellen katuja pitkin. Lauantai -iltapäivisin tämä elämäntapa kulminoituu, kun Zagrebissa on meneillään perinteinen špica. Perinteen mukaan kaupungin asukkaat pukeutuvat lauantaisin parhaimpiinsa, suuntaavat Dolac -markkinoille, jonka jälkeen he lähtevät tapamaan ystäviään alakaupungin ”kukkamarkkioille”. Špica -sana tarkoittaa kirjaimellisesti terävää, joka kertoo siitä, miltä lauantaina on näytettävä. Tämä on se hetki jolloin Zagrebissa päätetään kuinka tärkeä kukin on ja saatat bongata kaupungilla kroatialaisia julkkiksia ja paparazzeja. Voit kokeilla, olisiko sinusta Zagrebin jetsetin jäseneksi pakkaamalla matkalle mukaan omat ykkösesi ja juomalla keskustan terassilla paikallista kuplivaa kavaa lauantain auringonpaisteessa.

Lauantai-iltana on aika tutustua Zagrebin yöelämään. Tkalčićeva, aivan kukkamarkkinoiden vieressä, on kaupungin yöelämän keskus. Kadun varrella ovat lukuisia baareja, yökerhoja ja juhlimisen jälkeen tarvittavia pikaruokaloita. Maista ehdottomasti illan aikana kroatialaista viiniä, joka on useimmiten herkullista, riippumatta väristä.


Retkeilyä elävien ja kuolleiden seurassa

Jos haluat rauhallisen kävelyn poissa kaupungin vilskeestä, suuntaa Mirogoj -hautausmaalle, jossa lepää noin 300 000 eri uskonnon edustajaa. Alue on niin historiallisesti kuin arkkitehtonisesti. Tänne on haudattu lähes kaikki Kroatian kuuluisuudet ja monet perheet ovat rakennuttaneet läheistensä muistolle aikojen saatossa vaikuttavia patsaita ja monumentteja. Mirogoj sijaitsee hieman Zagrebin keskustan ulkopuolella ja päästäksesi sinne, sinun kannattaa hypätä Kapitolilta bussiin numero 106.

Jos taas haluat lähteä retkeilemään ympäröivään luontoon kohtaamatta tuonpuoleista, on siihen oiva mahdollisuus aivan keskustan ulkopuolella. Täällä sijaitsee 1033 metriä korkea Sljeme -vuorenhuippu. Kesällä vuoren rinteillä voi patikoida ja kiipeillä, kun taas talvisin se on erinomainen laskettelukeskus. Matkalla huipulle on useita ravintoloita, joista voit hakea vahvistusta perinteistä kroatialaisruoasta kaikkina vuodenaikana. Vuorelle pääse hetkessä raitiovaunulla, bussilla, taksilla tai jopa kävellen kaupungin keskustassa.

Jos siis haluat kokea eurooppalaisen kaupungin, joka eroaa hieman suosituimmista kohteista, niin historiallisesti kuin kulttuuriltaan, on Zagreb erinomainen valinta. Kaupunki muuttuu muiden entisten sosialististen alueiden lailla aina länsimaalaisemmaksi, eikä aikaa kokea tämä kiehtova kehitys ole enää paljon. Jos siis etsit kaupunkilomallesi vielä päämäärää tai olet lähdössä Kroatiaan muutenkin rantalomailemaan, pysähdy katsomaan Zagrebia ja opi tuntemaan sen hurmaavat ihmiset, jotka äänestettiin vuonna 2012 maailman neljänneksi kohteliaimmiksi.

Dobrodošli! Tervetuloa Zagrebiin!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme