Majoitus kohteessa Phuket

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Phuket

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Phuket

Thaimaan suurin ja suosituin provinssi Phuket on värikäs, moderni ja vilkas. Alue on yksi maailman suosituimmista ja rakastetuimmista rantalomakohteista. Alueelta löydät huikeita näkymiä kuten piilossa olevia uskomattomia vesiputoksia ja vehreitä metsiä.
Phuket sijaitsee Thaimaan eteläisessä osassa ja on ollut jo kauan Eurooppalaisten keskuudessa lomakohde ylitse muiden. Phuket hurmaa vieraansa pirteällä kulttuurilla, huikeilla maisemilla, lämmöllä ja rannoillaan. Aikoinaan varakas kauppapiste ja satama tienaa nykyään lähes kaikki tulonsa turismin avulla.

Nippelitietoa Phuketista


  • Phuket tunnettiin alkujaan nimellä Jung Ceylon, joka tulee malesialaisesta nimestä ‘Tanjung Salang’ (Salangin niemi).
  • Saari on eteläisen Thaimaan suurin.
  • Tulet huomaamaan, että Phuketissa olut tarjotaan useimmiten jäillä. Tämä saattaa tuntua vieraalta, mutta ymmärrät pian, että ilman jäitä oluesi on hetkessä lämmin.
  • Thaimaassa mottooripyöräilijät ajavat hurjasti ja usein yhdessä kädessä sateenvarjoa pitäen.
  • 1500 –luvulta aina 1900- luvun puoleen väliin Phuketin talous perustui pellin ja kumin tuotantoon. Nykyään alueen taloutta pyörittää palmuöljyteollisuus ja turismi
  • Juomien nauttiminen muovipusseista on tavallinen näky Thaimaan kaduilla. Monet kauppiaat ostavat suuria pulloja juomia ja myyvät sitten pienempiä annoskokoja muovipusseissa.

Nähtävää ja tehtävää Phuketissa


Kun olet lomalla Phuketissa, sinun kannattaa ehdottomasti varata yksi lomapäivä uskomattoman Pha Nga -lahden vierailua varten. Ota vene Phuketin pohjoisesta kärjestä, joka vie sinut uskomattomien maisemien halki lahdelle. Lupaamme, että tämä on retki, jota et aivan heti unohda. Huikeiden kalkkikivisaarten joukossa on myös julkkis, eli James Bond Island, joka tuli tunnetuksi kun se toimi kuvauspaikkana Bond –elokuvassa “The Man with the Golden Gun” (Mies ja kultainen ase).
Phuketin kauniit Buddhalaiset temppelit ovat muodostuneet koko Thaimaan symboliksi. Phuketin saarella on peräti 29 temppeliä, joista jokainen häikäisee vierailijan kauneudellaan. Koska lyhyellä lomalle kaikkia temppeleitä ei ehdi nähdä, me suosittelemme Wat Chalong -temppeliä, joka on saaren kenties hulppein. Wat Chalong toimii edelleen uskonnollisena paikkana, mutta temppeliä hoitavat munkit ovat hyvin vieraanvaraisia ja kertovat mielellään kiinnostuneille turisteille Buddhalaisuuden saloja.
Muay Thai Boxing, eli thainyrkkeily, on hyvion suosittu urheilumuoto koko maassa, ja on mitä oivallisinta viihdettä penkkiurheilijalle. Phuket Cityssä järjestetään usein nyrkkeilyotteluita, joita pääsee seuraamaan edullisesti laijista kiinnostuneet. Matseissa ottelevat maan parhaimmat taistelulaijin ammattilaiset. Kamppailijoiden voima, nopeus ja tekniikka on kiehtovaa, eikä tätä mahdollisuutta kannata jättää käyttämättä.
Jos pelkkä penkkiurheileminen ei riitä, extreme urheilun ystävät innostuvat varmasti Flying Hanuman nimisestä paikasta, joka tarjoaa unohtumattoman kokemuksen. Täällä voit viettää päivän vuorikiipeillen ja lentäen viidakon halki huiman nopeasti köysiradan kyydissä.
Jos kaipaat hieman rauhallisempaa menoa, voit lähteä lähistöltä veneretkelle Ko Yao Yai ja Ko Yao Noi saarelle? Nämä Phuketia pienemmät saaret ovat koostaan huolimatta pullollaan nähtävyyksiä, jotka kannattaa kokea omin silmin.

Thaimaalainen keittiö


Phuket on juuri oikea lomakohde aasialaisen ruoan ystävälle. Saarella on lähes loputon määrä ravintoloita ja ruokakojuja. Voit syödä aivan kaikkea ötököistä tuttuun ja turvalliseen länsimaalaiseen ruokaan aivan omien mieltymyksesi mukaan. Kaikkien suurempien katujen varrelta löydät erilaisia meheviä mereneläviä myyviä katukeittiöitä joista voit aina hakea nopeasti suussa sulavia purtavia. Jos tahdot jotain kevyempää, tuoreita hedelmiä on myös saatavilla joka puolella saarta. Myyjä leikkaa mielellään aivan hetki sitten poimitut hedelmär suussa sopiviin paloihin ja varmistaa, ettei makeanälkä pääse yllättämään.
Phuketin saarella on suuri määrä ulkoilmaravintoloita, joista voit illallista nauttiessasi ihailla ympärillä olevia maisemia. Jos kuitenkin illastat mielummin hieman viileämmässä ja ilmastoidussa tilassa, myös tavallisa ravintoloita on jokaiseen makuun. Kuten huomaat, ongelmanasi tule todennäköisesti olemaan enemmin valinnan vaikeus kuin kurniva nälkä. Suosittelemme, että maistat lomasi aikana ainakin thaimaalaista nuudelikeittoa, Khanom Jimiä (nuudeliaamiaista currykastikkeella), Nam Phrik Kung Siap (sekoitus eri chililajeja, savustettuja katkarapuja ja tuoreita vihanneksia) ja papaya -salaattia. Ruokajuomaksi tarjoillaan usein paikallisia oluita tai hedelmäisiä drinkkejä halpaan hintaan. Muista, että thaimaalaista kraanavettä kannattaa välttää kaikin keinoin vatsaongelmien välttämiseksi. Tämän takia on hyvä kysyä etukäteen, onko juomissa olevien jääpalojen tekemiseen varmasti käytetty puhdasta vettä. Jotkut väittävät, että jääpalat, joissa on reikä keskellä, on ostettu valmiina ja näin ollen tehty puhtaasta vedestä. On kuitenkin mahdotota sanoa, pitääkö tämä sääntö aina paikkaansa, joten kaikista parasta on kysyminen tai jääpalojen pois jättäminen.

Liikkuminen Phuketissa


Phuketin julkinen liikenne on turisteille kova pala. Saarella toimii busseja ja mini-busseja, mutta niiden käyttäminen on vierailijalle lähes mahdotonta. Busseilla ei ole merkittyjä pysäkkejä, vaan kyytiin ja kyydistä päästään pyydettäessä, mikä on jo kielen vuoksi lähes ylitsepääsemätön este. Tämän lisäksi bussejen kuljettajat petkuttavat lähes jokaista turistia joka on onnistunut pääsemään kyytiin pudottamalla hänet väärään kohtaan, joissa pelastuksena odottaa kuskin ystävä, joka vie turistin oikeaan paikkaan karmeaan ylihintaan. Liikkuminen paikasta toiseen on kuitenkin onneksi Phuketissa todella yksinkertaista ja nopeaa, kiitos tuk-tukejen ja taksien. Tuk-tukit ovat mini-busseja, jotka tunnistaa kirkkaan punaisesta väristään. Muista kuitenkin aina tätä liikennemuotoa käyttäessäsi sopia matkan hinta etukäteen, sillä tuk-tukeissa ei ole minkäänlaista mittaria, joten kuljettajan on todella helppo huijata sinulta vaikka minkälaista taksaa, jota he myös tekevät, varsinkin kun kyydissä on pahaa aavistamaton länsimaalainen.
Juuri näistä huijauksista johtuen useimmat turistit käyttävät aina sen ollessa mahdollista tuttua ja turvallista mittarillista taksia. Takseja ei kuitenkaan ole aivan yksinkertaista löytää, mutta sellaisen voi tilata etukäteen, aina kun tietää mihin aikaan haluaa liikkua ja mistä mihin. Kolmantena mahdollisuutena Phuketissa on tarjolla moottoripyörätaksit (motosait). Niiden kyydissä vauhti on usein kova ja koska moottoripyörät liikkuvat ruuhkassa ketterämmin, pääset näin paljon noopeammin haluamaasi kohteeseen. Matka ei kuitenkaan ole kaikista nautinnollisin, joten tätä vaihtoehtoa kannattaa käyttää pääosin kun kyseessä on lyhyt välimatka.
Jos mieli tekee, Phuketissa on myös helppoa varata oma moottoripyörä tai auto. Tähän kannattaa kuitenkin ryhtyä ainoastaan jos ei ole pelokasta sorttia tai jos ajaminen ei ole täysin rutiininomaista hommaa. Paikalliset autoilijat ovat nimittäin aikamoisia vauhtipäitä, eivätkä he välitä juurikaan liikennesäännöistä, mikä tekee tottumattomalle kuskille ajmisesta paitsi vaikee ajoittain myös hyvin vaarallista.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme