Majoitus kohteessa Turku

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

Majoitus ja asunnot kohteessa Turku: Apartments

Turku, Suomen kolmanneksi suurin kaupunki, koko maan vanhin kaupunki ja Varsinais-Suomen maakunnan keskus. Turku sijaitsee kauniisti Aurajoen varrella ja Saaristomeren rannikolla, mikä tuntuu vahvasti myös Turun ilmapiirissä. Turku toimi Suomen ensimmäisenä pääkaupunkina vuosina 1809-1812 ja oli 1840-luvulle saakka Suomen suurin kapunkikeskus. Turussa sijaitsee myös maan arkkipiispainistuin, jota ei siirretty pääkaupungin vaihtuessa Helsinkiin kuten yliopisto ja muut valtion virastot. Turku tunnetaan ennen kaikkea kulttuurin keskuksena ja kaupunki toimi Euroopan kulttuurikaupunkina vuonna 2011. Turku on sijaintinsa takia mitä loistavin kesäkaupunki, jossa voi nauttia kulttuurista, ostosmahdollisuuksista, kaupunkitapahtumista ja merestä. Kaupungin monia kiehtovia nähtävyyksiä saapuu katsomaan vuosittain tuhannet turistit, jota varten on myös monia eri majotusvaihtoehtoja. Turussa on monia korkealaatuisia hotelleja, jotka tosin suomalaiseen tapaan ovat usein todella hintavia. Jos haluat säästää hieman rahaa ja kokea Turun hieman eri kantilta, sinun kannattaa ehdottomasti vuokrata Wimdulta yksityinen majoitus. Meidän valikoimassamme on kaikenlaisia erilaisia majoituksia kuten loma-asuntoja, taloja ja vierashuoneita. Voit varata suuren asunnon Aurajoen rannalta, kauniin vuokra-asunnon vanhasta puutalosta tai talon Turun lähiöstä. Kokeile siis erilaista maakuntamatkailu ja vuokraa asunto Turusta Wimdun kautta.

Turun historia

Historiankirjoissa Turun historia alkaa useimmiten kirjeestä, jonka paavi Gregorius lähetti vuonna 1229, jossa hän pyytää, että Suomen piispainistuin siirrettäisiin soveliampaan paikkaan. Tähän aikaan Aurajokilaakso oli vaurasta seutua ja siksi oli luonnollista, että hiippakunnan keskus siirrettiin sinne. Varsinainen kaupunki tämän jälkeen ja siitä päättivät historioitsioiden teorian mukaan kuningas, piispa ja vuonna 1249 perustettu dominikaanikonventti. Uuden kaupungin tuomiokirkko vihittiin käyttöön vuonna 1300. Turku oli tästä lähtien kauan Suomen alueen uskonnollinen ja opillillinen keskus. Keskiaikainen kaupunki oli myös vilkas kauppa- ja merenkulkukaupunki ja oli koko Ruotsin valtakunnan suurimpia keskuksia.

Myös keskiajan jälkeen Turku säilytti asemansa ja Juhana –herttua piti hovia Turun linnassa 1500-luvun puolessa välissä. Vuonna 1617 kaupunkiin perustettiin Suomen alueen ensimmäinen hovioikeus ja vuonna 1640 Kuningatar Kristiina antoi käskyn perustaa Turkuun maan ensimmäinen yliopisto. Vuosien varrella Turun alueella oli rauhatonta eri sotien takia ja vuosina 1700-1721 suuren Pohjan sota ja sitä seuranneen venäläisen miehityksen takia kaikki kasvu kaupungissa tyrehtyi täysin. 1700-luvun loppupuolella Turku kääntyi taas kasvuun, varsinkin teollisessa mielessä ja kaupungin asukasluku nousi huimaa vauhtia.

Vuonna 1809 venäläiset marssivat uudestaan Turkuun ja kaupungista tuli Venäjän alla Suomen suurruhtinaskunnan pääkaupunki. Vuonna 1812 keisari Aleksanteri I kuitenkin päätti, että Turku oli liian ruotsalaismielinen ja siirsi siksi pääkaupungin Helsinkiin. Vuonna 1827 Turun suuri palo tuhosi lähes koko kaupungin ja uuden asemakaavan laati Carl Ludvig Engel. Suomen sisällissodan aikana Turku oli punaisten hallinnon alla ja talvi- ja jatkosodan aikaan kaupunki kärsi pahasti Neuvostoliiton pommituksista. Sodan jälkeen Turku kasvoi räjähdysmäisesti suurien ikäluokkien synnyn ja urbanisoitumisen takia. Turku on sittemmin kasvanut vilkkaksi kauppa- ja matkailukaupungiksi täynnä kulttuuria.

Tehtävää ja nähtävää Turussa

Turun rikkaan historian ansiosta kaupungissa on uskomattoman paljon kiinnostavia nähtävyyksiä, joista tunnetuin on tietenkin Turun Linna. Linna rakennettiin alunperin 1200-luvun lopussa Ruotsin kruunun hallintolinnaksi, mutta siinä on asunut vuosien varrella paljon muitakin. Linna on toiminut muun muassa herttua Juhana III:n renesanssilinnana, Suomen kenraalikuvernöörin virka-asuntona ja vankilana. Linnan kiehtovaa historiaa voi seurata linnassa järjestetyillä opastetuilla kierroksilla tai lukemalla linnan hyvin suunnitellut opastaulut tarkasti. Turun linna on ainutlaatuinen kokemus koko perheelle ja oikea oppitunti koko maamme historiaan.

Myös Turun keskiaikainen tuomiokirkko on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä ja sitä kutsutaankin usein Suomen kansallispyhäköksi. Rakennus on yksi maamme merkittävimmistä historiallisista rakennuksista ja Suomen ainoa keskiaikainen basilika. Historiasta kiinnostuneen kannattaakin suunnata suoraan kirkolta viereiselle Luostarinmäen vanhalle käsityöalueelle, jossa voi tutustua läheltä 1700 –luvun lopun käsityöläisten elämään. Myös Aboa Vetus on oikea historianörtin taivas. Perusnäyttely kertoo elämästä keskiaikaisessa Turussa ja tila muodostuu alkuperäisistä raunioista, jotka arkeologit ovat kaivaneet esiin paikan päällä. Turusta löytyy kuitenkin myös rutkasti nykyaikaa. Aboa Vetuksen yhteydessä toimivassa Ars Novassa on näytillä nykytaidetta ja Wäinö Aaltosen Museo on loistava paikka käydä katsomassa näyttelyjä ja uusia taideprojekteja.

Kun olet nähnyt tarpeeksi kulttuuria voit suunnata ihanan kauppahallin tai kauppatorin kautta loikoilemaan vaikkapa Samppalinnan maauimalaan. Voit myös nautiskella auringosta Aurajoen rannalla tai lähteä retkelle läheiselle Ruissalon saarelle, jossa järjestetään myös legendaarinen Ruisrock. Turusta pääse helposti myös upeaan saaristoon, johon ei tarvitse välttämättä edes omaa venettä. Matkan voi taittaa helposti myös omalla autolla tai polkupyörällä yhteysaluksien voimin. Noin 200 kilometrin pituinen saariston rengastie tarjoaa monia upeita elämyksiä. Myös Ahvenanmaalle ja Tukholmaan pääsee tietenkin helposti Viking tai Silja Linen aluksilla suoraan Turun satamasta.

Syötävää ja juotavaa Turussa

Kuten muutkin Suomen kaupungit, myös Turku on viimevuosina kunnostautunut ravintolakulttuurin saralla oikeaksi gourmetmekaksi. Monet pitävät jokirannassa sijaitsevaa Mamia Turun parhaana ruokaravintolana. Mamissa valmistetaan huolella simppeliä ruokaa loistavista raaka-aineista herkullisten viinien kera. Toinen suosikki on ravintola Smör, jonka sesonkien mukaan vaihtuva ruokalista on täynnä puhtaita makuja. Suomen vanhimpiin ravintoloihin taas lukeutuu aivan tuomiokirkon vieressä joen varrella sijaitseva Pinella, joka on hiljattain entisöity uuteen loistoon ja tarjoilee nyt lähialueilla tuotettuja herkkuja.

Kun ruoka on nautittu on aika siirtyä nauttimaan hieman juomia. Turun tällä hetkellä kenties tunnetuin baari on viinibaari Tintå, jossa on tarjolla yli sataa eri viiniä, joiden mukaan saa myös nälän yllättäessä gourmetpitsoja. Vanhoja instituutioita taas ovat Wanha Pankki, Uusi Apteekki, Koulu ja Puutorin Vessa, joissa olutta voi nauttia tunnelmallisissa tiloissa oikeiden turkulaisten seurassa. Hyvällä säällä kannattaa tietenkin nauttia auringosta Aurajoen varrella sijaitsevissa lukuisissa baareissa ja ravintolalaivoilla. Jos ilta venyy pitkäksi, voit siirtyä Turun yökerhoihin tanssimaan. Oikea klassikko on Pörssi, eli Börs Night Club, joka sijaitsee kaupungin kauppatorilla.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme