Majoitus kohteessa Porto

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Porto

Majoitus ja asunnot kohteessa Porto: Apartments

Portoon Portugalin toiseksi suurin kaupunki. Kaupungissa on loistava yliopisto ja paljon historiaa. Monet pitävät Portoa vain teollisuuskaupunkina, jossa on pari kaunista siltaa, mutta se epäoikeudenmukaista, Portossa on paljon nähtävää! Porto ei ole lainannut nimeään ainoastaan portviinille, vaan myös maan ja kielen nimille. Poro rakennettiin kiviseen rotkoon ja kirjailija Ann Bridge kuvaili kaupunkia näin: "se näyttä siltä, että kummallisen ja vaarallisen hämähäkin verkko olisi sinkoutunut avaruuden läpi". Porto on Lissabonin tapaan yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista ja sen kertomus alkaa ajasta, jolloin kaupunki oli Rooman valtakunnan vartioasema. UNESCO on tunnustanut kaupungin kauneuden ja lisännyt sen maailmanperinnönluetteloonsa. Wimdu tarjoaa yli 200 eri majoitusta Portossa joiden seasta löytyy huoneita, asuntoja ja huviloita. Löydä Wimdusta täydellinen majoituksesi Portossa!

Nippelitietoa

 • Portviini on lähtöisin Portosta!
 • Porto on ainoa kaupunki Euroopassa, jossa on 6 siltaa!
 • Gustav Eiffel suunnitteli Maria Pia-sillan vuonna 1877. Silta oli hänen viimeinen projektinsa ennen Eiffel-tornin suunnittelemista!
 • Porton uusin silta, Infante D. Henrique-silta on maailman suurin betonista rakennettu kaarisilta!

Tehtävää ja nähtävää Portossa

Portossa vierailevien kannatta aloittaa kierroksensa Ribeirasta, joka on kaupungin kiinnostavin naapurusto. Ribeira on kaupungin vanhin alue ja muistuttaa paljon Lissabonin Alfamaa. Ribeira on täynnä kapeita, mukulakivisiä katuja ja kauniita taloja. Naapuruston rannalla sijaitseva aukio Praca da Riberia on näkemisen arvoinen. Aukiolla on monia eloisia ravintoloita ja baareja. Toisella puolella jokea sijaitsevat pittoreskilla Cais de Gaialla kaupungin legendaariset portviini-talot. Täällä voit maistaa maailman parasta portviiniä!

Kulttuuti

Portossa on joitain kiinostavia kulttuurisia kohokohtia, jotka kannattaa tarkistaa. Centro Portugues de Fotografiassa (Portugalin valokuvakeskus) on esillä Portugalin valokuvauksen parhaimmistoa. Keskus pyrkii edistämään Portugalin uusien lahjakkuuksien uraa. Keskus sijaitsee kauniissa 1700-luvun rakennuksessa, jossa toimi ennen tyrmä ja tutkintavankila! Clerigos-tonikin kannattaa nähdä! Tornin huipulta voit nauttia fantastisesta kaupunkinäkymästä minkä vuoksi kannattaa kivuta tornin huipulle vievät 240 porrasta. Tornia käytettiin aikoinaan majakkana, joka johdatti alukset satamaan. Portossa on useampia markkinoita, jotka myyvät paikallisia tuotteita kuten vihanneksia, juustoa, lihaa, käsitöitä ja matkamuistoja. Mercado do Bolhao on Porton paras markkina. Valmistaudu kohtaamaan monia esineitä myyvät värikkäät hahmot. Markkina perustettiin vuonna 1839, mikä tekee siitä todella vanhan!

Portviini

Jokaisen Porton vieraijan on ehdottomasti maistettava kaupungin tunnettua portviiniä. Tätä makeaa, vahvaa viiniä tuotetaan ainoastaan Porton Dourdo-laaksossa. Suosittelemme lämpimästi portviini-kierrosta. Se on hauska ja informatiivinen tapa tutustua tähän paikalliseen juomaan. Portviini-tilat avasivat 1960-luvulla ovensa turisteille suunnatuille kierroksille ha maistiaisille. Graham’s Port Lodge on hyvä paikka aloittaa. Täällä opit viininteon jalon taidon ja saat maistaa monia eri portviinejä.

Liikkuminen

Porton lentokenttä, viralliselta nimeltään Francisco Sá Carneiro, sijaitsee noin 15km Porton keskustasta. Se on Portugalin kolmanneksi ruuhkaisin lentoasema ja tunnetaan yhtenä Euroopan parhaimpana lentokenttänä. Paras tapa päästä kentältä keskustaan on otta Aerobus, joka maksaa 4€. Jos haluat mennä mielummin taksilla, matkan hinnaksi tulee 20€. Kuten monet muut Euroopalaiset kaupungit, Porto on autoilijoille aikamoinen haaste, emmekä suosittele täällä ajamista! Turistejen suosiossa oleva osa kaupunkia on kaujista koostuva labyrintti, jonka läpi liikkuminen on helpointa jalan. Porto on kuitenkin kovin epätasainen, joten voi olla, että joudut turvautumaan julkisiin liikennevälineisiin kun jalkasi väsyvät. Porton metrojärjestelmä on hyvin edistyksellinen ja kaupungin paras julkinen. Me emme suosittele takseja, jos siis haluat liikkua maan päällä, käytä SCTP-bussijärjestelmää. Portossa on kaksi junaasemaa, Sao Bento ja Campanha. Asemilta pääsee Lissaboniin, Madridiin ja jopa Pariisiin!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme