Majoitus kohteessa Praha

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Praha

Majoitus ja asunnot kohteessa Praha: Apartments

Suunnitteletko matkaa Itä-Eurooppaan? Entisessä Itäblokissa on monta kaupunkia jotka ovat näkemisen arvoisia ja Praha on mitä mainioin paikka aloittaa. Wimdu tarjoaa suuren valikoiman majoituksia Prahassa kuten asuntoja, taloja ja huoneita matkailijoille, jotka etsivät jotain muuta kuin tavanomaista hotellia tai hostellia. Katso, mitä Wimdu majoittajilla on tarjota sinulle! He tuntevat Prahan paremmin kuin kukaan muu ja osaavat vastata kysymyksiisi, ohjeistaa oikeaan suuntaan ja kertoa minkälaista on elämä Tšekin pääkaupungissa.

Nippelitietoa

  • Prahan linna on maailman suurin, sen pinta-ala on 7,3 hehtaaria.
  • Skoda, yksi maailman vanhimmista autotehtaista, sijaitsee Prahassa. Nimi tarkoittaa tšekiksi sääliä.
  • Kirjailija Franz Kafka syntyi ja kasvoi Prahassa.
  • Prahassa on pienois-Eiffel-torni joka sijaitsee Petrin-kukkulalla.

Praha - kaupunki, joka ei tuhoutunut

Praha on lumoavan kaunis kaupunki syvällä entisessä Itäblokissa. Prahalla on vahva historia ja kaupunki on täynnä kiehtovaa arkkitehtuuria, kiemurtelevia katuja ja hurmaavia tarinoita. Praha selvisi kuin onnen kaupalla ehjänä maailmansodista ja sai pitää vanhan maailman viehätyksensä. Praha on myös jonkinlainen bilepääkaupunki ja muuttuu illan tullessa juhlijoiden mekaksi, niille joille pelkät kauniit rakennukset eivät riitä. Praha on uskomattoman suosittu turistikohde, mutta se tarjoaa myös niin paljon enemmään niille, jotka antavat sille mahdollisuuden. Me Wimdulaiset palamme halusta kertoa sinulle lisää siitä, minkälainen kaupunki on oikeasti. Se onkin meidän tehtävä – haluammehan, että ‘matkustat paikallisen tavoin’, ja Wimdu majoittajamme auttavat sinua viihtymään ja kertovat sinulle Prahan salaisuudet.

Prahan nähtävyydet

Ennen kuin sukellamme pintaa syvemmälle, käydäänpä läpi Prahan tunnetuimmat nähtävyydet. Ymmärtääksesi Prahan historiaa, vierailu Prahan linnaan on paikallaan. Linna dominoi kaupungin läpi kulkevan Vltava-joen läntistä rantaa. Linna muodostuu monimutkaisesta yhdistelmästä rakennuksia, kirkkoja ja palatseja. Erikoisin kirkko on Pyhän Vituksen katedraali, jonka rakennuttajat ovat saanet innostuksensa Etelä-Ranskan uskonnollisesta arkkitehtuurista. Prahan linnan alueella on ylpät 10 palatsia ja aikaa todella kannattaa varata sen mukaisesti. Prahan linnalta on vain lyhyt kävelymatka Vanhankaupungin aukiolla. Tämä alue on turistien suosima, aukiota ympäröikin kahvilat ja ravintolat. Yksi Prahan tunnetuimmista monumenteista sijaitsee aukiolla: raatihoneen astronominen kello. Kello rakennettiin vuonna 1410 ja se on maailman vanhin, toimiva astronominen kello. Koneistoa jää helposti tujottamaan, kun sen hahmot liikkuvat hitaasti kellon ja kalenteritaulun ympäri.

Arkkitehdin unelma

Prahan mestarillisen rakennustaiteen ihailemiseen kannattaa käyttää aikaa. Juutalaiskortteli Josefov on ihmeellinen alue, jolla goottilaiset rakennukset oikein tungeksivat mahtuakseen. Kaupunki tunnetaan 'elävänä arkkitehtuurin oppikirjana', eikä se esittele pelkästään goottilaista rakennustaidetta, vaan myös barokille ja renesanssille on ollut tilaa. Yksi tapa nähdä kaupungin muoto kokonaisuudessaan, on kiivetä Petrin-kukkulalle, joka sekin sijaisee joen läntisellä rannalla. Kukkulalle pääsee myös funikulaarilla, mutta kävelykin kestää vain puolisen tuntia. Prahasta sanotaan, että se on ‘Sadan tornin kaupunkina’, ja kun olet nähnyt kaupungin ylhäältäpäin, tiedät kyllä miksi!

Vaihtoehtoinen Praha

Prahalla on tarjota uteliaalle vieraalle monta epätavallista nähtävyyttä, jotka kannattaa katsastaa. Velkopřevorské náměstílla komeileva Lennon-seinä oli kerran vain seinä muiden joukossa, mutta kun John Lennon ammuttiin se täyttyi graffiteista Beatlen kunniaks. Seinä oli sen aikaisen kommunistihallinnon suuri murheenryyni. Tšekkinuoret kirjoittivat valituksen aiheensa seinään, mikä johti ennen pitkää yhteenottoihin läheisellä Charles-sillalla. Tänä päivänä seinä on nuorien taistelun ja maailmanrauhaan uskomisen symboli. Toinen kiinnostava nähtävyys on Žižkov-televisiotorni, joka sijaitsee samannimisellä alueella. Tornin voi nähdä melkein joka puolelta Prahaa ja on eriskummallisen muotoinen rakennus. Vielä oudompaa kuin muoto ovat kuitenkin tornia kiipeilevät jättimäiset vauvat, jotka ovat taiteilija David Cernyn käsialaa. Tornissa on baari ja ravintola, eikä yksikään ihmeellisen arkkitehtuurin ystävä saa jättää tornia väliin.

Liikkuminen Prahassa

Prahan lentokenttä (Vaclav Havel) on noin 40 minutin päässä keskustasta. Me suosittelemme, että käytät julkista liikennettä, taksejen korkeiden hintojen välttämiseksi. Prahan metro vie sinut keskelle kaupinkia ja saat samalla ihailla neuvostoaikaisia asemia. Kaikki asemat ovat turvallisia ja puhtaita, lisäksi tietoa löytyy myös muilla kielillä kuin tšekiksi! Neljän tunnin päässä sijaitsevaan Berliiniin on toimivat bussi- ja junayhteydet. Nürnberg ja Dresdenkin ovat vain lyhyen matkan päässä. Krakovaan pääse reilussa viidessä tunnissa! Suunnittele Itä-Euroopan matkasi Wimdun seurassa.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme