Majoitus kohteessa Saksa

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Saksa

Wimdun Saksan matkaopas:Vuokramökit, loma-asunnot ja vierashuoneet Saksassa

Saksa on aina ollut yksi Euroopan vaikutusvaltaisimmista maista ja maan vahva kulttuuri on jo vuosisatojen ajan houkutellut paikalle lomailijoita koko maailmasta. Myös suomalaiset keskuudessa Saksa on aina ollut suosittu lomakohde, eikä syyttä. Saksa on niin uskomattoman suuri ja monipuolinen maa, että loman Saksassa voi viettää moneen tapaan. Voi suunnata johonkin maan suurkaupunkeihin viettämään viikonloppulomaa, lähteä Itämeren tai Pohjanmeren rannikolle viettämään hieman erilaista rantalomaa tai Alpeille patikoimaan tai hiihtämään kauniissa luonnossa.

Aivan riippumatta siitä, onko suunnitelmissasi rantaloma, kaupunkiloma, hiihtoloma tai aktiiviloma, löydät meiltä Wimdulta aivan varmasti sopivan majoituksen. Meillä on valikoimissamme uskomattomat 25 500 majoitusvaihtoehtoa tässä suurenmoisessa maassa. Meillä on tarjolla halpoja vuokramökkejä, kauniita kaupunkiasuntoja, rauhallisia maalaistaloja ja viihtyisiä vierashuoneita. Varaa siis lentosi ja selaa meidän sivustoamme, valitse täydellinen majoitus ja lähde matkaan.

Saksan maantiede

Saksa, viralliselta nimeltään Saksan liittotasavalta, Bundesrepublik Deutschland, on noin 82 miljoonan asukkaan voimin Euroopan Unionin runsasväkisin valtio. Saksa on aina ollut yksi Euroopan vaikutusvaltaisimmista maista ja maailman johtavia teollisuusmaita. Saksan kuusitoista osavaltiota eroavat toisistaan paljon antaen Saksalle monipuolisen ja rikkaan olemuksen. Saksalla on lisäksi peräti yhdeksän naapurimaata, jotka ovat kukin antaneet oman vaikutuksensa Saksan kehitykseen. Myös maan dramaattinen historia on muokannut sitä paljon ja vierailija voi selvästi tuntea historian huminaa matkaillessaan Saksassa.

Myös Saksan maasto vaihtelee suuresti. Pohjoisen rannikoilla on pitkiä kultaisia hiekkarantoja ja viljavia alankoja, Keski-Saksassa maasto on metsien ja peltojen peittämää ylänköä ja etelässä on pääosin vuoristoa. Maan läpi virtaa Euroopan suurimmat joet: Rein, Elbe ja Tonava. Järvetkin ovat löytäneet paikkansa tästä suuresta maasta ja niistä mahtipontisin on Reinin suvannon Bodenjärvi. Suurimmat kaupungit ovat pohjoisen Berliini ja Hampuri, maan keskellä sijaitsevat Frankfurt ja Köln, sekä etelän München ja Stuttgart.

Saksan yli 80 miljoonasta asukkaasta noin 20% on lähtöisin muualta päin maailmaa. Suurin etninen vähemmistö on tukkilaiset, joita asuu Saksassa peräti 3,2 miljoonaa. Myös puolalaisia on reilusti, noin 1,6 henkilöä. Lisäksi maassa asuu suuria vähemmistöjä entisestä Neuvostoliitosta, eri puolilta Aasiaa ja eri arabimaista. Monien ulkomaalaisten takia, varsinkin Saksan suuremmat kaupungit ovat oikeita kulttuurien sulatusuuneja, joissa voit tutustua moniin maailman kolkkiin samassa kaupunginosassa.

Suurin osa saksalaisista ovat kristittyjä (62%), joista puolet kuuluvat katoliseen ja puolet protestanttiseen kirkkoon. Muslimeja on maassa noin neljä miljoonaa, joista useimmat ovat Turkista peräisin olevia sunneja. Saksassa on lisäksi Euroopan kolmanneksi suurin juutalainen väestö Ranskan ja Englannin jälkeen. Neuvostoliiton hallitsemassa DDR:ssä uskonnot olivat virallisesti kiellettyjä, joten Saksojen yhdistymisen jälkeen maan sekulaarinen väestö lisääntyi vahvasti.

Saksa on aina ollut johtava maa tieteessä ja taiteessa. Maata kutsutaankin runoilijoiden ja ajattelijoiden maaksi (Das Land der Dichter und Denker) ja sillä on ollut uskomattoman suuri rooli länsimaalaisen kulttuurin kehityksessä. Saksasta on lähtöisin niin monia tunnettuja henkilöitä aikojen saatossa, ettei maasta lopu patsaiden aiheet kesken. Myös museot ovat pulloillaan maan kasvattien tekemiä töitä ja konserttisaleissa soitetaan maailmankuulujen saksalaisten nuoteista. Tämä kaikki on tietenkin turistille aivan loistava asia, eikä kulttuurista kiinnostunut voi millään tylsistyä saksanvierailullaan.

Berliini

Saksan pääkaupunki ja asukasluvultaan suurin kaupunki Berliini on maan lomakohteista varmasti suosituin. Berliini on täydellinen päämäärä jos haluat lähteä kiinnostavalle ja hauskalle kaupunkilomalle, vaikka vain viikonlopun yli. Kaupunki tyydyttää matkailijan kaikki aistit, eikä tekeminen lopu kesken. Kaupunki on aivan pullollaan maailmankuuluja maamerkkejä kuten Brandenburger Tor, ikoninen TV -torni, tuomiokirkko ja monia muita. Kaupungin museosaarella, Museumsinselillä on joitain Euroopan merkittävimpiä museoita niin muinaisen kuin modernimmankin taiteen saralla. Lukuisissa gallerioissa eri puolilla Berliiniä voit ottaa selvää, mitä maailman taideskenessä on meneillään juuri nyt. Kaupungin monissa puistoissa voit myös viettää rentoutavaa päivää luonnossa. Varsinkin kaupungin keskuspuisto Tiergarten, joka on yksi Euroopan suurimmista puistoista, on mainio piknikkohde. Berliinin ikoninen Currywurst on yksi kaupungin suosituimmista ruokalajeista, jota voit maistaa kioskeissa joka puolella kaupunkia. Berliinin yöelämä ja elektrooninen musiikki on turistien suosiossa. Voit viettä vaikka kokonaisen viikonlopun esimerkiksi kaupungin teknon mekassa Berghainissa. Vietä unohtumaton kaupunkiloma tässä jännittävässä metropolissa, jossa mahdollisuudet ovat rajattomat!

Hampuri

Hampuri, Pohjois-Saksan legendaarinen satamakaupunki on kiinnostava ja kaunis kaupunki, joka sijaitsee vain parin tunnin ajomatkan päässä Berliinistä. Kaupunki tunnetaan sen vaikuttavasta arkkitehtuurista, monista kanavistaan ja ainutlaatuisesta kulttuuristaan. Hampurissa on monta historiallista nähtävyyttä, jotka ovat kulttuurista kiinnostuneen mieleen. Ehdoton kohokohta on kaupungin ylle nouseva häikäisevän kaunis, 1600-luvulta peräisin oleva Pyhän Mikaelin kirkko. Monet tuntevat Hampurin yöelämän keskuksestaan Reperbahnista. Reperbahn tunnetaan hieman saastaisena syntien pesäkkeenä, jossa hauskaa voi pitää aamun pikkutunteihin saakka. Täällä aloittivat uransa esimerkiksi The Beatles ja vielä tänäkin päivänä kadun neonkylttien välkkeessä pienissä klubeissa esiintyvät maailman kiinnostavimpia yhtyeitä uransa alkutaipaleella. Hampurissa järjestetään kolme kertaa vuodessa suuri kaupunkifestivaali Hamburger Dom, jonka aikana kaupungin tunnelma on entistäkin hilpeämpi. Festivaalin takia matkustaa Hampuriin vuosittain noin 10 miljoonaa turistia, joten mikset sinäkin kokeilisi? Saksaan matkustavat vierailijat jättävät usein Hampurin väliin ja suuntaavat ennemminkin Berliiniin, Frankfurtiin tai Müncheniin. Hampuri on kuitenkin yksi Saksan ehdottomasti kiinnostavimpia kaupunkeja, eikä ole mitään syyttä jättää se näkemättä.

Etelä-Saksa

Eteläinen Saksa tarjoaa monien tunnettujen kaupunkien lisäksi unohtumattomia luontokokemuksia. Täällä on kauniita mäntymetsiä, majesteettisia vuoria ja kauniita palatseja ripoteltuina maaseudun rauhan keskelle. Jos pidät ulkoilusta, sinun kannattaa ehdottomasta pakata mukaan vaelluskengät ja lähteä nauttimaan Etelä-Saksan maisemista ja puhtaasta ilmasta. Vain kivenheiton päässä esimerkiksi Münchenistä on oivat mahdollisuudet patikointiin ja pyöräilyyn. Käy esimerkiksi satulinnaa muistuttavassa Neuschwanstein -linnassa, jonka rakennutti 1800-luvulla Baijerin kuningas Ludwig II vain noin puolentoista tunnin päähän Münchenistä. Evääksi voit maistaa alueelta peräisin olevaa, mutta koko Saksassa suosittua, prezeliä, rinkelin muotoista suolaista leivonnaista.

München

Baijerin osavaltion hurmaava pääkaupunki München on eteläisen Saksan keskus. Kaupungin tunnelma eroaa kovasti muista, pohjoisimmista saksalaiskaupungeista. Täällä arvostetaan perinteitä, hyvää ruokaa, korkeaa kulttuuria ja olutta. Monet tuntevatkin varmasti oluenjuonnin tärkeimmän tapahtuman, kaupungissa järjestettävän Oktoberfestin. Kuudentoista päivän pituinen vuosittain järjestettävä festivaali tuo kaupunkiin vuosittain 6 miljoonaa ihmistä kaupunkiin maailman jokaisesta kolkasta. Reilun kahden viikon aikana tarjoillaan noin 7 miljoonaa litraa olutta, ja tunnelma on sen mukainen. Jos et halua juoda Münchenissä vain olutta, kaupunki tarjoaa myös loputtomasti historiallisia nähtävyyksiä. Kaupungin sydämessä sijaitseva Frauenkirche (koko nimeltään Dom zu unserer lieben Frau) on kaupungin suurin kirkko. Rakennus on peräisin 1400-luvulta ja on täydellinen esimerkki myöhäisgoottilaisesta tyylistä. Kirkko komeilee Münchenin keskusaukiolla Marienplatzilla, jonka reunoilla on monia muitakin hurmaavia rakennuksia. Jos haluaa katsella lisää mahtipontisia rakennuksia, voi suunnata kaupungin rajalle katsomaan linnaa nimeltään Schloss Nymphenburg, jonka ympärille levittäytyy myös uskomattoman kauniit puutarhat, joissa voi tuntea itsensä oikeaksi kuninkaalliseksi. München on kaiken kaikkiaan todella kiinnostava ja ainutlaatuinen kaupunki, jonne kannattaa matkata, jos haluaa nähdä palan Saksaa joka vastaa enemmän stereotyyppistä kuvaa lederhoseneihin pukeutuvista, jodlaavista, kaljaa lipittävistä saksalaisista ja samalla nähdä kaupunki, joka on täynnä historiallisia monumentteja ja vanhan maailman tunnelmaa.

Frankfurt

Frankfurt am Main (jota ei pidä sekoittaa itäisen Saksan kaupunkiin Frankfurt an der Oderiin) on Saksan ehdoton taloudellinen keskus. Kaupunki on hyvin kansainvälinen ja pilvenpiirtäjissä työskentelevistä kaupunkilaisista jopa 25% on kotoisin muualta kuin Saksasta. Frankfurt mielletään usein vain pankkien ja pukuihin pukeutuneiden liikemiehien valtaamaksi kaupungiksi, mutta kaupungissa on paljon muutakin kuin tätä. Frankfurtissa on useita kauniita kirkkoja, kuten kaupungin tuomiokirkko, joka on alkujaan peräisin vuodelta 852. Vaikka toisen maailmansodan aikaiset pommitukset tuhosivat kaupungin pahoin, vanhin kaupunginosa säästyi lähes kokonaan. Museorannalla, Museumuferilla, on vierekkäin yhdeksän tavattoman laadukasta museota, kaikkea ikonimuseosta viestintämuseoon. Myös kaupungin teatterit ovat maineikkaita kuten myös amerikkalaissotilaiden kaupunkiin tuoma jazzkulttuuri ja moderni saksalainen konemusiikki.

Kun kierrät Saksaa, siihen soveltuu parhaiten auto, jolla voit kiitää valon nopeudella kaupungista toiseen Autobahnia pitkin. Jos sinulla ei ole autoa, tai sinua jännittää helposti yli kahtasataa ajavat saksalaiset, voit liikkua paikasta toiseen myös käyttäen Saksan valtion rautateitä, jonka junat ovat toimivia mutteivät erityisen halpoja. Valtiolla on valitettavasti myös yksityisoikeudet kaupunkien väliseen bussiliikenteeseen, joten Saksassa on vain harvoja bussireittejä, jotka ovat vain hituisen junia halvempia. Saksalaiset suosivat tämän takia kimppakyytejä, joita kutsutaan nimellä Mitfahrgelegenheit. Voit etsitä verkossa sivustoja, jotka välittävät yksityisten autoilijoiden järjestämiä kyytejä paikasta toiseen. Kuskille maksetaan useimmiten vain osuus polttoaineesta ja on täten ehdottomasti halvin tapa matkustaa Saksassa, kunhan auto saadaan täyteen.


Haluatko varata?

ASUNTOJEMME KESKIARVOSANA ON 9/10! KATSO MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT NIISTÄ:

Ritva
Ritva
8 Todella hyvä
kesäkuu 2016
Studio lähellä Brandenburgin porttia

Pidimme pienestä asunnostamme. Siisti, hyvällä paikalla oleva yksiö josta löytyi kaikki tarvittava. Tosin paistinpannu oli jo nähnyt parhaat päivänsä ja kylpyhuoneessa ammeen lavuaari oli tukossa. Muuten huoneisto oli valoisa ja juuri so...

Iiris Ritva
Iiris Ritva
8 Todella hyvä
kesäkuu 2016
Cozy room in a quiet location

Ok Olimme tyytyväisiä

pekka
pekka
10 Loistava
toukokuu 2016
Central Room + En Suite & Parveke

Olimme lyhyeen vierailuumme tyytyväisiä. Carsten isäntänä otti meidät ystävällisesti vastaan ja sai olomme tuntumaan tervetulleilta. Sijainti on erinomainen, ratikoilla 1ja4 pääsee lähes ovelle. Kävelymatka Steintorin alueelle on lyhyt. ...

Kimmo
Kimmo
10 Loistava
huhtikuu 2016
Central very nice room

Kuukauden visiitti Berliinissä oli jo sinänsä mukavaa, mutta vierailun kruunasi erinomainen majoitus. Asunnon sijainti on hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä. Asemille lyhyt kävelymatka, eikä kauniina kevätpäivänä keskustaankaan ollu...

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme