Majoitus kohteessa Opastija

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Opastija

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Opastija

Opatija on uskomattoman kaunis kylä läntisessä Kroatiassa, Adrianmeren rannalla. Opatjassa on noin 11 500 asukasta, joista 6 600 asuu kaupungin keskustassa. Kaupunki sijaitsee majesteettisen Ucka -vuoren juurella ja sijaitsee noin 80 kilometrin matkan päässä Pulasta. Opatija on suosittu lomakohde niin kesäisin kuin talvisin ja monet tulevat tänne nauttimaan kaupungin kultaisista hiekkarannoista ja kiinnostavasta kulttuurista.

Opatijassa on totuttu turisteihin ja täällä on majoitusvaihtoehtoja riittämiin. Jos haluat kokea Opatijan hieman erilaiseen tapaan, sinun kannattaa harkita yksityisen majoituksen vuokraamista. Näin saat paitsi halvemman hinnan myös omaa tilaa ja aikaa. Jos sinulla käy tuuri, paikallinen majoittajasi voi myös antaa sinulle vinkkejä jotta voit saada kaiken irti lomastasi. Opatijassa voi viettää niin rentouttavaa rantalomaa kuin jännittävää kaupunkilomaa. Aloita siis lomasi suunnittelu jo tänään ja katso läpi ilmoituksemme, joiden joukossa on kaikkea suurista rantahuviloista pieniin loma-asuntoihin. Olemme varmoja, että löydät jotain, mikä sopii juuri sinulle!

Historian huminaa

Opatija on vanha kalastajakaupunki, joka joutui toistuvasti Adrianmerellä riehuneiden merirosvojen hyökkäysten kohteeksi. Kaupunki oli köyhä, eikä sillä ollut suurta roolia Kroatian kehityksessä. Vuonna 1844 kaupungin kohtalo kuitenkin muuttui, kun Inginio Scarpa niminen varakas kauppias läheisestä Rijekan kaupungista päätti rakentaa pieneen rantakaupunkiin kesähuvilansa, Villa Angiolinan. Turismi alkoi kuitenkin toden teolla vasta sen jälkeen kun kaupunkiin rakennettiin rautatie vuonna 1872. Vain viisi vuotta myöhemmin rautateitä ylläpitävän yhtiön pomo, Julius Schüler, alkoi kaavailla kaupunkiin oikeaa rikkaiden lomakeidasta ja rakennutti alueelle paljon kauniita huviloita. Schüler myös kehitti kaupungin nykyisin tunnetun rantabulevardin, lungomaren. Schülerin suunnitelma toimi ja austro-unkarilaiset kuninkaalliset, Habsburgit, löysivät Opatijasta täydellisen lomakohteen. Kaupunkiin ruvettiin rakentamaan paitsi huviloita myös ylellisiä hotelleja kuninkaallisten vieraille. Jopa Itävalta-Unkarin keisari Franz Joseph I vietti Opatijassa ainakin pari kuukautta joka talvi. Jugoslavian aika kuitenkin toi lopun Opatijan loistokkuudelle ja vasta viime vuosina tänne on taas saapunut turisteja eri puolilta maailmaa.

Nähtävyyksiä

Opatijan tärkein nähtävyys on luostari, jolta kaupunki on saanut nimensä (opatija tarkoittaa kroatiaksi luostaria). Opatija Sv. Jakovan kirkko, joka sijaitsee Park Svetog Jakovan puistossa. Kirkko rakennettiin vuonna 1906 vanhan luostarin raunioille. Puisto on myös itsessään mainio nähtävyys, sillä se on kolme ja puoli hehtaaria suuri ja täällä voit ihailla yli 160 erilaista kasvia. Puisto on kaupungin asukkaille tapaamispaikka ja kauniina päivinä puisto on täynnä ihmisiä piknikeillä ja kävelyillä. Kirkon yhteydessä on myös uudempi luostari ja kahden rakennuksen välillä on kaunis kellotorni.

Rantabulevardi Lungomare on Opatijan kaunein kohta. Kadun varrella on useita majesteettisia huviloita ja puutarhoja, joita on ilo ihailla. Tänne alueen kuninkaalliset rakensivat kauniit talonsa kun he rupesivat viettämään lomiansa Opatijassa. Bulevardi on 12 kilometriä pitkä ja kiemurtelee rannikkoa pitkin aina Voloskosta Lovraniin. Matkan varrella voit tutustua myös pienempiin kyliin Iciciin ja Ikaan. On hauskaa tiirailla hulppeiden huviloiden ikkunoista kaupungin varakkaiden elämää. Jos ilma on lämmin ja tunnet olevasi hikinen, voit matkan varrella hypätä kallioilta mereen, vilvoitella ja jatkaa sitten matkaa. Bulevardin varrella on myös patsas, joka esittää lokkia ja tyttöä on yksi Opatijan tunnusmerkeistä. Voit ostaa lukuisia postikortteja, joissa on patsaan kuva. Patsas rakennettiin vuonna 1956 ja se on kroatialaisen kuvanveistäjän Zvonko Carin käsialaa.

Jos haluat nähdä yhden huviloista sisältäpäin sinun kannattaa suunnata Villa Angiolinaan, joka on hiljattain remontoitu uuteen loistoon ja rakennettiin vuonna 1844. Huvilassa toimii nykyään kroatialainen turismimuseo. Kokoelma on hieman suppea ja sisältää vain joitain valokuvia, kuvastoja ja julisteita, mutta huvilan arkkitehtuuri on mahtava. Älä myöskään jää paitsi huvilan puutarhasta, jossa kasvaa ginkopuita, punapuita, rautatammia ja japanilaisia kamelioita, jotka ovat Opatijan symboli. Kaiken lisäksi puutarhassa on pieni ulkoilmateatteri, jossa esitetään historiallisia näytelmiä.

Rantaelämää ja urheilua

Koska Opatija sijaitsee lahden suojassa, se on täydellinen lomakohde perheen pienimmille. Opatijan ulkopuolella on lisäksi useita pieniä saaria, joka suojaa kaupungin rantoja suurilta aalloilta. Rannat ovat niin rauhallisia, että sinulle tuntuu melkein siltä, että uisi järvessä. Kaupungin parhaita ja tunnetuimpia rantoja ovat Icici, Lido, Moscenicka Draga, Peharovo, Slatina ja Tomasevac. Jos nämä eivät vielä riitä, voit aina suunnata Opatijan lähellä sijaitseviin pienempiin kyliin, kuten Voloskoon, Lovraniin ja Medjevaan, joissa on kauniita ja hieman rauhallisempia rantoja.

Opatija tunnetaan myös vesiurheilustaan ja etenkin purjehduksestaan. Kaupungin ACI -satama sijaitsee Opatijan ja Icicin välillä ja on auki vuoden ympäri. Täältä purjehtia saa kaiken mitä tarvitsee ja voi lähteä ihailemaan Kroatian mahtavaa rannikkoa. Satama sai vuonna 1999 Euroopan sinisen lipun, mikä tarkoittaa, että se edistää ympärillä olevien vesialueiden puhtautta ja pitää huolta luonnosta. Vaikka et olisikaan kokenut purjehtia, sinun kannattaa kuitenkin käydä satamassa ihailemassa kauniita laivoja kun he lähtevät matkaan. Läheisissä Cresin ja Losinjin kylissä on myös paljon sukelluspaikkoja ja täällä voit myös uida delfiinejen seurassa. Jos olet jo kokeneempi sukeltaja kaupungin lähellä on ensimmäisen maailmansodan ajalta peräisin oleva hylky, joka on aavemainen näky.

Jos haluat urheilullista tehtävää, Opatija on suosittu lomakohde maastopyöräilijöiden joukossa. Lähellä kaupunkia on monta eritasoista ja pituista reittiä, joiden varrella voi ihailla kauniita maisemia. Ucka -vuori on loistava haaste kaikista seikkailumielisimmille. Vuorelle pyöräileminen on rankkaa, mutta maisema huipulta on palkitseva. Jos et halua pyöräillä huipulle, voit myös kiivetä vuoren rinteelle.

Ruokaa ja juomaa

Opatija eli aikoinaan pelkästään kalastuksesta ja meren antimet ovat edelleenkin pääosassa kaupungin ravintoloissa. Opatijan ravintoloissa on paitsi maukasta ruokaa myös erinomaista palvelua ja voit hyvin pyytä tarjoilijasi suosittelemaan sinulle annosta. Ruuan kanssa kannattaa tietenkin nauttia kroatialaista viiniä, josta on tulossa hyvin suosittua myös muualla päin Eurooppaa. Joissain ravintoloissa ruokia valmistetaan edelleen vanhojen 1800-luvulla keksittyjen reseptien mukaan. Suurin osa ravintoloista sijaitsee Lungomaren rantabulevardin varrella, joten sinun kannattaa vain kävellä katua pitkin ja valita ravintola, joka näyttää mielestäsi parhaimmalta.

Perinteisesti Opatijaan ovat matkustaneet pääasiassa ne, jotka eivät etsi villiä yöelämää vaan haluavat mieluimmin nauttia hyvää viiniä ilta-auringossa. Täällä on kuitenkin jotain jokaiselle. Voit valita rauhallisten baarien ja menevimpien paikkojen välillä. Varsinkin kesällä Opatijassa on lisäksi paljon tapahtumia, johon voi osallistua. Kesällä kaupungin keskustaan pystytetään lava, jolla esiintyy erinäisiä kansainvälisiä ja paikallisia bändejä ja artisteja. Jos haluat juhlia yön läpi sinun on kuitenkin lähdettävä parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsevaan Rijekan kaupunkiin, jossa yöelämä on vilkasta.

Opatija on rauhallinen, kaunis ja kiinnostava lomakohde Adrianmeren rannalla. Jos haluat nauttia auringosta, historiasta ja kulttuurista matkustamatta kuitenkaan suurkaupunkiin, Opatija on hyvä kohde sinulle. Hyvää matkaa Opatijaan toivottaa sinulle sydämellisesti koko Wimdun tiimi!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme