Majoitus kohteessa Norja

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Norja

Wimdun Norjan matkaopas!:Vuokramökit, vuokra-asunnot ja loma-asunnot Norjassa

Norja, joka on Pohjoismaista samaan aikaan läntisin, pohjoisin ja jopa itäisin on tunnettu uskomattoman kauniista luonnostaan tuntureineen ja vuonoineen. Norja levittäytyy Pohjanmerestä, jossa se ulottuu lähelle Tanskaa ja Skotlantia, aina pohjoisen Jäämerelle, jossa naapurimaita ovat Suomi, Ruotsi ja Venäjä. Maa on luonnonystävän paratiisi, jossa patikointimahdollisuudet eivät heti lopu kesken. Maan hintataso on turistin suurin huolenaihe, sillä Norja on yksi maailman kalleimpia maita. Lomaa voi Norjassa kuitenkin viettää myös pienemmällä budjetilla, jos vartioi senttejään tarkoin ja keskittyy luonnon tarjoamaan viihteeseen.

Koska hinnat ovat Norjassa lähes astronomisia, majoitus kannattaa hoitaa niin halvalla kuin suinkaan mahdollista. Tähän tarkoitukseen sopii mainiosti yksityisen majoituksen vuokraaminen, jolloin saat kaupan päälle vielä paikallisen oppaan, joka voi auttaa sinua lomasi suunnittelussa. Meillä Wimdulla on luonnonkauniissa Norjassa lähes parisen tuhatta majoitusvaihtoehtoa eri puolella maata, joissa voit yöpyä matkasi aikana. Meidän valikoimissa on runsaasti vuokramökkejä vuonojen keskellä, suhteellisen halpoja asuntoja maan kaupungeissa ja hiihtomökkejä jos suunnitelmissasi on lasketteluloma Norjan tuntureilla. Katso siis tarjouksemme ja valitse joukosta sinun lomallesi sopiva majoitusmuoto.

Naapurimaan historiaa

Norja tunnetaan viikingeistään, jotka kokosi yhden hallitsijan alle Harald Kaunotukka, josta tuli Norjan kuningas vuonna 872. Harald Kaunotukka johti Norjaa kovalla kädellä, kiristi verotusta ja ajoi sen myötä asukkaansa kuuluisille ryöstöretkille eri puolille Eurooppaa, kuten Islantiin, Skotlantiin ja Irlantiin.

1300-luvulla Norja ja Ruotsi yhdistyivät yhdeksi valtakunnaksi kun Norjan kuninkaasta tuli myös Ruotsin kuningas. Jo aiemmin maa oli päätynyt unioniin Tanskan kanssa ja Ruotsin liityttyä unioni sai nimen Kalmarin unioni. Ruotsi erosi unionista 1500-luvulla ja alkoi kasvattaa omaa suurvaltaansa, mutta Tanska ja Norja olivat edelleen yhtä. Norjan ja Tanskan unioni purkaantui vuonna 1814, kun Napoleon valloitti Tanskan. Kielin rauhassa päätettiin, että Norja liitettäisiin Ruotsiin, joka oli kasvattanut valtakuntaansa roimasti Kalmarin unionista lähtemisensä jälkeen. Norja ei ilahtunut päätöksestä ja maiden välille syttyi sota kun Norja julistautui vastoin rauhankokouksen päätöstä itsenäiseksi 17. toukokuuta samana vuonna. Sota jäi kuitenkin lyhyeksi ja mahtava Ruotsi pakotti Norjan personaaliunioniin. Norja sai kuitenkin Ruotsin alaisuudessa pitää lähes kokonaan autonomian, eikä mailla ollut oikeastaan muuta yhteistä kuin hallitsija. Tämän takia Norjan kansallispäivää vietetään edelleen 17. toukokuuta.

Lopullisen itsenäisyyden Norja sai vuonna 1905. Ruotsissa vallitsi rauhanliike, eikä maa siksi ryhtynyt minkäänlaisiin sotilaallisiin toimiin Norjaa vastaan, vaan tunnusti maan itsenäisyyden lähes välittömästi. Norjan hallitus pyysi Tanskan prinssi Carlia kuninkaakseen, joka otti tehtävän vastaan ja otti norjalaisen nimen Haakon VII jatkaakseen keskiaikaisten norjalaisten kuninkaiden perinnettä.

Ensimmäisen maailmansodan aikaan Norja oli Ruotsin tavoin puolueeton, mutta toisessa maailmansodassa julistettu puoluettomuus loppui, kun Natsi-Saksa valloitti maan vuonna 1940. Norjassa taisteltiin vastaan parin kuukauden ajan ja maan hallitus pakeni Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jossa se jatkoi toimintaansa pakolaishallituksena. Norjassa oli kuitenkin myös paljon fasistisia ryhmittymä, joista vaikutusvaltaisin oli Vidkun Quislingin johtama Nasjonal Samling. Saksalaiset osoittivat Quislingin fasistisen nukkehallituksen johtoon ja hänen rinnalleen valtakunnankomissaariksi kansallissosialistisen työväenpuolueen korkean miehen, Josef Terbovenin. Saksalaiset jäivät maahan aina toisen maailmansodan loppumiseen saakka ja Pohjois-Norjaan asti edenneet neuvostosotilaat jäivät Norjaan senkin jälkeen, että siellä oleskelevat saksalaiset olivat antautuneet ja vangittu. Sodan jälkeen Norja sai Yhdysvalloilta niin sanottua Marshall -apua ja ryhtyi jälleenrakentamaan maataan läntisten liittoutuneiden ehdoilla.

Vaikka Norja on nykyään maailman varakkaimpia maita, se ei ole ollut sitä kauaa. Norja oli oikeastaan suhteellisen köyhä kunnes Pohjanmereltä löydettiin öljyä 1970-luvulla. Varsinkin vuosien 1974 ja 1979 öljykriisit avittivat Norjan taloudellista kasvua merkittävästi. Norja oli yksi YK:n perustajajäsenistä ja liittyi Natoon jo vuonna 1949 mutta ei ole osa Euroopan Unionia. Maa kokee oikeutetusti, että pärjää öljyrahojen voimin paremmin omillaan.

Kuninkaallinen Oslo

Norjan pääkaupunki Oslo on maan suurin kaupunki ja pinta-alaltaan yksi maailman suurimmista, sillä se on alueeltaan uskomattomat 453 neliökilometriä. Kaupungin uskomaton sijainti Oslonvuonon rannalla tekevät siitä häikäisevän kauniin ja tarjoaa kaupungin asukkaille loputtomasti ulkoilumahdollisuuksia. Tunnetuimmat nähtävyydet Oslossa ovat Akershus -linnake, Kuninkaanlinna, Vigelandsparken -veistospuisto ja mäkihypyn mekka Holmenkollen. Kaupungissa on kuitenkin myös paljon muuta tarjottavaa, kuten suuri määrä museoita joissa voit tutustua maan historiaan ja taiteeseen. Käväise ainakin Thor Heyerdalin matkojen tarinoita kertovassa Kon-Tiki-museossa, kolme vanhaa viikinkilaivaa sisällään pitävässä Viikinkilaivamuseossa ja Norjan ehkä tunnetuimman taiteilijan, Edvard Munchin elämäntyötä esittelevässä Munch -museossa. Ruokailu ja juoma Oslossa on kirpaisevan kallista, mutta kohtuuhintaista ja herkullista ruokaa löydät etnisten vähemmistöjen asuttamasta Grønlandista. Kaupungin tällä hetkellä trendikkäin kaupunginosa on Grünerløkka, jossa voit istuksella ihastuttavissa kahviloissa ja käydä ostoksilla pienissä putiikeissa. Vaikka oletkin kaupunkilomalla kannattaa Oslossa suunnata luontoon. Kaupunkia ympäröivät metsät ovat oiva paikka kävelyille ja pyöräilylle. Jos on lämmin kesäpäivä turistin on ehdottomasti käytävä pulikoimassa Oslonvuonon puhtaassa vedessä. Rantoja on kivenheiton päässä keskustasta useita, joille pääse helposti julkisilla liikennevälineillä.

Musikaalinen Bergen

Norjan toiseksi suurin kaupunki Bergen on loistava lähtöasema, jos haluat lähteä katselemaan Norjan länsirannikon vuonomaisemia. Kaupunkia ympäröi henkeäsalpaavan kaunis luonto ja myös kaupungin värikkäät talot ovat keränneet mainetta maailmalla. Bergenissä on elävä Indie-musiikkiskene ja täällä soittavatkin usein paitsi Norjan tulevat tähdet myös kansainvälisesti tunnetut bändit. Bergenissä on paljon nähtävyyksiä, mutta jokainen turistien kesken tehty tutkimus todistaa, että kaupungin parasta antia ovat sen tunnelma ja maisemat. Haluamme kuitenkin mainita joitakin kohteita, jotka kannattaa katsastaa lomansa aikana:

 • Fisketorget, eli paikalliset ulkoilma -kalamarkkinat ovat jokaiselle vierailijalle eksoottinen kokemus. Vaikka markkinat ovatkin vastanneet turistien intoon avaamalla markkinoiden kalakojujen keskelle useita matkamuistoja myyviä kauppoja, voit silti saada hyvän kuvan siitä, mitä kaupunkia ympäröivistä meristä oikein löytyy. Ihmettele kummallisia kaloja, mutta syö lounaasi muualla, sillä täällä lounas voi helposti maksaa 80 € henkilöltä.
 • Fløibanen funikulaari vie sinut kaupungin ylle tasangolle, josta voit ihailla uskomattomia maisemia.
 • Bergen kunstmuseumissa voit ihailla eri taiteilijoiden töitä aina renessanssin ajalta tähän päivään saakka. Museo on yksi Pohoismaiden suurimmista ja sen vetonauloja ovat Edvard Munchin työt.
 • Bergenshus -linnake on yksi Norjan vanhimmista rakennuksista ja oli aikoinaan maan kuninkaan asuinpaikka. Alueen vanhemmat rakennukset ovat peräisin 1200-luvulta, mutta kuningas muutti tänne jo 1000-luvulla. Täällä kannattaa osallistua ohjattuun kierrokseen ja oppia maan ja kaupungin historiasta kaiken tarvittavan.
 • Bergenin merenkulun museossa voit oppia paljon merenkulusta, viikingeistä ja merellä käydyistä sodista. Museo sijaitsee keskellä Bergenin yliopiston aluetta.

Bergen on suhteellisen pienestä koostaan huolimatta kulttuuriltaan uskomattoman rikas. Kaupungissa on varsinkin musiikin ja teatterin saralla monta kuuluisaa koulua, joiden nykyiset ja entiset oppilaat täyttävät Bergenin tapahtumakalenterin. Indien lisäksi kaupungissa soitetaan todella paljon jatsia ja Bergen Jazzforum -yhdistys järjestää konsertteja kaupungissa joka perjantai. Yki Norjan kuuluisimmista näyttämöistä on Den Nationale Scene, jossa esitetään perinteisen Ibsenin lisäksi nykyteatterin räväyttävämpiä esityksiä. Jos on enemmänkin klassisten taidemuotojen ystävä kannattaa katsoa mitä on meneillään Bergenin filharmoniassa, jossa soitetaan paljon Edvard Griegin teoksia.

Eksoottinen Tromssa

Aivan Norjan pohjoisosassa sijaitseva Tromssa on aivan uskomaton kaupunki peräti 350 kilometriä napapiirin pohjoispuolella. Kaupungissa on asukkaita vain noin 75 000, vaikka lämpötilat ei hyvin korkeasta sijainnista huolimatta laske kovin usein -5 asteen alle. Suurin osa turisteista saapuvat tänne katsomaan huikeaa luontoa ja revontulia, jotka tanssivat kaupungin yllä varsinkin talvisin epätavallisen usein. Revontulia odotellessa voit kuitenkin lähteä katselemaan kaupungin nähtävyyksiä. Tunnetuin Tromssan rakennuksista on varmasti Ishavskatedralen, eli Jäämeren katedraali, joka on arkkitehtoninen mestariteos. Tromssan museo kertoo pohjoisen tarinoita. Täällä voit tutustua saamelaisten historiaan, katsella alueen arkeologisia löytöjä ja kokeilla revontulikonetta. Polarmuseet kertoo arktisille alueille lähteneiden tutkimusmatkojen tarinat ja alueen metsästystapojen historian. Kiinnostava on myös arktinen kasvitieteellinen puutarha, joka on maailman pohjoisin laatuaan. Täällä voit tutustua moniin kiinnostaviin kasveihin, jotka selviytyvät pohjoisilla leveysasteilla.

Kaikenlaiset ulkoilmaharrastukset ovat useimpien Tromssaan saapuneiden vierailijoiden ohjelmassa. Täällä voi hiihtää, pilkkiä, vaeltaa, meloa ja kalastaa kaupunkia ympäröivissä uskomattomissa maisemissa. Jos haluat harrastaa urheilua erikoisissa olosuhteissa, sinun kannattaa varata matkasi kesäkuussa, kun kaupungissa juostaan maailman pohjoisin maraton Midnight Sun Marathon, joka juostaan keskellä yötä auringonpaisteessa. Jos 42 kilometrin matka tuntuu liian pitkälle, etkä pelkää kylmää voit kesän sijaan saapua Tromssaan tammikuun alussa kun kaupungissa juostaan kaamoksen keskellä Polar Night Half Marathon -puolimaratoni, jonka aikana voit kokea unohtumattoman juoksukokemuksen revontulien loisteessa.

Legendaarinen Hurtigruten pysähtyy matkallaan Bergenistä Kirkenesiin Tromssassa. Tätä laivamatkaa ei ole syyttä kehuttu maailman kauniimmaksi reitiksi. Tämä aikoinaan reittimatkustajille avattu matka on nykyään turistien suosiossa. Matkan hinta on kuitenkin hyvin kallis, ja koko matka maksaa halvimmillaan noin 1200 €. Jos haluat halvemmalla nähdä Norjan vuonorannikon, sinun kannatta luottaa omaan autoon ja vuokramökkeihin. Vuonojen lisäksi Norjassa on myös monia hiihtokeskuksia, joissa myös Wimdulla on paljon majoitusvaihtoehtoja.


Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 15 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme