Majoitus kohteessa Marokko

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Marokko

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Marokko

Marokon kuningaskunta Pohjois-Afrikassa on kiehtova lomakohde kuin tuhannen ja yhden yön saduista. Maalla on rannikkoa niin Atlantille kuin Välimerelle ja tarjoaa turistille uskomattomia hiekkarantoja ja kauniita rannikkokaupunkeja. Marokon suosituimmat lomakohteet ovat huikea sekoitus länsimaista ja itämaista kulttuuria. Jos suuntaa sisämaahan, saa kokea aitoa paikallista elämää, joka eroaa kovasti tuntemastamme. Marokko tarjoaa monipuolista tekemistä historiallisista nähtävyyksistä aavikkomaisemiin. Koe unohtumaton loma tässä uskomattoman eksoottisessa maassa, jossa ihmiset ovat ystävällisiä, ruoka on herkullista ja aurinko lämmittää.

Kun Suomesta suunnataan Marokkoon lomalle, moni valitsee yksinkertaisuuden vuoksi pakettimatkan. Näin jää kuitenkin usein paitsi monista kokemuksista, joita Marokko on valmis tarjoamaan. Kun asut paikallisen vuokraamassa loma-asunnossa, pääset keskelle paikallista elämää, vältyt turistirysistä ja pääset lisäksi useimmiten huomattavasti halvemmalla. Meillä Wimdulla on tarjolla lähes tuhat majoitusvaihtoehtoa eri puolilla maata, joista voit valita itsellesi sopivimman. Riippumatta siitä, oletko lähdössä kaupunkilomalle Marrakeshiin tai Casablancaan tai aurinkomatkalle Agadiriin, löydät meiltä varmasti täydellisen majoituksen juuri sinun lomaasi varten.

Agadir

Marokon lounaisosassa sijaitseva Agadir on ylivoimaisesti maan suosituin lomakohde, ainakin suomalaisten keskuudessa. Kaupunki tuhoutui lähes täysin maanjäristyksessä vuonna 1960, jonka jälkeen se rakennettiin uudelleen. Vaikka Agadir ei ehkä ole Marokon afrikkalaisin kaupunki, jatkuva auringonpaiste, kultaiset hiekkarannat ja avoimet asukkaat tekevät lomastasi varmasti viihtyisän.

Maanjäristys tuhoi käytännössä kaikki Agadirin historialliset nähtävyydet, mutta hiekkarannalle se ei mahtanut mitään. Aivan kaupungin keskustan kupeessa sijaitseva hiekkranta on lähes kymmenen kilometriä pitkä ja täydellinen kaikenlaiseen vesiurheiluun. Esimerkiksi Devil´s Rock, Imesouanessa ja Ankhor Pointissa on kaikentasoisten lainelautailijoiden paratiisi. Kokeneelle lautailijalle parhaat kuukaudet ovat marraskuusta maaliskuuhun kun aallot ovat parhaimmillaan. Jos et ole vielä koskaan harrastanut lajia, tämä on myös oiva paikka aloittaa ja ajankohdaksi sopi aivan mikä vain, vuoden ympäri. Rannoilla on loputtomasti hyvätasoisia ja halpoja surffikouluja, joiden avulla voit herättää uuden intohimon.

Ennen vuoden 1960 luonnonmullistusta, kaupungin ehdoton kohokohta oli sen yllä komeileva Kabash -linnoitus, jonka rakensivat maata 1570-luvulla hallinnut sulttaani Abdallah al-Ghalib Billah. Kuin onnen kaupalla osa linnoituksen muureista säilyivät ja kukkulalle kannattaa kiivetä jo ainoastaan sieltä avautuvien näkymien takia. Historiasta kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti varata opastettu kierros oppiakseen lisää maan monivivahteisestä menneisyydestä. Kabashin kukkulaan on kaiverrettu sanat Jumala, kuningas ja isänmaa, jotka ovat ne kolme asiaa, joista marokkolainen ei koskaan saa puhua pahaa. Jättiläismäinen kaiverrus näkyy joka puolelle kaupunkia muistuttaakseen aina kaupungin asukkaita tästä kultaisesta säännöstä.

Vaikka Agadir on suurimmalta osin länsimaalaistunut, on kaupungissa kuitenkin yksi paikka, jossa kaupunkia asuttavien berbereiden oma kulttuuri on hyvin läsnä. Kaupungin markkina-alue Souk al-Had on täynnä eksoottisia hajuja, makuja ja näkyjä. Täällä voit kuunnella myyjien ja asiakkaiden kesken käytyjä kiivaita neuvotteluja, maistaa paikallisia erikoisuuksia ja hankkia matkamuistoja kotiin vietäväksi. Muista kuitenkin aina, että tinkaaminen on arabimaissa suurin kansanhuvi ja kuuluu olennaisesti kaupankäyntiin. Pysy siis kovana, hio neuvottelutaitojasi ja pidä hauskaa, täällä ei päde suomalainen varovaisuus.

Agadirin tärkein tulonlähde on turismi, mutta perinteinen elinkeino kalastus ei ole menettänyt paikkaansa tärkeänä teollisuutena. Kaupungin kalasatama onkin yksi vilkkaimmista osista Agadiria. Täällä kannattaa viettää ainakin päivä nauttien tunnelmasta ja loistavista kalaruuista, joita tarjoilevat sataman ympärillä olevat ravintolat.

Vaikka Marokko on muuten suhteellisen uskonnollinen maa, jossa alkoholin nauttimista ei katsota hyvällä, Agadirissa turistit ovat tehneet yöelämästä osan kaupungin kulttuuria. Voit pitkän päivän päätteeksi lähteä kaupungille maistamaan cocktaileja ja kuuntelemaan arabialaisia rytmejä. Muista kuitenkin, että paikalliset ovat muslimeja, eikä selkeästi humalaisessa tilassa örveltäminen ole erityisen kohteliasta.

Marrakech

Marrakechin keskiaikainen kaupunki on täynnä arabilaista mystiikkaa ja draamaa. Tämä uskomattoman värikäs kaupunki on aivan varmasti unohtumaton kokemus pohjoisesta saapuvalle seikkailijalle. Hullunkuriset markkinat, rukouskutsua soittavat minareetit ja kapeat kujat kuljettavat vierailijan ajassa taaksepäin satukirjojen arabimaiden tunnelmaan. Sisämaassa sijaitsevaa kaupunkia ympäröivät majesteettiset Atlasvuoret, jotka antavat Marrakechille entistä enemmän dramatiikkaa ja kauneutta.

Marrakechissa on uskomattomasti nähtävää, mutta paras paikka aloittaa on ehkä vanhakaupunki eli Medina, jonka keskusaukio Djemaa El-Fna on koko kaupungin sykkivä sydän käärmeenlumoojineen, akrobaatteineen ja katumuusikkoineen. Täältä lähtevät kapeat kauppakadut kiertämään kaupunkia labyrintin tavoin - ja seikkailu voi alkaa. Medinassa navigoiminen vaatii lähes epäinhimillistä suuntavaistoa, mutta älä huoli, sillä paras osa kokemusta on oikeastaan jatkuva eksyminen. Nauti, haista, maista, näe ja tinkaa. Keskusaukiolle kannattaa palata myös ilta-aikaan, kun pimeys tekee aukiolla raikaavasta musiikista ja puheensorinasta vielä hypnoottisemman. Jos haluat kokea Marrakechin kiehtovimmillaan, harkitse loma-asunnon vuokraamista Medinasta ja astu keskelle tuhannen ja yhden yön satuja joka aamu. Suoraan Djemaa El-Fnan vieressä sijaitseva moskeija Koutoubia on oiva esimerkki vanhaa arabilaista arkkitehtuuria. Ei-muslimit eivät kuitenkaan pääse katsomaan moskeijan sisälle.

Jos kuitenkin haluat kokea islamin lähempää, voit vierailla Ben Youssefin madrasassa eli koraanikoulussa. Koulu rakennettiin 1300-luvulla ja oli yksi Pohjois-Afrikan suurimmista uskonnollisista kouluista, jossa on parhaimmillaan opiskellut 900 oppilasta. Vaikka nykyään pelkästään historiallisena nähtävyytenä toimiva rakennus ei ulkopuolelta näytä erityisen hulppealta, sisäpuoli on uskomattoman kaunis ja tulet varmasti nauttimaan vierailusta.

Marrakech on tunnettu nahkatehtaistaan, joita on useimpia Bab el Dabbagh -kadun päässä. Vaikka tehtaat eivät virallisesti ole turistinähtävyyksiä, niissä työskentelevät ihmiset päästävät sinut mielellään katsomaan työskentelyään pientä maksua vastaan. Suurimpaan tehtaaseen Dar Dbaghiin turistia jopa haetaan Bab Dabbaghin porteilta. Opas yleensä väittää, että kierros tehtaassa on ilmainen, mutta pyytää sen päätteeksi suurta tippiä. Älä kuitenkaan maksa kierroksesta missään nimessä enempää kuin 10-20 MAD:ia (1-2 €) ja jos et pidä tinkaamisesta, näytä oppaalle jo ennen kierrosta kuinka paljon aiot maksaa.

Saabialaiset hautakammiot ovat yksi Marrakechin suosituimmista nähtävyyksistä, eivätkä suotta. Vasta 1900-luvulla löydetyt kuninkaalliset mausoleumit ovat koristeltu uskomattomalla taidokkuudella mosaiikein ja maalauksin. Etsi myös hautausmaalla olevia kristillisiä tai juutalaisia hautoja ja vertaile koristelujen symboliikkaa. Tämä nähtävyys ei vie kauaa, mutta on kiehtova esimerkki arabialaisesta taiteesta ja estetiikasta.

Casablanca

Atlantin rannalla sijaitseva suurkaupunki Casablanca on täydellinen sekoitus ranta- ja kaupunkilomakohdetta. Kaupunki on aivan täynnä historiallisia nähtävyyksiä, marokkolaista kulttuuria ja sitä ympäröivät kultaiset hiekkarannat, joilla väsynyt seikkailija voi lepuutella auringonpaisteessa. Marlon Brandon ja Ingrid Bergmanin samannimisen elokuvan kautta tunnetuksi tullut Casablanca on itse asiassa Marokon suurin kaupunki ja Pohjois-Afrikan tärkein kauppasatama, mikä tekee siitä kansainvälisen ja monipuolisen kohteen.

Vaikuttavin ja suosituin nähtävyys Casablancassa on Hassan II:n moskeija, jonka 210 metrin korkuinen minareetti on maailman korkein. Moskeija on itse asiassa suhteellisen uusi ja rakennettiin vasta vuonna 1993. Moskeija on silti uskomattoman kaunis ja yksi Marokon kahdesta moskeijoista, jotka ovat auki ei-uskovaisille. Rakennus sijaitsee Atlantin yläpuolelle kurottavalla niemekkeellä ja moskeijan käytävän lasisten lattioiden läpi voi katsella aaltoilevaa valtamerta. Rakennus on sisältä todella avara ja rukouksiin mahtuu osallistumaan jopa yli 100 000 henkeä ja kellarissa on hammam -kylpylä, joka ei valitettavasti ole toiminnassa. Opastettuja kierroksia järjestetään noin neljä kertaa päivässä noin 120 MAD:in (12 €) hintaan.

Myös Casablankan vanhakaupunki eli Medina on elävä keskittymä marokkolaista elämää. Vaikka Casablancan Medina ei vedä vertoja Marrakechin vastineelle, myös täällä kannattaa käydä kaupungissa ollessaan maistelemassa paikallisia ruokia ja hankkimassa matkamuistoja.

Casablancan suosituin hiekkaranta on nimeltään Ain Diab ja on kaupungin keskustasta etelään. Täällä on paljon hotelleja ja yökerhoja, joissa länsimaalaiset turistit asuvat, jonka takia rannalla voi käydä uimassa kevyemmässä vaatetuksessa kuin islamilaisissa maissa yleensä. Muista kuitenkin hankkia matkallesi jokseenkin siveellinen uimapuku, sillä pienissä bikineissä rannalla oleskelemista pidetään hyvin loukkaavana.

Jos ilma on huono tai haluat muuten vain hemmotella itseäsi hieman, suuntaa johonkin kaupungin loistaviin kylpylöihin eli hammameihin. Voimme suositella perinteistä, mutta turistille avointa Ziania, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Rue Abou Rarakilla. Varaa perinteinen vartalokuorinta päästääksesi eroon kaupungin liasta tai kunnollinen hieronta väsyneille lihaksillesi.

Casablanca -elokuvan ystävät saattavat kokea pettymyksen, sillä marokkolaisella kaupungilla ei oikeastaan ole pääosin Hollywoodissa kuvatun elokuvan kanssa juuri mitään tekemistä. Unohda siis Hollywood-unelma ja lähde Casablancaan avoimin mielin kokemaan hurmaava arabialainen helmi kaikkine kummallisuuksineen ja väreineen.

Ohjeita lomailijalle

Vaikka Marokko on turistille hyvin turvallinen ja avoin lomakohde, joitain sääntöjä kannattaa kuitenkin noudattaa vieraan kultuurin kunnioittamiseksi. Pukeudu siveellisesti kun olet turistialueiden ulkopuolella, peitä mielellään olkapäät ja polvet. Länsimaalaisennäköistä yksinmatkustelevaa nainen voi Marokossa tuntea olonsa epämukavaksi jatkuvan huomion takia. Älä ajattele, että sinun täytyisi olla kohtelias, sillä ahdistelevaa käytöstä ei hyväksyisi kukaan marokkolainen nainen. Voit hyvin sanoa tiukasti, kun sinulle riittää, ja jos muu ei auta, voit pyytää apua perheiltä tai muilta naisilta. Jos haluat minimoida sinuun kohdistetun huomion, voit käyttää hijabia eli huivia ja tummia aurinkolaseja.

Turistin on Marokossa oltava aina varuillaan, sillä joku yrittää aina huijata rahat varakkailta länsimaalaisilta. On tietenkin aivan oikeutettua, että turistin on maksettava aina hieman korkeampi hinta, mutta kannattaa yrittää välttää pahimpia huijauksia. Turistiopasta esittäviä ihmisiä on joka puolella Marokkoa riittämiin. He sanovat usrein olevansa opiskelijoita, jotka haluavat harjoitella kielitaitojansa ja näyttää sinulle maataan. Jos lähdet matkaan, päädyt mitä luultavimmin matkamuisto- tai mattoliikkeeseen, jossa sinun odotetaan ostavan roppakaupalla tuotteita. Älä myöskään ota ikinä vastaan kadulla "lahjoja". Usein paikalle ilmestyy ihmisjoukko, joka syyttää sinua tuotteen varastamisesta ja pyytävät sinua maksamaan siitä. Pidä huoli, että hinta on sovittu kaikesta etukäteen, varsinkin jos käytät maassa taksia. Tärkeää on myös, ettet koskaan suostu huumeiden ostamiseen. Varsinkin kaupungeissa sinulle tarjotaan usein marihuanaa, kifiä, ja jos otat sen vastaan, myyjä uhkailee poliiseilla, ellet maksa hänelle suurta summaa.

Kaiken kaikkiaan Marokossa pärjää hyvin maalaisjärjellä ja päättäväisyydellä. Hymyile vastaantulijoille, katso silmiin ja kieltäydy tiukasti, äläkä kinastele. Voit myös käyttää arabin sanaa La! (ei), jolloin ahdistelija ei voi päätellä kieltäsi, josta moni keskustelu lähtee liikkelle. Älä myöskään usko, kun sinulle väitetään, että joku on kiinni tai liikennevälineen vuoro on peruttu, väittämä on usein vain tapa myydä sinulle omaa palvelua.

Marokko on kaikesta huolimatta oikea unelmakohde, aistien juhla, jota et tule koskaan unohtamaan. Täällä, vilskeen, elämän, värien, hajujen ja makujen keskellä todella tunnet olevasi elossa. Tutustu hilpeään ja kovaääniseen paikalliseen kulttuuriin, nauti ja rentoudu.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme