Majoitus kohteessa Oxford

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Oxford

Majoitus ja asunnot kohteessa Oxford: Apartments

Koe Oxford, yksi Englannin kiinnostavimmista ja kauneimmista kaupungeista. Maailman tunnetuimman yliopiston, Oxford Universityn kotikaupungin historia on rikas ja kaupunki tarjoaa monia jännittäviä nähtävyyksiä ja kauniita rakennuksia. Runoilija Matthew Arnold antoi kaupungille nimen ‘city of dreaming spires’ (unelmoivien tornien kaupunki). Kaupungin läpi on nautinnollista kävellä ja sen pieniä katuja on aikojen saatossa kulkenut monet tunnetut ja vaikutusvaltaiset ihmiset. Cambridge on viimeiset 900 vuotta ollut ennen kaikkea akateeminen kehto. Oxfordin majoitusvaihtoehdot vaihtelevat kallista hotelleista halpoihin hostelleihin ja kaupungista löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Jos haluat vuokrata yksityisen majoituksen kuten asunnon tai vierashuoneen, Wimdulla on hyvä valikoima tarjouksia tässä mahtavassa kaupungissa.

Nippelitetoa

 • Oxfordin yliopiston ensimmäinen college perustettiin jo vuonna 1249!
 • Christ Church Collegen kellotornin kello lyö 101 kertaa kello 21.05 joka ilta. Tähän aikaan opiskelijoiden oli ennen vanhaan palattava kaupungilta kouluillensa.
 • Hitler oli suunnitellut tekevänsä Oxfordista pääkaupungin, jos hän olisi miehittänyt Englannin. Tämän takia kaupunki säästyi pommituksilta toisen maailmansodan aikaan!
 • Vaikka ensimmäinen college perustettiin jo 1200-luvulla, eivät naiset saanet opiskella yliopistolla ennen kuin vuonna 1878.

Tehtävää Oxfordissa

Oxfordilla on uteliaille vierailijoille paljon tarjottavaa myös yliopiston tarjoamien nähtävyyksien lisäksi. Käy katsomassa Carfax Tower, joka on 1200-luvulla rakennetun Pyhän Martin kirkon viimeinen jäännös. 23 metrin korkuiseen torniin kannattaa kiivetä katsomaan Oxfordia ylhäältä päin. Neitsyt Marian kirkko on toinen Oxfordin kauniista kirkoista ja on alueen suurin. Täälläkin voit ihailla kirkontornin huipulta aukeavaa maisemaa.University Museum of Natural Science-museo on Oxfordin paras museo, jonka tiloista löydät kokoelman kolmen vuosisadan aikana kerättyjä eläintieteellisiä, hyönteistieteellisiä ja geologisia näytekappaleita. Museo on järkevästi suunniteltu ja rakennus on jo itsestään aikamoinen nähtävyys. Kaupungissa kannattaa myös käväistä toisessa museossa, Morris Motors Museumissa katsomassa Morris-tehtaan rakentamia vanhoja autoja. Morris tunnetaan parhaiten Mini-autosta, jota valmistetaan edelleen Oxfordin Cowley-alueella.

Oxfordin yliopisto

Oxford olisi varmasti kovin erilainen, ellei kaupungissa olisi yliopistoa ja sen tuomaa suunnattoman hyvää mainetta. Monet maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä ovat opiskelleet Oxfordissa, Oscar Wilde, Richard Dawkins, Rowan Atkinson ja Bill Clinton ovat vain muutama esimerkki. Kaupungissa asuu 22 000 opiskelijaa, jotka käyvät jotain kaupungin kolmestakymmenestä collegea. Oxfordin ensimmäinen college avattiin vuonna 1249 ja kaupungissa on jäljellä edelleen monta alkuperäistä rakennusta 1200-luvulta. Suurin osa yliopiston alueista ovat auki yleisölle ja voit saada hyvän käsityksen siitä, minkälaista on opiskella tässä maailmankuulussa yliopistossa. Käy Bodleian Library-kirjastossa, joka on yliopiston keskuskirjasto. Se sijaitsee yliopiston alueen sydämessä ja rakennus on yksi kaupungin vaikuttavimmista. Kirjastolla on monta kiinnostavaa opastettua kierrosta, joiden avulla pääset kirjaston kulissejen taakse katsomaan vanhoja luokkahuoneita ja kuulemaan kirjaston kiehtovan historian. Kaikkien Harry Potter fanejen kannattaa suunnata Christchurch Collegeen, jossa on kuvattu suuri osa elokuvien kohtauksista. Trinity collegen arkkitehtuuri on hurmaava ja sen kappelissaa ja puutarhassa on hyvin hienostunut tunnelma.

Syö ja juo Oxfordissa

Et ole käynytkään Oxfordissa ennen kuin olet juonut Turf Tavern pubissa. Tämä 1200-lukulainen juottola on kovin tunnettu, syrjäisestä sijainnistaan huolimatta. Sinne ei ole helppo löytää, mutta kun onnistut sinua odottaa mahtava tunnelma, maukas olut ja perinteinen englantilainen ruoka. Monet englantilaiset pubit järjestivät ennen vanhaan viihdettä, kuten kukkotappeluja ja Turf Tavernan kukkotappelu-areena on muutettu mahtavaksi terassiksi. Oxfordissa on monta muutakin viihtyisää vanhaa pubia. Suosittelemme niistä The White Horse, The Eagle and Child ja The Bear-pubeja. Monet kaupungin parhaista ravintoloista ja baareista sijaitsevat vanhan linnan ympärillä. Täältä löydät myös suurimman osan Oxfordin yöelämätarjonnasta.

Liikkuminen

Oxford sijaitsee noin 100 kilometriä luoteeseen Lontoosta. Kaupunkien välillä liikennöi monia junia ja busseja. Oxfordia lähimpänä oleva lentokenttä on Lontoon Heathrow Airport. Kentältä pääsee Oxfordin keskustaan noin tunnissa. Sekä Heathrow International Airport että Gatwick Airport kentiltä pääsee Oxfordiin The Airline Coach Company-yhtiön busseilla, jotka liikennöivät vuorokauden ympäri. Bussit ovat paras tapa päästä kaupunkiin ja ne ovat mukavia ja halpoja. Oxfordissa liikkuminen on kovin yksinkertaista. Täällä pärjää parhaiten jalan, koska kaupunki on pieni ja kadut ovat kapeita. Pysäköinti on Oxfordissa hyvin kallista siksi, että kaupunki haluaa taivutella ihmisiä luopumaan autoilusta keskustan alueella. Jos liikut kuitenkin mielummin julkisilla kuin jalan, Oxfordissa on hyvät bussiyhteydet, joilla pääset kaikkiin tärkeisiin paikkoihin. Kaupunki on hyvin tasainen ja on kuin pyöräiliöille luotu. Voit vuokrata pyörän melkein joka kulmalta!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme