Majoitus kohteessa Peru

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Peru

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Peru

Etelä-Amerikan läntisellä rannikolla sijaitseva Peru on yksi maailman kiinnostavimmista maista. Maan luonto, johon kuuluu Tyynen Valtameren rannikko, Andien vuoristo, sademetsäalueita ja aavikkoa, on niin monipuolinen ja kiehtova, että siinä riittää ihmeteltävää vaikka kokonaisen elämän verran. Maa tunnetaan kuitenkin ehkä kaikkein parhaiten sen muinaisista intiaanien rakennuttamista kohteista, kuten Macchu Pichusta, joka on yksi maailman huikeimmista historiallisista nähtävyyksistä. Vaikka Peru on hyvin rikas maa mitä tulee sen luonnonresursseihin ja historiaan, suuri osa maan asukkaista elää kuitenkin hyvin köyhissä olosuhteissa. Turismi on yksi maan tärkeimmistä tulonlähteistä ja Perun asukkaat ovat hyvin ystävällisiä ja auttavaisia. Loma Perussa on aivan varmasti unohtumaton, ja vaikka on mahdotonta saada kaikki maan uskomattomat nähtävyydet mahtumaan lyhyeen oppaaseen, haluamme nyt kertoa teille hieman maan kohokohdista.

Joillain Perun alueilla ollaan hyvin totuttuja turistien virtaan ja esimerkiksi Macchu Picchun alueella osataan turisteja myös rahastaa. Maan pääkaupungissa limassa on tietenkin jonkin verran hotelleja ja hostelleja, mutta laatu ja hinnat vaihtelevat suuresti. Lima voi myös olla pohjoisesta saapuvalle turistille aikamoinen kulttuurisokki ja siinä apuna voi olla hyvä olla jokin paikallinen kontakti, jolta pyytä apua. Jos tilaat Wimdun kautta loma-asuntosi, saat paitsi laadukkaan ja halvan vaihtoehdon, myös paikallisen majoittajan, joka osaa neuvoa parhaat paikat, jotta saat kaupunkilomastasi kaiken irti. Meillä on tarjolla monia erilaisia majoituksia niin Limassa kuin muuallakin maassa. Valikoimistamme löydät asuntoja, taloja ja vierashuoneista, joiden joukossa on varmasti jokaiselle jotakin. Aloita siis lomasi suunnittelu jo tänään ja varaa asuntosi meidän verkkosivuiltamme. Se on helppoa ja turvallista!

Lima

Lima on Perun pääkaupunki ja maan suurin kaupunki. Sen perusti vuonna 1535 espanjalainen valloittaja Fransisco Pizzarro ja tämä moderni kaupunki on ihmeellinen sekoitus slummeja ja siirtomaa-ajalta peräisin olevia kauniita taloja. Espanjalaiset johtivat kaupunkia noin 300 vuoden ajan ja rakensivat tänne paljon kauniita kirkkoja, luostareita ja hallinnollisia rakennuksia. Liman noin 8.5 miljoonasta asukkaasta hyvin moni on tullut pääkaupunkiin vuoristosta työn perässä. Töitä ei kuitenkaan ole ollut tarjolla kaupungissa riittämiin, joten Lima on tänä päivänä suurilta osin hyvin köyhä kaupunki ja sen slummit voivat järkyttää Suomesta saapuvaa vierailijaa.

Lima on kuitenkin mitä mainioin lomakohde, jossa on paljon museoita ja hienoa arkkitehtuuria. Kaupungissa on myös maan parasta ruokaa ja kaupungin hintataso on niin alhainen, että täällä voi halvalla viettää mukavaa lomaa. Tässä on listattuna joitain Liman parhaimpia nähtävyyksiä:

 • Kun Fransisco Pizzarro perusti Liman, hän rakennutti itselleen palatsin ja parhaalle ystävälleen ja luotetulle neuvonantajalleen Jerónimo de Aliagalle palatsin vieressä sijaitsevan tontin. Aliaga rakensi talon, Casa Aliagan, joka seisoo samalla paikalla vielä tänään ja on näin ollen yhtä vanha kuin kaupunki itse. Talossa on sittemmin asunut kahdeksantoista sukupolvea Aliagan sukua ja talo on koko Amerikan vanhin. Jerónimon sukulaiset asuvat nykyään talon yhteyteen rakennetussa modernissa talossa ja alkuperäinen rakennus on avoinna vierailijoille. Casa Alagassa on esillä laaja kokoelma taidetta ja esineitä, jotka kuuluivat talon alkuperäiselle omistajalle. Talossa voi nähdä sisustusta eri vuosisadoilta ja täällä voit todellakin seurata Perun ja Liman historian kehitystä.
 • Perun presidentin virallinen residenssi sijaitsee kaupungin läpi kulkevan Rimac -joen rannalla. Palatsi on rakennettu paikalle, joka oli inkoille pyhä ja jolla asuivat myös monet inkojen johtajista ennen kuin espanjalaiset saapuivat maahan. Pizzarro rakennutti paikalle Etelä-Amerikan ensimmäisen espanjalaisen palatsin vuonna 1535. Sittemmin palatsia on muutettu moneen kertaan ja tämän päivän ranskalaisinspiroitu kivipalatsi rakennettiin 1930-luvulla. Palatsi sijaitsee Liman keskusaukiolla Plaza de Armasilla. Muita rakennuksia aukion laidalla ovat kaupungin katedraali, raatihuone ja arkkipiispan palatsi, joten tämä on tosiaan yksi kaupungin parhaimmista nähtävyyksistä.
 • Liman keskusta on aivan pullollaan espanjalaisten aikana rakennetuista kirkoista. Aikoinaan jokainen katolilainen seurakunta sai oman osan kaupunkia, johon se sai rakentaa oman kirkkonsa. Yksi parhaiten säilyneistä on San Franciscon kirkko. Kirkko rakennettiin 1600-luvun loppupuolella barokkityyliin ja sen yhteydessä olevassa luostarissa on näytillä paljon kiinnostavia muinaisia uskonnollisia tekstejä, joista osan valloittajat toivat mukanaan Espanjasta. San Fransiscon tärkein nähtävyys on kuitenkin sen hautakammiot. Täällä on haudattuna arviolta noin 75 000 ihmistä ja luita voi nähdä kirkon kellarissa. Tämä on jännittävä nähtävyys jollei kärsi ahtaanpaikankammosta.
 • Limassa on monia kiinnostavia museoita, joista ehkä paras on kuitenkin Larco. Museo sijaitsee vanhassa huvilassa ja sen kokoelmissa on keramiikkaa, tekstiilejä ja metalliesineitä 3000 vuoden ajalta. Täällä voit nähdä myös eri kansojen muumioita ja nähdä miten eri kulttuureissa käsiteltiin ruumiita. Museo on hyvin erikoinen, sillä täällä pääset katsomaan myös sen varastoon niitä esineitä, jotka eivät ole näytillä. Lisäksi Larcossa on kokonainen huone, joka on omistettu muinaiselle eroottiselle taiteelle. Espanjalaiset olivat aikoinaan niin järkyttyneitä alkuperäiskansojen seksuaalisesta taiteesta, että he tuhosivat suurimman osan siitä, mikä tekee museon kokoelmasta vielä tärkeämmän.
 • Jos aikasi ei riitä retkille vuoristoon katsomaan Perun muinaisten kansojen asutuksia, ei huolta, sillä niitä löytyy Limastakin. Limassa on paljon raunioita, joita kutsutaan nimellä huacas. Yksi suurimmista raunioista on Pucllanan temppeli, joka sijaitsee kaupungin ylellisessä Miraflora alueessa. Tämä temppeli rakennettiin mitä todennäköisimmin noin 500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua ja on kiinnostava kohde, joka valaistaan kauniisti iltaisin ja jonka yhteydessä on laadukas ravintola.
 • Lima tunnetaan hyvin vihreänä kaupunkina ja varsinkin Mirafloresin alueella on todella paljon kauniita viheralueita. Kaikista kaunein on El Malecón, joka on useamman kilometrin pituinen puisto, joka kiemurtelee rannikkoa pitkin. Kaupungin asukkaat viettävät paljon aikaa puistossa, jossa voi käydä piknikillä, juoksulenkillä, pyöräilemässä tai yksinkertaisesti kävelyllä. Malecónissa seikkailuhaluiset voivat harrastaa myös kaikenlaista urheilua, kuten liitovarjolla lentämistä.

Perun keittiö on mitä mahtavin ja suurin osa alueen ruoista tulee merestä. Gastronomia on aina ollut yksi Liman tärkeimmistä vetonauloista ja täältä löydät herkullista ruokaa jokaiseen makuun. Kun käyt Limassa on olemassa yksi ruokalaji mitä ei missään nimessä saa missata - ceviche. Jokaisessa korttelissa on vähintään yksi cevicheria, joten ei tule olemaan ongelmallista löytää paikkaa missä maistaa tätä mahtavaa kansallisruokaa. Ceviche on raasta kalasta tehty ruoka, jossa kala marinoidaan limessä, chilissä ja sipulissa. Muita pakollisia ruokia Limassa on kaikenlainen aasialainen ruoka, jota pääkaupungissa on riittämiin. Täällä tarjoillaan omanlaista kiinalaista ja japanilaista ruokaa, joka on saanut paljon vaikutteita Perusta ja jonka pääraaka-aineena ovat merenelävät. Limassa on noin 220 000 ravimntolaa, joten uskomme, ettei tule olemaan ongelmallista löytää mieleistäsi ruokaa.

Muita helmiä

Perussa on niin paljon nähtävää suurien kaupunkien lisäksi, että loman suunnittelu voi olla hankalaa. Maa on suuri ja vuoristoisessa maassa kulkeminen hankalaa ja hidasta. Ajattelimme itsestään selvän Machu Picchun lisäksi luetella pari kohdetta, jotka kannattaa yrittää rakentaa mukaan ohjelmaan kun mietit lomasi aikataulua:

 • Chan Chan on vaikuttava muinainen raunioitunut chimorilainen savesta rakennettu kaupunki, joka on mukana UNESCOn maailmanperintöluettelossa.
 • Titicaca -järvi on monille Aku Ankasta tuttu järvi, joka on yksi maailman kauneimmista järvistä. Tänne on hankala päästä, mutta maisemat ovat todellakin sen arvoiset.
 • Manún ja Huascaránin kansallispuistoissa voi nähdä uskomattomaa, monipuolista perulaista luontoa.
 • Nazcassa sijaitsevat maailmankuulut aaviikkoon piirretyt muinaiset symbolit, joita ihmiset ovat ihmetellet jo kauan ja joiden synnystä sekä tarkoituksesta on esitetty mitä kiehtovimpia teorioita.
 • Mánorca on kaunis pieni rantakaupunki, joka on yksi maan parhaimmista lainelautailukohteista. Täällä on paitsi loistavia aaltoja myös hyviä juhlia.

Machu Picchu

Ja viimeiseksi siis Perun varmasti tunnetuin nähtävyys muinainen inkojen vuoristokaupunki Machu Picchu. Rauniot sijaitsevat 2430 metriä merenpinnan yläpuolella ja on yksi muinaisten intiaanikansojen tunnetuimmista raunioista. Kylä löydettiin vasta vuonna 1911, vaikka paikalliset tiesivät tietenkin siitä aina. Raunioille vievä kävelyreitti Inka Trail on koko mantereen suosituin. Inka Trail on suhteellisen kallis ja paikka on varattava jo aikoja ennen matkanajankohtaa. Sesongin aikana ei kuitenkaan ole mahdollista kiivetä raunioille omin päin, joten jos Inka Traililla ei ole tilaa on turvauduttava johonkin muuhun matkantarjoajaan. Yrityksiä on kuitenkin lähes loputtomiin ja kaikille on joku mieleinen vaihtoehto. On kuitenkin varauduttava siihen, että riippumatta palveluntarjoajasta tämä tulee olemaan matkasi kallein kokemus. Vain matka paikalle maksaa monta sataa dollaria ja perillä pidetään huoli, että pääset lopuistakin hiluistasti. Kokemus on kuitenkin täysin ainutlaatuinen ja jos kuntosi riittä ja saat paikan Inka Traililta et tule unohtumaan tätä koskaan. Ota selvää eri vaihtoehdoista ja tee päätös ajoissa.

Uskomattoman monipuolinen ja kiehtova Peru on lomakohde, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Tänne voi tulla rantalomalle, kaupunkilomalle, vaelluslomalle, aktiivilomalle tai perhelomalle. Maassa on niin paljon nähtävää, että valintojen paljous on matkailijan ainoa ongelma. Olemme kuitenkin varmoja, ettet tule koskaan katuumaan päätöstäsi lähteä tähän mahtavaan maahan! Hyvää matkaa Peruun toivottaa sinulle koko Wimdun tiimi!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme