Majoitus kohteessa Venetsia

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Venetsia

Majoitus ja asunnot kohteessa Venetsia: Apartments

Loma-asunto Venetsiassa Mystinen, romanttinen ja ainutlaatuinen italialainen kaupunki Venetsia on varmasti yksi maailman kauneimmista paikoista. Kaupunki rakennettiin 118 saarelle Venetsian laguunille käyttäen puisia lankkuja, joista tuli myöhemmin siltoja, joita pitkin käveleminen on lumoava ja hurmaava kokemus. Venetsia on maantieteellisesti täysin uniikki kaupunki, joka sai alkunsa 400 –luvun puolessa välissä. Alkujaan kaupunki päätettiin rakentaa tälle paikalle suojellaakseen sen asuttajia, sillä kanavat tekivät hyökkäyksen kaupunkiin hyvin hankalaksi ja uudisasukkaat olivat pakomatkalla useampien barbaarihyökkäysten jälkeen. Venetsiassa on 117 kanavaa ja uskomattomat 400 siltaa , joista peräti kolme ovat säilyneet kaupungin perustamisesta saakka. Venetsia on yksi maailman suosituimmista turistikohteista ja kaupunkiin saapuu vuosittain keskinmäärin 18 miljonaa ihmistä. Venetsian ainutlaatuinen suunnittelu on kuitenkin osoittautunut kaupungin suurimmaksi ongelmaksi ha vuosien saatossa monet kaupungin asukkaista ovat joutuneet muuttaa kodeistaan vettä pakoon. Erityisen paha tulva vuonna 1966 ajoi suuren osan kaupungin asukkaista pois kodeistaan. Lisäksi venetsialaisten talojen ylläpito on veden takia todella kallista, mikä ajaa kiinteistöhinnat kattoon ja pakottaa monet asumaan kaupungin ulkopuolelle. Itse asiassa surullinen todellisuus on, että kaikkien venetsialaisten on jossain vaiheissa muutettava hitaasti mereen uppoavasta kaupungista. Nyt on siis hyvä hetki lähteä kokemaan tämä legendaarinen kaupunki ennen kuin se on ikuisesti poissa.

Nippelitietoa Venetsiasta

 • Venetsiassa alkaa jo olemaan todella tyhjää ja arvioiden mukaan Venetsia olisi täysin ilman asukkaita vuonna 2030.
 • 50,000 turistia saapuu kaupunkiin joka ikinen päivä.
 • Jos unelmasi on ohjata gondolaa, tarvitset siihen lisenssin. Koulutus on pitkä ja kokeita on monia, minkä takia vain 3 tai 4 ihmistä saa lisenssin vuosittain.
 • Venetsia sai ensimmäisen naispuolisen gongolieerin vuonna 2010.

Löydä oikea majoitus Venetsiassa

Wimdu tarjoaa suuren valikoiman majoituksia joka puolella Venetsiaa. Tarjolla on loma-asuntoja, keskusta-asuntoja ja vierashuoneita. Meillä on hyvä vaihtoehto sinulle riippumatta siitä minkälainen budjetti sinulla on, sinun täytyy vain valita millä alueella haluat asua. Tässä meidän suosikit: Cannaregio on yksi Venetsian kauneimmista ja autenttisimmista alueista, mistä löydät eniten paikallisia asukkaita. Cannaregio on rauhallinen alue ja hyvä valinta jos haluat päästä hieman halvemmalla. San Marco on alue jossa on monia Venetsian tunnetuimmista nähtävyyksistä, mikä tarkoittaa että vaikka se on kaunis alue, se on myös yksi kaupungin ruuhkaisimmista, turistisimmistista ja kalleimmista paikoista. Majoituksia on San Marcossa riittämiin, mutta jos haluat hemmotella itseäsi, voit vuokrata asunnon, josta on näköalat Pyhän Markuksen torille ja sen kirkolle. Alueella on myös paljon hyviä ravintoloita ja baareja, joissa voit nauttia illoistasi. Jos tahdot asua alueella, joka on sekoitus kahta edellistä, paras valintasi on Dorsoduro. Dorsodurossa on riittämiin nähtävyyksiä ja eläväinen yöelämä, mutta on silti aidon oloinen. Täällä sijaitsee esimerkiksi Accademia, Venetsian tunnetuin taidegalleria sekä monet kaupungin muodikkaimmista baareista.

Nähtävää ja tehtävää Venetsiassa

Venetsiassa on tietenkin nähtävyyksiä loputtomiin. Ehdotamme, että aloitat vierailusi Piazza San Marcosta, Pyhän Markuksen torilta, joka on Venetsian vaikuttavin ja kaunein aukia. Ihaile uskomatonta arkkitehtuuria ja juo kahvi yhdessä aukion hurmaavissa kaviloissa. Pientä maksua vastaan voit Campanile -kellotornin huipulle, josta on kauniit näkymät kaupungin yllä ja saat hyvän käsityksen kaupungin koosta ja ilmapiiristä. Myös Pyhän Markuksen kirkko sijaitsee aukiolla ja on ehdottomasti vierailun arvoinen. Kirkossa on kolme museota ja myös täällä katolle pääsee katsomaan kaupungin ylle. Pyhän Markuksen kirkon naapurissa Dogen palatsi, toinen Venetsian ehdottomista suosikkinähtävyyksistä. Tämä kaunis goottilainen palatsi rakennettiin 1200-luvulla ja on täpötäynnä uskomatonta taidetta. Venetsiassa on kuitenkin myös paljon nähtävää myös muualla kuin Pyhän Markuksen aukiolla. Suosittelemme, että käyt kävelyllä kaupungin calleja (kujia) pitkin saadaksesi kuva kaupungin elämästä. Kujilta löydät työskenteleviä käsityöläisiä, kodikkaita baareja ja romanttisia ravintoloita. Toinen loistava paikka käydä kävelemässä on rauhallinen Buranon saari, joka on täynnä vaikuttavaa rakennustaidetta ja eri värisiä taloja. Saari on hyvä tauko Venetsian useimmiten ruuhkaisista kaduista. Käy myös Muzeum Penny Guggenheim -museossa, jossa on ihana puutarha täynnä patsaita ja uskomaton kokelma kuvataidetta taiteilijoilta kuten Picasso.

Venetsian toinen puoli

Suurin osa Venetsiaan matkustavista ihmisistä näkevät ainostaan kaupungin turistisen puolen, mutta täällä on paljon muutakin koettava. Me Wimdulla suosittelemme, että kävelet kaupungin läpi todella aikaisin aamulla, jolloin kadut ovat vielä tyhjillään ja saat katsella kaupungin kauneutta rauhassa. Suosittelemme myös, että lähdet retkelle hieman kaupungin keskustan ulkopuolelle. Lähde länteen Dorsoduro -alueen sataamaan, jossa on monia kiinnostavia kirkkoja kuten San Sebastiano, Sacristy ja Angelo Raffaele. Nämä kauniit historialliset rakennukset ovat täynnä uskomattomia maalauksia ja ovat rakennettu ihanaan veneo-bysanttilaiseen tyyliin. Viimeisenä vinkkinä voimme mainita Venetsian arsenaalin, joka sijaitsee itään Pyhän Markuksen aukiolta. Tämä sokkeloinen rakennuskompleksi koostuu jo 1000-luvulla rakennetuista telakoista, joka on nykyään rauhallinen avoin tila, jossa voi nauttia ilmapiiristä.

Missä syödä Venetsiassa

Venetsiassa on lukemattomia ihania paikkoja joissa syödä ja löydät kaupungista tietenkin paljon italialaista pasta ja pitsaa, mutta jos raaputat hieman pintaa syvälle, voit löytää mahtava paikallisia ravintoloita ihanilla ruokalistoilla. Tässä pari meidän suosikeista: La Zuccaon ihana ravintola Santa Crocessa, jossa tarjoillaan ruokalajeja kuten Baccala’ Mantecata ja Sarde in Saor edulliseen hintaan. Jos haluat jotain hieman fiinimpää, voit kokeilla Santa Marinassa sijaitsevaa Osteria di Santa Marinaa. Täällä tarjoillaan erikoisuuksia eri alueilta ja laadukkaita viinejä, joskin hieman kalliimmalla. Jos olet liikkellä koko perheen voimin, suuntaa Al Nono Risortoon, jossa tarjoillaan loistavaa italialaista pitsaa ja pastaa edulliseen hintaan. Jos et halua syödä ulkona joka ilta, voit myös käydä markkinoilta hakemassa ihania tuoreita raaka-aineita ja valmistaa ruokaa omassa loma-asunnossasi.

Liikkuminen Venetsiassa

Venice Marco Polo Airport -lentokenttä sijaitsee Italian mantereella. Kaikki suuret lentoyhtiöt lentävät tänne ja kenttä sijaitsee vain noin neljä kilometriä Venetsian keskustasta. Voit matkustaa kentältä kaupunkiin joko maitse tai meritse. AirportLink on laivapalvelu, jolla pääset kentältä suoraan Venetsian keskustaan, mutta myös venetakseja on tarjolla. Halvempi tapa kulkea matka on bussilla, joka liikennöi kerran vartissa ja jolla matka kestää vain 22 minuuttia. Tarjolla on myös juna. Venetsia on sen verran pieni kaupunki, että voit helposti liikkua jalan paikasta toiseen. Koska Venetsiassa autoilu on täysin kiellettyä, käveleminen kaupungissa on todella nautinnollista. Jos haluat liikkua kanavia pitkin nopeasti, vesibussit (vaporetti) ovat paras vaihtoehto. Lippuja busseihin voi ostaa lehtikioskeilta ja tupakkakaupoista. Turisteille sopivin vaihtoehto on Venice Card, jolla voi matkustaa rajattomasta vesibusseilla ja saa lisäksi alennuksia tunnetuimmilla nähtävyyksillä.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme