Majoitus kohteessa Pariisi

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Pariisi

Majoitus ja asunnot kohteessa Pariisi: Apartments

Pariisi on maailman suosituin lomakohde – eikä syyttä: Ranskan pääkaupunki on yhtä vilkas ja kulturelli kuin New York ja arkitehtonisesti yhtä kiinnostava kuin Lontoo. Pariisin urbaanit vesistöt ovat yhtä pittoreskejä kuin Venetsian, ja kaupunki on historiallisesti yhtä rikas kuin Firenze tai Rooma. Mitä muuta voisi ihminen pyytää? Ja sitten oli vielä tämä romanttisuus.... Tavallaan, se on tietenkin täyttä puppua: ihminen voi rakastua missä tahansa, eikä tarvitse takakulissikseen Sacre Coeuriä tai Eiffel-tornia saadakseen aikaan romanssin. Toisaalta jokainen, joka on joskus kävellyt Pariisin läpi keväisessä sateessa saman sateenvarjon alla sen tärkeän ihmisen kanssa tietää, että Pariisissa tosiaan on sitä tiettyä jotakin – tietynlainen je ne sais quoi. Älä pilkkaa, vaan kokeile, ja katsotaan sitten, oletko vielä yhtä ivallinen.

Perustiedot

Pariisi on ollut olemassa jo vuosisatoja, mutta mielletään 1800-luvun kaupungiksi. Nyky-Pariisi on hyvin pitkälti Keisari Napoleon III:n rakennuttama, joka toteutti tunnetun enonsa suunnitelmat, joille tälle ei jäänyt aikaa. Napoleon III:n suunnitelmana oli pystyttää näyttävä kaupunki, jonka oli määrä tehdä lähtemätön vaikutus muualta Ranskasta ja ulkomailta tuleviin vieraisiin, aikana, jolloin Ranska oli vielä yksi maailman vaikutusvaltaisimmista maista, jonka pääkaupunki ole trendejen luoja niin kulttuurin, muodin kuin taiteen saralla. Belle Epoquen aikainen Pariisi oli kutakuinkin maailman keskus, kirkkaiden valojen ja hienostuneiden bulevardejen kaupunki. Pariisissa on kuitenkin aina ollut myös Roomalsuuden inspiroimaa klassisismia vastustava urhea joukko, joka on onnistunut säylyttämään vanhemman ja pehmeämmän Pariisin hurmaa - tunnetuin esimerkki tästä on kukkulalla koreileva Montmartren kylä, jossa tuntuu, kuin aika olisi pysähtynyt. Paris intramuros, kuten paikalliset sitä nimittämät – Pariisi “muurin sisäpuolella”, muodostuu 20stä arrondissementista, joilla on kaikilla oma viehätyksensä. Vierailialle voi olla jopa suotavaa asua joissain keskustaa ympäröivistä arrondissemantissa: tämä antaa mahdollisuuden saada harvinaista tuntua kaupungin elämään, ja voit löytää baareja ja ravintoloit, joihin muut turistit eivät ole vielä löytäneet. Jos olet vuokrannut asunnon Pariisin keskeisimpien alueiden (1-8) ulkopuolelta, sinun kannattaa kävellä keskustaan jalan muun liikennevälineen sijan sijaan ainakin kerran (sen ei pitäisi kestää tuntia pidempää): Pariisiin tutustuu parhaiten kävellen, ja tulet näkemään asioita, joita et ikinä huomaisi bussin tai taksin kyydistä .

Nippelitietoa

  • Yli 20% ranskalaisista asuvat Pariisissa.
  • Legendaaristen taiteilijoiden Jim Morrisionin ja Oscar Wilden haudat sijaitsevat Pariisin’ Pere Lachaise hautuumaalla.
  • Mikä on Pariisin suosituin nähtävyys? Ihmeellistä kyllä, se ei ole Eiffel-torni tai Louve – se on Disneyland Paris!
  • Eiffel-torniin lisätään uusi kerros maalia kerran seitsemässä vuodessa.
  • Paris ei ole kaupungin alkuperäinen nimi. Se on Lutetia Parisiorum

Tekemistä

On asioita, jotka kuuluvat jokaisen Pariisiin matkaavan suunnitelmaan: kävely Champs Elyseetäpitkin, Eiffel-torni, treffit Mona Lisankanssa, eikä minun varmasti tarvitse niitä kaikkia listata. Tässä tulee kuitenkin viisi asiaa, jotka olevat vähemmän itsestäänselviä, mutta kuitenkin välttämättömiä “aidon” Pariisin kokemiseksi. 1. Kävely Seineä pitkin. Paras tapa nähdä Pariisi on Seine-joen rantaa pitkin, kalastajien, nuorten rakastettujen ja kodittomien ohi kävellen (Kyllä, tulet näkemään ne kaikki.). Lähde matkaan Ile St Louis-saarelta ja jatka Notre Damen ohi Musee d’Orsaylle. Tämä voi hyvinkin olla matkasi parhaat 90 minuuttia. 2. Valmista kotitekoinen ateria. Jos olet vuokrannut loma-asunnon, jossa on keittiö, ota kaikki hyöty irti kaikista tarjolla olevista tuoreista aineksista. Mene paikallisille markkinoille, ja valitse vain parhaimmat ainekset, unohtamatta tietenkään hyvää viiniä ja juustoja – lisäksi tuoretta leipää: kysy majoittajaltasi missä paras leipomo sijaitsee, tai päättele se itse sen perusteella, missä on iltasaikaan pisimmät jonot. Älä ole liian kunnianhimoinen kun valitset reseptin – tyydy johonkin yksinkertaisiin, esimerkiksi salaatti, ja nauti. 3. Syö kunnollinen ravintolaillallinen. Tämän pitäisi sisältyä jokaisen vieraan budjettiin. Sen sijaan, että illastaisit joka ilta keskivertoravintolassa, sinun kannattaa valita yhtenä iltana korkealuokkainen ranskalainen ravintola, ja syödä mielummin loput ajasta pikaruokaa. Valitsemasi ravintolan ei tarvitse olla Michelin-tähdillä koristettu, valitse alueesi paras: sellainen, johon pariisin-naapurisi menisivät hääpäivänään. Kysy majoittajaltasi, hän osaa aivan varmasti vastata. 4. Mene piknikille. Pakollista kesäisin: mene paikalliseen traiteur:iisi (kotitekoisten valmisruokien myyjä), valitse jotain, mikä maistuu kylmänä (artisokat ja kuivatut tomaatit, quiche, leikkeleet), osta patonki ja pullo viiniä (valkoista tai roseéta, jos keksit tavan pitää sen kylmänä, muuten kevyt punainen) – ja voilà: juhlat ovat kasassa. Hyviä paikkoja piknikille ovat Places des Vosgesin penkit, Bois de Boulogne, varsinkin järven ympärillä ja Butte Chaumont-puisto 19. arrondissementissa. 5. Jäljittele elokuvahetkiä. Pariisissa on vuosien saatossa kuvattu lukuisia elokuvia, An American in Paris-elokuvasta Ameliehen unohtamatta tietenkään uudempaa Midnight in Paris-teosta. Katso niistä pari ennen lähtöäsi ja ota selvää, missä ne on kuvattu (esim. sivulta www.parismoviewalks.com) ja vieraile sitten paikoissa kokeaksesi unohtumattomia hetkiä – ja saadaksesi hienot lomakuvat!

Liikkuminen

Pariisin metrolla, tunnettu métro, on tiheä verkosto ja pysäkkejä jokaisen suuremman kadun kulmassa.Useimmille vierailijoille on järkevintä ostaa kymmenen matkan lippu “carnet” mielummin kuin päivän tai viikon lippu: Pariisin keskusta on sen verran pieni, ettet tule tarvitsemaan metroa paljoa päviäsaikaan. Lippua voi myös käyttää RER-junissa (nopeampi juna, joka pysähtyy harvemmin, tarkoitettu lähinnä lähiöissä asuville) ja busseissa.

Haluatko varata?

ASUNTOJEMME KESKIARVOSANA ON 9/10! KATSO MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT NIISTÄ:

Taina
Taina
10 Loistava
huhtikuu 2018
Bright Studio on Champs-Elysées

Huoneisto vastasi odotuksiamme. Viihtyisä, hyvin kodinomainen huoneisto, jonka sijainti oli erinomainen. Huoneisto oli erittäin siisti ja sänky oli hyvä. Söimme aamu- ja iltapalan huoneistossa. Keittiö oli yhteinen asunnon omistajan kans...

Ivo
Ivo
10 Loistava
marraskuu 2017
Petit-Loft Keski-ja mukava

Karl on paras isäntä, ketä olemme tavannut, kaikki on näin kuin kirjoitettu esittelyssä, tosi hyvä asuinalue, kaikki ihan lähellä. Suositelen käyttä Metroa, jos on Karl antaa metrokarttan ja siitä löytää kaikki asemat mitää tarvii tosi h...

Matti
Matti
10 Loistava
lokakuu 2017
Huoneisto lähellä Galeries Lafayette

Sophie oli erittäin ystävällinen ja auttavainen henkilö. Ei puhu englantia. Rauhallinen huoneisto sijaitsee vilkkaan kadun varrella ensimmäisessä kerroksessa. Metroasemia lähistöllä. Useita ravintoloita ja erilaisia kauppaliikkeitä lähel...

jari
jari
10 Loistava
toukokuu 2017
Studio + parveke 4

Isäntä todella kohtelias ranskalainen herrasmies..puhui hieman englantia joten asiat hoituivat kitkattomasti.Asunto todella hyvällä paikalla..kulkuyhteydet ym..suosittelen.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme