Majoitus kohteessa Wien

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Wien

Wimdun matkaopas Wieniin!:Vuokra-asunnot, loma-asunnot ja vierashuoneet Wienistä

Kaunis vuoristoinen Itävalta Keski-Euroopassa on yksi mantereen kauneimmista maista. Alppien dominoivassa maassa vaalitaan vuoriston perinteitä ja eletään luonnon keskellä. Itävalta on historiallisesti ollut tärkeä alue, mikä näkyy varsinkin kaupunkien kulttuuritarjonnassa ja arkkitehtuurissa. Talvilomakohteena Itävalta on voittamaton, mutta kaupunkien ja Alppien kauneus ei todellakaan hälvene kesälläkään. Yhdeksästä osavaltiosta koostuva Itävalta tarjoaa pienestä koostaan huolimatta monipuolisia kokemuksia sinne saapuneelle turistille. Itävallan maisemat ja loistokkaat kaupungit ovat inspiroineet lukuisia taiteilijoita, tehden maasta taiteenystävän suosikin. Maan eri osat voi helposti koluta läpi hieman lyhyemmänkin loman aikana, jolloin saa kokea unohtumattoman nähtävyyksien kirjon, maukasta ruokaa ja rattoisaa tunnelmaa.

Wienissä on majoitusvaihtoehtoja riittämiin. Kaupungin hintataso ei tosin ole erityisen alhainen, joten jos haluat päästä hieman halvemmalla voit vuokrata asunnon paikalliselta. Meillä Wimdulla on vaihtoehtoja yli tuhat, joiden joukossa on vierashuoneita, asuntoja ja bed & breakfast -tyyppisiä majoituksia. Jos varaat yöpymisen paikalliselta, saat bonuksena majoittajan, joka osaa kertoa sinulle paljon lisätietoa kauniista kotikaupungistaan. Tämä on loistava tapa viettää kaupunkiloma aivan wieniläisen tavoin wieniläisten keskellä.

Historian huminaa

Tämän päivän Itävallan alue oli kerran saksankielisen maailman keskus, kun Wien oli suurenmoisen Itävalta-Unkarin kaksoismonarkian loistelias pääkaupunki. Aikoinaan tähän valtakuntaan kuuluivat Unkari, Tsekki, Slovakia, Slovenia, Kroatia, Bosnia ja osia maista kuten Serbia, Puola, Romania, Ukraina ja Italia. Kun Preussi yhdisti pohjoisessa Saksan eri valtiot suursaksaksi 1800-luvun lopulla, Itävalta orientoitui vahvemmin itään päin ja keskittyi etnisesti monipuolisen valtakuntansa kasassa pitämiseen. 1900-luvun alussa tehtävä osoittui entistä vaikeammaksi ja kun ensimmäinen maailmansota syttyi vuonna 1914 Itävallan prinssin Franz Ferdinandin ja hänen vaimonsa Sofian Sarajevossa sattuneen murhan jälkeen, siihen suurin syy oli valtakunnassa jo kauan kytenyt tyytymättömyys Itävalta-Unkarin hallintoon.

Itävalta-Unkari oli yksi ensimmäisen maailmansodan suurista häviäjistä, ja valtakunta jakautui moneen osaan, josta yksi oli nykyinen Itävallan tasavalta. Maan talous oli kuitenkin katastrofi ja tasavalta pysyi pystyssä vain vuoteen 1934, jolloin Italian fasistien tukema oikeistolainen kansleri Engelbert Dollfuss hajoitti parlamentin. Vuonna 1938 Itävalta liittyi natsisaksaan käytännössä vapaaehtoisesti, kun Saksan aseellista maahantuloa ei vastustettu. Tämän jälkeen Itävalta oli luonnollinen osa Saksan surunkuuluista toisen maailmansodan historiaa. Suurin osa Itävallan väestöstä kannatti maanmiestään Hitleriä, itävaltalaiset miehet taistelivat Wehrmachtin riveissä ja keskitysleirejä pystytettiin myös Itävallan maaperälle.

Vasta toisen maailmansodan päädyttyä vuonna 1945 itävaltalaiset halusivat irrottautua Saksasta. Liittoutuneet miehittivät Itävaltaa vuoden verran sodan päättymisen jälkeen ja myös Itävalta jaettiin sektoreihin liittoutuneisiin kuuluneiden valtioiden välillä. Vuonna 1945 Itävallan itsenäisyys kuitenkin tunnistettiin sillä ehdolla, että Itävalta lupasi olla koskaan enää liittoutumatta Saksan kanssa. Vapaat vaalit järjestettiin ja maa julistettiin "ikuisesti neutraaliksi" Neuvostoliiton vaatimuksesta.

Yhden perheen kaupunki

Itävallan pääkaupunki Wien on Tonava -joen rannalla sijaitseva historiallinen kehto. Kaupunkia johti kauan Habsburgin suku, jonka ansiota suurin osa Wienin historiallisista rakennuksista ovat. Habsburgien juuret voidaan jäljittää nykyisen Sveitsin alueelle 900-luvulle, jossa suvulla oli siihen aikaan pienempiä omistuksia. Suvun nimi tulee sen 1030 rakennuttaman linnan, Habichtsburgin , haukanlinnan, nimestä. 1200-luvulle asti suku oli vielä suhteellisen mitätön kreivillinen suku, mutta se muuttui hetkessä, kun Rudolf Habsburgilaisesta tuli Saksan kuningas. Köyhä Rudolf valittiin kuninkaaksi koska tarvittiin pitkän kiistatilanteen jälkeen kompromissiratkaisu, jonka avulla valtakunnalle saataisiin yleisesti hyväksytty hallitsija. Rudolf sattui kertakaikkisesti oikealle paikalle oikeaan aikaan ja muutti kaikkien jälkeläistensä kohtalon iäksi. Vielä tällä kertaa Habsburgien kuninkuus ei ollut pitkäaikaista, mutta koska Rudolf oli tehnyt pojistaan herttuoita, suku ei kadonnut alueen poliitiikasta. 1700-luvulle asti katkeamaton linja Habsburg -keisareita alkoi vuonna 1440 kun Fredrik III Habsburg valittiin Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan keisariksi.

Habsburgeilla oli lyömätön laajentumisstrategia. Se oli yksinkertaisuudessaan suvun jäsenten naittaminen kaikkiin mahdollisiin maailman hallitsijasukuihin. Tällä tavalla Habsburgit saivat vallan muun muassa Alankomaissa, Unkarissa, Böömissä, Espanjassa ja eteläisessä Italiassa. Kaikki suvun naimakauppojen kautta saavutetut alueet yhdisti keisariksi noustuaan Filip Komean poika Kaarle V. Kaarle V:llä oli kuitenkin kaksi poikaa, jonka takia Habsburgien valtakunta jakautui kahtia hänen kuoltua. Ferdinand I:stä tuli roomalais-saksalaisen keisarikunnan keisari, kun taas Filip II:n nousi Espanjan kuninkaaksi. Itävallassa Habsburgien valta säilyi vuoteen 1740 asti, kun keisari Kaarle VI ei saanut yhtään miespuolista perillistä, mikä johti Itävallan kruununperimyssotiin. Valtataistelun voittikin Kaarlen tytär Maria Teresia, mutta hän luovutti vallan miehelleen, Lothringenin herttualle, Franz Stefanille. Tähän loppui siis virallisesti Habsburgien valta Itävallassa ja tilalle syntyi Habsburg-Lothringenin suku, jonka valta loppui vasta ensimmäisen maailmansodassa kärsityn häviön tuloksena.

Habsburgien jalanjäljissä

Lähes kaikki Wienin nähtävyydet, ovat jollain tavalla sidoksissa Habsburgin sukuun. Lähes kaikki historialliset rakennukset, maamerkit ja jopa museoiden taide on suvun rakennuttamia tai hankkimia. Tässä pieni yhteenveto Wienin vaikuttavimmista kohteista:

Stephansdom, eli Pyhän Tapanin goottilainen katedraali alettiin rakentaa 1100-luvulla, mutta valmistui vasta 1300-luvulla. Täällä pidettiin vuonna 1515 kuuluisat Wienin kaksoishäät, joissa Unkari ja Böömin valtakunnat siirtyivät Habsburgien vallan alle. Kauniissa kirkossa on haudattuna keisari Fredrik III:n lisäksi katakombeittain muiden Habsburgin suvun jäsenien hautoja.

Augustiinlaisveljeskunnan Augustinerkirche oli Habsburgien yksityiskirkko. Täällä saivat toisensa esimerkiksi keisari Frans Josef ja Sissi vuonna 1854. Lisäksi hurmaavassa valkoisessa kirkossa sijaitsee Habsburgien sydänhautakammio, jonne on haudattu vuosien 1654 ja 1878 välillä 54 Habsburgien suvun jäsenen sydäntä.

Hofburgin palatsialue on yksi Wienin tunnetuimpia nähtävyyksiä, joka oli Habsburgien vallan keskus satojen vuosien ajan. Täällä on esimerkiksi Schweizerhofin aarrekammio, jossa voi nähdä muun muassa tuhat vuotta vanha Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan kruunu. Alueella on myös keisari Frans Josefin ja Sissin yksityisasunto, jossa keisariparin sisustus on jätetty täysin ennalleen. Myös kuuluisa Espanjalainen ratsastuskoulu sijaitsee Hofburgin suojissa, kuin myös Burgkapelle, jossa Wienin poikakuoro esiintyy ilmaiseksi jumalanpalveluksien yhteydessä sunnuntaiaamuisin.

Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsee Habsburgien hulppea kesäpalatsi Schönbrunn, jonka rakennutti keisarinna Maria Teresia. Linnassa on 1441 huonetta, joista 45 on auki yleisölle. Linnan puistossa on uskomattoman kauniita labyrinttejä, palmuhuoneita, sokkeloita ja maailman vanhin eläintarha.

Taiteen ystävän Wien

Taiteesta kiinnostuneen kannattaa suunnata Museumsquartier -museokortteliin. Tämä, entisiin keisarillisiin hevostalleihin, vuonna 2001 avattussa kompleksissa on museoita, galleroita, putiikkeja ja kahviloita. Täällä on alueita, jotka on omistettu teatterille, tanssille ja arkkitehtuurille. Museoihin kuuluu loistava lapsille suunnattu Zoom, modernin taiteen museo MUMOK ja kuvataidegalleria Leopold Museum, josta löydät kuuluisten taiteilijoiden kuten Egon Shielen ja Gustav Klimtin töitä.

Aivan Museumsquartierin vierestä löydät taidehistoriallisen museon Kunsthistorisches Museum, jossa on näytillä Habsburgien taidekokoelma, joka kuuluu Euroopan parhaimpiin. Jopa talo itse on koristettu muun muassa Gustav Klimtin tekemillä seinämaalauksilla. On mahdotonta nähdä vierailun aikana koko kokoelma, sen uskomattoman koon takia, mutta kohokohtia ovat esimerkiksi Habsburgien hovitaiteilijana toimineen Rubensin töitä ja eurooppalaisen taiteen osasto, jossa löyädt nimiä kuten Rembrandt, Rafaello, Caravaggio ja Velazquez.

Wienissä on uskomattoman laadukas klassisen musiikin kulttuuri. Wienin ooppera ja filharmoonikot ovat maailman ehdotonta parhaimmistoa. Jos satut paikalle karnevaaliaikaan, et saa jäädä paitsi oikeasta wienilaisista tanssiaisista. Sesonki on tammi- ja helmikuussa, jonka aikana kaupungissa järjestetään yli 450 tanssiaisista. Kaupungin verkkosivustoilta löydät yhteenvedon tanssiaisista ja linkkejä verkkosivuille, joista voit ostaa pääsylippuja.

Sacheria ja makkaraa

Wienin asukkaat elävät suurimman osan elämästään kaupungin katujen kahviloissa, ravintoloissa ja baareissa. Varsinkin itävaltalainen kahvilakulttuuri on maailmankuulu ja niin sanotut Wiener Kaffehäuser, eli Wienin kahvilat, ovat tunnettuja loistokkuudestaan. Sinun on vierailusi aikana käytävä ainakin kerran perinteisessä 1800-lukulaisessa barokkityylisessä kahvilassa istuskelemassa ja katsomassa Wienin elämää. Kahviloissa tarjoillaan paisti kahvia useimmiten myös suhteellisen edullista lounasta, alkoholijuomia ja ennen kaikkea kakkuja. Kakuista tunnetuin on varmasti Sacher -torttu, jota tarjoillaan joka puolella kaupunkia. Kakun alkuperäinen resepti on kuitenkin salainen, rekisteröity tavaramerkki ja aitoa kakkua saa vain Hotel Sacherista ja kaupungin lentokentältä.

Wienissä ruoka on herkullista ja hyvin täyttävää. Liha on ruokakulttuurin keskipisteessä ja varsinkin kaupungin makkarat ovat aivan omaa laatuaan. Löydät joka puolelta kaupunkia Würstland (makkaramaa) nimisiä nakkikioskeja, joista saa esimerkiksi Frankfurtereita, joita muualla maailmassa kutsutaan wienereiksi. Kaupunkilaisten suosikki on sipulilla ja currylla maustettu Bosna ja juustolla täytetty Käsekrainer.

Liikkuminen

Kaupungin asukkaat sanovat usein Wien ist ein Dorf, Wien on kylä. Kylä on kuitenkin sen verran suuri, että kannattaa hankkia julkisen liikenteen lippu vierailun ajaksi. Metro on todella toimiva ja vie sinut lähes aina korkeintaan parin minuutin kävelymatkan päähän päämäärästäsi. Metron lisäksi kaupungissa on 27 raitiovaunulinjaa, lukuisia lähijunia ja busseja. 72 tuntia voimassaoleva viikonloppulippu maksaa tällä hetkellä 15,40€. Wienin lentokentältä pääse keskustaan S-bahn lähijunalla noin puolessa tunnissa. Jos haluat matkustaa pätkän taksilla, se maksaa noin 30€ ja hinta on ehdottomasti neuvoteltava etukäteen.


Haluatko varata?

ASUNTOJEMME KESKIARVOSANA ON 9/10! KATSO MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT NIISTÄ:

Riikka
Riikka
10 Loistava
lokakuu 2017
Direct at the opera

Erinomainen! Asunto vastasi täydellisesti kuvausta ja varustetaso oli hyvä. Asunto oli siisti ja rauhallinen. Keskeinen sijainti nähtävyyksien lähellä.

Liisa
Liisa
8 Todella hyvä
heinäkuu 2017
3 makuuhuoneen huoneisto vuokrat, 70 neliömetriä

Asunto vastasi hyvin annettua kuvausta.Erittäin siisti , keittiökoneet modernit ja riittävästi astioita. Koneellista ilmastointia olisi kaivattu kun lämpötila oli yli 30 astetta.Tuulettimet oli kyllä huoneissa jotka auttoi hiukan asiaa...

tuomas
tuomas
8 Todella hyvä
lokakuu 2015
Viihtyisä huoneisto Wienin Centre

_Siisti, keskeinen sijainti, lähin raitiovaunulinja 100 m. -rauhallinen (pihan puolella) -WiFi nopea

Hannele
Hannele
8 Todella hyvä
kesäkuu 2015
kattohuoneisto historiallisessa keskustassa

Olimme 8 hengen kaveriporukalla Wienissä 4 päivää tässä huoneistossa. Asunto oli tilava ja toimiva. Helleaalto osui juuri matkamme ajaksi, onneksi huoneistossa hyvä toimiva ilmastointi, yöt nukuimme viileässä ja raikkaassa huoneistossa. ...

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme