Majoitus kohteessa Verona

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Verona

Majoitus ja asunnot kohteessa Verona: Apartments

Pohjois-Italian Verona, kaupunki jossa Montaguen ja Capuletin perheet taistelivat vallasta kunnes heidän nuorimmaisensa Romeo ja Julia tappoivat itsensä mahdottoman rakkautensa takia. Alkuperäisesti italialaisen kirjailijan Luigi da Porton kirjoittama ja myöhemmin William Shakespearen dramatisoima teos on tehnyt Veronasta unohtumattoman kaupunginnimen lähes jokaiselle. Vaikka Romeon ja Julian tarina ei välttämättä ole täysin tosi, on Verona juuri niin romanttinen kaupunki kuin sen toivoisi tragedian perusteella olevan. Täällä voit keskiaikaisten palatsien ja kirkkojen kesken kokea oman rakkaustarinasi kaupungin kanssa, jonka lopun ei tarvitse olla läheskään yhtä dramaattinen kuin kaupungin tunnetun legendan. Verona on vanhoja rakennuksia, kulttuuria ja taidetta rakastavan matkailijan märkä uni ja on läheiseen Venetsiaan verrattuna hyvin rento ja rauhallinen kaupunkilomakohde.

Verona ei ole aivan halvimmasta päästä, kuten ei mikään muukaan Italian suosituista kaupungeista. Hotelleja ja hostelleja kaupungissa ainaisen turistivirran vuoksi riittää, mutta huomattavasti halvemmalla pääset, jos varaat yksityisen majoituksen. Wimdulla on useita satoja majoituksia Veronassa, joista voit valita matkasi ajaksi mieleisesi. Voit vuokrata vierashuoneen, yksiön tai kokonaisen huoneiston keskustasta tai talon hieman kaupungin ulkopuolelta. Jokaiseen makuun ja jokaiselle kukkarolle löytyy jotakin. Bonuksena saat majoittajan, joka asuu Veronassa ja voi kertoa sinulle salaisia aarteita, joita et tavallisena hotellituristina heti löytäisi.


Voi näitä nähtävyyksien määrää

Veronan muinainen historia on suurimmilta osin historioitsijoille mysteeri, eikä esimerkiksi kaupungin nimen alkuperää tiedetä, mutta varmaa on, että noin vuodesta 300 eaa alueesta tuli tärkeä osa Rooman valtakuntaa. Veronasta on sen jälkeen taistellut moni hallitsija, joka on kukin jättänyt jälkensä kaupunkiin. Kaupungin keskusta onkin täynnä eri aikakausien ja tyylien mestariteoksia. Nähtävyyksiä on Veronassa lähes saman verran kuin rakennuksia, mutta yritämme listata niistä tärkeimmät, joista voit aloittaa kaupunkiin tutustumisesi:

 • Veronan areena, roomalainen amfiteatteri, rakennettiin ajanlaskumme ensimmäisen vuosisadan aikana ja on yksi maailman parhaiten säilyneistä lajissaan. Areenassa järjestetään tänäkin päivänä ooppera -esityksiä, joissa tunnelma on vailla vertaa.
 • Torre dei Laberti, kaupungintorni, toimii myös näköalatornina ja sen huipulta, 84 metrin korkeudesta, näet koko kaupungin ylle.
 • Castelvecchio, 1300-luvulla rakennettu punatiilinen linna Aldige -joen rannalla. Linnan päärakennuksessa on Veronan kaupunginmuseo, jossa on erinomainen kokoelma renessanssin taidetta.
 • Piazza delle Erbe -aukiolla, jossa oli Rooman valtakunnan aikaan kaupungin ”forum”, saat monta kärpästä yhdellä iskulla. Täältä löydät esimerkiksi suihkulähteen Madonna Veronan ja Gardellon tornin.
 • Duomo di Verona, kaupungin tuomiokirkko, rakennettiin vuosina 1117-38 ja on yksi Veronan tärkeimmistä maamerkeistä. Kirkko on niin sisältä kuin ulkoa häikäisevän kaunis.
 • San Zeno Maggioren kirkko on Veronan tärkein romaanisen arkkitehtuurin monumentti ja pystytettiin kaupungin suojeluspyhimyksen Zenon kunniaksi. Vierailijat ovat kautta aikojen jättäneet puumerkkinsä kirkon seinään ja on kiehtovaa lukea graffiteja, jotka ovat peräisin 1200-luvulta.
 • Koska kaupunki on suhteellisen pieni, ja nähtävyyksiä niin huikean paljon, sinun ei tarvitse kokea minkäänlaista stressiä siitä, miten ehtisitkään nähdä kaiken ja mistä nyt sitten aloittaa. Veronassa tärkein nähtävyys on Verona, joten voit rauhassa kuljeskella katuja, piipahtaa haluamissasi rakennuksissa ja jatkaa matkaa.


  Rentoa ruokailua

  Tallustellessasi kaupungin läpi, kannattaa maistaa joitain kaupungin erikoisuuksia. Kahvi on Veronassa muiden italialaisten kaupunkien tapaan herkullista, ja varsinkin Piazza delle Erbeltä löydät kahviloita, joissa on herkullisen kahvin lisäksi tarjolla paikallista gelatoa, jonka huhutaan olevan Italian parhaimmistoa.

  Ruoka Veronassa on tietenkin pääosin italialaista ja kaupungilla on omat bravuurinsa, joita matkailijan kannattaa ehdottomasti kokeilla. Täällä ei hevosliha -skandaalit hetkauta, sillä yksi veronalaisten lempiruoista on pastida de caval, haudutettu hevospaisti. Pizzaa ei Veronassa juuri nautita, sen sijaan pasta kuulu jokaisen kaupunkilaisen ruokavalioon. Kokeile vaikka pizzocheria, tattarijauhoista valmistettua pastaa juusto- ja salvia -kastikkeessa.

  Mitä olisikaan Italia ilman viiniä? Myös Veronan ympärillä kasvatetaan joitain maailman tunnetuimmista rypäleistä, joista tehtyä viiniä nautitaan ympäri maailmaa. Voit maistella viinejä kaikissa baareissa ja ravintoloissa, mutta etenkin Carega -nimisestä naapurustosta löydät monia mukavia viinibaareja ja viihtyisiä ravintoloita. Jos haluat tutustua viiniin lähemmin, voit lähteä kierrokselle läheisiin laaksoihin Valpolicellaan tai Soaveen, katsoa miten lempilajikkeesi kasvaa ja maistella sen mehuja.


  Rauhallisia retkiä

  Jos haluat, ja sinulla on aikaa lähteä päiväretkelle Veronasta, voit suunnata paitsi vain noin 20 minuutin matkan päässä oleville viinitiloille myös esimerkiksi Gardajärvelle. Matka sinne kestää bussilla kahdesta kolmeen tuntia ja matkaan kannattaa lähteä aikaisin aamulla bussilla 62,63 tai 64 rautatieasemalta, jos haluaa ehtiä takaisin yöksi. Bussi vie sinut Malcesineen tai Torboleen, jotka ovat molemmat todella kauniita kyliä suurenmoisen järven rannalla. Lipun voit ostaa kätevästi bussista, joten retkeä ei tarvitse sen enempää suunnitella etukäteen.

  Sille, joka ei halua lähteä pidemmälle retkelle, on tarjolla vehreä pelastus myös aivan Veronan keskustan vierestä. Puutarha giardino Gusti on yksi maailman kauneimmista italialaistyylisistä puutarhoista. Puutarha ja siinä komeileva palatsi, ovat tyypillisiä esimerkkejä renessanssin ajan estetiikasta. Täällä voit ihailla labyrintteja, terasseja, käytäviä ja loputtomasti kauniisti leikattuja geometrisiä muotoja. Puutarha sijaitsee hieman itään keskustasta, aivan Piazza Isolo -aukion vieressä.


  Suunnatonta shoppailua

  Shoppailusta kiinnostuneen ei tarvitse Veronassa kärsiä, paitsi ehkä jos kukkaron nyörit ovat tiukalla. Kaupungin tärkeimmällä ostoskadulla Via Mazzinilla ovat edustettuna suurin osa italialaisista muotitaloista. Jos rahat ei riitä korkeiden hintojen pulittamiseen, voit joka tapauksessa ihailla luomuksia ja inspiroitua tyylikkäistä kaupunkilaisista. Toinen ylellinen shoppailijan paratiisi on Costo Porta Borsari -niminen katu. Jos sinua kiinnostaa vaatteiden sijaan antiikki, voit suunnata Costo Santa Anastasialle, josta voit löytää vaikka minkälaisia aarteita, tosin et täältäkään erityisen halvalla.

  Harva maa Euroopassa on historiallisesti yhtä uskomattoman rikas kuin Bella Italia, eikä maasta ole vaikeuksia löytää kaupunkeja, jossa kannattaa käydä. Verona on kuitenkin ihastuttava yhdistelmä tätä päätä huimaavaa historiaa ja pittoreskia pikkukaupunkia. Vaikka täälläkin tietenkin on paljon turisteja, ei tilasta tarvitse tapella yhtä kiivaasti kuin esimerkiksi Roomassa tai Venetsiassa. Varsinkin kesäisin ja keväisin Veronan rennossa ilmapiirissä on niin suuri nautinto istuutua viinilasilliselle historiallisen rakennuksen varjoon, ettet sitä aivan heti unohda.

  Tai jos et vielä uskonut, kokeillaan samaa hieman dramaattisemmin Romeon sanoin: ”Ei maailmaa Veronan ulkopuolia. Vaan kiirastuli, piina, horna itse".

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme