Majoitus kohteessa Zadar

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Zadar

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Zadar

Zadar on uskomattoman kaunis kroatialainen kaupunki Adrianmeren rannalla. Kaupungissa on noin 80 000 asukasta ja sillä on pitkä ja rikas historia. Vanhassa satamakaupungissa on kauniiden rantojen lisäksi paljon historiaa, kulttuuria sekä hyvää ruokaa ja juomaa. Zadar on kuitenkin myös täydellinen kaupunki jos haluat harrastaa erilaista urheilua ja muita aktiviteetteja. Loma kroatian rannikolla on aivan varmasti rentoutta ja alueen leuto ilmasto ja väsymätön aurinko hemmottelevat lomailijaa kaikkina vuoden aikoina.

Jos suunnitelmissasi on matka tähän rentouttavaan kaupunkiin, Wimdu voi todella auttaa sinua majoituksen löytämisessä. Vaikka Zadarissa on paljon perinteisiä majoitusvaihtoehtoja kuten hotelleja ja vierasmajoja, yksi parhaista tavoista yöpyä on yksityinen majoitus paikallisen kiinteistössä. Meidän tarjouksissamme on monia huviloita meren rannalla, loma-asuntoja kaupungin kauniissa keskustassa ja viihtyisiä huoneita. Riippumatta siitä oletko rantalomalla koko perheen voimin tai kaupunkilomalla rakkaasi kanssa, meillä on aivan varmasti jotain juuri sinulle. Aloita siis lomasi suunnittelu jo tänään ja löydä täydellinen majoitus meidän verkkosivuiltamme.

Nippelitietoa

 • Zadarin saaristo koostuu 365 saaresta, joista noin 150 kappaletta kuuluu Kornatin kansallispuistoon.
 • Kaupungin ensimmäinen matkatoimisto avasi ovensa vuonna 1899.
 • Zadar on tunnettu sen kirsikoista tehdystä Maraschino likööristään.
 • Tunnettu keskiaikainen kuvanveistäjä Juraj Dalmatiniac syntyi Zadarissa.

Tehtävää ja nähtävää Zadarissa

Mikään matka Zadariin ei olisi täydellinen ilman vierailua kaupungin arkeologiseen museoon, jossa on näytillä suuri kokoelma esineitä niin antiikin Rooman vuosilta kuin keskiajalta. Seuraavana ohjelmassasi pitäisi olla ihana kirkko nimeltäänSt.Donata, joka rakennettiin 800-luvulla. Muita pakollisia nähtävyyksiä on esimerkiksi Rooman ajoilta peräisin oleva foorumi ja sitä ympäröivät muinaiset rakennukset. Kuten monissa muissakin eurooppalaisessa kaupungissa, myös Zadarissa raatihuone on keskeinen kohde. Hyvin kiinnostava nähtävyys on myös ”meren urut”, jotka ovat nimensä mukaisesti urut, joita soittaa meri. Kun vuorovesi nousee, se virtaa urun kolmeenkymmeneenviiteen pilliin, joihin on kiinnitetty kellot, ja soittaa seitsemää eri sointua. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, Zadarin yliopisto on koko maan vanhin korkeakoulu ja itse asiassa koko Euroopan vanhimpia. Rakennuksen pystyttivät jo vuonna 1396 dominikaaniset munkit ja uskomattoman kaunista rakennelmaa ei kannata jättää väliin.

Zadarissa ei kuitenkaan ole tekemistä vain niille, joita kiinnostaa historia ja taide. Kaupunki on todella suosittu myös niiden keskuudessa, jotka pitävät hieman aktiivisemmasta lomasta. Kroatian rannikko Zadarin edustalla on hyvin monipuolinen ja täynnä pieniä kauniita saaria. Tämä monipuolisuus tekee siitä täydellisen paikan kaikille purjehtijoille. Me Wimdulla haluamme suositella ainakin Pasmanin, Dugi Otokin, Molatin ja Olbinin saaria. Myös sukeltajille Zadar on kuin paratiisi ja parhaat saaret tähän ovat: Vodenjak, Mezanj, Molat, Szent Istvan ja Grebeni. Jos haluat nähdä erityisen kauniin paikan sukellusretkellesi, sinun kannattaa suunnata Grebenin karille. Täällä, 15 metrin syvyydessä, saat nähdä merenpohjan täynnä koralleja, sieniä ja merilevää. Haluamme kuitenkin muistuttaa kaikkia siitä, että meressä on kovat virtaukset ja ensimmäistä kertaa sukellusta kokeilevien kannattaa ehdottomasti turvautua opastettuun kierrokseen. Muita aktiviteetteja ovat esimerkiksi patikointi, melominen ja purjelautailu.

Uiminen ja rannalla loikoilu on tietenkin suurin syy sille, että ihmiset virtaavat Zadariin. Paikallisten suosikkiranta sijaitsee aivan lähellä keskustaa ja on nimeltään Kolovare. Vaikka et asuisikaan hotellikompleksissa, voit käydä nauttimassa niiden tarjoamista rannoista, kuten esimerkiksi Borikista, jossa on vesiliukumäkiä, riippuliitoa ja muuta hauskaa. Aivan Zadarin purjehduskerhon talon lähellä on ranta nimeltään Vitrenjak, joka on varsinkin perheiden suosiossa. Täällä on kaunis kahvila, jonka terassilla voi nauttia ruokaa ja juomaa. Kun olet uinut tarpeeksi, käy kävelyllä asfaltoidulla rantabulevardilla, jossa voit nauttia yhdestä Euroopan kauniimmista auringonlaskuista ja kuunnella meriurkujen taianomaisia ääniä.

Aito kroatialaista ruokaa Zadarissa

Kun olet Zadarissa, sinun on kokeiltava herkullisia kroatialaisia perinteikkäitä annoksia. Täällä tarjoillaan paljon lihaa ja meren antimia ja ruoka on usein kovin riittoisaa. Joitain erikoisuuksia, joita voi maistaa ovat:

Eevapeipei – vartaita jauhelihalla Pašticada – pataa taikinanyyteilläZara – grillattua possuaPljeskavica – lihamureketta, jota valmistetaan eri lihoistaArambašići – täytettjä viininlehtiäRiba are Zara – grillattua kalaa

Liikkuminen

Aivan Zadarin keskustan lähettyvillä sijaitsee lentokenttä, jonne lentää suoria lentoja Euroopan eri kohteista varsinkin kesällä kun sesonki on vilkkaimmillaan. Kentältä pääsee keskustaan helposti bussilla, joka vie sinut suoraan Zadarin vanhaan kaupunginosaan. Bussi liikennöi riippuen lentojen tuloajoista, joten on mahdollista, että bussia voi joutua odottamaan kauan kun lentoliikenne on rauhallisempaa. Bussit ovat hyvin halpoja, mukavia ja tehokkaita. Zadarin keskusta on niin pieni, että täällä voi helposti liikkua jalan. Jos kuitenkin jalkasi väsyvät tai majoituksesi on kauempana keskustasta, kaupungissa on myös toimiva julkinen liikenne, joka koostuu busseista. Muista kuitenkin, että bussit liikennöivät vain puoleen yöhön saakka, joten jos majoituksesi on kaukana ja jäät ulos myöhään, sinun on turvauduttava taksiin. Taksikuskit ovat Zadarissa tunnettuja siitä, että he huijaavat turisteja hinnoilla. Keskustele aina hinta etukäteen ja pyydä saada nähdä hinnasto. Jos haluat lähteä retkeilemään lomasi aikana Zadarin ulkopuolella voit lähteä Pulaan, Rijekaan, Splitiin tai Dubrovnikiin. Tänne voit joko matkustaa bussilla tai vuokrata oma auto. Kaupunkien välillä liikkuu myös junia, mutta ne ovat niin hitaita, ettei niitä käytä maassa juuri kukaan.

Kroatia on kokonaisuudessaan yksi Euroopan kiinnostavimmista maista ja varsinkin maan kuvankaunis rannikko on ihanaa seutua lomailla. Zadar on yksi parhaimmista vaihtoehdoista, jos haluat suunnata tänne. Suhteellisen pieni kaupunki täynnä historiaa, kulttuuria, kauniita rantoja ja mukavia ihmisiä. Tänne voit lähteä nauttimaan auringosta tai urheilemaan. Zadarissa on aivan varmasti jokaiselle jotakin. Koko Wimdun tiimi toivottaa sinulle todella hauskaa matkaa kroatian aurinkorannikolle!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme