Majoitus kohteessa Turkki

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Turkki

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Turkki

Villa in Turkey Turkki on maa täynnä historiaa, kulttuuria, perinteitä ja herkullista ruokaa. Maa on mitä täydellisin lomakohde, jolla on uskomattoman paljon tarjottavaa vierailijoilleen. Viime vuosien aikana turismi maassa on kasvanut räjähdysmäisesti, mikä on johtanut siihen, että maahan on rakennettu suuri määrä hotelleja, huviloita ja loma-asuntoja vastaamaan vierailijoiden tarpeisiin. Turkki on mitä täydellisin sekoitus eksoottista itämaista kulttuuria ja tuttuja länsimaalaisia vaikutteita, minkä takia maa tunnetaankin ‘siltana idän ja lännen välillä’. Monissa osissa maata on huimia arkeologisia sijainteja, islamisia monumentteja, hullunkurisia basaareja, kauniita rantalomakohteita ja loputtomiin kaunista luontoa. Tässä oppaassa käymme läpi meidän mielestä parhaimmat kohteet tässä mahtavassa maassa!

Missä majoittua Turkissa

Joka puolella Turkkia löydät monipuolisen valikoiman majoituksia, joista voit valita omille tarpeillesi juuri sen sopivan paikan yöpyä oikeaan hintaan. Wimdulla on sivuillaan suuri määrä majoituksia, joiden joukosta löydät rantahuviloita, loma-asuntoja ja huoneita jokaiselle budjetille ja jokaiseen makuun. Ei ole väliä reissaatko kaveriporukassa, oman kultasi tai koko perheesi voimin, meiltä löydät takuuvarmasti etsimäsi. Voit valita huvilan merinäköalalla tai vaikkapa tyylikkään kaupunkiasunnon. Olemme aivan varmoja siitä, että riippumatta minnepäin Turkkia suuntaatkaan, löydät meiltä sopivan kodin matkasi ajaksi.

Nippelitietoa Turkista

  • Turkin suurin kaupunki Istanbul rakennettiin seitsemälle kukkulalle – juuri niin kuin Rooma, Edinburgh ja Lissabon!
  • Maailmassa on olemassa vain yksi kaupunki, joka on kahden mantereen alueella. Se on tietenkin Istanbul!
  • Kaikki Alankomaiden tulppaanit ovat alkujaan Turkista!
  • Modernin Turkin perustaja, Mustafa Kemal Ataturk, on itse asiassa kotoisin Kreikasta!

Nähtävää ja tehtävää Turkissa

Turkin läntinen osa on paljon kehittyneempi kuin maan muut osat ja on siksi suosituin turistien keskuudessa. Täältä löydät myös lähes kaikki Turkin tunnetuimat rantalomakohteet, jonne sadat tuhannet auringonpalvojat matkaavat vuosittain pakettilomalle. Istanbul on eksoottinen, eläväinen ja ruuhkainen sekoitus itäistä ja läntistä kulttuuria. Matka Istanbuliin kuuluisi ehdottomasti olla jokaisen suunnitelmissa. Kaupunki sijaitsee Bosporuksen salmen rannalla, joka myös jakaa kaupungin kahtia. Salmi on vaikuttava vesistö jonka rantoja pitkin kannattaa käydä kävelyllä kaupungissa ollessaan. Istanbulissa on suuri määrä kiinnostavia nähtävyyksiä, joista kannatta nähdä ainakin Sininen Moskeija, Galatan torni, Topkapi -palatsi ja Hagia Sofia, joista viimeisintä pidetään yhtenä maailman kauniimpana rakennuksena. Kaupunki on tunnettu myös basaarestaan, joista voit ostaa ruokaa, matkamuistoja, koruja, mattoja ja kaikkea muuta mitä saattaakaan tulla mieleen. Kun kaipaat rentoutusta hektisestä kaupunki-elämästä, sinun kannattaa suunnata turkkilaiseen kylpylään, eli hammamiin. Istanbulissa vaihtoehdot ovat lähestulkoon rajattomat, mutta jos vain mahdollista, vinkkejä kannattaa kysyä paikalliselta, sillä turisteille suunnatut kylpylät ovat paitsi ylihinnoiteltuja usein myös laadultaan kehnompia kuin paikallisten suosimat korttelikylpylät. Jos matkasi sattuu lämpimälle vuodenajalle, toinen mahdollisuus on hypätä lautan matkaan ja suunnata Mustanmerelle, joka sijaitsee vain hieman yli tunnin venematkan päässä Istanbulin keskustasta. Täällä on monta eri saarta, joissa voit viettää kokonaisen läpimän päivän uiden ja nauttien. Tunnetuimmat saarista ovat varmasti itse asiassa Bosporuksen Salmen ja Mustanmeren väliin mahtuvassa Marmaranmeressä sijaitsevat niin kutsutut Prinssisaaret, jossa kulttuurista pitävä matkalainen voi nauttia kauniista taloista ja kiehtovista nähtävyyksistä. Kuten olet varmaan jo ymmärtänyt, veisi monta viikkoa, jos haluaisi koluta läpi edes pieni osa Istanbulin nähtävyyksiä kaupungin huimaavan koon takia, joten kannattaa yksinkertaisesti matkailla tunnelman mukaan ja tietenkin palata uudestaan ja uudestaan.

Läntisessä Turkissa sijaitsee myös maan pääkaupunki Ankara, joka on täysin keinotekoisesti suunniteltu kaupunki. Se tunnetaan asfalttiviidakkona, mutta kaupungin museot ovat totisesti vierailun arvoisia. Voimme suositella esimerkiksi niin kutsuttua Anatolian sivilisaation museota. Ankarasta pohjoiseen löytyy monia kauniita anatolisia kaupunkeja kuten niin ikään museoistaan tutun Safranbolun. Läntisessä Turkissa on myös osa maata, joka on Välimeren rannalla. Täältä löydät maan vihreimmät maisemat. Kilikian vuoristossa on hyvät mahdollisuudet patikointiin ja täältä on sen lisäksi lyhyt matka Turkin kauneimmille rannoille.

Jos matkaat itäänpäin, löydät monia todella kiinnostavia alueita. Kaakkois-Anatolia on osittain aavikoitunut alue, jossa on monia jännittäviä vanhoja kaupunkeja ja kyliä, joissa kannattaa käydä. Tämä osa maata on hyvin selkeästi lähi-itämainen osa turkkia, jolla on enemmän yhteistä naapurimaiden Syyrian ja Irakin kanssa kuin muun Turkin. Itä-Anatolia on hyvin vuoristoista aluetta, josta löydät Muradiyen vesiputoukset, jotka ovat hyvästä syystä suosittuja turistien keskuudessa. Nemrut Dagi -vuori on päässyt jopa muukaan UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

Ruoka Turkissa

Ruoka Turkissa on täysin ainutlaatuista tuoreita salaatteja, döner kebabia, herkullisia pide leipiä, makeita baklava leivoksia ja paljon, paljon muuta on ansainnut Turkille hyvän maineen kaikkialla maailmassa. Turkkilaiset ovat hyvin ylpeitä keittiöstään ja löydät herkullisia paikallisia erikoisuuksia minne tahansa matkaatkaan maassa. Kaikissa rannikkokaupungeissa ja myös Istanbulissa, kaikenlaiset merielävät ovat keittiön pääosassa. Täällä kannattaakin tankata rasvahappoja herkullisen tuoreen kalan eri muodoissa. Jos asut omassa asunnossa tai talossa, voit myös käyttää tuoreita turkkilaisia raaka-aineita omassa keitoksissasi.

Liikkuminen Turkissa

Jotta voit matkustaa Turkkiin, sinun on hankittava viisumi joka onneksi maksaa ainostaan 15 euroa. Turkin suurin lentokenttä sijaitsee Istanbulin ulkopuolella ja on nimeltään Ataturk International Airport. Sabiha Gökçen Airport on toinen miljoonakaupungin päälentokentistä ja sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Istanbulin keskustasta. Tänne lentävät useimmat halpalenotyhtiöt kuten GermanWings, Easy Jet ja Turkish Airlines. Jos olet matkalla ympäri itäistä Eurooppaa, Turkkiin on myös helppo matkustaa teitse. Romanian pääkaupungista Bukarestista lähtee bussi Istanbuliin kerran päivässä kello neljä iltapäivällä. Bussimatka maksaa vain 125 leitä, eli noin 28 euroa. Myös Bulgarian pääkaupungista Sofiasta pääse bussilla Istanbuliin, kuten myös Kreikan Thessalonikista. Turkissa paikasta toiseen matkustaminen on yleisesti ottaen yksinkertaista ja mukavaa. Koko maan kattaa hyvin toimiva bussiverkko, jonka linja-autot ovat ilmastoituja ja puhtaita. Näin pääset parhaiten kaupungista toiseen, sillä vaikka vuokra-autot ovat edullisia, polttoaine on Turkissa yllättävän kallista, joten useimmiten kannattaa käyttää julkista liikennettä. Maan halki kulkee tietenkin myös junia, mutta kiinostavaa kyllä, ne ovat busseja huomattavasti hitaampia!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme