Majoitus kohteessa Oulu

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

Majoitus ja asunnot kohteessa Oulu: Apartments

Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus Oulu sijaitsee Oulunjoen suulla ja on väkiluvultaan Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Oulu on täydellinen sekoitus luontoa ja kaupunkikulttuuria ja mitä oivallisin maakuntamatkailukohde. Oulua nimitetään Suomen viralliseksi teknologiakaupungiksi ja kaupunki onkin täynnä tietoa hauskaan tapaan. Kaupunki tarjoaa myös kaikenikäisille monenmoista kulttuuria sekä aktivitettiä. Viimeaikaan myös Oulun ravintolakulttuuri on kehittynyt paljon ja kaupunki tarjoaa erinomaisia makuelämyksiä herkkusuille. Vieraille Oulussa on tarjolla riittämiin eri majoitusvaihtoehtoja kuten hotelleja, jotka kuitenkin ovat aitoon suomalaiseen tapaan suhteellisen hinnakkaita. Wimdu sen sijaan tarjoaa hieman erilaisen majoitusvaihtoehdon. Meillä on valikoimissamme monia erilaisia asuntoja ja taloja Oulussa, joissa saat paitsi halvemman hinnan myös enemmän tilaa ja yksityisyyttä. Sivuillamme voit valita keskusta-asunnoista, vierashuoneista, mökeistä ja taloista juuri sinun tarpeisiisi sopivan majoituksen ja nauttia Oulusta sinun ehdoillasi.

Nippelitietoa Oulusta

  • Oulun mukaan on nimetty jopa asteroidi, 1512 Oulu.
  • Kaupungin nimi on luultavasti peräisin murresanasta ”oulu”, joka tarkoittaa tulvivaa vettä.
  • Suurin osa Oulun murteen sanoista ovat peräisin ruotsinkielestä. Tällaisia sanoja ovat esimerkiksi valakolööki, petrata, fiini, tilipehööri, rööri ja veska.
  • Ehkä tunnetuin Oulun murteen sanonta on kuitenkin ”Ookkonää Oulusta? Pelekkääkkönää poliisia?”.
  • Uusimpia murresanoja sen sijaan ovat pitsaa tarkoittava ”käenkkylkänkky”.

Tehtävää ja nähtävää Oulussa

Oulussa sykkivä sydän on kaupungin kauppatori, joka sijaitsee meren äärellä. Kauppatorilla kohtaavat kaupungin historia ja nykyaika hurmaavalla tavalla ja kahvi torikahvilassa on mitä parhain tapa aloitta vierailu kaupungissa. Kauppatorilla sijaitsee myös yksi kaupungin ikoneista, Toripoliisi –patsas, joka pitää kuria yllä torilla. Se pystytettiin aikoinaan torilla partioineiden poliisien kunniaksi. Myös Oulun vuonna 1901 rakennettu kauppahalli on loistava paikka hengitellä oululaista ilmapiiriä. Hallissa on myynnissä kaikkia alueen erikoisuuksia ja paljon ensiluokkaisia raaka-aineita, käsitöitä ja matkamuistoja. Jos kaipaat lisää ostoshetkiä, sinun kannattaa suunnata kaupungin kävelykeskustaan Rotuaariin, joka on täynnä tavarataloja ja pienempiä putiikkeja. Oulussa on monia kauniita kirkkoja, jotka ovat itsestäänselvä osa Oulun kaupunkikuvaa. C.L. Engelin suunnittelema tuomiokirkko on kirkoista varmasti tunnetuin. Kirkko on tyyliltään uusklassinen ja on kaupungin vanhin rakennus. Carl Ludvig Engel oli kaikin puolin tärkeä henkilö Oulun kehityksessä ja mies on suuniitellut suuren osan kaupungin tärkeimmistä rakennuksista kuten Oulun lyseon, Vanhan pappilan ja Kajaanintullin koulun. Toinen Suomen merkittävimmistä arkkitehdeista, Alvar Aaalto taas suunnitteli Ouluun uransa ainoan teollisuusrakennuksen, Toppilan sellutehtaan.

Myös museoista kiinnostunutta matkailijaa Oulu ei jätä kylmäksi. Pohjois-Pohjanmaan museossa vierailija voi oppia kaupungin ja sitä ympäröivän maakunnan eri vaiheista esihistoriasta aina nykyaikaan asti. Perheen pienimpiä ilahduttaa museossa sijaitseva Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva Koiramäki –osasto. Oulun taidemuseossa taas on ainalti vaihtuvia näyttelyitä, joissa esitetään ajankohtaista nykytaidetta niin Oulusta kuin muualtakin. Museossa järjestetään myös paljon työpajoja sekä esitelmia ja museokauppa Ainoassa voi t ostaa persoonallisia lahjoja kotiväelle. Kultturitalo Valveessa taas on menoa koko perheelle. Talossa järjestetään tapahtumia vuoden ympäri työpajoista festivaaleihin, konsertteja ja teatteriesityksiä. Kiekkerikeskuksessa taas voi lähteä aikamatkalle kivikauteen. Keskus on kivikautinen kylä, jossa vierailjoille kerrotaan minkälaista elämä on ollut Iijoen rannalla tuhansia vuosia sitten. Kylä on rakennettu täysin arkeologisten tutkimustietojen perusteella.

Oulu on varsinkin kesäisin oikea tapahtumakeskus ja tänne saapu eri tilaisuuksien takia joka vuosi kasoittain turisteja. Oulussa järjestetään muun muassa Oulun Musiikkivideofestivaalit, Kansainvälinen musiikkielokuvakilpailu MusiXinen, Ilmankitaransoiton MM-kisat, Qstock rockfestivaalit, Oulunsalo Soi musiikkijuhlat ja Oulun kansainväliset lasten- ja nuortenelokuvien festivaalit. Oulussa siis riittää rientoja!

Oulun luonto

Oulussa luonto on aina vahvasti läsnä ja vierailijalle on tarjolla monia eri aktiviteettejä raikkaassa ilmassa. Ehkä tunnetuin harrastuspaikka on Vuokatti, jossa lasketaan talvella mäkeä ja kesäisin patikoidaan. Vuokatissa on myös Angry Birds Activity Park Vuokatti, joka tarjoaa riemua perheen pienimmmille. Hailuoto taas on saari Oulun ulkopuolella, joka tunnetaan ainutlaatuisista maisemistaan. Saaren hiekkarannat ovat ihania kohteita kesäisin ja saaren metsissä voi seikkailla, bongata lintuja tai marjastaa. Jos mieli tekee vesiretkeillä tai kalastaa, kannattaa suunnaksi ottaa Kiiminjoki. Joen varrella monet yrittäjät vuokraavat melontakalustoa ja tarjoavat erilaisia kierroksia urheilullisille matkailijoille. Syötteen kansallispuisto on saanut nimensä Suomen eteläisimmän tunturin, Iso-Syötteen mukaan. Puisto on täynnä mahtavaa aarnimetsää, kuusikkoja ja soita. Syötteessä on lukuisia patikointireittejä jotka sopivat eri-ikäisille ja –kuntoisille harrastelijoille. Retkien varrella on tarjolla nuotiopaikkoja, joilla on mukava levätä ja syödä eväitä. Jos matka käy oikein pitkäksi, pidempien reittejen varrella on myös tupia, joissa väsynyt vaeltaja voi halutessaan yöpyä.

Syöminen ja juominen Oulussa

Kun kerran olet Oulussa, on olemassa pari ruokalajia, joita sinun on ehdottomasti kokeiltava. Niistä ehkä tärkeimmät ovat rösypottu ja rieska. Kun nälkä yllättää ja ruokaa on saatava nopeasti, on aika kokeilla oululaisen pikaruokakulttuuin pääpilaria, kärkkäriä, eli käristemakkaraa. Kaikkia näitä ja paljon muita paikallisia herkkuja tarjoaa esimerkiksi legendaarinen Sokeri-Jussin Kievari, tunnelmallinen ravintola hirsimakasiinissä Pikisaaressa. Täällä kaikki ruoka valmistetaan puhtaista kotimaisista raaka-aineista ja menu muuttuu vuodenaikojen kierron ja sesonkien mukaan.

Jos haluaa syödä muutakin kuin oululaisia erikoisuuksia, kaupunki tarjoaa monia huppuluokan ravintoloita mistä valita. Rantakadulla sijaitseva Ravintola Hugo on yksi Oulun yleellisimmistä ravintoloista. Hugossa tarjoillaan pohjoisia skandinaavisia makuja ja perusraaka-aineisiin kuuluvat etenkin kotoisat sisävesikalat, äyriäiset, marjat, sienet ja riista. Myös Hugon viinit ovat ensiluokkaisia ja ravintolan henkilökunta osaa opastaa ammattitaitoisesti kaikissa valinnoissa. Grill It! taas sijaitsee vanhassa paloasemassa ja ravintola yhdistää perinteisen grillauksen ja ensiluokkaiset raaka-aineet. Täällä kohtaavat skandinaaviset selkeät maut ja mausteet koko maailmasta. Ruuan jälkeen taas kannattaa suunnata johonkin Oulun monista menomestoista. Ehkä legendaarisin on Uudenkadulla sijaitseva Kantis, jossa lauletaan karaokea aina aamuun asti. Metallihenkisille on tarjolla Hevimesta Asemakadulla, jossa on sekä baari että klubi.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme