Majoitus kohteessa Ruotsi

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Ruotsi

Wimdun matkaopas Ruotsiin!:Loma-asunnot, vuokra-asunnot ja vuokramökit Ruotsissa

Lähes jokainen suomalainen on käynyt joskus Ruotsissa ja maa onkin meidän suosituin lomakohde ulkomailla Viron jälkeen. Suurin osa näistä ruotsinmatkoista ovat kuitenkin meidän rakastamia risteilymatkoja Tukholmaan. Pidemmälle lomalle lähtiessä voi tuntua, että Ruotsi on hieman liian lähellä. Länsinaapurillamme on kuitenkin paljon tarjottavaa matkailijoille, suurista kaupungeista rauhalliseen luontoon. Sijainti ja liikenneyhteydet tekevät Ruotsista oikeastaan todella helpon matkakohteen ja matkan voi suunnitella vapaasti kun oman auton saa helposti mukaan lautalle. Olisiko siis aika tutustua paremmin naapuriin, eikä vain moikata hätäisesti rappukäytävässä?

Kun kiertää Ruotsia, varsinkin majoituksesta voi tulla suuri kulu. Hintataso on lähes sama kuin suomessa, ja kaikki tiedämme mitä hotelli täällä pohjoisessa kustantaa. Paljon halvempaa ja haukempaa on yöpyä paikallisten luona, saahan samalla harjoitella myös ruostunutta kielitaitoa ja tuntea, mitä hyötyä pakkoruotsista voikaan olla. Meillä Wimdulla on Ruotsissa kolmetuhatta majoitusta, joiden joukosta löytyy varmasti sopiva. Tarjolla on vierashuoneita, yksiöitä, kaupunkiasuntoja ja vuokramökkejä. Lähtisitpä kaupunkilomalle tai maakuntamatkailemaan, meillä on sinulle täydellinen yöpymispaikka.

Teidän ja meidän historiaa

Vaikka Ruotsi voikin tuntua hyvin tutulta, kerrataanpa vielä hieman ehkä kouluajoilta unohtunutta historiaa, sillä maittemme läheisen sijainnin vuoksi Ruotsin historia on tavallaan omamme - ja toisinpäin.

Ihmisiä Ruotsiin alkoi asettua ensimmäisen kerran jääkauden loppuessa, ensin rannikoille ja myöhemmin jään sulaessa sisämaahan. Jäätikön uskotaan kadonneen Ruotsista kokonaan noin 7000 eaa. Esihistorialliset ruotsalaiset liikkuivat maassa paljon, kesäisin pyydystettiin rannikoilla valasta ja talvisin siirryttiin sisämaahan hirvimetsälle. Varhaisella kivikaudella ruotsalaisia oli kuitenkin vasta parisen tuhatta. Etelä- ja Keski-Ruotsissa ruvettiin viljelemään maata noin vuosina 4100-1700 eaa., jolloin väestö pääsi kasvamaan. Pronssikaudella 1700-500 eaa. Ruotsiin syntyi pronssikauden kautta luokkayhteiskunta. Rautakauden aikaan 500 eaa.-1050 jaa. kehitettiin riimukirjoitus, roomalaiset värväsivät skandinaaveja armeijaansa ja kansanvaellukset muuttivat Euroopan täysin.

800- ja 900- lvuvuilla Etelä- ja Keski-Ruotsissa rotia pitivät viikingit, jotka liikkuivat Itämerellä, Venäjällä ja jopa Mustallamerellä asti. Jo viikinkiajalla kristinusko saapui Ruotsiin, mutta oikeata jalansijaa uskonto sai vasta 1100-luvulla. 1200-luvulla maittemme historiat kohtaavat, kun Länsi-Suomi otettiin Ruotsin vallan alle. Muut Suomen osat jäivät vielä pitkäksi aikaa Ruotsin hallinnon ulkopuolelle.

Tanskan ja Norjan kuningattaresta Margareetasta I:stä tuli 1300-luvun lopussa myös Ruotsin hallitsija. Noin kymmenen vuotta myöhemmin syntyi virallisesti Kalmarin Unioni kun Eerik Pommerilainen kruunattiin koko Pohjolan kuninkaassa Kalmarin kaupungissa. Ruotsalaiset eivät kuitenkaan koskaan innostuneet yhtenäisestä valtiosta ja pitkien kapinoiden jälkeen Ruotsi irtosi Kustaa Vaasan johdolla unionista vuonna 1523.

1600-luvulla Ruotsista tuli varsinainen suurvalta ja varsinkin kuningas Kustaa II Aadolfin aikana valtio kasvoi huikeasti. Vuonna 1658 Ruotsin kuningaskunta saavutti kohokohtansa kun siihen kuului Tanska, Suomi, Inkerinmaa, Viro, Latvia ja suuria osia Pohjois-Saksasta. Valloittaminen ei kuitenkaan sujunut ongelmitta ja alueella käytiin loputtomia sotia, joiden takia Ruotsin oli mahdoton ylläpitää asemaansa. 1700-luvulla Ruotsi menettikin suurvalta-asemansa ja joutui väistymään Venäjän tieltä. Kuten tiedämme, vuonna 1808 Venäjä voitti Ruotsilta myös Suomen, joka liitettiin Venäjään 17. syyskuuta 1809 Haminan rauhassa. Napoleonin sotien seurauksena Ruotsi sai vuonna 1814 Norjan Tanskalta, mutta maat eivät koskaan yhdistyneet muutoin kuin paperilla. 1905 Norja irtaantui virallisestikin Ruotsin kruunusta.

Ruotsin puoluettomuus maailmansotien aikana ei ole varmaan jäänyt keneltäkään tiedostamatta vaikka todellisuudessa Ruotsi kävi molempien sotien aikana vilkasta kauppaa Saksan kanssa, jonka takia maata boikotoitiin suuressa määrin. Ruotsi liittyi Euroopan Unioniin samaan aikaan Suomen kanssa 1995 mutta hylkäsi euron virallisesti kansanäänestyksen jälkeen vuonna 2003.

Tuttu Tukholma

Ruotsin pääkaupungin meistä moni tuntee hyvin risteilyiltämme. Kaunis saarikaupunki Tukholma on loistava kaupunkikohde, missä tehtävää riittää. Kaupungin lukuisat museot, teatterit, galleriat, kaupat, ravintolat ja baarit eivät lopu kesken vaikka kaupungissa olisikin käynyt jo monesti. Älä missaa ainakaan kaupungin klassisia nähtävyyksiä kuten kuninkaanlinnaa, Skansenia, Gröna Lund -huvipuistoa, Vasa -museoa ja Globenia.

Tukolman museotarjonta on hyvin laaja ja Tukholma on hyvin kannattava kohde taiteen ystävälle. Moderna Museetissä on esillä vaikuttava kokoelma modernia taidetta 1900- ja 2000-luvulta. Ulkoilmamuseo Skansenissa varsinkin akvaario on eläimistä kiinnostunen unelmakohde. Täällä elää paitsi kaiken maailman merieläimet myös reptiilejä, apinoita ja hämähäkkejä. Kaupungin paras valokuvamuseo on ehdottomasti satamassa sijaitseva Fotografiska, jossa järjestetään paitsi näyttelyjä myös paljon työpajoja ja valokuvauskursseja. Historiasta kiinnostuneille Tukholmassa on paljon koettavaa. Tukholman kaupunginmuseossa esitellään kaupungin historiaa, Armeijamuseossa koko maan ja Nordiska Museetissä koko Pohjolan menneisyyttä. Jos mukanasi on lapsia tai olet itse kasvanut Astrid Lindgrenin kirjojen kanssa, Junibacken on hauska kokemus. Lähinnä pienemmille suunnitellussa museossa voi kokeilla minkälaista olisi asua vaikkapa Melukylässä. Aikuisien nostalgiareissusta taas vastaa ABBA -the Museum.

Monet suomalaiset suuntaavat hieman isompaan naapuriin ostoksille. Tukholmassa tarjonta onkin paljon laajempi kuin esimerkiksi Helsingissä. Suuremmat tavaratalot ja ketjut löydät helposti ydinkeskustasta. Hamngatanilla sijaitseva NK on shoppailijan paratiisi ja PUB -tavaratalosta löydät paljon ruotsalaisten suunnittelijoiden luomuksia. Jos etsit jotain hieman erikoisempaa kannattaa suunnata Södermalmin pikkupuoteihin ja second hand -liikkeisiin. Meidän shoppailuvinkit Tukholmassa ovat H&M -konsernin uusin tulokas & Other Stories, legendaarinen second hand-puoti Beyond Retro ja Acnen kauppa Norrmalmstorgetilla.

Ravintoloita ja baareja Tukholmassa on riittämiin. Suosittelemme tässä meidän omia suosikkeja:

  Suuresta maailmasta Tukholmaan tullut viimeisin villitys ovat liikkuvat ruokakojut. Autojen sijainnit saa selville niiden nettisivuilta tai niitä voi yksinkertaisesti yrittää bongata. Jos kohdalle sattuu vietnamilainen Bun Bun, ranskalainen crepes-koju Bon Coin, jamaikalainen Back a Yard tai teksasilaista lohturuokaa tarjoava Chilibussen, tartu tilaisuuteen.

  Hötorgshallen -kauppahallissa voit paitsi ostaa mitä mahtavimpia raaka-aineita, myös syödä hallin loistavissa lounasravintoloissa, joista yksi esimerkki on jo 30 vuotta hallissa toiminut Kajsas fisk.

  Yksi Tukholman kestosuosikeista on Södermalmilla sijaitseva Pelikan. Täällä ruoka on rehellistä kotiruokaa, asiakaskunta lojaalia ja hinnat kohtuullisia. Jos pitää tunnelmasta voi ruuan jälkeen siirtyä istumaan viereiseen baariin Kristalleniin

  Yksi Tukholman legendaarisista baareista on SoFo:ssa, eli South of Folkkungagatanissa sijaitseva Pet Sounds, joka on aivan varma valinta jokaisena viikonpäivänä.

  Livekeikoista pitävän kannattaa suunnata Debaser Slusseniin, jossa pidetään kaupungin kiinnostavimmat Indie -keikat. Kesäisin klubin terassi on myös yksi kaupungin parhaistsa.

  Riippumatta siitä missä iltasi aloitit, jos se venyy, Tukholmassa päätytään Södermalmin Kvarneniin. Täällä on kaupungin viralliset "jatkot" ennen kuin suunnataan Odenplanetin Kebab Kungeniin hakemaan yöpalaa.

Kulinaristin Göteborg

Länsirannikon teollisuuskaupunki Göteborg tunnetaan ehkä parhaiten Liseberg -huvipuistostaan. Göteborgissa on kuitenkin paljon enemmänkin kuin pelkkä Liseberg, esimerkiksi puistoja, puutarhoja ja linnoja. Göteborg on myös tukholmalaisten harmiksi Ruotsin ehdoton kulinaristinen pääkaupunki. Täällä on esimerkiksi useita Michelin -tähdillä palkittua ravintolaa.

Göteborgin vanhakaupunki vetää vertoja Tukholman Gamla Stanille helposti nähtävyyksillä kuten Tuomiokirkolla, Christinae -kirkolla ja Kronhusetilla. Muita ehdottomia historiallisia nähtävyyksiä ovat Skansen Ktonan, Älvsborgin linnoitus ja kaupungintalo

Puistoista vaikuttavin on varmasti metsänomainen kaupungin keskustasta lounaaseen sijaitseva Slottsskogen. Göteborgin kasvitieteellinen puutarha on Ruotsin suurin ja todellakin näkemisen arvoinen. Lisäksi suoraan keskustassa sijaitsee Trädgårdsföreningen, jossa sijaitsee ruusutarha ja palmutalo, joka jäljittelee Lontoon Chrystal Palacen trooppista tunnelmaa.

Jos olet kiinnostunut kulttuurissa Göteborgissa on ehkä Ruotsin paras ooppera ja simfoniaorkesteri, sekä monia teattereita niille, jotka ymmärtävät tarpeeksi ruotsia. Museoista kannattaa mainita ainakin Göteborgs konstmuseumetin, jossa on esillä Pohjois-Euroopan parhaimpia taidekokoelmia, johon kuuluu teoksia 1400-luvulta tähän päivään saakka. Myös Aeroseum -ilmailuhistoriallinen museo on kiehtova. Se sijaitsee 1950-luvulta kylmän sodan ajoilta peräisin olevassa maanalaisessa lentokonehallissa ja kertoo ilmailun sekä sodan historiaa.

Kulinaarisen keskuksen Göteborgista on tehnyt pääosin kalaruuat. Satamakaupungin kylmät vedet takaavat laadukkaita kalatuotteita vuoden yli, joita kaupungin kokit ovat osanneet hyödyntää. Maailmanluokan kalaruoka saa Göteborgissa alkunsa Feskekörka, eli kalakirkossa, joka on kaupungin legendaarinen kalahalli. Tässä entisessä kirkossa voit käydä ihmettelemässä kun kalakauppiaat myyvät kasoittain juuri pyydystämiään mereneläviä. Ruotsalaisten mestarikokkien avaama Sjömagasinet tarjoilee kaupungin parhaat kala-annokset, kuten sashimia, pekonihummeria ja muita herkkuja. Sjömagasinetin entinen keittiömestari Leif Mannerström johtaa nykyään paikallisten ja julkkisten suosimaa Kometen -ravintolaa. Kaupungin Michelin -ravintoloista voimme mainita Thörnströms Kök -ravintolan, jossa annoksesi mukana tarjoillaan 8-10 palaa eri juuresta tehtyä hapanleipää. Göteborgin ravintolamaailmassa vaalitaan muutenkin laajalti alueen ruokaperinteitä ja avainsanat ovat puhtaus ja autenttisuus.

Shoppailla voi tietty myös Göteborgissa, joista löytyy lähes kaikki Tukholmassakin sijaitsevat kaupat NK:sta Åhlénsiin. Jos haluat jotain tavanomaisesta poikkeavaa voimme suositella Gillblads & Strömsiä, ABCD:ta ja Filippa K:ta.

Monen kulttuurin Malmö

Ruotsin kansainvälisin kaupunki on ehdottomasti Malmö, joka on ollut viime vuosina uutisissa integraatio-ongelmiensa ja muukalaisvihan takia tehtyjen rikosten takia. Vaikka monikulttuurisuus on muodostunut joissain tapauksissa ongelmaksi, se on myös kaupungin ehdottomasti suurin valtti. Missään muualla Ruotsissa ei saa kokea näin paljon eri kulttuureja, jotka elävät yhdessä ja kehittävät monimuotoista kaupunkia. Malmö on entinen teollisuuskaupunki, jossa uudeksi elinkeinoksi on tullut laajalti taide ja kulttuuri. Öresundin silta tuo vaikutteita kaupunkiin mantereelta ja tekee kaupungista entistäkin kansainvälisemmän.

Malmön muodikkain alue on etnisesti värikäs Möllevången, jonka keskus on eläväinen aukio Möllevångstorget. Täältä löydät paitsi kaupungin parhaat etniset ravintolat, trendikkäimmät baarit myös vilkkaat viikonloppumarkkinat, jossa voit ostaa kaikenlaisia herkkuja.

Vuonna 2005 valmistunut pilvenpiirtäjä Turning torso on Pohjoismaiden korkein rakennus ja arkkitehtoninen taideteos. Valitettavasti rakennuksessa ei ole yleisöllä auki olevaa näköalapaikkaa tai ravintolaa, joten rakennusta on paras ihailla kaukaa.

Kaupungin sydämessä on kolme auktiota jotka muodostavat Malmön keskustan rakenteen, Gustav Adolfs Torg, Lilla Torg ja Stortorget. Lilla Torget on Malmön yöelämän keskus, mutta täällä sijaitsevat baarit ja ravintolat ovat ylellisiä ja hinnat sen mukaisia. Kesäisin aukiolla kannattaa nauttia auringosta ja katsella ohikulkijoita ravintoloiden terasseilta.

Malmön asukkaiden suosituin oleskelupaikka kesäisin on Folkets Park -puisto, jossa on myös perheen pienimmille suunnattu huvipuisto ja Tukholman klubin pikkusisar Debaser Folkets Park, jossa järjestetään konsertteja harva se ilta. Tule hyvällä säällä puistoon piknikille ja tunne itsesi paikalliseksi.

Kaupungin shoppailua dominoivat Malmön viisi suurta ostoskeskusta: Hansa Compagniet, Triangeln, Entré, Storgatan ja Caroli. Jos kuitenkin haluat ostaa jotain hieman erikoisempaa voimme suositella sinulle Lilla Torgetilla sijaitsevaa Form/Design Centeriä, jossa myydään pääosin paikallisten muotoilijoiden teoksia. Tarjolla on kaikkea käyttöesineistä tauluihin. Jos olet kiinnostunut sisustussuunnittelusta, käy katsastamassa Village -niminen kauppa, joka myy laadukasta muotoilua suhteellisen halpaan hintaan.

Minne sitten?

Muita kaupunkeja, jossa kannatta käydä ovat Ruotsissa esimerkiksi:

 • Västerås
 • Växjö
 • Kiruna
 • Örebro
 • Linköping
 • Jönköping
 • Uppsala
 • Umeå

Jos haluat kaupunkiloman sijaan tai sen kanssa myös harrastaa hieman maakuntamatkailua ja ihailla Ruotsin pilaamatonta luontoa, olemme keränneet teille pari aluetta, joihin kannattaa tutustua. Näiden lisäksi pelkkä Ruotsin maaseudun poikki ajaminen autolla on mahtava kokemus, joka on suomalle samaan aikaan tuttu ja tuntematon.

 • Kullaberg, luonnonsuojelualue
 • Kungsleden patikointireitti
 • Riksgränsen hiihtokeskus, jossa on useimmiten lunta kesäkuuhun saakka
 • Gotland, Ruotsiin kuuluva saari Itämeressä, jonka pääkaupunki Visby on kokonaisuudessaan UNESCO:n maailmanperintöluettelossa ja jossa Peppi Pippätossu kuvattiin
 • Åre, myös suomalaisten suosima hiihtokeskus
 • Tuttu ja turvallinen Ruotsi voi tuntua tylsältä lomakohteelta mutta yllättää suomalaismatkailijan aivan varmasti. Aivan kuten kotimaanmatkailu, pidemmän loman vietto naapurimaassa jätetään usein harkitsematta ja suunnataan sen sijaan kauas valtamerten taa. Läheltä on kuitenkin hyvä aloittaa, joten osta ruotsinlaivalle seuraavaksi reittilippu ja lähde tutkimusmatkailemaan.

  Välkommen till Sverige!


Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme