Majoitus kohteessa Tukholma

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Tukholma

Majoitus ja asunnot kohteessa Tukholma: Apartments

Useimmat tuntevat Ruotsin pääkaupungin Tukholman risteilymatkoiltaan mutta eivät ole antaneet kaupungille enempää aikaa. Tukholmassa kuitenkin kannattaa ehdottomasti viettää kahdeksaa tuntia enemmän, sillä tässä pohjoismaisessa metropolissa on todella paljon nähtävää ja tehtävää. Miljoona kansainvälistä vierasta tulee joka vuosi inspiroitumaan Tukholman eläväisestä tunnelmasta ja kauniista keskustasta. Hotellihinnat ovat kuitenkin Tukholmassa korkeita ja jos haluat säästää hieman rahaa, voit vuokrata paikallisen tarjoaman yksityisen asunnon Wimdun kautta. Voit vuokrata kaupunkilomasi ajaksi vaikka kauniin yksiön keskellä keskustaa, suuremman loma-asunnon kaupungin lähiöistä tai kokonaisen vuokramökin kauniista Tukholman saaristosta. Jos lähdet vaikka viikonloppumatkalle, voit säästää aikaa löytämällä majoittajan, joka voi näyttää sinulle hieman paikkoja ja kertoa kaupungin parhaat menomestat.

Nähtävyyksien kirjoa

Gamla Stan eli vanhakaupunki, on osa Tukholmaa, jossa on ihanaa käydä kävelemässä ja tutustua kahviloihin, puoteihin tai ravintoloihin. Kuninkaanlinnan ympärillä vartioivat hovivartijat ovat hauska näky ja linnassa voi käydä myös kierroksella katsomassa sen hulppeita tiloja. Kuningasperheen talviasunto, kaupungin reunalla sijaitsevassa Drottningholmissa kannattaa käydä jos haluaa nähdä enemmän kuninkaallista loistoa. Voit tutustua myös linnan kauniiseen puutarhaan ja ihastella sen värikkäitä kasveja. Jos haluaa pitää oikein hauskaa, voi lähteä Tukholman huvipuistoon, Gröna Lundiin. Huvipuistossa on monia hurjia laitteita, herkullista ruokaa ja paljon hauskoja pelejä. Wimdu suosittelee lämpimästi muun muassa karmivaa kummitustaloa, romanttista rakkaustunnelia ja kaikista rohkeimmille Fritt Fall -laitetta, joka pudottaa matkustajat 80 metrin korkeudesta.

Monet museot

Museoita on Tukholmassa monia, joista tunnetuin on ehkä Vasa -laivan museo, jossa on näytyllä maailman ainoa 1600-luvulta asti säilynyt alus. Maailman vanhin ulkoilmamuseo Djurgrdenin saarella on nimeltään Skansen ja on kokonaisen päivän täyttävä kohde koko perheelle. Skansenissa on myös Tukholman eläinpuisto, jossa voi käydä katselemassa kaikennäköisiä eläimiä ja nauttia näkymistä kaupungin ylle. Fotografiska taas on yksi maailman suurimmista modernin valokuvataiteen museoista. Täällä on vaihtelevia näyttelyjä, jossa on esillä parhaimpia nykyajan valokuvataiteilijoiden teoksia. Moderna Museetissa voi nauttia 1900-luvun taiteesta täysin sieluin. Kokelmiin kuuluu esimerkiksi Pablo Picasson, Salvador Dalín ja Henri Matissen töitä. Kaikille lapsille ja lapsimielisille sopii hyvin Astrid Lindgrenin kirjojen satumaailma Junibacken. Täällä asuvat esimerkiksi Marikki, Vaahteramäen Eemeli, Katto-Kassinen ja monet muut mahtavat hahmot. Tukholman Teknisessä museossa voit tutustua maan asukkaiden valitsemiin 100 tärkeimpään keksintöön kautta aikojen. Muita suosikkeja ovat esimerkiksi Aquaria -vesimuseo, luonnonhistoriallinen museo, ABBA -museo ja Waldemarsudde.

Shoppailua

Monet suomalaiset lähtevät Tukholmaan shoppailemaan. Nykyään suurin osa suurista ruotsalaisista vaateketjuista ovat rantautuneet myös Suomeen, mutta naapurimaan pääkaupungissa on edelleen suurempi ja monipuolisempi tarjonta kuin meillä. Kestosuosikki on tietenkin pääkatu Drottninggatan, jonka varrelta löydät kaikki suuremmat ketjut ja joitain pienempiä putiikkeja. Söderin kaupunginosassa sijaitseva alue SoFo (South of Folkkungagatan) on trenditietoisten suosikki. Täältä löytyvät monet ruotsalaiset merkit kuten Acne, Fifth Avenue Shoe Repair ja monet muut. Wimdu suosittelee myös monien ruotsalaissuunnittelijoiden vaatteita myyvä Tjallamalla, 1950-luvun vaatteisiin ja tavaroihin erikoistunut Sivletto ja kaikenlaista tyylikästä myyvä Grandpa. Perinteikäs tavaratalo Hötorgetilla, PUB, on uudistettu hiljattain kokonaan. Tarjolla on nykyään luova sekoitus uutta ja vanhaa muotia, taidetta, designia, kosmetiikkaa, koruja ja kirjoja. Tavaratalossa järjestetään myös paljon erilaisia tapahtumia ja näyttelyjä. Tukholman ehdoton on kuitenkin loistokas tavaratalo NK - Nordiska Kompaniet. Vuonna 1902 avattu tavaratalo tarjoaa ruotsalaista ja kansainvälistä muotia, koruja, sisustustarvikkeita, ruokaa ja paljon muuta. Jos haluaa matkamuistoja, kannattaa niitä etsiä Gamla Stanin putiikeista.

Ruokaa ja juomaa

Tukholmassa on tarjolla loistavaa ruokaa ja juomaa jokaiseen makuun. Tässä joitain meidän suosikkeja:

  • Suuresta maailmasta Tukholmaan tullut viimeisin villitys ovat liikkuvat ruokakojut. Autojen sijainnit saa selville niiden nettisivuilta tai niitä voi yksinkertaisesti yrittää bongata. Jos kohdalle sattuu vietnamilainen Bun Bun, ranskalainen crepes-koju Bon Coin, jamaikalainen Back a Yard tai teksasilaista lohturuokaa tarjoava Chilibussen, tartu tilaisuuteen.

  • Hötorgshallen -kauppahallissa voit paitsi ostaa mitä mahtavimpia raaka-aineita, myös syödä hallin loistavissa lounasravintoloissa, joista yksi esimerkki on jo 30 vuotta hallissa toiminut Kajsas fisk.

  • Yksi Tukholman kestosuosikeista on Södermalmilla sijaitseva Pelikan. Täällä ruoka on rehellistä kotiruokaa, asiakaskunta lojaalia ja hinnat kohtuullisia. Jos pitää tunnelmasta voi ruuan jälkeen siirtyä istumaan viereiseen baariin Kristalleniin

  • Yksi Tukholman legendaarisista baareista on SoFo:ssa, eli South of Folkkungagatanissa sijaitseva Pet Sounds, joka on aivan varma valinta jokaisena viikonpäivänä.

  • Livekeikoista pitävän kannattaa suunnata Debaser Slusseniin, jossa pidetään kaupungin kiinnostavimmat Indie -keikat. Kesäisin klubin terassi on myös yksi kaupungin parhaista.

  • Riippumatta siitä missä iltasi aloitit, jos se venyy, Tukholmassa päätytään Södermalmin Kvarneniin. Täällä on kaupungin viralliset "jatkot" ennen kuin suunnataan Odenplanetin Kebab Kungeniin hakemaan yöpalaa.

Liikkuminen

Tukholmassa on erinomaisesti toimiva julkisen liikenteen verkosto, jonka avulla voi liikkua paikasta toiseen. Kaupungissa on seitsemän metrolinjaa, lukuisia busseja ja useita lähijunalinjoja. Jos aiot matkustaa enemmänkin julkisella liikenteellä, sinun kannattaa ostaa päivä-, viikonloppu- tai viikkolippu. Itse keskusta on suhteellisen pieni ja turisti pärjää pitkälle myös jalan. Jos haluaa, voi myös vuokrata polkupyörän jostain Tukholman kaupunkipyörä -asemilta. Jos haluaa nähdä paljon kaupunkia, voit hypätä Hop on Hop off bussiin Gamla Stanissa tai ottaa laivan Slussenista nähdäksesi kauniin kaupungin mereltä päin. Slussenista pääse myös reittilaivalla esimerkiksi Gröna Lundille tai Skanseniin. Tukholman lentokenttä Arlanda sijaitsee noin 40 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kentän ja keskustan välillä liikennöi busseja ja junia. Nopein mahdollinen on Arlanda Express -juna, jolla pääsee kaupungin keskustaan vain kahdessakymmenessä minuutissa. Pikajuna on kuitenkin kaikista kallein vaihtoehto kun taas halvin on julkisella liikenteellä keskustaan matkaaminen, jolloin matka kestää noin 65 minuuttia. Jos tulet laivalla satama riippuu laivayhtiöstä. Viking Line rantautuu Södermalmin lähellä sijaitsevaan Statsgårdsterminalen -terminaaliin, josta keskustaan pääsee kätevästi metrolla Slussenin asemalta. Silja Line taas saapuu Värtahamnen -satamaan. Lähin metroasema täällä on Gärdet, josta pääse helposti ja nopeasti keskustaan.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme