Majoitus kohteessa Sofia

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Sofia

Majoitus ja asunnot kohteessa Sofia: Apartments

Sofiassa sijaitsevan Wimdu –asunnon makuuhuone Onko suunnitelmissasi matkustaa Bulgarian jännittävään pääkaupunkiin, Sofiaan? Et todellakaan tule pettymään! Sofia on kaunis ja kiinnostava kaupunki, jossa eläväinen urbaani elämä on vain kivenheiton päässä rentouttavasta maaseutuelämäsä. Suuri Vitosha -kansallispuisto sijaitsee aivan kaupungin keksustan vieressä. Vitosha –puiston mahtava vuori komeilee kaupungin yllä ja on niin paikallisten kuin vierailijoidenkin suosiossa kun he kaipaavat hieman luontoa. Sofiassa on paljon tehtävää ja nähtävää ja kaupunki on yksi Euroopan edullisimmista paikoista viettää kaupunkilomaa. Wimdu tarjoaa Sofiassa suuren määrän keskusta-asuntoja, yksiöitä, vierashuoneita ja kokonaisia taloja kaupungin rajalla. Olemme varmoja, että löydät omasi ja nautit lomastasi Sofiassa!

Nippelitietoa Sofiasta

 • Bulgaria on vanhin maa Euroopassa, joka ei ole vaihtanut nimeään sitten sen perustamista.
 • Sofia on Euroopan toiseksi vanhin kaupunki
 • Maailman ensimmäinen tietokone ja digitaalinen rannekello ovat bulgarialaisten keksimiä.
 • Sofian sijainti aivan Vitosha –vuoren juurella on ainutlaatuinen, sillä kaupunki on Euroopan ainoa, joka sijaitsee niin lähellä vuorta.
 • Sofia on Euroopan Unionin viidenneksitoista suurin kaupunki, jossa asukkaita on 1.3 miljoonaa.

Missä ausa Sofiassa – loma-asuntoja, yksiöitä ja taloja

Sofia on todella kaunis kaupunki ja siinä liikkuminen jalan tai polkupyörällä on ihanaa. Tästä syystä paras valinta majoiukselle on varmasti asunto keskustassa. Jos sen sijaan olet ajatellut lähteä terveellisemmälle liikuntalomalle, kannattaa vuokrata talo kaupungin rajalla, lähellä Vitosha –vuorta. Näin voit helposti lähteä patikoimaan tai maastopyöräilemään luontoon. Wimdun sivuilta löydät suuren valikoiman erilaisia majoituksia keskusta-asunnoista huviloihin. Meidän kautta voit tarkentaa kaikki tarpeeksia ja vuokrata majoituksen, joka sopii täydellisesti juuri sinulle.

Tehtävää ja nähtävää Sofiassa

Suosittelemme, että aloitat lomasi kaupungin sydämestä, Alexander Nevski -katedraalilta. Tämä suuri ortodoksinen kirkko on yksi Sofian tunnetuimmista maamerkeistä ja löydät joka puolelta kaupunkia katedraalin kuvia. Kirkko rakennettiin 1900 –luvun alulla ja siinä on kolme vaikuttavaa laivaa, joita koristavat suuret holvikaaret ja pylväät. Aleksander Nevski on uskomattoman kauniisti koristeltu ja kirkossa on myös museo, jossa on näytillä Euroopan suurin kokoelma uskonnollisia ikoneita. Katedraali on avoinna vierailijoille joka päivä aamuseitsemästä iltakuuteen.

Kun olet nähnyt tämän mahtavan katedraalin voit lähteä kävelylle Vitosha Bulevardia pitkin. Kaupungin paraatikadusta on hiljattaen tehty kokonaan kävelykatu ja on nyt täynnä baareja ja kahviloita, joissa voit nauttia kahvin tai kylmän oluen. Voimme suositella bulevardin puolivälissä sijaitsevaa Café Momentosta. Myös Slaveikov -aukio, jossa toimii jo yli sadatta vuotta suuret ulkoilma –kirjamarkkinat, on vierailun arvoinen. Aukiota ympäröivillä kaduilla on monia kiinnostavia pieniä putiikkeja, joista voi löytää vaikka mitä aarteita.

Sofian rakastetuin museo on kaupunin Kansallinen Sotahistorian Museo, joka sijaitsee mukavan puolen tunnin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Museossa on paljon tietoa sekä bulgariaksi että englanniksi ja museon ympärillä on monia tankkeja, lentokoneita ja muita armeijan kulkuneuvoja Bulgarian historian jokaiselta kaudelta. Opit vierailusi aikana taatusti paljon uutta ja museo on todella hyvin suunniteltu.

Ivan Vazov -teatteri on Bulgarian kansallisteatteri ja hyvin arvostettu rikkaan historiansa ja halpojen hintojensa ansiosta. Teatteri on sekä sisältä että ulkoa yksi Sofian kauneimmista rakennuksista. Jos sinulla on mahdollisuus, sinun kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa bulgariankielinen esitys, joka on varmasti ainutlaatuinen kokemus. Kaupungin suurin opastettu polkupyöräkierros Sofia Bike Tour aloittaa kierroksensa päivittäin teatterin portailta. Polkupyöräkierros on yksi parhaimmista tavoista nähdä eri maamerkit ja oppia tämän muinaisen kaupungin historiaa.

Vitoshan kansallispuisto

Yksi asioista, jotka tekevät Sofiasta niin ainutlaatuisen on Vitosha –kansallispuiston ja -vuoren välitön läheisyys. Vuori hallitsee kaupungin siluettia täyin ja on täydellinen paikka paeta kaupungin vilskettä tai kesäpäivän tunkkaisuutta. Talvisin vuoren rinteillä toimii monta laskettelukeskusta, joten vuori on koko vuoden ympäri Sofian asukkaiden palveluksessa. Maastopyöräily ja patikointi ovat suosittuja harrastuksia ja näkymät vuoren huipulta ovat uskomattomat. Vuorelle pääse vain hetkessä Sofian keskustasta bussilla, mutta taksit ovat kaupungissa niin halpoja, että se ovat turistejen keskuudessa suosituin valinta. Ei ole parempaa tunnetta kuin kaatua väsyneenä loma-asunnon sängylle pitkän liikunnantäyteisen päivän jälkeen.

Syöminen ja juominen Sofiassa

Sofia tunnetaan loistavasta ruuastaan ja löydät kaupungista ravintoloita ja kahviloita jokaiseen makuun ja jokaiselle budjetille. Pidä huoli, että kokeilet ainakin paikallista banitsaa, joka on valmistettu juustosta ja voitaikinasta. Banitsaa syödään yleensä aamiaiseksi ja juomaksi valitaan boza, fermentoitu vehnäjuoma. Toinen erikoisuus on katma, paikallinen pannukakku, joka tarjoillaan yleensä juustolla tai hillolla. Kuten varmaan tiedät, bulgarialainen jugurtti tunnetaan laadukkuudestaan, joten kokeile täällä sitä aitoa versiota ja vertaa sitä Valion versioon. Bulgaria on yksi maailmaan suurimmista viinin tuottajista ja löydätkin Sofian baareista paljon erinomaisia paikallisia viinejä, joita kannattaa maistaa.

Liikkuminen Sofiassa

Sofian lentokenttä on Bulgarian ruuhkaisin kenttä ja sijaitsee noin 10 kilometriä itään kaupungin keskustasta. Kaupunkiin lentää yli 25 lentoyhtiötä kaikista Euroopan suurimmista kaupungeista, kuten Pariisista, Lontoosta, Wienistä ja Ateenasta. Halvin tapa päästä kentältä keskustaan on bussi numero 84, joka vie sinut kaupunkiin. Hyppää pois Orlov Most –metroasemalla, jos haluat mennä majoituksellesi metrolla. Matka kentältä keskustaan voi kestää noin 30-40 minuuttia, sillä liikenne Sofiassa on usein hyvinkin hidasta. Bussi liikennöi noin kolme kertaa tunnissa päiväisin, joten sinun ei tarvitse odottaa kentällä kauaa.

Liikkuminen Sofian keskustassa on todella helppoa kiitos tehokkaan metroreitistön ja raitiovaunuverkon, jotka yhdistävät kaikki kaupungin alueet. Metrolinjoja on kaksi ja raitiovaunulinjoja viisitoista, jotka liikennöivät kaikki aamuviidestä keskiyöhön saakka. Julkista liikennettä ei ole ollenkaan öisin, joten jos ilta venyy, sinun on luotettava taksiin, jotka onneksi ovat turvallisia ja todella halpoja. Sofiassa on vain yksi liikennevyöhyke, joten lipun ostaminen on todella helppoa, sillä yhdellä lipulla voit matkustaa mine tahansa.

Suurinta osaa Sofiaa on helpointa tutkia jalan ja suosittelemmekin, että vietät paljon aikaa kävellen, sillä se todella on ehdottomasti parhain tapa löytää kaikki kaupungin parhaat helmet. Voit myös yhdistää Sofian –matkasi Istanbulin vierailuun. Istanbul sijaitsee vain noin 600 kilometrin päässä Sofiasta ja kaupunkejen välillä liikennöi monia eri bussiyhtiöitä. Matka kestää noin kahdeksan tuntia ja liput ovat todella edullisia.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme