Majoitus kohteessa Montpellier

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme

50 parasta asuntoa kohteessa Montpellier

Majoitus ja asunnot kohteessa Montpellier: Apartments

Montpellier on Ranskan kahdeksanneksi suurin kaupunki, Héuraltin departementin pääkaupunki ja lisäksi maan nopeiten kasvava kaupunki viimeisen kahdenkymmenenviiden vuoden aikana. Kaupungissa on kaunis historiallinen keskusta, monta hulppeaa kirkkoa ja mahtipontinen riemukaari vuodelta 1692. Samalta vuosisadalta on peräisin myös 800 metrin pituinen St. Clément akvedukti, joka on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Montpellierista löydät myös useita kauniita puistoja ja suuren kasvitieteellisen puutarhan. Jos mielesi tekee hyvää ruokaa ja juomaa, siitä ei ole Montpellierissa puutetta. Alueella tuotetaan monia maukkaita viinejä ja kaupungin ravintolat tarjoilevat mielellään lähituotettua ruokaa. Montpellierissa on suuri valikoima laadukkaita kahviloita sekä baareja ja jos olet hiekkarannan tarpeessa, Välimeri on vain muutaman kilometrin päässä keskustasta. Täältä löydät siis sekoituksen kaikkea hyvää, mitä Etelä-Ranska voi tarjota! Jos olet lähdössä Montpellieriin, löydät periltä suuren valikoiman majoituksia. Meillä Wimdulla on tarjolla muun muassa viihtyisiä asuntoja kaupungin keskustassa, kauniita vuokramökkejä ja huviloita uima-altaineen. Toivomme, että vietät mahtavan loman Montpellierissa!

Nippelitietoa

 • ;Montpellierin asukkaita kutsutaan usein nimellä «clapassièrs»
 • Vaikka kaupungin keskimääräinen lämpötila helmikuussa on 7,8 astetta, mitattiin vuonna 1963 lukema -17,8 astetta.
 • Historiallinen osa Montpellierin keskustasta on sitten vuoden 2004 ainoastaan avoinna jalankulkijoille.
 • Toisen maailmansodan aikaan kaupungin raitiovaunuliikenne oli niin huonossa kunnossa, että liikenteessä kuoli 7 ihmistä ja moni loukkaantui.
 • Montpellierissa sijaitsee Euroopan vanhin lääketieteellinen yliopisto.

Nähtävää ja tehtävää Montpellierissa

Aloita vierailusi tässä kauniissa kaupungissa keskustasta, jossa kaikkien nähtävyyksien näkeminen voi kestää enemmän kuin yhden päivän. Historiallinen osa keskustaa, joka tunnetaan nimellä Ecusson, houkuttelee paikalle shoppailijoita koko maailmasta. Aloita kävelysi Rue de la Loge -kadulta, jatka Grand Rue Jean Moulin -katua pitkin ja seikkaile sitten keskiaikaisilla kaduilla Ancien Courrier -korttelissa. Korttelista löydät suuren määrän isoja kansainvälisiä kauppaketjuja ja pieniä putiikkeja, joissa on vanhan maailman tunnelmaa.Kävele La promenade royale du Peyrou -bulevardia pitkin, kunnes saavut vuonna 1689 rakennetulle torille Place Royale du Peyrou, joka on koko kaupungin korkein kohta. Torilta sijaitsevalta näköalapaikalta voit nauttia uskomattomasta näkymistä kaupungin ja sitä ympäröivien alueiden ylle. Torilta löydät myös jo yllä mainitun riemunkaaren, tai arc de triomphe:n, hevosen selässä poseeraavan Louis XIV:n patsaan, château d'eau eli vanhan vesitornin ja roomalaisen Les Arceaux akveduktin jäänteet. Muita kiinnostavia nähtävyyksiä Montpellierissa ovat:
 • Place de la Comédie on erittäin kaunis aukio. Aukio tunnetaan myös kutsumanimellä l'Oeuf (ranskaksi kananmuna) sen alkuperäisen muodon takia ja on yksi Euroopan suurimmista kävelykatu-alueista. Keskellä aukiota on patsas, joka esittää kolme ”gracea” eli Montpellierin pyhimyksiä. Place de la Comédiella on myös vuonna 1888 rakennettu oopperatalo L´Opéra Comédie.
 • Musee Fabre sijaitsee vanhassa jesuiittojen rakennuksessa ja avattiin vuonna 1929. Museon kokoelmissa on monien suurten taiteilijoiden töitä, kuten Delacroi , Courbet och Matisse.
 • La Cathédrale Saint-Pierre on Montpellierin suurin katedraali, joka avattiin vuonna 1536, kun kunta Maguelone liitettiin Montpellieriin kuningas François I:n alla.
 • Montpellierissa on myös tunnettu keskiajalta peräisin oleva mikve, eli juutalainen rituaalikylpy, jossa Tooran mukaan naisen on puhdistautuva kuukautisvuodon päädyttyä. Kylpylä on säilytetty muistuttaakseen paikallisväestöä juutalaisten ja heidän uskonnon vaikutteista kaupungin historiaan. Montpellierin mikve on parhaiten Euroopassa säilyneitä juutalaisia rituaalikylpyjä.
 • L'Ecole de Médecine on Euroopan vanhin lääketieteellinen yliopisto ja on hyvin vaikuttava rakennus!
 • Le Musée d'Anatomie – anatomiamuseo on hyvin kiinnostava museo, jossa on kokoelma jännittäviä lääketieteellisiä löytöjä, kuten siamilaisia kaksosia ja pääkalloja.
 • Montpellierin kasvitieteellinen puutarha on yksi Euroopan vanhimmista kasvitieteellisistä puutarhoista. Puutarha perustettiin kuningas Henri IV käskystä vuonna 1593. Kuningas lahjoitti puutarhan ranskalaiselle botaanikolle Pierre Richer de Bellevalille. Kun puutarha perustettiin, sitä pidettiin mallina sille, miltä kaikkien ranskalaisten kasvitieteellisten puutarhojen kuuluisi näyttää. Myös esimerkiksi Pariisiin 40 vuotta myöhemmin perustettu puutarha sai inspiraationsa Montpellierin puutarhasta.
 • Antigone on suhteellisen uusi kaupunginosa, joka on rakennettu neoklassiseen tyyliin. Antigonessa on monta majesteettista monumenttia, joilla kannattaa vierailla.
 • Suuri muurien ympäröivä kaupunki Carcassonne sijaitsee suoraan Montpellierin ulkopuolella ja on hieno keskiaikainen kaupunki, jossa on monia UNESCO:n maailmanperintöluettelossa olevia reliikkejä.
 • Pont du Grad on suurenmoinen roomalainen akvedukti, joka kulkee Gard -joen yli. Pont du Grad on monijänteinen kivikaarisilta. Silta on huikeat 270 metriä pitkä ja 49 metriä korkea. Myös Pont du Grad on päässyt mukaan maailmanperintöluetteloon.

Liikkuminen

Montpellierin lentokenttä on nimeltään Montpellier Méditerranée Airport ja sijaitsee aivan kaupungin reunalla. Kentältä pääse keskustaan Navette nimisellä bussireitillä. Nopea TGV juna Pariisista Montpellieriin kestää ainoastaan hieman yli kolme tuntia. Itse kaupunki on hyvin pieni ja keskustassa voi helposti liikkua jalan. Pyöräily on kaupungissa suosittua ja voit hakea turisti-infosta kartan nimeltään Montpellier à vélo, josta voit nähdä kaikki kaupungin pyörätiet ja pyöräilijälle vaaralliset reitit. Polkupyörän voit vuokrata eri puolilla kaupunkia sijaitsevista automatisoiduista pisteistä. Jos et halua pyöräillä tai kävellä, Montpellierissä on myös hyvä julkinen liikenne, joka koostuu busseista ja raitiovaunuista. Ota huomioon, että bussit liikkuvat rajoitetusti viikonloppuisin ja että viikolla viimeinen vuoro ajaa jo ennen kello yhdeksää illalla.

Yöpyminen Montpellierissa

Montpellierissa on suuri määrä majoitusvaihtoehtoja turisteille. Jos et kuitenkaan halua asua muiden turistien keskuudessa hotellissa, voit yöpyä myös aidossa ranskalaisessa kodissa. Wimdun kautta voit joko asua majoittajan luona, joka voi näyttää sinulle paikkoja Montpellierissa, tai voit vuokrata täysin oman asunnon, jossa saat yksityisyyttä ja omaa tilaa! Meillä on majoituksia myös niille, jotka eivät halua pelkkää kaupunkilomailua. Sivuillamme on taloja ja asuntoja, joiden yhteydessä on uima-altaita. Jos taas olet matkalla tiukalla budjetilla, meillä on myös halvempia yksiöitä tai vierashuoneita. Olemme aivan varmoja, että tulet löytämään juuri sinulle ja lomallesi sopivan asunnon! Wimdu toivottaa sinulle hyvää matkaa!