Majoitus kohteessa Santiago

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Santiago

Majoitus ja asunnot kohteessa Santiago: Apartments

Santiago de Chile on Chilen pääkaupunki ja tärkein taloudellinen keskus. Kaupunki on pullollaan nähtävyyksiä, baareja, ravintoloita, museoita ja taidetta. Santiagossa on mahdollista aloittaa päivä hiihtämällä Andien vuorissa ja lopettaa se uinnilla Tyynessä Valtameressä. Seitsemän miljoonan asukkaan metropoli on yksi Etelä-Amerikan moderneimmista kaupungeista ja loma täällä tarjoaa paljon unohtumattomia kokemuksia. Leuto ilmasto tekee kaupungista mitä oivallisimman lomakohteen niin talvisin kuin kesäisinkin. Mitä siis odotat, lomalle siitä!

Santiago de Chilessä on paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja loistokkaista hotelleista halpoihin vierasmajoihin. Jos kuitenkin haluat viettää hieman erilaista lomaa ja asua lähellä paikallisia, voit myös harkita yksityisen asunnon vuokraamista. Meillä Wimdulla on tarjolla lukuisia majoitusvaihtoehtoja tässä sykkivässä metropolissa. Voit tehdä kaupunkilomastasi täydellisen varaamalla loma-asunnon, joka vastaa täysin toiveitasi ja tarpeitasi. Voit valita ylellisen asunnon merinäköalalla tai viihtyisän pienen yksiön kaupungin kauniista keskustasta. Jos haluat, voit myös valita majoittajan, joka näyttää sinulle paikkoja, jotta saat kaiken mahdollisen irti lomastasi Chilen pääkaupungissa. Aloita lomasi suunnittelu nyt ja katso läpi valikoimamme.

Historian huminaa

Santiagon perusti espanjalainen conquistadori Pedro de Valdivia vuonna 1541, jolloin kaupunki sai nimen Santiago de Nueva Extremadura oman syntymäkaupunkinsa Extremaduran mukaan. Valdivia valitsi paikan sen ilmaston, kasviston ja sen mukaan, että sijaintia olisi helppo puolustaa sillä Mapocho -joki muodostaa eräänlaisen saarekkeen. Paikalla asunut Inka-heimon päällikkö Manco Cápac II varoitti valloittajia, että hänen kansansa ei halua uusia asukkaita paikalle ja heimo tekikin espanjalaisten alkutaipaleesta vaikean kun he eivät suostuneet luovuttamaan tietoja siitä, miten intiaaneille tuttua maata viljellään. Viimein Valdivia kuitenkin sai ruuansaannin turvattu parin nälkävuoden jälkeen. Alkuperäiskansan vastustus kuitenkin jatkui ja toisen heimon päällikkö johti sotilaansa hyökkäykseen uutta kaupunkia vastaan, josta alkoi kolme vuotta kestänyt sota. Espanjalaiset pyysivät apua muilta valloittajilta Perusta ja kun apua saatiin, espanjalaiset kukistivat intiaanien kapinat ja alkuperäisasukkaat muuttivat etelään.

Kaikista ongelmista huolimatta Santiago perustettiin suhteellisen nopeasti ja paikalle rakennettiin katedraali jo vuonna 1561. Silta Mapochon yli kuitenkin valmistui vasta 1779, jolloin kaupunki pääsi levittäytymään molemmille puolille jokea. Vuonna 1817 vähän matkaa Santiagosta alkoi nyt jo monennen sukupolven etelä-amerikkalaisten kapinat espanjalaisia rojalisteja vastaan. Jo samana vuonna Chile itsenäistyi ja Santiago kukoisti uuden valtion keskuksena. Chilestä tuli ensin tasavalta, jonka aikana kaupunkiin perustettiin paljon yliopistoja ja museoita. Tasavallan aikana Santiagon infrastruktuuri parantui huimasti ja kaupunki sai uusia teitä, rautatien ja raitiovaunuja.

1800-luvun lopulla kaupunki rupesi kasvamaan huikeata vauhtia. Köyhyys toi suuria joukkoja maanviljelijöitä maaseudulta ja Santiagon asukasluku kasvoi vain vuosina 1865-75 yli 35 000 asukkaalla. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen kaupunki teollistui nopeasti ja töitä syntyi, muttei tarpeeksi vastaamaan suurta kysyntää. 1960-luvulla monien vuosikymmenien ajan jatkunut urbanisoituminen synnytti kaupungin laidoille niin kutsuttuja callampoksia eli sieniä, jotka saivat nimensä siitä, että ne ilmestyvät yön yli kuin sieniä sateella. Vuoteen 1970 mennessä yli 70% koko Chilen asukkaista asuivat kaupungeisssa.

Santiago oli vuoden 1973 militaarisen vallankaappauksen päänäyttämö, joka suitsi presidentti Salvador Allienden vallasta. Alliende tappoi itsensä La Moneda linnassa Santiagon keskustassa, josta alkoi kenraali Augusto Pinochetin johdolla kaupungin ja maan varmasti synkimmät vuodet. Tuhannet toisinajattelijat vangittiin jalkapallostadioniin ja opiskelijoita tapettiin ja kidutettiin. Rankasti johdettu sotahallinto pakotti myös suuren osan kaupungin taiteellisesta väestöstä kaupungista ja muutti Santiagon vapaamielisen ilmapiirin kokonaan.

Kun demokraattinen hallinto saatiin takaisin vuonna 1990 kaupunki alkoi parannella diktatuurin aiheuttamia haavoja hitaasti mutta varmasti. Nykyään Santago on moderni ja kaunis kaupunki, jossa on kuitenkin suuria tuloeroja ja poliittisia ongelmia.

Nähtävää ja tehtävää

Boheeminen kaupunginosa Bellavista on yksi kaupungin kauneimmista osista. Täällä on paljon katutaidetta, baareja, ravintoloita ja discotecoja. Bellavistasta lähtee myös funikulaari Cerro San Cristobal -vuorelle, joka on 880 metrillä kaupungin toiseksi korkein paikka. Radan puolessavälissä voi jäädä kyydistä ja käydä Chilen kansallisessa eläintarhassa, jonka kauniilla alueella voi nähdä esimerkiksi tiikereitä, leijonia ja jaguaareja. Vuoren huipulta on aivan uskomattomat näkymät kaupungin ylle, amfiteatteri, pyhän neitsyen patsas ja pieni kirkko. Toinen vuori, jolle voi kiivetä, on 629 metriä korkealla ja nimeltään Cerro Santa Lucia. Koska vuori sijaitsee lähempänä Santiagon keskustaa täältä näke vielä paremmin kaupungin pilvenpiirtäjien ylle.

Santiago de Chilessä on monia uskomattoman kiinnostavia museoita, joista haluamme mainita pari. Museo de Arte Contemporaneo on kaupungin modernin taiteen museo joka on yksi Etelä-Amerikan parhaita. Jos pitää hieman perinteisemmästä taiteesta voi käydä kuvataiteen museossa Museo Nacional de Bella Artessa, joka rakennettiin vuonna 1910 ja talo on itsessäänkin nähtävyys. Yksi koko kaupungin parhaimmista nähtävyyksistä on ihmisoikeuksille ja muistoille omistettu museo Museo de la Memoria y Los Derechos Humanos, joka avattiin vuonna 2010. Rakennus on modernia arkkitehtuuria ja kertoo Pinochetin johtaman sotilashallinnon uhrien kertomuksen. Chilen historiallinen museo taas sijaitsee Santiagon keskusaukiolla, Plaza de Armasilla, jossa sijaitsee myös kaupungin katedraali ja postirakennus, jotka kaikki ovat peräisin siirtomaakaudelta.

Machopo -joen rannalla sijaitsee kaunis puisto, jossa on noin 30 veistosta, jotka ovat tehneet eri chileläiset kuvanveistäjät. Puisto on nimeltään Parque de Esculturas ja on todella kiinnostava nähtävyys, joka kertoo paljon maan taiteen kehityksestä. Chileläisiä taiteilijoita edustaa myös Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittanut Pablo Neruda, jonka koti La Chansona on ainutlaatuinen ja hauska nähtävyys. Runoilija rakennutti talon niin, että se näyttäisi ja tuntuisi laivalta. Täällä on esillä hänen Nobel -palkintonsa ja kaikki hänen elämänsä aikana keräytyneet esineet eri puolella maailmaa. Nerudalla oli Santiagossa ja sen ympärillä peräti kolme laivan mallista taloa, jotka kaikki ovat auki yleisölle.

Vaikka Santiago ei tunneta kulinaarisesta mahtavuudesta kaupungissa on paljon hyviäkin ruokapaikkoja. Yksi parhaimmista on Santiagon suurin kauppahalli, Mercado Central. Hallissa myydään pääosin kaiken maailman mereneläviä ja täällä myydään niin tuoretta kuin valmistettua kalaa kaikissa eri muodoissa. Aivan Centralin vieressä ovat Chilen suurimmat hedelmämarkkinat, La Vega Central, joissa voi maistaa paljon eksoottisia herkkuja. Chileen matkaavan on ehdottomasti maistettua Santiagon omaa juomaa Terremotoa, jonka nimi tarkoittaa maanjäristystä. Juoma tehdään viinistä, paikallisesta likööristä piscosta, ananasjäätelöstä ja tipasta grenadiiniä. Markkinoiden läheisyydessä löytää paljon paikkoja, joissa juomaa voi maistella.

Liikkuminen

Santiago de Chilen lentokenttä on maan suurin kansainvälinen lentokenttä. Kentältä pääse keskustaan nopeasti bussilla tai taksilla. Kaupunki on niin iso, että täällä on ajoittain turvauduttava julkiseen liikenteeseen. Kaupungissa on paljon busseja ja metrolinjoja, jotka vievät matkailijan näppärästi paikasta toiseen. Jos jäät kaupunkiin pidemmäksi kuin pariksi päiväksi, kannattaa hakea bip! -kortti metroasemalta. Julkinen liikenne Santiagossa toimii vuorokauden ympäri ja niissäkin toimii bip!. Jos haluat vuokrata auton, sekin on hyvä tapa liikkua pääkaupungissa ja sen ympäristössä. Kaupungin liikenne on suhteellisen järjestäytynyttä joskin välillä hyvin ruuhkaista. Matkaa kaupungista rannikolle on noin 90 minuuttia autolla tai bussilla. Muihin Chilen kaupunkeihin pääsee yksinkertaisesti junalla ja muihinkin Etelä-Amerikan maihin pääsee halutessaan bussilla, junalla tai lentäen.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme