Majoitus kohteessa Varsova

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Varsova

Majoitus ja asunnot kohteessa Varsova: Apartments

Varsova
Varsova on Puolan pääkaupunki ja tällä hetkellä yksi Euroopan jännittävimmistä lomakohteista kulttuurista kiinnostuneelle. Kaupungin ilmasto on mannermaisen kostea ja kaupungissa voit nauttia lämpimistä kesäpäivistä, jolloin mittari voi usein näyttää jopa kolmea kymmentä astetta. Vaikka kaupunki on tavallaan suhteellisen uusi, sillä se tuhoutui lähes kokonaan toisen maailmansodan aikana, Varsova on todella kaunis kaupunki. Varsovan ”vanha kaupunki” on täynnä kauniita rakennuksia, jotka eivät todellisuudessa ole kovinkaan vanhoja, vaan tuhoutuneiden rakennuksien tilalle vanhaan tapaan rakennettuja taloja! Kaupungissa on uteliaalle matkailijalle paljon näkemistä ja tekemistä. Varsovaan saapuu paljon turisteja ja siksi majoitustakin on tarjolla riittämiin. Wimdulla on yli 400 majoitusvaihtoehtoa kaupungissa, joista voit valita mieleisesi. Löydät sivustoiltamme tyylikkäitä keskustayksiöitä, viehättäviä vierashuoneita ja hyvällä maulla sisustettuja ullakkohuoneistoja. Kaupunkilomasi onnistuu kun vuokraat halvan majoituksen, jossa kylkiäisenä tulee paikallinen majoittaja, joka voi kertoa sinulle kaupungistaan kaiken.

Nippelitietoa

 • Varsovan alueella on peräti 82 puistoa, jotka muodostavat yhteensä 8 prosenttia koko kaupungin pinta-alasta!
 • Varsova tunnetaan ‘Feeniksin kaupunkina’, koska se jouduttiin jällenrakentamaan kokonaan sen jälkeen kun se tuhoutui toisen maailmansodan aikana Natsien pommituksien jäljiltä.
 • Varsovassa järjestetään kerran vuodessa koko kaupungin kattava keskiaikainen festivaali. Ohjelmaan kuuluu turnauksia, jousiammuntaa hevosen selästä, keksiaikaiset tanssiaiset ja paljon muuta.
 • Puolassa banaanit kuoritaan vastakkaisesta suunnasta kuin mistä me suomalaiset aloitamme kuorimisprosessin!
 • Varsova on yksi Euroopan korkeimmista kaupungeista. Kaupungissa on 11 Puolan korkeinta pilvenpiirtäjää.

Nähtävyyksiä Varsovassa

Suurin osa kaikista nähtävyyksistä, jotka kiinnostavat turistia, sijaitsevat kaupungin keskeisimmässä osassa, johon kuuluu 7 kaupunginosaa. Tulet huomaaman, että suurin osa ohjelmassasi olevista nähtävyyksistä ovat kaupunginosassa nimeltään Śródmieście. Täältä löydät alueen, jota kutsutaan Varsovan vanhaksi kaupungiksi. Tämä alue on täynnä pittoreskejä, pieniä katuja, loistavan kaunista arkkitehtuuria ja taidokkaasti veistettyjä holvikäytäviä ja portteja. Vanha kaupunki sijaitsee kukkulan päällä ja löydät sieltä monia paikkoja, joista voit katsella peltikattojen ylle levittyviä maisemia. Se kannattaa! Täällä on aivan ihmeellistä viettää kokonainen iltapäivä kiertäen kapeita katuja. Joka puolelta löydät kaikennäköisiä pieniä puoteja, joissa myydään muun muassa koruja ja käsinleivottuja kakkuja.

Museoita Varsovassa

Varsovassa on monia kiinnostavia museoita, joista matkalainen voi nauttia. Eritysmaininnan ansaitsee Varsovan vallankumouksen museo, jota me Wimdulla voimme todella suositella. Museossa voit oppia kaiken Puolan vastarintaliikkeestä, joka toimi maassa toisen maailmansodan aikana ja heidän taistelustaan natseja vastaan. Museo on todella nykyaikainen ja monet näyttelyesineistä ovat interaktiivisia ja esillä on myös useampi kiinnostava videoteos. Museon kielet ovat englanti ja puola ja sinun kannattaa ehdottomasti varata vierailulle kahdesta kolmeen tuntia, jotta saat nähdä koko museon tarjonnan. Jos sinua rupeaa museossa käynnin jälkeen kiinnostamaan puolalainen vastarintaliike, sinun kannattaa käydä katsastamassa kuninkaallinen palatsi. Natsit pommittivat linnan pirstaleiksi kostoksi vastarintaliikkeen aiheuttamasta järjestyshäiriöstä. Linna tuhoutui pommituksessa täysin ja nyt paikalla komeileva rakennus on täysin uudelleen rakennettu jäljennös 1600-luvulla rakennetusta palatsista. Jos olet enemmän kiinnostunut tieteestä kuin historiasta, sinun kannattaa suunnata Kopernikuksen tiedekeskukseen. Tämä on täydellinen kohde koko perheelle ja joka puolella keskusta voit itse tehdä kokeita tai kosketella näyttelyesineitä. Tiedekeskus on todella hyvin suunniteltu ja siellä käyminen on hauskaa niin aikuisille kuin lapsillekin.
Vanhan kaupungin keskustori (Rynek Starego Miasta) on keskellä vanhaa kaupunkia sijaitseva aukio, jota ympäröivät 1600-luvulla rakennetut kauppiaiden asuintalot. Täältä löydät todella monia baareja ja tunnettuja ravintoloita. Aukiota pidetään yhtenä Varsovan yöelämän ehdottomina keskuksina. Tule paikalle jo aikaisin illalla, syö illallinen ja istu jonkun baarin terassille nauttimaan. Kun pimeys on laskeutunut on aika lähteä tutkimaan pienempiä sivukatuja ja löytää Varsovan legendaarinen klubiskene!

Kauniit puistot

Varsovassa on niin kuin jo aiemmin mainittiin todella monia puistoja. Näistä ehkä paras on nimeltään Lazienki Park. Puisto perustettiin 1700-luvulla, jolloin se toimi hulppean Lazienkin palatsin puutarhana (nimi tarkoittaa veden äärellä sijaitsevaa palatsia). Puisto on yksi kaupungin parhaimmista nähtävyyksistä ja se levittäytyy suurelle alueelle Varsovan keskustan eteläosassa. Lazienkin alueella on monia vesistöjä kaloineen ja monia komeita, vanhoja puita. Puisto on muodostunut kestosuosikiksi niin paikallisten kuin turistien keskuudessa, jotka pyhiinvaeltavat puistoon varsinkin aurinkoisina päivinä. Voit lähteä puiston alueella veneajelulle ja voit myös viedä lapsesi syöttämään puistossa asuvia eläimiä!

Liikkuminen

Varsovan kaupungin välittömässä läheisyydessä on peräti kaksi kansainvälistä lentoasemaa. Näille asemille laskeutuu päivittäin lukuisia lentoja Euroopasta ja muualta maailmasta. Suurimmat lentoyhtiöt operoivat pääosin Chopin lentokentälle kun taas Modlin lentoasemalle laskeutuvat kaikkialta Euroopasta lähinnä halpalentoyhtiöiden koneet. Kun lähdet matkaan Suomesta, tulet mitä todennäköisimmin laskeutumaan Chopin -kentälle, joka sijaitsee vain noin kymmenen kilometrin päässä Varsovan keskustasta. Paras tapa päästä tältä kentältä kapungin keskustaan on ottaa suoraan kentältä lähtevä juna. Juna operoi noin kerran vartissa ja vie turistin kahdessa kymmenessä minuutissa Varsovan päärautatieasemalle. Jos et halua ottaa junaa tai saavut kentälle myöhään yöllä, sinua palvelee bussi, joka liikennöi myös öisin tasaisin väliajoin. Modlinin lentokenttä on jo hieman kauempana kaupungin keskustasta, noin 40 km päässä. Ei kuitenkaan hätää, sillä tältäkin kentältä pääset Varsovan keskustaan junalla tai bussilla. Kun olet päässyt kaupungin keskustaan, matkailijalle ei ole ongelmallista liikkua kaupungissa. Varsovassa on hyvin kehittynyt, puhdas ja turvallinen paikallisen liikenteen verkko. Paikallinen liikenne Varsovassa koostui pitkään vain busseista ja raitiovaunuista. Aivan hiljattain kaupunki rakennutti kuitenkin myös metroverkoston, joka on yksi Euroopan uusimmista metroista. Se on kuitenkin suunniteltu lähinnä työmatkalaisia varten, eikä se vie sinua juurikaan nähtävyyksien luo. Suurin osa turisteista ovat sitä mieltä, että heidän tarpeilleen sopivin liikenneväline Varsovassa on raitiovaunu. Kun on aika nähdä vanha kaupunki, sinun täytyy kuitenkin tehdä se kävellen. Täällä on niin paljon kiehtovia, pieniä katuja ja puoteja, ettei niiden tutkimiseen kelpaa mikään muu kuin omat kintut!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme