Majoitus kohteessa Oslo

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme

50 parasta asuntoa kohteessa Oslo

Majoitus ja asunnot kohteessa Oslo: Apartments

Norja on tunnettu varsinkin upeasta luonnostaan, ja vuonojen ja vesiputousten rikkoma rantaviiva sisämaan vuoristoineen, ovatkin monen matkailijan toivelistalla. Vuonoja mukailevat tiet kiemurtavat kapeina ylös ja alas rantaviivaa, ja kesäkaudella on turha edes yrittää kiiruhtaa; turistibussit, asuntoautot ja -vaunut hidastavat entisestään kulkemista. Ihastuin ensin itsekin Norjan luontoon. Laaksoista on lyhyt matka tutkimaan vuoristopolkuja, ja ulkoillessa hieman ujoiksi ja varautuneiksi leimatut norjalaiset vaihtavat kohdatessa aina iloisesti muutaman sanan. Olinkin osittain asunut ja vieraillut Norjassa useamman vuoden ajan, ennen kuin edes lähdin tutustumaan erittäin kalliiksi leimattuun Osloon. Tuon ensimmäisen käynnin jälkeen Oslosta on tullut säännöllinen vierailukohde, ja esimerkiksi viikonloppumatkan Norjan pääkaupunkiin voi tehdä kohtuullisellakin budjetilla.


Oslo, pohjoinen pääkaupunki

Oslonvuonon pohjoispäässä sijaitseva Oslo on kooltaan samaa luokkaa kuin Helsinki,ja kaupunki täyttyy varsinkin kesäisin turistibusseista jotka pysähtyvät tutustumaan Norjan pääkaupunkiin yöksi tai kahdeksi ennen kuin lähtevät kohti länsirannikkoa tai suuntaavat pohjoiseen asti Nordkapiin. Oslosta löytyy mielenkiintoista koettavaa niin kulttuurinnälkäisille kuin ulkoilmaihmisillekin, Norjan kaunis luonto kun ei ole koskaan kaukana, kaupungissakaan.

Liikkuminen Oslossa

Oslon päälentokenttä Gardermoen sijaitsee noin 45 kilometriä kaupungin pohjoispuolella, ja sieltä kulkeminen keskustaan onnistuu helposti joko junalla tai bussilla. Lentoasemalla pysähtyviä junia liikennöivät sekä valtion rautatie NSB, että yksityinen Flytoget. Flytoget on hieman nopeampi kuin NSBn junat, mutta kannattaa huomioida että liput ovat huomattavasti kalliimpia. Vaihtoehtoisesti keskustaan voi matkustaa bussilla, ja riippuen majoituspaikan sijainnista tämä voi olla kaikista kätevin vaihtoehto. SAS Flybussenilla on lähtöjä kentältä aina 20 minuutin välein.

Keskustassa kulkeminen onnistuu helposti raitiovaunulla ja busseilla. Matkalippu oikeuttaa molempien kulkuvälineiden käyttöön, ja on voimassa aina tunnin. Sekä busseista että raitiovaunuista löytyvät infotaulut jotka kertovat tulevan pysäkin nimen helpottaen näin matkailijankin suunnistamista uudessa kaupungissa. Oslo Bysykkel, eli Oslon kaupunkipyörät sopivat heille jotka haluavat saada liikuntaa kaupunkiin tutustumisen ohessa. Pyöriä on mahdollista käyttää kesäaikaan, mutta uudistuneiden säännösten johdosta pyörien käyttöön tarvittavan elektronisen kortin voi hankkia vain tilaamalla sen netistä norjalaiseen osoitteeseen.

Näe ja koe ainakin nämä!

Kätevimmin Oslon näkee ja kokee Oslo Pass -kortin avulla, jonka voi ostaa joko yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi vuorokaudeksi. Oslo Pass takaa rajoittamattoman matkustusoikeuden julkisiin liikennevälineisiin, ilmaisen sisäänpääsyn yli kolmeenkymmeneen museoon ja nähtävyyteen, ja lisäksi ilmaisia kävelykierroksia ja monia muita etuja. Jos aikaa on sen verran että et ehdi kuin pikaisesti tutustua kaupunkiin, tässä ovat muutamat kaupungin kohokohdista.

Vigelandin puisto

Frognerin puistossa sijaitseva Vigelandin puisto on yksi Norjan suosituimmista nähtävyyksistä yli miljoonan vuosittaisen kävijän voimin. Puistossa on yli kaksisataa Gustav Vigelandin tekemää uniikkia pronssi-, graniitti- ja rautapatsasta ja taiteilija myös suunnitteli koko puiston rakenteet ja maiseman. Puisto on auki ympäri vuoden eikä sinne ole pääsymaksua. Kesäisin tämä yli 320 hehtaaria kattava puisto on myös suosittu piknik ja lenkkeily-paikka.

Oopperatalo

Oslon uusi oopperatalo valmistui vanhalle satama-alueelle aivan keskustaan vuonna 2008, ja on näkemisen arvoinen arkkitehtuurinen nähtävyys vaikka ooppera tai baletti eivät kiinnostaisi. Ooppera on rakennettu veden tuntumaan ja rakennus itse ulottuu merenpinnan alapuolelle, ja oopperatalon viistolla katolla voi kävellä ja ihailla Oslon ja Oslovuonon maisemia. Sisäänpääsy oopperataloon on ilmainen, mutta vajaan tunnin kestävät opastetut kierrokset ovat maksullisia.

Bygdøy

Bygdøy on läntisessä Oslossa sijaiseva niemi, mistä löytyvät muutamat Oslon kiinnostavimmista museoista. Fram museossa sijaitsee maailman kuuluisin pohjoisnaparetkellä mukana ollut kuunarilaiva Fram, ja museossa laivan ja naparetkien historia on tuotu esille kiinnostavien näyttelyiden avulla. Aivan Framin kyljessä sijaitseva Kon-Tiki puolestaan kerto norjalaisen tutkimusmatkailijan Thor Heyerdahlin tutkimusmatkoista. Norsk Folkemuseum on yksi Euroopan suurimmista ulkoilmamuseoista mihin on tuotu 155 perinteistä norjalaista taloa ympäri Norjaa, sekä sauvakirkko vuodelta 1200.

Parhaiten Bygdøyn alueelle kulkee keskustasta huhtikuun ja lokakuun välillä lautalla. Lauttamatka kestää noin viisitoista minuuttia. Ympäri vuoden alueelle pääsee bussilla numero 30.

Ostoksille Osloon

Yleisesti ottaen kalliista hinnoista huolimatta Norjassa ja Oslossa voi tehdä ostoksillakin löytöjä, varsinkin alennusten aikaan. Keskustassa ostoksilla voi käydä muun muassa Karl Johans kadun ja sen sivukatujen varrella sijaitsevissa liikkeissä, tai Byporten ja Arkaden ostoskeskuksissa. Byporten sijaitsee rautatieaseman yhteydessä, ja Arkaden Karl Johans kadun varrella. Trendikkäältä Grunerløkan alueelta voi tehdä hieman yksilöllisempiä löytöjä, ja alue on myös tunnettu vilkkaasta kahvila- ja yöelämästään.

Yksittäisistä liikkeistä oma suosikkini on Markveieniltä löytyvä Chillout Travel Center, missä sen lisäksi että voi löytää kaiken matkalle tarvittavan rinkoista opaskirjoihin ja käytännöllisiin matkavaatteisiin, voi rauhassa istahtaa pehmeälle sohvalle kahvikupin ääreen vaikka surffailemaan nettiin tai lukemaan kirjaa. Liikkeessä järjestetään myös ajoittain erilaisia matkailuun liittyviä tapahtumia ja luentoja.

Syö ja juo Oslossa

Ravintoloissa syöminen ja juominen tekee helposti ison loven matkabudjettiin, joten kannattaa tutkia tarkkaan missä haluaa syödä, jotta esimerkiksi illallisen hinta-laatu suhde on investoinnin arvoinen. Tässä ovat muutamat hyvät vaihtoehdot Oslon keskustassa.

Fru Hagen

Fru Hagen on lämminhenkinen ja nuorekas kahvila-ravintola Grunerløkassa, jonka listalta löytyvät niin keitot, burgerit kuin salaatitkin. Perjantaisin ja lauantaisin Fru Hagen on auki aamu kolmeen asti. Ravintolassa on asiakkaille ilmainen langaton verkkoyhteys.

Villa Paradiso

Villa Paradiso mainitaan usein Oslon, ja miksei Norjankin parhaana pizzeriana. Napolista Norjaan muuttanut pizzakokki pitää huolen siitä että raaka-aineet ja italialaiset maut ovat juuri kohdallaan. Villa Paradiso ei kuitenkaan ole vain pizzeria, sillä aamu kahdeksalta aukeavaan ravintolaan voi lähteä arkisin aamupalallekin. Lisäksi aina kuukauden ensimmäisenä tiistaina ravintolassa näytetään italialaisia filmejä, ja kuukauden toisena maanantaina voi pizzan ohella maistella viinejä kohtuullisen hintaan. Kannattaa muistaa pöytävaraus!

Food Story

Food Story on pohjoismainen bistro, jonka ruokalistalta löytyvät kauden raakaainetarjontaan sopivat annokset, luomuna aina jos on mahdollista. Bistroon voi lähteä lounaalle, tai nauttia illallisen joko á la carte listalta tai valitsemalla yhden kolmen, viiden tai seitsemän ruokalajin menuista. Sunnuntaisin Food Storyssa tarjoillaan brunssi buffet pöydästä klo 11 ja 17 välillä.

Wallmans

Jos haluat juhlistaa iltaa hieman vauhdikkaammissa merkeissä, hyvä vaihtoehto on Wallmans, missä yhdistyvät hyvä ruoka, juoma ja musiikkipainotteinen show. Lavalla laulavat ja tanssivat tähdet hoitavat myös ruokien ja juomien tarjoilun pöytiin. Illallisen ja show’n jälkeen iltaa voi jatkaa Wallmansin yökerhossa.

Perheiden Oslo

Oslo, kuten muutkin pohjoismaiset pääkaupungit, on varsin lapsi- ja perheystävällinen lomakohde. Lapsiperheitä kiinnostavia nähtävyyksiä on muun muassa Barnekunstmuseet, eli kansainvälinen lastentaiteen museo, missä on nähtävillä lasten tekemää taidetta lähes kahdesta sadasta maasta. Perheen pienimmät viihtyvät myös Bogstad Gårdissa, Oslon kaupungin omistamalla maatilalla, missä lapset pääsevät tutustumaan maatilan eläimiin. Bogstad Gård on myös historiallinen kohde jonka historia ulottuu 1600-luvulle asti.

Päiväretket Oslosta

Yksi kaikkein suosituimmista päiväretkistä Oslosta on niin kutsuttu “Norway in a Nutshell”, eli Norja pienoiskoossa kierros. Päivän kierroksella, jonka kestoksi tulee noin kuusitoista tuntia, ehtii näkemään Norjan kaunista vuonomaisemaa niin junan, bussin kuin lautankin kyydistä. Norway in a Nutshell kierroksia järjestetään päivittäin ympäri vuoden ja liput voi ostaa Oslon turisti-infosta.