Majoitus kohteessa Menorca

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Menorca

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Menorca

Kaunis Minorcan saari on toiseksi suurin Baleaareista, jotka sijaitsevat Espanjan rannikon ulkopuolella läntisessä Välimeressä. Minorca on hieman vähemmän suosittu turistien keskuudessa kuin naapurinsa Ibiza ja Mallorca. Saarelle saapuu pääosassa ne matkailijat, jotka etsivät rauhallisia oltavia ja hieman rosoisempaa, koskematonta luontoa. Paras aika viettää lomaa Minorcalla on huhtikuusta lokakuuhun, jolloin sää saarella on kauneimmillaan. Ruuhkaisin sesonki saarella on kesäkuun lopusta syyskuuhun alkuun. Suurin osa ihmisistä, jotka tulevat Minorcalle haluavat nauttia aurinkomatkasta suhteellisen tyhjistä rannoista. Ja rantoja Minorcalla tosiaan riittää, sillä saarella on paljon enemmän hiekkarantoja kuin muilla Baleaareihin kuuluvista saarilla yhteensä, vaikka Minorca on paljon pienempi. Minorcalla ei tietenkään ole samanlaista yöelämää ja klubiskeneä kuin muilla saarilla, mutta sen sijaan Minorcalla on uskomattoman rikas kulttuuri, paljon historiallisia nähtävyyksiä ja paljon urheilullisia aktiviteetteja, joita voi harrastaa.

Nippelitietoa

 • Minorcan asukkaat ovat kaikki kaksikielisiä. He puhuvat paitsi espanjaa, myös katalaanista murreta, joka on saaren oma kieli ja tunnetaan nimellä Menorquín.
 • Minorcan saari on ollut mukana UNESCOn luontoperintöluoettelossa sitten vuoden 1993. Tämä tarkoittaa sitä, että saaren luontoa ja ekosysteemejä on suojella erityisen huolellisesti.
 • Sana majoneesi tulee menorquínin sanoista “salsa mahonesa”, kastike, joka on saanut nimensä Minorcan pääkaupungin Mahonin nimestä. Ranskalaiset matkailijat veivät majoneesin tuliaisena saarelta kotiin Ranskaan 1700-luvulla.
 • Saarella on esihistoriallisia paikkoja, jossa on ollut asutusta jo noin vuonna 2300 ennen ajanlaskumme alkua. Tämän takia Minorca on todella suosittu kohde arkeologien keskuudessa.
 • Minorcan saari on niin tasainen, että jos kiipeät saaren korkeimmalle paikalle, joka on 357 metriä korkealla, voit nähdä saaren ylle 360 astetta, ilman että näköpiirissäsi on yhtään estettä.
 • Minorcan pääkaupunki Mahon on ainoa kaupunki koko Espanjassa, jossa on gruusialaista arkkitehtuuria brittejen vallan ajalta.

Tehtövää ja nähtävää Minorcalla

Minorca on täydellinen saari tutkimusretkille. Saarella on kauniita, luonnollisia maisemia, monia esihistoriallisia monumentteja ja useita majakoita (pienellä saarella on peräti seitsemän). Haluamme kertoa sinulle pari vinkkiä, mitä saarella voi tehdä auttaaksemme sinua lomasi suunnittelussa:
1) Yksi parhaimmista retkistä Minorcalla on lasipohjaisella veneellä tehty risteily satamasta saaren syville vesille. Vene vie sinut merenalaisten luolien luo, jossa ammattimainen henkilökunta vie sinut sukellusretkelle, joka sopii niin aloittelijoille kuin kokeneillemmekin sukeltelijoille.
2) Minorcan asukkaat pitävät todella paljon hevosista ja saarella on oma rotunsakin. Monet erilaiset yhtiöt myyvät ratsastusretkiä kauniiden hevosten selässä, joiden aikana ratsastetaan eri reittejä kuten "Cami de Cavalls" -polkua pitkin.
3) Kun mielesi tekee aurinkoa, sinun kannattaa suunnata jollekin saaren monille hiekkarannoille. Rantoja on joka puolella saarta, minne ikinä menetkään. Saaren parhaimmistoa rantarintamalla edustavat muun muassa Cala Pilar, Cala Mitjana, Arenal d'en Castell, ja tietenkin saaren suurin ranta, Son Bou.
4) Minorca oli lähes koko 1700-luvun ajan englantilaisten vallan alla. Brittiläiset toivat saarelle ginin tislauksen ja tietenkin myös juomisen. Mahonissa sijaitseva Xoriguerin ginitislaamo on ainoa saarella jäljellä oleva perinteinen tislaamo. Täällä käytetään edelleen kuparista tehtyjä astioita, jotka ovat yli sata vuotta vanhoja.

Minorcan herkullinen keittiö

Minorcalla on monia laadukkaita ravintoloita, jotka tarjoilevat herkullista ruokaa ja varsinkin kaikenlaiset merenelävät ovat saaren sijainnin takia erityisen suosittuja. Haluamme antaa sinulle pari vinkkiä paikoista, jotka kuuluvat ainakin meidän suosikkeihin:
1) Es Cranc on yksi saaren ehdottomasti parhaimmista ravintoloista, joka tarjoilee aitoa minorcalaista kotiruokaa. Jos pidät merenelävistä, kokeile ravintolain erikoisuutta “Calderataa”, eli äyriäiskeittoa.
2) Jos haluat vielä enemmän autenttista minorcalaista murkinaa, suuntaa Windmill -nimiseen ravintolaan, joka sijaitsee pääkadulla, Maó-Ciutadellalla. Ravintola on uskomattoman kauniissa 300 vuotta vanhassa rakennuksessa.
3) Alaska on pikkuruinen ravintola Cala Galdanassa, joka on erikoistunut tapaksiin ja jossa on erinomainen tarjoilu suhteelliseen halpaan hintaan. Kokeile turskalla täytettyjä paprikoita, lihapullia, valkosipuliherkkusieniä ja paistettuja katkarapuja. Ravintolassa tarjoillaan tosin paljon muutakin herkullista.
4) Son Granot, joka sijaitsee Carretera Sant Felip sn Es Castellossa kasvattaa kaikki ruuanlaitossa käytetyt vihannekset omassa puutarhassaan. Ravintolasta on kauniit näkymät Välimeren ja Maón ylle. Ruoka on erinomaista, hinnat kohtuullisia ja kaikki annokset toimivat hyvin ranskalaisen tai espanjalaisen viinin kanssa.

Liikkuminen Minorcalle ja Minorcalla

Minorcan lentokentälle lentää joitakin suoria lentoja eri puolelta Eurooppaa. Saaren lentokenttä sijaitsee noin viidentoista minuutin bussimatkan päässä pääkaupungista, Mahonista (Maó). Bussi liikennöi kerran puolessa tunnissa noin kuudesta aamulla kymmeneen illalla ja sitten kerran tunnissa puoleenyöhön saakka. Bussimatka maksaa vain huokeat 1.50€. Suurin bussiyhtiö, joka liikennöi saarella on nimeltään Transportes Menorca ja saaren ympäri ajaa bussi kerran tunnissa, jolla pääsee myös Menorcan länsiosassa sijaitseville rannoille. Näissäkään busseissa eivät matkalippujen hinnat päätä huimaa. Jos haluat liikkua vapaammin saarella ja päästä paikkoihin johon bussi ei kulje, sinun kannattaa vuokrata moottoripyörä tai auto. On parasta tehdä varaus kotoa jo ennen matkaan lähtemistä. Jos valitset liikkumiseen moottoripyörän, bonuksena sinun ei tarvitse miettiä pysäköintiä, joka muuten saattaa olla ongelma. Taksit ovat myös suosittuja saarella, mutta pienen saatavuuden takia jonot voivat vilkkaimpaan aikaan pitkiä.

Loma-asuntoja, huviloita ja vuokramökkejä Minorcalla

Minorcalla on jo pitkän turistiperinteen takia tarjolla riittävästi majoitusvaihtoehtoja. Täältä löydät kaikkea ylellisistä hotelleista viihtyisiin merenranta-asuntoihin. Jos haluaisit kokea Minorcan hieman erilaiseen tapaan, voit myös vuokrata yöpymisesi yksityiseltä majoittajalta. Meillä Wimdulla on lukuisia tarjouksia tällä kauniilla saarella. Meidän sivuiltamme löydät rantahuviloita, asuntoja, taloja ja vierashuoneita. On siis aivan yhdentekevää minkälaista lomaa suunnittelet, meillä on aivan varmasti taajous joka sopii juuri sinulle! Majoittajasi voi lisäksi varmasti antaa sinulle vielä enemmän vinkkejä, joiden avulla voit saada kaiken irti lomastasi. Koko Wimdu toivottaa sinulle oikein hauskaa lomaa Minorcalla!


Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme