Majoitus kohteessa Malta

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Malta

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Malta

Malta on Välimeressä, etelään Sisilian saaresta, sijaitseva saaristo. Saaristossa on ollut asutusta jo noin kuudentuhannen vuoden ajan ja löydät täältä joitain maailman vanhimpia rakennuksia. Saariston monista saarista vain kolme ovat asuttuja: Malta, Gozo ja Comino. Saariston strategisesti uskomattoman tärkeän sijainnin takia tänne on saapunut aikojen saatossa moni eri armeijaa, jotka ovat havitelleet saaristoa omalle valtiolleen. Noin vuonna 1530 Jerusalemin Pyhän Johanneksen suvereeni sotilaallinen ja hospitaliittaritarikunta saapui saarille ja valloittivat ne. Ritarikunta rakennutti saaristoon jättiläismäisiä linnoituksia, jotka kestivät jopa toisen maailmansodan ajan raskaat pommitukset. Ranskalaiset saivat saaret haltuunsa lyhyeksi ajaksi haltuunsa vuonna 1798, mutta Iso-Britannia valtasi ne jo vuonna 1800. Britit hallitsivat saaria vuoteen 1964, jolloin saari sai vihdoin kauan halutun itsenäisyytensä. Monet sanovat, että saari on kuin yhtä suurta ulkoilmamuseota, jossa on monia kiinnostavia nähtävyyksiä, joita voi ihailla joka puolella saaria. On aivan selvää, että Malta on historiallisesti hyvin kiinnostava lomakohde, jossa riittää tekemistä koko perheelle.

Maltalla on paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja, joista suurin osa on kuitenkin osa suurempia turistikyliä, jotka sijaitsevat kaupunkien ja kylien ulkopuolella suhteellisen eristettyinä. Hotellissa voit viettää loistavaa rantalomaa, mutta saat tuskin kovin kattavan kuvan paikallisten elämästä. Jos haluat viettää hieman erilaista lomaa Maltalla ja tutustua saareen kunnolla, sinun kannattaa harkita yksityistä majoitusta paikallisen majoittajan asunnossa. Meillä on paljon tarjouksia eri puolella saarta ja voit valita kaikkea suurista rantahuviloista pieniin viihtyisiin vierashuoneisiin. Riippumatta siitä, onko suunnitelmissasi rantaloma, kulttuuriloma tai kaupunkiloma, meillä on aivan varmasti jotain juuri sinun makuusi. Aloita siis lomasi suunnittelu täältä jo tänään!

Nippelitietoa

  • Maltan megaliittiset temppelit ovat vanhempia kuin sekä Stonehenge ja Gizan pyramidit.
  • Raamatun mukaan Paavali joutui haaksirikkoon ja pelastui Maltalle vuonna 60 ennen ajanlaskumme alkua ja jäi saarelle pariksi kuukaudeksi saarnaamaan sen asukkaille.
  • Malta kuuluu edelleen kansainyhteisöön mutta on itsenäistyi siis vuonna 1964.
  • Muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset kutsuivat Maltaa nimellä ”Melita”, mikä tarkoittaa hunajan maata.
  • Maltan suuri satama on yksi maailman parhaimmista luonnollisista satamoista.

Tehtävää ja nähtävää Maltalla

Vaikka Malta on itsenäiseksi valtioksi hyvin pieni, täällä on paljon ihailtavaa ja tehtävää jokaiseen makuun. Aloita muinaisesta pääkaupungista nimeltään Mdina, jota tunnetaan myös nimellä hiljainen kaupunki, joka on vaikuttava linnoitus, josta on uskomattomat maisemat saaren ylle. Täällä on saaren korkein piste ja Mdinan ympärille levittäytyy kaunis Rabatin kaupunki. Maltan pääkaupunki Valetta on moderni kaupunki, jolla on kuitenkin rikas historia. Jos haluat shoppailla ja käydä museoissa, sinun kannattaa suunnata Valettaan, jossa on paljon kulttuurista tarjontaa. Yksi pääkaupungin kohokohdista on Pyhän Johanneksen katedraali, joka rakennettiin noin vuonna 1570. Katedraalissa on esillä Caravaggion maalaamaa taidetta, gobeliineja ja paljon reliikkejä. Kaiken tämän lisäksi katedraalin alla makaa haudattuina alkuperäiseen Pyhän Johanneksen ritarikunnan kuuluneet ritarit.
Jos haluat kokea palan aitoa perinteistä maltalaista elämää, sinun kannattaa matkailla saaren eteläisempään osaan, jossa on saaren kauneimmat kirkot. Nopea urbanisaatio on muuttanut maltalaista kulttuuria paljon saaren pohjoisosassa, mutta etelässä asiat ovat edelleen ennallaan. Jos matkasi ajoittuu kesäkuukausiin, sinun täytyy osallistua kansanjuhliin, joita järjestetään lähes kaikissa kylissä koko saaren halki. Kesällä järjestetään myös monia viinifestivaaleja, joissa voit juoda niin noin kymmenen euron hintaan niin paljon viiniä kuin mielesi tekee. Maltalla tuotetaan paljon erilaisia maukkaita viinejä, joista paikalliset ovat hyvin ylpeitä.
Maltalla voi kesällä tietenkin myös uida ja ottaa aurinkoa. Yksi saaren tunnetuimmista rannoista on nimeltään Golden Bay ja sijaitsee saaren lounaisella rannikolla. Golden Bay on hyvin suosittu rantalomakohde ja usein täynnä. Aivan Golden Bayn takana sijaitsee Ghajn Ruffieha, joka on aivan yhtä kaunis lahti, mutta paljon tyhjempi lämpiminä kesäpäivinä. Mellieha ja St. Thomas Bay on kaksi muuta ikisuosikkia Maltalla. Maltan rannoilla voi myös harrastaa erinäisiä vesiurheilulajeja. Myös sukellus on suosittu harrastus Maltalla ja sitä voi harrastaa koko vuoden ympäri. Veden lämpötilä vaihtelee 14 asteesta talvella 26 asteeseen elokuussa. Maltan rannikolla vesi on niin kirkasta, että se sopii täydellistä sukellukseen. Maltan eteläisellä rannikolla sijaitsee Blue Grotto, joka on seitsemän luolan kokonaisuus, jossa on kaunista sinistä merta ja lumoavia kivimuodostelmia.

Maltan herkut

Jos asut yhdessä saaren monista turistikeskuksista, sinulle tuskin tullaan tarjoilemaan oikeaa maltalaista ruokaa vaan enemmänkin pikaruokaa. Sinun kannattaa siis myös siinä tapauksessa, että asut hotellikylässä, suunnata ainakin yhtenä päivänä retkelle etsimään maltalaista ruokaa. Täällä erikoisuuksia ovat esimerkiksi fenekiä (jänistä, joka marinoidaan yön yli laakerinlehdissä ja viinissä), maltalaista makkaraa, maltalaista leipää ja paljon muita yksinkertaisia mutta herkullisia, rustiikkeja annoksia.

Liikkuminen

Maltan kansainvälinen lentokenttä sijaitsee Gudjassa. Täältä voit ottaa virallisen valkoisen taksin tai halvemman mustan taksin haluamaasi kohteeseen. Lentokentältä liikennöi myös shuttle bussi Valetaan, mutta saarella on myös hyvin halpa vuokrata auto, jolla voi liikkua joustavasti ympäri saarta. Jos haluat säästää hieman rahaa, sinun kannattaa vuokrata auto verkosta jo ennen lomaasi, jolloin hinnat ovat halvemmat. Pidä kuitenkin mielessä, että liikenne Maltalla on vasemmanpuoleista. Ne, jotka haluavat mieluimmin käyttää julkista liikennettä, bussiverkko Arriva toimii joustavasti ja halvasti. Koko päivän voimassa oleva lippu maksaa vain naurettavat 2.60€.

Malta on lomakohde, joka ei ehkä ensimmäinen vaihtoehto suomalaisten lomasuunnittelussa. Malta on kuitenkin uskomattoman monipuolinen, kaunis ja ainutlaatuinen lomakohde. Täällä voit tutustua historiaan, uida, ottaa aurinkoa, harrastaa ja viihtyä. Hyvä matkaa Maltaan toivottaa sinulle koko Wimdun tiimi!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme