Majoitus kohteessa Málaga

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Málaga

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Málaga

Etelä-Espanjan kaupunki Malaga on Costa del Solin pääkaupunki ja yksi Euroopan suosituimmista lomakohteista. Malagan välimerellinen ilmasto, kauniit hiekkarannat, museot, maukas ruoka ja loistavat shoppailumahdollisuuset tekevät Malagasta täydelliseen kohteen kaiken ikäisille. Muutoin kuin monet muut Espanjan kaupungit, Malaga ei tyhjene edes kesän lämpimimpinä kuukausina, sillä Välimeren viileät tuulet varmistavat, että lämpötilat eivät useimmiten kohoa yli kolmenkymmenen asteen. Suosituimmat kuukaudet matkailla Malagaan ovatkin toukokuusta lokakuuhun. Tällöin kaupungin hiekkarannat, kadut ja yökerhot kuhisevat ihmisiä, jotka ovat saapuneet tänne nauttimaan Andalusian ainutlaatuisesta ilmapiiristä. Lähde siis mukaan Malagaan!

Monet turistit saapuvat Malagaan matkatoimistosta hankitun pakettimatkan turvin ja heidät kiidätetään suoraan lentokentältä rantojen hotellikomplekseihin. Tämä tarkoittaa sitä, että itse kaupunki on suhteellisen rauhallinen sijaitakseen niin suositun turistikohteen keskellä. Tämä on ilouutinen niille, jotka haluavat kokea hiekkarantojen lisäksi myös hieman autenttisemman loman paikallisten keskuudessa. Jos siis olet kiinnostunut Malagan kaupunkielämästä, sen kulttuurista, nähtävyyksistä ja ilmapiiristä, parasta on yöpyä hotellin sijaan kaupungin keskellä omassa asunnossa. Meillä Wimdulla on Malagassa monta sataa tarjousta, kaikkea vierashuoneesta rantahuvilaan. Riippumatta siitä onko suunnitelmissasi rantaloma, kaupunkiloma, perheloma tai golfloma, löydät meidän sivustoltamme aivan varmasti sinulle sopivan kodin lomasi ajaksi. Kaiken lisäksi tarjouksiemme takaa löytyvät aidot malagalaiset majoittajat, jotka voivat antaa sinulle omat salaiset vinkkinsä kaupungin kokemiseksi, johon hotelleissä asustavat kanssaturisteilla ei ole ole mahdollisuutta. Koe siis aito Malaga Wimdun avulla.

Monet tuntevat Malagan myös tunntun espanjalaistaiteilija Pablo Picasson synnyinkaupunkina. Kaupungissa onkin useita nähtävyyksiä, jotka ovat sidoksissa tämän maailmankuuluun taidemaalariin ja kuvanveistäjään.

Pablo Picasson kaupunki

Näistä nähtävyyksistä tärkein on Calle San Agustinilla sijaitseva Picasso -museo, jossa esillä ovat taiteilijan töitä 1800-luvun lopulta aivan hänen vuonna 1973 sattuneen kuolemaansa saakka. Museon pysyvä kokoelma koostuu yli 200 työstä, jotka kaupungille lahjoittivat Pablo Picasson pojanpoika. Itse Pablo Picasso toivoi jo vuonna 1953, että hänen töitään saataisiin näytille Malagaan, mutta kesti vuoteen 2004 asti ennen kuin museo vihdoin saatiin avattua kauniiseen Palcio de Buenavista -palatsiin. Nykyään museossa on aina myös väliaikaisia näyttelyjä, jotka koostuvat muista museoista lainatuista teoksista. Sisäänpääsy maksaa yhdeksän euroa ja museossa voi helposti viettää useita tunteja. Sen yhteydessä on myös laadukas kahvila ja kirjakauppa, joissa vierailijan kannattaa ehdottomasti käydä.

Toinen Picasso -aiheinen nähtävyys on aivan Picasso -museon läheisyydessä sijaitseva taiteilijan lapsuuskoti, Casa Natal. Casa Natalin kohokohdat ovat taiteilijan maalamat naismuotokuvat, muistoesineet ja hänen elämänsä varrelta otetut valokuvat. Museo on hyvin pieni, eikä sisäänpääsy maksa kuin kaksi euroa. Jos matkallesi mahtuu mukaan vain yksi Picasso -nähtävyys, sinun kannattaa ehdottomasti valita yllämainittu Picasso -museo, mutta jos haluat museon lisäksi saada tuntua taiteilijan yksityiselämään ja perhetaustaan, sinun kannattaa nähdä myös tämä Place de la Merced -aukiolla sijaitseva koti.

Maurien Malaga

Malagan historian aikana kaupungissa ovat määräilleet monet hallitsijat, aina muinaisista roomalaisista 1800-luvun ranskalaisiin. Suurimman vaikutuksen kaupunkiin tekivät kuitenkin 800 vuotta kaupungissa hallinneet maurit. Malagan islamilaisen aikakauden aikana kaupunkiin rakennettiin sen varmasti vaikuttavimmat rakennukset Alcazaban ja Gibralfaron linnoitukset, jotka paikalle pystyttivät 1000-luvun arabilaiset Hammudidit. Linnoitukset komeilevat kukkulalla kaupungin keskellä ja suojasivat alkujaan kaupunkia merirosvoilta. Tänä päivänä Malagassa vieraileva voi kivuta kukkulalle ihailemaan kahta maailman parhaiten säilyneistä maurilaisista linnoitusta.

Linnoituskierros on hyvä aloittaa Alcazabasta, johon pääsee jalan Calle de la Alcazabilla -kadulta lähteviä portaita pitkin. Jos kunto ei riitä tai sää on liian hiostava, linnoitukselle pääse myös hissillä Guillen Sotelo -kadulta. Jos otat portaat, näet matkan varrella vuonna 1951 vahingossa löydetty roomalainen amfiteatteri. Linnoitusessa itsessään on kiehtovan arkkitehtuurin lisäksi siellä toimii arkeologinen museo. Sisäänpääsy linnoitukseen on vaatimattomat 2.20€ tai yhteydessä Gibralfon vierailuun 3.55€. Jos haluat säästää nekin eurot, voit vierailla linnoituksissa sunnuntaina kello kahden jälkeen iltapäivällä, jolloin pääsy on ilmainen.

Alcazaban yläpuolella tasapainoilee toinen kaupungin mahtavista linnoituksista, Gibralfaro. Täältä näkymät kaupungin ja Välimeren ylle ovat henkeäsalpaavan kauniit ja kukkulan päällä on myös viihtyisä kahvila, jossa voit nauttia virvoituksista ja näkymistä samaan aikaan. Gibralfaron yhteydessä on todella laadukas museo, jossa voit oppia kaiken linnoituksen historiasta. Takaisiin kaupungin keskustaan pääse jalan tai bussilla Paseo del Parque -bulevardille.

Kun olet vieraillut linnoituksissa, kulttuurin täyteisen päivän voi päättää vilkaisulla Catedral de Malaga -tuomiokirkkoon. Tämä erikoinen kirkko rakennettiin 1500-1700-luvuilla, jonka tunnusmerkkejä ovat vasemman tornin puuttuminen ja kirkon loistelias barokkijulkisivu. Pitkän rakennusajan takia katedraali on aikamoinen tyylien sulatusuuni, jonka elementit ovat barokin lisäksi muotoiltu tyypilliseen goottilaiseen ja renessanssin tyylin. Malagan katedraali sijaitsee Calle Molina Laro -kadulla, kauniilla Plaza del Obispo -aukiolla. Sunnuntain jumalanpalvelus on oiva hetki nähdä kirkon sisäpuoli ja kokea samalla oikea roomalais-katolilainen messu.

Rantaelämää

Jos puhutaan Malagasta, on tietenkin mahdotonta olla mainitsematta hiekkarantoja, joita varten useimmat turistit kaupunkiin matkaavat. Tunnetuin kaupungin rannoista on sataman vieressä sijaitseva La Malagueta, jonka hiekka on tuotu Saharan autiomaasta asti. Ranta on noin parin kilometrin pituinen ja sen varrella on monta hyvää ravintolaa, baaria ja kahvilaa. Rannalla voi myös harrastaa erinäisiä vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, vesihiihtoa ja snorklausta.

Jos haluat hieman rauhallisemman rannan, voit suunnata Pedregalejon kaupunginosaan, jonne on kaupungin keskustassa vain noin puolen tunnin kävelymatka. Jos jalkoja jomottaa, voit myös hypätä Paseo del Parquella bussiin numero 11. Jos jopa Pedregalejon rannoilla on täyttä, voit jatkaa matkaa kalastakylä El Paloon, jonka rannoilla on varmasti tilaa. Kun olet rannalla, muista ehdottomasti maistaa paikallista herkkua, grillattuja sardiineja.

Puistojen kirjoa

Jos mieli ei tee rannalle, on Malagassa myös aivan ihastuttavia puistoja. Näistä varmasti kaunein on Malagan kasvitieteellinen puutarha Jardin Botnico La Concepción, joka on Euroopassa parhaimpia laatuaan. Puutarha on oikea trooppinen unelma, jonka osiot ovat kaikki toistaan ihastuttavimpia. Puutarhan perustivat alunperin aatelinen pariskunta omaan käyttöönsä. Pariskunnan kuuoleman jälkeen puutarha rapistui pahasti, kunnes Malagan kaupunki otti sen haltuunsa. Tavanomainen kierros puutarhassa kestää noin puolitoista tuntia, mutta puutarhassa voi helposti viettää kokonaisen päivän.

Jos etsit jotain kasvitieteellistä puutarhaa kohtalokkaampaa, voit vierailla St. Georgen hautuumaalla. Hautuumaa perustettiin 1800-luvulla kaupungissa kuolleiden ulkomaalaisten viimeiseksi lepopaikaksi ja oli Espanjan ensimmäinen protestanttinen hautausmaa. Sen kaunis romanttiseen tyliin suunniteltu kasvillisuus ja hautakivien tekstit, tekevät vierailusta todella kiintoisan.

Kalaruokaa ja makeaa viiniä

Malagan ruokakulttuurin peruskivi on Välimeren tarjoamat antimet. Kaikenlaista grillattua kalaa tarjoillaan chiringuitoksissa, rantaravintoloissa, joka puolella rannikkoa. Tunnetuin kaupungin chiringuitos on nimeltään El Tintero, keskustan rannan itäisessä päässä, jossa ei ruokalistaa ole kirjallisena ollenkaan. Sen sijaan he kantavat erinäisiä annoksia ja laulavat annosten nimet. Jos joku virke kuullostaa kiinnostavalta, voit huikata tarjoilialle, joka ojentaa annoksen sinulle.

Sardiinien lisäksi, yksi Andalusian tunnetuimmista annoksista on Cazon en abodo, joka on valkosipulissa ja viinietikassa marinoitua kalaa. Jos kala ei maistu, voit kokeilla paikallista kuivattua kinkkua, Jamonia. Juomaksi on perinteisesti valittava lasillinen Mostoa, joka on paikallinen, makea muskattirypäleistä valmistettu viini.

Liikkuminen Malagassa

Malagan lentokenttä on koko Espanjan suurin kansainvälinen lentoasema. Pääset kentältä keskustaan julkisen liikenteen avuin, taksilla tai vuokra-autolla. Jos haluat päästä halvalla, ota juna kolmos terminaalista Malaga Centroon. Matka kestää vain 12 minuuttia ja hinta on naurettavat 1.70€. Vaihtoehtona on bussi, jolla pääset lähes minne tahansa kaupungissa kolmen euron maksua vastaan. Taksimatka kentältä keskustaan kustantaa noin 20 euroa.

Kaupunkiin päästyäsi ehdottomasti helpoin tapa päästä paikasta toiseen on jalan. Kaupunki on suhteellisen tiivis, eikä välimatkat ole pitkiä. Jos et halua kävellä, on kaupungissa myös hyvä bussiverkosto. Viime aikoina kaupunki on myös halunnut parantaa pyöräilymahdollisuuksia Malagassa. Nykyään kaupungissa on jo jonkin verran pyöräteitä, ja jos olet aktiivisella tuulella, voit vuokrata polkupyörän.

Malaga sijaitsee loistavasti, jos haluat lähteä päiväretkelle johonkin Andalusian muihin kohteisiin. Granadaan on matkaa Malagasta noin 120 kilometriä, paikalle pääsee bussilla ja reissu kestää vain noin puolitoista tuntia (edestakainen hinta 21.74€). Toisia kaupunkia aivan Malagan lähettyvillä Aurinkorannikolla ovat esimerkiksi Antequera, Marbella ja Torremolinos.

On siis aivan yhdentekevää, haluatko pulikoida rantavedessä, käydä kiinnostavissa museoissa, syödä hyvin, urheilla tai kiertää Espanjan rannikkoa, Malaga on täydellinen kohde sinulle! Matkaan!

Haluatko varata?

ASUNTOJEMME KESKIARVOSANA ON 9/10! KATSO MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT NIISTÄ:

Pirkko
Pirkko
8 Todella hyvä
joulukuu 2017
Studio in the Historical Centre

Huoneisto on erittäin siisti ja mitä parhaimmalla paikalla Malagan historiallisessa keskustassa. Alue on vilkas ja turvallisen tuntuinen. Kadun äänet eivät kuulu asuntoon. Huoneisto ei ole kovin viihtyisä/kotoisa, sieltä puuttuu mm. muka...

Ulla
Ulla
10 Loistava
tammikuu 2017
BEST LOCATION +WIFI- HISTORICAL CITY CENTRE

Arantxa oli todella ystävällinen ja auttavainen vuokraemäntä. Asunto oli juuri sellainen ,kuin kuvauksessa sanotaan. Pieni, kodikas ja siellä oli kaikki tarpeellinen, jopa tehokas sähköpatteri. Sijainti oli aivan loistava, lyhyen kävelym...

Armas
Armas
8 Todella hyvä
kesäkuu 2016
Bright Flat In The Very City Centre

Mainio sijainti kaupunkiin tutustumisen kannalta. Lyhyt kävelymatka lähes kaikkiin manitsemisen arvoisiin kohteisiin ja julkisen liikenteen välineisiin. Tässä mielessä voi hyvin suositella tätä asuntoa. Asunto itsessään on siisti mutta v...

Armas
Armas
8 Todella hyvä
kesäkuu 2016
Bright Modern Apartment in Malaga

Asunto soveltuu Malagassa vierailuun muutamien päivien ajaksi. Vanhaan kaupunkiin on matkaa noin kilometri kuten myös rautatieasemalle. Asunto on talon alakerrassa eikä sieltä ole ikkunoita pihalle, ikkunat ovat sisäpihalle, jossa on asu...

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme