Majoitus kohteessa Unkari

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Unkari

Wimdun Unkarin matkaopas!:Loma-asuntoja, vuokramökkejä Unkarissa

Monet meistä suomalaisista tuntevat Unkarin parhaiten maittemme kielen sukulaisuudesta. Kuinka monta kertaa oletkaan joutunut selvittämään tietämättömille kummallisen kielemme taustoja ja selostanut miten pieneen kieliperheeseemme kuuluu viron lisäksi ainoastaan unkari. Ne meistä, jotka ovat matkustaneet tähän Keski-Eurooppalaiseen maahan tai kuulleet kieltä puhuttavan muualla, emme välttämättä ole tajunneet täysin missä tämä sukulaisuus oikein piilee. Voin siis kertoa jo nyt, ettei kielen helppous ole mikään kovin hyvä syy matkustaa Unkariin, se johtaa vain pettymykseen. Muita syitä lähteä matkailemaan Unkariin on onneksi riittämiin. Maan pääkaupunki Budapest on monien mielestä jopa koko Euroopan kaunein ja Unkarin luonto on hurmaava. Valtio aivan keskellä Eurooppaa on saanut vaikutteita kaikkialta ja maan kulttuuri on uskomattoman rikas. Olisiko siis aika tutustua vihdoin tähän maahan, joka kummittelee aina keskusteluissamme?

Unkarissa voi viettää niin monia erilaisia lomia riippuen siitä minne päin maata suuntaa. Voit viettää kaupunkilomaa historiallisessa Budapestissä, rantalomaa Balaton -järvellä tai aktiivilomaa yhdessä maan kansallispuistoissa. Budapestissa turismi on hyvin vilkasta ja majoitusvaihtoehtoja on paljon. Muualla maassa ei yöpymisen löytäminen ole aivan yhtä helppoa, olematta kuitenkaan mahdotonta. Meillä Wimdulla on Unkarissa lähes kaksituhatta majoitustarjousta mistä valita. Voit tietenkin vuokrata halvan vierashuoneen tai viihtyisän kaupunkiasunnon Budapestista kauttamme, mutta tarjolla on myös paljon, paljon muuta. Miten olisi esimerkiksi maalaistalo maan viinialueilta tai rantahuvila järven rannalta. Suunnittele siis lomasi oikein, hanki yksityinen asuminen ja tutustu unkarilaisiin. Voitte sitten vaikka vertailla kielioppia.

Idän Pariisi

Unkarin pääkaupunkia Budapestia hallitsee sen läpi kulkeva Tonava -joki, joka jakaa kaupungin kahteen osaan, Budaan ja Pestiin. Joen läntisellä puolella sijaitseva Buda on kaupungin historiallinen osa, joka on Pestiä paljon rauhallisempi. Pest on Budapestin sykkivä osa, josta löytyvät kaupungin parhaat kaupat, ravintolat, baarit ja yökerhot. Tonavassa on monta saarta, joista tunnetuimmat ovat Csepel ja Margit. Kaupungissa, jota kutsutaan idän Pariisiksi, riittää romantiikkaa. Tässä Wimdun parhaat vinkit tähän mahtavaan kaupunkiin:

 • Budapest tunnetaan kylpylöistään, joita on ympäri kaupunkia useita. Niistä kenties suosituin on nimeltään Széchenyin. Se sijaitsee kaupunginpuistossa, Sankarien aukon takana. Kylpylään kuuluu monia altaita, joita on sekä ulko- että sisätiloissa. Sisäänpääsy maksaa koko päiväksi noin 15€ ja veden uskotaan olevan parantavaa.
 • Tonavan jokiristeily on yksi parhaista aktiviteeteistä Budapestissä. Voit valita joko noin tunnin päiväristeilyn ja pidemmän illallisristeilyn välillä. Hinta päiväristeilyltä on noin 18€ ja iltaristeily, johon kuuluu ruoka, maksaa noin 27€.
 • Budan ja Pestin yhdistävä Széchenyin ketjusilta on ensimmäinen. Silta oli ensimmäinen pysyvä silta Tonavan yli ja sitä pidettiin yhtenä maailman ihmeenä. Sillan piirtänyt arkkitehti oli niin ylpeä työstään, että yllytti ihmisiä löytämään siitä virheitä. Legendan mukaan arkkitehti tappoi itsensä kun huomattiin, että sillan päässä vartioivilta leijonilta puuttuu kielet. Silta on parhaimmillaan pimeän tultua.
 • Kaupungin 1800-luvulla rakennettu keskuskauppahalli on yksi Budapestin kiinnostavimmista nähtävyyksistä. Hallissa keskitytään unkarilaisiin erikoisuuksiin ja halpa lounas yhdessä hallin kojuista on maukas kokemus.
 • Linnanvuorella komeileva kuninkaanlinna on yksi Unkarin symboleista. Uskomattoman kauniilta linnalta on aivan upeat näkymät kaupungin ylle. Paras tapa kokea linnanvuori on ilmainen kävelykierros, joka kestää noin neljä tuntia ja kattaa kaikki tärkeimmät nähtävyydet. Vuorella on myös yksi Budapestin parhaista unkarilaisista ravintoloista, 21.
 • Unkarin vuonna 1904 rakennettu eduskuntatalo on loistava esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista. Sisäänpääsy maksaa kuusi euroa Euroopan Unionin kansalaisille. Pientä lisämaksua vastaan voit osallistua englanninkieliselle opastetulle kierrokselle.

Unkarin meri

Unkarin meri, Balaton järvi on Keski-Euroopan suurin järvi ja on unkarilaisten ykköslomakohde. Noin 25 000 asukkaan Siófokia kutsutaan Balatonin pääkaupungiksi. Kaupunki tunnetaan sen kauniista hiekkarannoista ja hilpeästä yöelämästä. Kesäisin kaupungissa on asukkaiden lisäksi aina keskimäärin 200 000 turistia, eivätkä juhlat lopu varsinkaan viikonloppuisin kesken. Siófok on paras paikka aloittaa lomailu Balaton järvellä, sillä pääset täältä kätevästi laivalla muihin järven ympärillä sijaitseviin kohteisiin.

Unkarin kenties paras kuuma lähde sijaitsee Balatonin rannalla kaupungissa nimeltä Hévíz. Legendan mukaan Neitsyt Maria loi lähteen kristityn nunnan rukouksen vastaukseksi. Nunna oli rukoillut, että voisi parantaa invalidisoituneen lapsen. Kuuma vesi, joka virtasi mudasta poisti kaikki lapsen vammat hetkessä. Lapsen uskotaan olleen Rooman keisari Flavius Theodosius, joka teki kristinuskosta Itä-Rooman valtakunnan virallisen uskonnon. Vesi onkin Hévízissa parantavaa, sillä vesi on lievästi radioaktiivista, mineraalipitoista ja sopii siksi erityisesti reumaatikoille. Vesi on lämmintä vuoden ympäri, talvisin noin 22 astetta ja kesäisin jopa 35 astetta.

Balatonin kansallispuisto sijaitsee noin 40 kilometriä Zalaegerszegin kaupugista järven pohjoispuolella. Puisto on kokonaisuudessaan lähes 57 000 hehtaaria, joten koko puiston näkeminen ei ole mahdollista. Paras valinta luonnonystävälle on Kis-Balaton, joka on ainutlaatuinen kosteikko. Täällä elää paitsi lukuisia harvinaisia kasveja myös 200 vesipuhvelin lauma. Puistossa voi patikoida itsekseen seuraamalla kylttejä, tai osallistua opastettuun kierrokseen, joka täytyy tosin varata viimeistään viikkoa ennen matkaa.

Myös järven pohjoisella rannalla sijaitsee Badacsony, alue joka tunnetaan herkullisista viineistään. Sisterssiläiset munkit istuttivat tänne ensimmäiset rypälekasvit rinteille jo vuonna 1325. Kiitos vulkaanisten vuorien ja järven aiheuttaman välimerellisen ilmaston, varsinkin valkoisista rypäleet kasvavat täällä täyteläisiksi ja happamiksi. Suosituin rypäle Badacsonyn rinteillä on Pinot Gris, jonka unkarilainen nimi on harmaata munkkia tarkoittava Szürkebarát. Osallistu viinitilakierrokselle, ihaile maisemia ja maistele Unkarin maailmankuuluja viinejä.

Balaton järven kapeimmassa kohdasta löydät 5 kilometrin verran järveen ulottuva viehättävä luostarikaupunki Tihany. Kaupungin sydän on noin 1046 rakennettu benediktiiniluostari. Luostarin perustamista käsittelevä asiakirja on suurimmaksi osaksi latinaksi mutta sisältää yhden unkarinkielisen lauseen, joka on ensimmäinen tunnettu kirjoitettu unkarinkielinen teksti. Luostarin alle rakennettuun kryptaan on haudattu luostarin perustaja Unkarin kuningas Andreas II. Luostarimuseo kertoo luostarin ja samalla Unkarin historian ja jos sinulla käy tuuri, osut paikalle kun rakennuksessa järjestetään klassisen musiikin konsertti.

Ruokaa ja juomaa

Unkari on täynnä mahtavia kaupunkeja ja luontoalueita, ja niitä kaikkia yhdistävät loistavat unkarilaiset ruokatarjoilut. Maan kansalaiset ovat hyvin ylpeitä ruuastaan, eivätkä syyttä. Unkarilainen ruoka on täyttävää, lohduttavaa ja herkullista, muttei välttämättä erityisen terveellistä. Kasvissyöjän elämä ei ole Unkarissa helppoa, sillä lähes jokaisen ruokalajin pääosassa on liha.

Varmasti tunnetuin unkarilainen ruokalaji on gulassi, joka ei kuitenkaan ole Unkarissa meidän tuntemamme pata, vaan hyvin kevyt paprikalla maistettu lihakeitto. Ruokalaji, joka muualla Euroopassa mielletään gulassiksi, tunnetaan Unkarissa nimellä pörkölt ja on maan kansallisruoka. Kulinaristien kannattaa tarttua tilaisuuteen ja herkutella maassa hyvin halvan hintaista hanhenmaksaa, joka on aivan yhtä hyvää kuin ranskalainen vastine. Maan suosituimpiin ruokalajeihin kuuluu myös paprikalla maistettu kana, paprikás csirke ja paahdettu hanhenkoipi sült libacomb.

Tokaji on ehkä Unkarin viineistä tunnetuin. Tämä useimmiten makea jälkiruokaviini oli esimerkiksi Beethovenin ja Napoleonin lempiviini ja on yksi maailman ainoista valkoviineistä, joka säilyttää avoimena makunsa pitkään. Jos pidät enemmän punaisesta viinistä, kokeile Egri Bikavér -nimistä viiniä. Nimi tarkoittaa härän verta ja viini on väkevää ja täyteläistä. Muista Unkarissa viiniä tilatessasi, että kaikki sekä puna- ja valkoviini että kuohuviini on maassa lähes aina makeaa. Jos pidät enemmän kuivista viineistä, etsi etiketistä sanaa száraz. Jos tahdot viiniä väkevämpää, maista Unkarin kansallisviinaa pálinkaa, hedelmistä tehtyä likööriä. Suosituimmat lajikkeet ovat aprikooseista tehty barackpálinka, päärynöistä valmistettu körtepálinka ja luumuinen szlivapálinka. Kaupoista saa sekä teollisesti valmistettua pálinkaa, että kotitehtyä házipalinkaa. Ota kuitenkin huomioon, että tehtaassa valmistetussa liköörissä on noin 50% alkoholia ja kotitehdyssä usein vielä enemmän.

Kaikkea tätä ja vielä paljon, paljon enemmän tarjoaa siis sinulle Keski-Eurooppalainen Unkari. Lähde tutkimusmatkalle kokemaan maan eri puolet: kauniit kaupungit, mahtipontiset järvet ja villi luonto!

Haluatko varata?

ASUNTOJEMME KESKIARVOSANA ON 9/10! KATSO MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT NIISTÄ:

Masa
Masa
8 Todella hyvä
elokuu 2017
Sunny Studio Historic viheralue

Huoneisto oli juuri niin kuin oli luvattu, eli bueno :)

silja
silja
8 Todella hyvä
kesäkuu 2015
Charming Budapest Teemalla Huoneisto

asunto oli siisti ja erittäin tilava ja kuvausta vastaava. keittiössä oli kaikki tarvittavat aamiaisen laittoon ja kauppa oli lähellä. Annamaria oli ystävällinen ja avulias. keskustaan sekä joen rantaan oli noin 2km. saman kadun varrella...

Pirjo
Pirjo
8 Todella hyvä
lokakuu 2014
Tilava Pyhän Tapanin Square Huoneisto

Ihana asunto. Yöllä aukiolla oleskelleiden melu kuului asuntoon - korvatulpat tarpeen.

Vesa
Vesa
8 Todella hyvä
kesäkuu 2014
Siofok / Sosto: talo 10 vieraalle mukavuudella parveke

Hyvä, siisti ja tilava asunto. Eteisyys rannalla sekä keskustaan helposti käveltävissä. Terassilla oli mukava syödä aaamiset sekä lounaat. Imuria ei ollut, mutta siitä selvittiin heleposti.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme