Majoitus kohteessa Split

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Split

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Split

Paikalliset kutsuvat Etelä-Kroatilaista rantakaupunkia Splitiä maailman kauneimmaksi kaupungiksi ja voivat kenties olla oikeassakin. Asukkaat saavat nauttia lähes kolmesta tuhannesta aurinkotunnista vuodessa ja tunnelma kaupungissa on sen mukainen. Split houkuttelee luoksensa kaikenikäisiä matkailijoita ja tarjoaa heistä jokaiselle mielekkään loman. Kaupungissa on kultaisia hiekkarantoja, historiaa, kulttuuria, retkikohteita ja urheilua. Split on mitä mainioin vaihtoehto perinteisille Espanjan ja Italian rantakohteille. Split vietteli aikoinaan roomalaisen kesarin, joten anna sinäkin kaupungille mahdollisuus hurmata sinut tunnelmallaan.

Vaikka Splitistä on tullut viime vuosina niin suosittu lomakohde, että suurin osa matkatoimistoista ovat ottaneet kaupungin tarjontaansa, on helppoa myös järjestää matka omin päin. Helsingistä lähtee päivittäin suoria lentoja Splitiin ja majoituksen saat helposti vuokrattua netistä. Wimdulla on kaupungissa puolisen tuhatta tarjousta, joiden joukosta löydät aivan varmasti mieleisesi. Vaikka hotelleja onkin Splitissä useita, voi olla hauskempaa yöpyä yksityisessä asunnossa, talossa tai vierashuoneessa. Valitse vaikka oma asuntosi vanhastakaupungista tai perheellesi huvila merinäköalalla. Majoittajasi voi varmasti antaa sinulle vinkkejä, jotta saat kokea kaupungin parhaat palat. Haluamme kuitenkin antaa sinulle hieman esimakua jo nyt...


Keisari Diocletianuksen Vanhainkoti

Roomalainen keisari Diocletianus, joka oli kotoisin Dalmatian rannikolta, rakastui Splitin maisemiin niin, että hän päätti rakennuttaa paikalle palatsin, johon hän asettui asumaan eläkkeelle siirryttyään vuonna 295. Vaikka aikaa on kulunut tästä jo yli seitsemänsataa vuotta, keisarin hulppea palatsi on edelleen kaupungin ehdoton sydän. Koko kaupunki on rakennettu palatsin ympärille ja voit nähdä sen joka puolelta Splitiä. UNESCO on liittänyt rakennuksen, jota pidetään maailman parhaiten säilyneenä Rooman ajan palatsina, maailmanperintöluetteloonsa ja jokaisen Splitiin suuntaavan turistin kannattaa käydä ihailemassa sokkeloista rakennelmaa.

Diocletanuksen palatsin keskeinen aukio on nimeltään Peristil. Täällä voit ihailla kaunista roomalaista rakennustaidetta ja aukiolla komeilee myös aito egyptiläinen sfinksi. Aukion lisäksi palatsiin kuuluu neljä monumentaalista porttia: Porta Augera, Porta Aurea, Posta Ferrea ja Porta Aenea. Diocletanus, joka oli tunnettu suuruudenhulluudestaan, luuli legendan mukaan olevansa Jupiter-jumalan reinkarnaatio. Hän rakensi itsensä ja jumalan kunniaksi Jupiterin temppelin, johon matkailijan kannattaa myös ehdottomasti tutustua. Palatsin yhteydessä sijaitsee myös pyhän Dujen katedraali, joka oli alkujaan keisarin hautapaikaksi perustettu mausoleumi. Katedraalin kellotornista voi ihailla mahtavaa näkymää kaupungin ylle.


Rantojen rikkautta

Splitiin matkaavaa turistia hemmotellaan useilla luonnonkauniilla hiekkarannoilla. Haluamme esitellä niistä kolme :

  • Bavice on Splitin ehdottomasti suosituin ja hiekkaisin ranta. Ranta on varsinkin nuorten suosiossa, sillä baareja ja yökerhoja on monia. Bavice sijaitsee noin kilometrin päässä keskustasta ja täyttyy lämpiminä päivinä nopeasti. Bavice on suositun kroatialaisen rantapelin, picigin kiistaton keskus. Picigin on muinainen peli, jossa tarkoituksena on pitää pieni pallo ilmassa niin nopeasti kuin mahdollista. Seuraa paikallisia ja liity leikkiin.
  • Kasuni sijaitsee Majuni -kukkulan juurella. Ranta on kivinen ja suhteellisen pieni, mutta kristallinsinisempää ja kauniimpaa vettä saa etsiä. Kasuni on paljon Bavicea rauhallisempi eikä palveluja ole yhtä paljon. Löydät täältä kuitenkin kahvilan, pukuhuoneen ja vessan, joten kaikki tarvittava löytyy.
  • Bene on Splitissä paras hiekkaranta lapsiperheille. Rannan vieressä sijaitsevat Marjanin puiston puut varjostavat Beneä, mikä tekee kuumista kesäpäivistä paljon siedettävämmät. Tekemistä riittää sekä lapsille että aikuisille, sillä rannalla on tenniskenttä, leikkipuisto ja kahviloita.

Mestari Meštrović

Kroatian tunnetuin kuvanveistäjä Ivan Meštrović asui suuren osan elämästään Splitissä ja on jättänyt näyttävän jäljen kaupunkiin. Taiteilijan huvila ja työhuone on muutettu näyttelytiloiksi: Meštrović Galleriaksi ja Kastelet -nimiseksi museoksi. Galleriassa on esillä suuri määrä taiteilijan töitä ja voit ihailla hänen monipuolista lahjakkuutta. Museassa taas on näytillä muun muassa 28 puusta veistettyä reliefiä, jotka esittävät Jeesuksen elämää. Sinun ei kuitenkaan oikeastaan tarvitse vaivautua edes sisätiloihin nähdäksesi Meštrovićin kädenjälkeä, vaikka suosittelemmekin ehdottomasti gallerioissa käyntiä. Taiteilijan tekemä, kroatialaista piispaa Grgur Ninskiä esittävä patsas, sijaitsee suoraan Diocletianuksen palatsin ulkopuolella.


Saarihyppelyä ja seilausta

Splitin rannikon ulkopuolella sijaitsee kaksi saarta, Brač ja Hrev, jotka ovat suosittuja päiväretkikohteita. Molemmille saarille pääse helposti Splitin satamasta lähtevällä lautalla. Matkaan kannattaa lähteä jo aamulla, jotta voi nauttia kokonaisen päivän saarten antimista. Brač tunnetaan parhaiten henkeäsalpaavan kauniista hiekkarannastaan ja purjelautailumahdollisuuksistaan. Hvar taas tunnetaan Adrianmeren aurinkoisimpana saarena. Saaren länsiosassa voit myös vierailla monissa kiinnostavissa museoissa ja taidegallerioista. Jos olet pidemmällä lomalla, kannattaa myös harkita yöpymistä kauniilla saarilla. Saarilla voi kätevästi vuokrata skootterin tai polkupyörän tutkimusmatkailua varten.

Purjehtiminen on hyvin suosittu harrastus Kroatian rannikolla. Splitin satamasta toimiikin lukuisia yrityksiä, jotka vuokraavat veneitä ja järjestävät purjehdusretkiä. Purjeveneen vuokraaminen on Kroatiassa suhteellisen halpaa, eikä taitoja vuokrattaessa liiemmin kysellä. Meri Splitin ulkopuolella on kuitenkin arvaamaton, eikä kokemattoman seilaajan ole hyvä lähteä retkeilemään ilman ohjausta. Jos taitosi riittävät, purjehtiminen näillä alueilla on uskomaton kokemus. Jos et vielä ole täysiverinen laivakapteeni, hyppää mukaan järjestetylle retkelle Hvarille, Bračille tai muihin kohteisiin.


Rantabulevardeja ja kalaruokaa

Splitin kauniilla, palmujen reunustamalla rantabulevardilla, Rivalla (oikealta nimeltään Obala Hrvatskog Narodnog Preporoda, voi viettää joutevasti aikaa juoden ja syöden.

Splitin sijainnin takia, kaupungin erikoisuuksien pääraaka-aineena on usein kala. Koko Dalmatian alueen kiistaton suosikki on paikallinen kalakeitto nimeltään gregada. Keitto on terveellinen ruoka, joka sisältää perunaa, persiljaa, oliiviöljyä ja tuoretta kalaa. Huhujen mukaan parasta gregadaa saa Hvarin saarelta, mutta jos suunnitelmiisi ei kuulu retki saarelle, kannattaa suunnata Radovanin perheen pitämään ravintolaan Konoba Hvaraniniin. Kroatialaisen keittiön vaikutteet tulevat pääosin läheisestä Italiasta, joten vierailijalle tarjoillaan kalakeiton lisäksi paljon pastaa ja risottoja, joihin kuuluu usein jokin merenelävä. Ruuan laadusta ei Splitissä tarvitse tinkiä. Suurin osa alueella käytetyistä raaka-aineista ovat täyttä luomua, vaikka sitä ei tässä osassa maailmaa pahemmin mainosteta.

Muita paikallisia ruokia ovat esimerkiksi:

  • Ćevapi, pienet grillatut lihapullat, jotka valmistetaan useimmiten lampaasta, naudasta tai sianlihasta.
  • Soparnik, lehtimangoldilla täytetyt taikinarullat, jotka maustetaan oliiviöljyllä ja valkosipulilla.
  • Pašticada s njokama, dalmatialainen gnocchiruoka.
  • Dalmatinski pršut on herkullinen paikallinen ilmakuivattu kinkku, joka vetää helposti vertoja Parmalle.

Liikkuminen

Splitin lentokenttä sijaitsee noin 25 kilometriä länteen kaupungin keskusta, lähellä muinaista Trogirin kaupunkia. Pääset Splitiin kentältä todella helposti bussilla kerran puolessa tunnissa. Matka kestää reilut 30 minuuttia ja sen voi taittaa haluessaan myös taksilla.

Split on hyvin kompakti kaupunki, jonka kokee kätevimmin jalan. Jos olet lähdössä kaupungin ulkopuolella sijaitseville nähtävyyksille, bussiverkosto toimii erinomaisesti. Lautat vievät sinut ympäröiville saarille halvalla ja nopeasti. Splitissä voi myös pyöräillä, vaikka kukkuloita onkin jonkun verran. Pyörän voit vuokrata keskustasta tai Marjan -kukkulan lähistöllä.

Mitä ikinä haluatkaan lomaltasi, löydät sen melko varmasti Splitistä. Jos janoat aurinkoa, tämä on paikka sinulle. Jos taas rakastat historiaa ja kulttuuria, suuntaa tänne. Jos haluat aktiivi-lomailla tai syödä ja juoda hyvin... noh, miltä kuulostaisi Split?

Mitä siis enää mietit? Koe kaunis Kroatia!

Haluatko varata?

ASUNTOJEMME KESKIARVOSANA ON 9/10! KATSO MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT NIISTÄ:

Terttu
Terttu
10 Loistava
syyskuu 2017
Nizzan asunto Stobreč

Huoneisto oli siisti. Asunnosta löytyi kaikki tarvittava omatoimiseen ruoanlaittoon. Helena oli avulias emäntä. Rauhallinen sijainti hiljaisen kadunvarressa. Hinta-laatusuhteeltaan mainio kohde.Suosittelemme muillekkin. Kiitokset hauskas...

Elina
Elina
10 Loistava
kesäkuu 2017
Asunto Splitin keskustassa

Vietimme upean viikon Ivican rauhallisessa asunnossa, joka oli tilava, erittäin siisti ja hyvin varusteltu tekstiilejä myöten. Kodikkuutta lisäsivät hyvin voivat huonekasvit. Kattoterassi oli ehdoton suosikkimme. Mahtavat näkymät aamuaur...

Eila
Eila
10 Loistava
lokakuu 2016
Apartment Marko

Asunto tilava ja toimiva. Siisteys hyvää, ainoastaan sohva hieman nuhjautunut. Sijainti erittäin hyvä. Pieni kävelymatka keskustaan (15 min) ja vielä lyhyempi (10 min) pienikiviselle rannalle. Ainoa vastus palatessa on vastamäki.Talo ra...

Pia
Pia
10 Loistava
elokuu 2016
Asunto Splitin keskustassa

Asunto on juuri mitä on luvattu ja asunnosta löytyy kaikki mitä mahdollisesti voit tarvita; keittiössä voit tehdä halutessasi itse ruokaa, löytyy kaikki ruoanlaittovälineet, kahvinkeitin, vedenkeitin yms. ja tiskikone. Hanavettä voi juod...

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme