Majoitus kohteessa Vantaa

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Vantaa

Majoitus ja asunnot kohteessa Vantaa: Apartments

Vantaa muodostaa Espoon, Kauniaisten ja Helsingin kanssa maamme pääkaupunkiseusun. Kulkuyhteydet pääkaupunkiseudulla ovat erittäin hyvät, joten Vantaa on loistava paikka asua, jos haluaa tutkia koko alueen. Vaikka monet suuntaavat suoraan Vantaan ohi Helsinkiin, Vantaassakin on paljon nähtävää ja tehtävää. Kaupunki tarjoaa paljon erilaisia kiinnostavia museoita, joista ehkä tunnetuin on tiedekeskus Heureka. Vantaalla on kuitenkin myös paljon kauniita kirkkoja ja historiaa. Myös rentoutumismahdollisuuksia ja kaunista luontoa on olemassa, eikä loma Vantaalla ole varmastikaan tylsä. Harrasta maakuntamatkailua ja suuntaa Vantaalle.

Vantaalla on tietenkin monia erilaisia majoitusvaihtoehtoja, joista ehkä luonnollisin valinta on joku kaupungin hotelleista. Suomen hotellihinnat ovat kuitenkin kalliit ja halvempaa on varata oma asunto yksityishenkilöltä. Vantaalla voi myös asua paljon halvemmin kuin Helsingin keskustassa, majoitukset ovat lisäksi usein isompia ja pääset pois kaupungin vilskeestä. Riippumatta siitä oletko lähdössä kaupunkilomalle koko perheen voimin, ystäväporukan kanssa vai vain rakkaasi kanssa, olemme Wimdulla aivan varmoja, että meillä on jotain, joka sopii juuri sinun toiveisiin ja tarpeisiin. Voit yöpyä omakotitalossa, asunnossa tai vierashuoneessa riippuen siitä, mikä on paras ratkaisu juuri sinulle.

Historian huminaa

Vantaan alueelta on löydetty asumusten jäännöksiä peräti 5000-luvulta ennen ajanlaskumme alkua. Jääkauden jäljiltä suurin osa alueesta oli merenlahtien peitossa ja Vantaan asukkaat olivat pääosin kalastajia ja hylkeenmetsästäjiä. Rautakaudella alueella oli vain vähän asukkaita ja vasta 1000-luvun alussa alueen asutus alkoi kasvaa, kun uusia asukkaita saapui Ruotsin ja Hämeen alueelta. Myöhemmin Turun ja Viipurin välillä kulkeva Kuninkaantie kulki alueen läpi ja synnytti Helsingin pitäjän kirkonkylän, joka mainitaan asiakirjoissa ensimmäisen kerran vuonna 1351. Koska Porvoo ei voinut huonon sijaintinsa takia kilpailla Tallinnan hansakaupungin kanssa, Kustaa Vaasa päätti perustaa Helsinginjoen suulle uuden keskuksen, mutta keskus pysyi Vantaalla koko kuninkaan elinajan. Uudenmaan keskus siirrettiin todenteolla pitäjältä Helsingin uuteen keskustaan vasta 1600-luvulla. Isonvihan aikana vuonna 1713 venäläiset valtasivat Helsingin pitäjän ja miehitys loppui vasta kymmenen vuotta myöhemmin. Vantaan alueelle perustettiin 1800-luvun alussa Vantaan Ruukki, joka teki pitäjästä Suomen merkittävimmän vuoriteollisuusalueen. Suomen ensimmäinen rautatie Hämeenlinnasta Helsinkiin teki monista Vantaan alueista pitäjiä.

Helsingin pitäjän kirkonkylä on yksi maamme merkittävimmistä kulttuurihistoriallisista kohteista. Tämä on yksi Uudenmaan parhaiten säilyneistä kirkonkylistä ja kirkonkylää ylläpitävä Vantaa-Seura järjestää paljon tapahtumia alueella. Kesäisin voit osallistua kulttuurikävelylle, jonka aikana tutustut alueen historiaan ja kulttuurimaisemaan. Satoja vuosia sitten tämä oli koko Helsingin alueen keskus ja täällä voi todella aistia vanhan maailman hengen keskellä kaupunkia. Kesäkeskiviikkoiltaisin kirkonkylän myllyssä järjestetään myllyiltoja, jotka ovat olennainen osa Vantaan kesää. Myllyllä lauletaan, järjestetään muuta ohjelmaa ja pidetään arpajaiset. Lapsiakaan ei olla unohdettu ja perheen pienimmät voivat lähteä kiertokävelylle tai seikkailukierrokselle vanhaan tapaan, joiden aikana lapset tutustuvat elämään kirkonkylässä 150 vuotta sitten. Historiasta kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti tutustua myös Helsingin pitäjän kotiseutumuseoon. Perinteitä vaalitaan myös Helsinki-Pavin tanssilavalla, jossa järjestetään huhtikuusta lokakuuhun tansseja kolme kertaa viikossa. Ennen tansseja voi osallistua tanssikurssille, jos tuntee, että tanssitaidot ovat päässeet ruostumaan ja kurssi sisältyy tanssien sisäänpääsyyn.

Nähtävää ja tehtävää

Taiteen ystävälle Vantaa tarjoaa paljon nähtävää. Vantaan kaupunginmuseon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään alueen historiaa ja alueen taiteilijoita. Museo sijaitsee kauniissa entisessä Tikkurilan asemarakennuksessa. Vantaan taidemuseo taas keskittyy nykytaiteeseen ja esittää niin kotimaisten kuin kansainvälisten taiteilijoiden töitä. Näyttelyihin liitetään aina monipuolinen ohjelmisto, johon kuuluu tapahtumia ja työpajoja. Taidemuseo sijaitsee Myyrmäellä kulttuuri- ja monitoimikeskus Myyrmäkitalossa. Vantaan taiteilijaseura ylläpitää Kuninkaalassa Galleria Gjutarsia, ossa esitellään kotimaista ja ulkomaista nykytaidetta perinteisessä ilmapiirissä. Keramiikkastudio Envaldsissa taas esitellään kaupungin keraamikkojen töitä. Täällä voi myös osallistua rakupolttotapahtumiin ja kokeilla dreijausta. Hieman erilaisia kokemuksia tarjoaa Suomen Ilmailumuseo Helsinki-Vantaan lentokentän välittömässä läheisyydessä. Museon kokoelmissa on kokonaiset 80 lentokonetta ja paljon muuta ilmailuun liittyviä esineitä.

Lapsia hemmotellaan toden teolla Vantaalla. Vantaan liikuntaseikkailupuisto HopLop:issa on paljon tekemistä koko perheelle. Täällä on leikkialueita, pomppulinna, trampoliineja, sähköautorata, sporttialue, pehmopallo -ammuntaa, Wi i-pelialue, rakentelualueen, sählypelialueen ja oma alue vauvoille. Tiedekeskus Heureka on jo kauan ollut kaikenikäisten lastenmielisten ehdoton suosikki. Näyttelykeskuksessa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan leikkisästi. Päänäyttelyn lisäksi Heureka tarjoaa aina myös vaihtuvia näyttelyjä eri tieteeseen liittyvistä aiheista. Kesäisin vierailijoita viihdyttää myös ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Elämyksiä tarjoaa myös Heurekan oma planetaario, jossa esitetään tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Heurekaan voi tutustua suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja osittain myös viroksi ja venäjäksi. Hauskaa tekemistä tarjoaa tietenkin myös Viihdekeskus Flamingo, jossa on paitsi Flamingo Spa -vesipuisto, BowlCircus keilailukeskus, hohtogolfia, elokuvakeskus ja aikuisille K20 -kylpylämaailma. Viihdekeskuksessa on myös hotelli, jossa voi yöpyä kylpylälomansa aikana. Meillä on kuitenkin myös halvempia asuntoja Flamingon lähistöllä.

Vantaalla on lukuisia kirkkoja, mutta niistä pari ovat erityisen kiinnostavia. Pyhän Laurin kirkko Tikkurilassa on koko pääkaupunkiseudun vanhin rakennus ja on Suomen suosituimpia vihkikirkkoja. 1460-luvulla rakennetussa kirkossa on paljon keskiaikaista uskonnollista taidetta ja kirkon sisustuksessa näkee tänään selvästi uskonpuhdistuksen vaikutuksen. Juha Leiviskän suunnittelema Myyrmäen kirkko on paljon uudempi ja rakennettiin vuonna 1984. Kirkkoa kutsutaan myös valon kitkoksi ja sen seinä- ja kattopintojen välistä siivilöityvä valo luo muuttuvia kuvioita. Kirkon kapea muoto on hyvin erikoinen ja salin hyvä akustiikka tulee oikeuksiinsa kirkossa järjestettyjen konserttien aikana.

Vantaa ei ehkä ole ensimmäinen valinta, kun valitaan lomakohdetta, mikä on sääli. Vantaa tarjoaa paljon hyviä palveluita, nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Aina ei siis tarvitse matkustaa kauas elämyksien perässä, joskus oman maan pääkaupunkiseutu riittää. Wimdu toivottaa sinulle oikein hyvää matkaa Vantaalle!Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme