Majoitus kohteessa Orlando

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Orlando

Majoitus ja asunnot kohteessa Orlando: Apartments

Floridan Orange Countyssa sijaitseva Orlando on lasten unelmalomakohde. Kaupunkia kutsutaan maailman huvipuistopääkaupungiksi ja löydät täältä Walt Disney Worldin, Universal Studion Island of Adventuresin, SeaWorldin ja noin tusina muuta puistoa. Huvitusten perässä Orlandoon matkaakin vuosittain yli 51 miljoonaa turistia, mikä on monina vuosina tehnyt siitä Yhdysvaltain vierailluimman kaupungin. Orlandossa ei kuitenkaan ole vain huvipuistoja, vaan on kaikin puolin muutenkin vierailun arvoinen. Kaupungissa on useita kiinnostavia museoita, kauniita puistoja ja mahtavaa floridalaista säätä.

Orlandossa riittää ikuisen turistitulvan takia majoitusvaihtoehtoja vaikka muille jakaa. Niistä suurin osa ovat kuitenkin erittäin kalliita ja esimerkiksi halvin yö Disney Worldissa kustantaa pitkälle yli 100 dollaria. Koska sesonki on käytännössä ympärivuotinen, hotellit kaupungissa voivat pitää hintojaan aina huipussa ja jos olet koko perheen lomamatkalla, yöpynen tulee helposti todella kalliiksi, puhumattakaan puistojen sisäänpääsymaksuista. Jos siis haluat päästä hieman halvemmalla, sinun kannattaa ehdottomasti vuokrata majoitus yksityishenkilöltä, jolloin voit saada koko perheen yöpaikat jopa puolet halvemmalla kuin hotellissa. Wimdulla on Orlandossa yli viisisataa majoitusvaihtoehtoa, kaikkea yksiöistä huviloihin. Meiltä löydät aivan varmasti etsimäsi, olitpa lähdössä perhelomalle, aurinkomatkalle tai aktiivilomalle.

Disneyn taikaa

Orlandon, joka oli kauan ollut suhteellisen mitätön kaupunki, kohtalo muuttui täysin, kun Walt Disney ilmoitti vuonna 1965 rakentavansa kaupungin ulkopuolelle Walt Disney World -huvipuiston. Yhtiö oli oikeastaan suunnitellut rakentavansa puiston Miamiin tai Tampaan, mutta rannikkokaupunkien hurrikaanivaaran takia päätettiin, että puisto oli parempi pystyttää sisämaahan, ja valinta osui Orlandoon. Vuodesta 1971 lähtien, kun Walt Disney World Resort avattiin, kaupungin suurin tulolähde on ollut turismi.

Oikeastaan Disney World koostuu neljästä huvipuistosta, 24 majoitusalueesta eri teemoilla ja kahdesta vesipuistosta. Haluamme esitellä huvipuistot erikseen, jotta tiedät, mikä sopii sinulle parhaiten. Koska Walt Disneyn leiristä osataan valita juuri oikeat sanat, olemme myös kääntäneet yhtiön antamat esittelyt:

 • Magic Kingdom on ensimmäinen alueelle rakennettu huvipuisto ja maailman suosituin huvipuisto. Keskellä puistoa komeilee kaikkien tuntema Tuhkimon satulinna, jonka yläpuolella säteilee joka ilta henkeäsalpaavan kaunis ilotulitus. Puistossa on kuusi eri ”maata”: huvipuiston pääkatu Main Street U,S,A,, kaukaisten maiden viidakkoja muistuttava Adventureland, villiä länttä replikoiva Frontierland, amerikkalaisen vallankumouksen aikaisen kaupungin tapaan rakennettu Liberty Square, keskiaikainen karnevaalimaa Fantasyland ja futuristinen Tomorrowland. Disney esitteli Magic Kingdomin aikoinaan näillä sanoilla: Anna Walt Disney Worldin tuoda riemua ja inspiraatiota kaikille, jotka tulevat tähän iloiseen paikkaan... lumottuun valtakuntaan, jossa kaikenikäiset sydämessään nuoret voivat nauraa, leikkiä ja oppia – yhdessä.
 • Epcot on kaikkien tieteestä kiinnostuneiden vierailijoiden lempipuisto. Täällä juhlistetaan ihmismielen kehitystä, teknologista innovaatiota ja kansainvälisiä kulttuureja. Nimi Epcot tulee sanoista Experimental Prototype Community of Tomorrow ja on eräänlainen utopia, maailmasta, jossa on rauha ja jossa teknologia toimii ihmisen ja luonnon hyväksi. Näin sanoo Disney: Kaikille, jotka tulevat tähän ilon, toivon ja ystävyyden maahan – tervetuloa. EPCOT on Walt Disneyn luovan vision inspiroima. Täällä, ihmisten saavutuksia juhlitaan mielikuvituksen, yritteliäisyyden ja toiveikkaan tulevaisuuden voimalla. Anna EPCOTin viihdyttää, tiedottaa ja inspiroida. Ennen kaikkea, anna sen iskostaa sinuun uskon ja ylpeyden ihmisen kykyyn luoda maailma joka antaa toivoa ihmisille kaikkialla maailmassa.
 • Disney´s Hollywood Studios on omistettu kokonaan viihdealalle ja replikoi Hollywoodin kultaisia vuosikymmeniä 1930- ja 1940-lukua. Disney esittelee sen näin: Maailma, johon astut on Walt Disneyn Hollywoodille luoma – ei kartalla olevalle paikalle, vaan mielentilalle, joka on olemassa kaikkialla, missä ihmiset unelmoivat, ihmettelevät ja kuvittelevat. Paikka, jossa illusiot ja todellisuus sekoittuvat teknologisen taian avuin. Toivotamme teidät tervetulleeksi Hollywoodiin, jota ei koskaan ollut – ja joka tulee aina olemaan.
 • Disney´s Animal Kingdom on kokonaan eläinten valtakunta. Puisto on omistettu kokonaan eläinkunnan säilyttämiseen, siitä oppimiseen ja sen tutkimiseen. Disneyn sanoin: Tervetuloa eläinten valtakuntaan... oikeiden, muinaisten ja kuviteltujen: valtakunta, jota hallitsevat leijonat, dinosaurukset ja lohikäärmeet; tasapainon, harmonian ja eloonjäämisen valtakunta; valtakunta, johon astumme jakamaan ihmeet, tuijottamaan kauneutta, jännittämään draamaa, ja oppimaan.

Disney World ei kuitenkaan ole mikään halpa koko perheen huvi. Jos esimerkiski kahden lapsen ja kahden aikuisen perhe haluaa käydä kolmessa alueen huvipuistoista, hinnaksi tulee yli tuhat dollaria, johon on laskettava vielä ruoka, juoma ja majoitus päälle. Pelkkä yhden päivän lippu maksaa yli kymmenvuotiaalta 95 dollaria ja 3-9 vuoden ikäiseltä lapselta 89 dollaria, alle kolmevuotiaat pääsevät sentään ilmaiseksi. Kokemus on tosin aivan varmasti ikimuistoinen.

Kilpailijat

Orlandossa on kuitenkin myös muita jännittäviä, ainakin osittain hieman halvempia vaihtoehtoja perheelle. Tässä pari muuta Orlandon suurimmista huvipuistoista:

 1. Universal Orlando Resort, johon kuuluu kaksi huvipuistoa:
  • Universal Studios Florida, jossa esitellään elokuva- ja televisioteollisuutta.
  • Islands of Adventure, johon kuuluu kuusi eri elokuvateemalla rakennettua ”seikkailusaarta”, joista suosituin ja suurin tällä hetkellä on Harry Potterille omistettu maailma.
  Jos haluaa kokea molemmat puistot on aikuisen pulitettava kahdelta päivältä 147 dollaria ja lapsesta on maksettava 137 dollaria.
 2. SeaWorld Orlando on vedenalaiselle elämälle omistettu akvaario ja huvipuisto. Täällä voit ajella laitteissa, nähdä eläimiä ja oppia luonnosta paljon. SeaWorldissa hinta kahdelta päivältä on yli kymmenen vuoden ikäiselle 82 dollaria ja 3-9 vuotiaalle 74 dollaria.
 3. Wet N´ Wild on yksi Yhdysvaltain suurimmista vesipuistoista. Hinta on yli kymmenvuotiaalta 55 dollaria päivältä ja lapselta 50 dollaria.

Jos haluat tarjota lapsillesi ja itsellesi huvipuistoja monen vuoden edestä, voit myös ostaa Orlando FlexTicket -nimisen lipun, jolla saat sisäänpääsyn kaikkiin yllä mainittuihin huvipuistoihin (ei Disney Worldiin) kahden viikon ajan. Hinta on silloin yli kymmenvuotiaalta 305 dollaria ja pienemmältä lapselta 285 dollaria, joten säästät siinä paljon rahaa, jos aikeissa on käydä monessa kohteessa. Mutta kuten näet, Orlandossa ei pääse halvalla mitenkään, joten voi olla hyvä idea yrittää säästää majoituksen hinnassa.


Kaupungin kauneutta

Kuten alussa mainittiin, Orlandossa tosiaan on paljon muutakin kuin ympäröivät puistot, jotka eivät itse asiassa edes ole kaupunginrajojen sisäpuolella. Monet kaupunkilaiset suhtautuvatkin puistoihin kuten ärsyttävään naapuriin ja olisivat ehkä välillä iloisempia, ellei niitä olisi. Huvipuistojen suunnaton suosio tekee kuitenkin sen, että kaupunki saa olla ainakin päivisin suhteellisen rauhassa turisteilta. Jos kuitenkin haluat loman hieman aikuisempaan makuun, voit tutustua Orlandon kaupungin tarjontaan.

Museoista erikoismaininnan ansaitsee Charles Hosmer Morse Museum of American Art, jossa on maailman kattavin kokoelma Tiffany´s -yrityksen perustajan Louis Comfort Tiffanyn töitä, kuten taidelasia, koristeikkunoita, lamppuja, koruja, keramiikkaa ja maamauksia. Muita kiinnostavia museoita on The Orlando Museum of ArtThe Orlando Sience Center -tiedemuseo.

Vaikka et olisikaan menossa huvipuistoihin, kannattaa siellä käydä pistäytymässä iltaisin katsomassa varsinkin Walt Disney Worldin esityksiä. Cirque de Soleil esiintyy täällä kaksi kertaa illassa tiistaista lauantaihin mahtavalla esityksellään nimeltään La Nouba.

Olisitpa sitten matkalla Orlandossa mistä syystä hyvänsä; kun tarvitset hieman rentoutusta, kaupungin kauniit puistot ovat paikka sinulle. Tässä joitain kaupungin kauniimpia puistoalueita: Aboretum, Harry P. Leu Gardens, Historic Bok Sanctuary, World of Orchids.

Orlando on kiistatta yksi maailman jännittävimmistä lomakohteista perheen pienimmille, ja miksipä ei suurimmillekin. Floridan aurinko paistaa kaupungissa väsymättä ja kaikki viihdeyhtiöt kilpailevat suosiostasi. Levollista lomaa et ehkä Orlandossa saa, mutta sen sijaan muistoja ja riemua, jotka säilyvät kokonaisen elämän.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme