Majoitus kohteessa Tel Aviv

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Tel Aviv

Majoitus ja asunnot kohteessa Tel Aviv: Apartments

Taivaanrannalla pilvenpiirtäjät kurottavat taivaalle, kaupungin valot vilkkuvat väsymättä ja suurilla teillä autot liikkuvat jonossa muurahaisten tapaan. Tel Avivin ottomaanien aikaan perustaneet juutalaiset maahanmuuttajaperheet eivät takuulla tunnistaisi kaupunkiaan, joka on läpikäynyt viimeisen vuosisadan aikana melkoisen muodonmuutoksen. Israelin toiseksi suurin kaupunki Jerusalemin jälkeen eroaa aikamoisesti myös maan muista kaupungeista. Tel Aviv on nuorten kaupunki, jonka yökerhoissa musiikki pauhaa yön läpi ja jossa edellisten sukupolvien uskonnolliset elämäntavat on jätetty taakse. Tel Aviv kasvaa edelleen huimaa tahtia ja houkuttelee paikalle ainaisen virran niin uusia asukkaita kuin matkalaisia. Kaupungin sijainti Välimeren rannalla tekeekin siitä mitä parhaimman lomakohteen, joka tarjoaa vierailijoilleen kaikkea, mitä he voivat toivoa: auringonpaistetta, kulttuuria, juhlia ja historiaa.

Jos haluat aidon palan Tel Avivia, hyvä tapa kokea kaupunki on elää paikallisten keskellä. Yövy hotellin sijaan asunnossa kaupungin suosituimmilla alueilla. Wimdulla on lähes tuhat eri majoitusta tässä israelilaisessa metropolissa. Tarjolla on vierashuoneita, asuntoja, taloja ja bed&breakfast-tyyppisiä majoitusvaihtoehtoja. Voit päästä paljon halvemmalla kuin jos varaat hotellin ja saada lisäksi korvaamatonta informaatiota kaupungista majoittajaltasi. Tel Aviv muuttuu päivittäin, eikä kukaan ole paremmin perillä kaupungin uusimmista kohokohdista kuin paikallinen, avoin Wimdu-majoittaja.


Miten tähän on tultu?

Jaffan lahdessa on ollut satamakaupunki jo ainakin viimeiset 4000 vuotta. Tel Aviv sai kuitenkin alkunsa vasta reilut sata vuotta sitten vuonna 1909 kun silloisen Palestiinaan kuuluvan Jaffan juutalaisväestöllä oli unelma omasta kaupungista. Suurin osa juutalaisista alueella olivat sionisteja, jotka halusivat irtautua pääosin arabialaisesta Jaffasta. Oma esikaupunki oli myös poliittinen voitto pyrkimyksessä saada oma juutalainen valtio. Noin kuudenkymmenen tulisielun joukko ryhtyi rakentamaan eurooppalaishenkistä kaupunginosaa Jaffan ulkopuolella. Tel Avivista tuli ensimmäinen alue Lähi-Idässä, jossa oli juokseva vesi, mikä ei ollut mikään pieni ihme alueella 1900-luvun alussa. Tel Aviv jatkoi hitaasti kasvuaan ottomaanisessa Palestiinassa aina ensimmäiseen maailmansotaan saakka.

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Israel siirtyi Ison-Britannian valtaan, minkä juutalaiset näkivät hyvänä merkkinä kun taas arabialaiset pelästyivät tulevaa. Toukokuussa 1921, arabialainen joukko hyökkäsi Jaffassa juutalaiseen maahanmuuttokeskukseen tappaen kymmeniä ihmisiä. Hyökkäykset juutalaisia vastaan eivät kuitenkaan loppuneet tähän, vaan juutalaisille kuuluvia liikkeitä tuhottiin, heitä pahoinpideltiin ja peloteltiin. Tähän saakka suurin osa alueen juutalaisista olivat asuneet ja työskennelleet Jaffassa, mutta hyökkäysten jälkeen tuhannet Jaffan juutalaiset muuttivat Tel Avivin suojaan. Alkujaan pienestä esikaupungista oli tullut alle kahdessa vuosikymmenessä keskisuuri kaupunki.

Tel Avivsta tuli nopeasti koko maan juutalaisten ja brittisotilaiden keskus. Kun kaupunkiin avattiin oma satama vuonna 138 asukkaita oli jo 130 000 ja kaupunki oli maan suurin. Kun Israelin itsenäisyys julistettiin vuonna 1948, Jaffasta tuli Tel Avivin kaupunginosa ja kaupunki nimettiin virallisesti Tel Aviv-Jaffaksi.


Nähtävyyksien kirjoa

Vanha Jaffan kaupunki on Tel Avivin merkittävin historiallinen nähtävyys. Raamatun lukeneelle Jaffa on tuttu myös paikkana, josta kapinallinen profeetta Joona lähti merelle, jossa jumalan lähettämä jättikala nielaisi hänet. Ne, jotka eivät ole liiemmin Raamattuun tutustuneet tuntevat kaupungin ainakin Jaffa-limun nimen inspiraationa. Jaffan satama on vanhan kaupungin kiinnostavin alue. Täältä löydät esimerkiksi pyhän Pietarin katolilaisen kirkon, tunnetun Jaffan kirpputorin, toivomusten sillan ja koko Israelin parhaan hummuksen. Hummusta voi maistaa esimerkiksi Ali Karavan Abu Hassan nimisessä ravintolassa, jonka nimeen paikalliset vannovat.

Ehkä hieman yllättäen Tel Avivissa on maailman eniten saksalaiseen Bauhaus -tyyliin rakennettuja taloja. 1930-luvulla Euroopasta Israeliin paenneet juutalaiset arkkitehdit toivat kaupunkiin tämän funktionaalisen suunnittelun koulukunnan, jonka natsit kielsivät ”epäsaksalaisuutensa” takia. Tel Avivin keskustasta, jota kutsutaan Bauhaus talojen takia valkoiseksi kaupungiksi, tuli vuonna 2003 UNESCO:n maailmanperintökohde. Bialik -aukiolta löydät Bauhaus -keskuksen, jossa on aiheesta kertovia näyttelyitä. Voit myös osallistua ilmaiseen opastettuun Bauhaus kierrokseen oppiaksesi tyylisuuntauksesta ja alueen historiasta lisää.


Rantojen riemua

Jos olet matkustanut Tel Aviviin lämpimään aikaan toukokuusta lokakuuhun, kannattaa ehdottomasti suunnata kaupungin rannoille rentoutumaan. Kesäisin paikalliset suuntaavat perjantai-iltapäivisin sankoin joukoin rannalle viihtymään. Silloin rannoilla juhlitaan grilliruuan ja rumpumusiikin avuin.

Tel Avivissa on monia rantoja, joista suosituimmat ovat Gordonin ja Frishmanin rannat. Tel Baruch ja Hatzok rannoista kauniimmat, mutta niihin on molempiin sisäänpääsy ja ovat pääosin varakkaiden kaupunkilaisten suosiossa. Kuvankaunis Hilton-ranta taas on suuri hitti surffaajien ja homo -yhteisön keskuudessa. Tel Avivissa asuu hedonistisesta maineesta huolimatta myös uskonnollinen yhteisö, jota varten on perustettu Nordau -niminen ranta, jossa on naisille ja miehille omat päivänsä.

Kaikki kaupungin rannat ovat hyvin kauniita ja jokainen on vapaa valitsemaan niiden joukosta oman suosikkinsa. Kesän lämpimimpinä päivinä kannattaa kuitenkin varautua siihen, että veden ovat vallanneet polttavat maneetit, jolloin mereen ei ole menemistä. Tarkkaile siis paikallisten käyttäytymistä tai kysy rannan vartijoilta päivän maneettipolitiikkaa.


Markkinamaniaa

Carmelin markkinat ovat yksi Tel Avivin hauskimmista nähtävyyksistä. Pääosin ruokaa myyvillä markkinoilla vallitsee rento ja iloinen tunnelma. Kuuntele kun eri kojujen myyjät kilpailevat asiakkaiden huomiosta luovilla tarjoushuudoillaan, ihaile tuoreita hedelmiä ja maista paikallisia erikoisuuksia markkinoiden ravintoloissa. Voimme suositella ainakin Gerderaa, jonka liikeideana on myydä yksinkertaista ja herkullista irakilais-ruotsalaista (!!) murkinaa.


Kaupunki, joka ei nuku

Tel Aviviin ei lähdetä nukkumaan, kerää siis voimasi ja suuntaa kaupungin yöelämään ainakin kerran matkasi aikana. Yöelämää ei tarvitse hakemalla hakea, sillä baareja ja klubeja on kaupungin keskustassa loputtomiin. Tel Avivissa on hyvin aktiivinen homoseksuaalien yhteisö ja vaikka kaupungissa on myös erikseen homobaareja, niitä ei välttämättä tarvitse etsiä, sillä lähes jokaisella klubilla on seksuaalivähemmistöille suunnattuja iltoja. Laatu kuitenkin vaihtelee, joten yritämme antaa joitain vinkkejä parhaiden pippaloiden löytämiseen. Suosituksia kannattaa myös ehdottomasti tiedustella paikallisilta, sillä kuten mainittu, Tel Aviv muuttuu koko ajan, eikä mikään matkaopas voi pysyä perillä kaupungin sen hetken parhaista menomestoista.

 • Namalin satama-alue on yksi kaupungin vilkkaimmista alueista, varsinkin kesä-aikaan. Täältä löydät esimerkiksi TLV Klubin, UpTownin, Seabreezin ja Whiskey a gogon.
 • Florentinin kaupunginosa houkuttelee paikalle hieman taiteellisemman yleisön. Alue on yksi Tel Avin muodikkaimmista ja jos et ole suurten klubien ystävä, vaan pidät yksilöllisimmistä pienistä paikoista, tämä on alueesi. Kokeile esimerkiski Hudna, Bugsy ja Haoman 17-nimisiä paikkoja.
 • Allenby Street, joka ulottuu aina itäiseltä rannalta Tel Avivin kaakkoisosaan, on yksi kaupungin pisimmistä kaduista. Kadun varrelta löydät monet kaupungin yöelämän kestosuosikit. Allenby Streetin klubit ja baarit eivät ehkä ole kaupungin trendikkäimpiä, mutta ovat aina täynnä ja hyvin helposti lähestyttäviä. Pasáz -niminen baari on kuitenkin tuonut trenditietoiset kaupunkilaiset hitaasti takaisin kadulle.
 • King George Streetilta löydät mielin määrin hauskoja baareja, klubeja ja ravintoloita. Kokeile jo kauan suosiotaan ylläpitänyttä Silonia, jossa juhlitaan viikon kaikkina päivinä.

Paikasta toiseen

Tel Avivin Ben Guiron -niminen lentokenttä sijaitsee noin 15 kilometriä kaupungin keskustasta. Kentältä on suora junayhteys kaupungin päärautatieasemalle. Juna liikennöi vuorokauden ympäri, lähtöjä on päivisin kolme tunnissa ja öisin kerran tunnissa. Jos matkaseurueeseesi kuulu useampi henkilö, myös taksi on hyvä vaihtoehto. Matka keskustaan kestää vain 15-20 minuuttia, eikä Tel Avivin taksikuskeilla ole tapana huijata turisteja.

Tel Aviv on joukkoliikenteensä kannalta kiinnostava suurkaupunki. Vaikka kaupungissa on jo yli kolme miljoonaa asukasta, bussit ovat ainoat kaupungissa liikennöivät joukkoliikennevälineet. Bussijärjestelmä on hyvin kattava ja suhteellisen halpa. Bussit lopettavat kuitenkin liikennöimisen puolenyön aikaan, eikä yöbussit kulje kuin lauantaisin ja keskiviikkoisin. Jos käytät paljon bussia, kannattaa kuljettajalta ostaa päivälippu, joka kulkee nimellä ”Hofshi-Yomi” ja maksaa vain noin kolmen kertalipun verran.

Polkupyörä on hyvin varteenotettava vaihtoehto turistille. Tel Avivissa ei ole juurikaan mäkiä ja kaupunki on rakennuttanut viime aikoina paljon pyöräteitä. Pyörävuokraamoja on joka puolella kaupunkia ja jos matkasi on hieman pidempi, sinun kannattaa harkita halvan polkupyörän ostamista.

Israel on pinta-alaltaan hyvin pieni maa, ja voit helposti retkeillä lomasi aikana myös maan muihin kohteisiin. Matkailu sujuu helposti edullisilla ja tehokkailla busseilla, jotka lähtevät Tel Avivin pääbussiasemalta.

Tel Aviv on Israelin ehdottomasti modernein matkakohde, johon eurooppalaisen turistin on helppo sulautua. Kaupungilla on kiehtova historia ja paljon tarjottavaa vierailijoilleen. Suuntaa siis tähän vapaamieliseen ja jännittävään kaupunkiin kokemaan uskomattoman monipuolinen loma.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme