Majoitus kohteessa Madeira

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Madeira

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Madeira

Portugalille kuuluva itsehallinnollinen saaristo Madeira sijaitsee 580 kilometriä luoteeseen Pohjois-Afrikan rannikolta. Saarialueeseen kuuluu kaksi asuttua saarta, Madeira ja Porto Santa sekä kaksi autiota saariryhmää, Desertasaaret ja Selvagenssaaret. Madeiraa kutsutaan usein ikuisen kevään saariksi, johtuen saarten läpi vuoden leudosta ilmastosta. Tämä vain reilun viiden tunnin lentomatkan päässä sijaitseva paratiisi on uskomattoman monipuolinen lomakohde koko perheelle. Lomalla voi makailla hiekkarannoilla, tutustua kulttuurintäyteisiin kaupunkeihin ja kiipeillä vuorissa. Vaikka saaret kärsivät kovasti vuonna 2010 tapahtuneista tulvista, saaret ovat vihdoin taas jaloillaan ja valmiita vastaanottamaan matkailijoita, jotka saapuvat saarille nauttimaan luonnosta.

Madeiran taloudesta 68% on peräisin turismista ja majoitusvaihtoehtoja on siksi riittämiin. Hintataso on Madeiralla kohdallaan ja suomalainen turisti voi siksi viettää saarilla rentouttavaa lomaa laskematta koko ajan pennejä. Suurin osa hotelleista sijaitsevat kuitenkin pääkaupunki Funchalissa, ja monet hotelleista ovat suuria hotellikomplekseja hieman kaupungin ulkopuolella. Jos siis haluat matkustella kiertää saaria tai asua Funchalin keskustassa, hyvä vaihtoehto on vuokrata oma asunto. Meillä Wimdulla on monta sataa majoitusvaihtoehtoa eri puolella saaria, joista voit valita mieleisesi. Yövy vaikka rantahuvilassa, kaupunkiasunnossa tai vierashuoneessa, juuri niin kuin se sinulle parhaiten sopii. Bonuksena saat paikallisen majoittajan, joka osaa kertoa sinulle kotisaarensa salaisista nähtävyyksistä ja parhaista ravintoloista.

Historian huminaa

Virallisesti saaret löysi portugalilainen tutkimusmatkailija Joao Goncalves Zarco, kun hän ajautui myrskyn takia miehistönsä kanssa reitiltään ja rantautui saarelle, jolle antoi nimen Porto Santo, siunattu satama. Vuotta myöhemmin Zarco palasi saarelle vallatakseen sen Portugalin kruunulle ja näki legendan mukaan "tumman pilven" taivaanrannassa, joka osottautui Madeiran saareksi.

Tutkijat ovat kuitenkin löytäneet useita viitteitä siitä, että Madeiran saaret olivat olleet ihmisten tiedossa jo kauan ennen kuin Zarco rantautui saarelle. Joidenkin historioitsien mukaan jo roomalainen kirjailija Plinius vanhempi, joka eli 23-79 jaa., olisi tarkoittanut Madeiran saaria kirjoittaessaan teoksissaan "violeteista saarista". Varmaa on kuitenkin, että saaret näkyvät historiallisilla merikorteilla jo vuonna 1339, mikä tarkoittaa, etteivät portugalilaiset suinkaan olleet ensimmäisiä ihmisiä saarilla.

Ensimmäiset asuttajat saapuivat saarille 1420-luvulla. Ryhmään kuului pieni ryhmä aatelistoa, joitain köyhempiä portugalilaisia ja ryhmä vankeja, joiden oli määrä tehdä ruumiillisesti vaativimmat työt. Koska saaret olivat pääosin laurisilvan peitossa, metsää oli raivattava, jotta maata olisi mahdollista viljellä. Jotta viljelmät saisivat tarpeeksi vettä, saaren poikki rakennettiin myös kanavia saadakseen vettä saaren kosteista osioista kuivimpiin.

Nimi Madeira, tai Ilha de Madeira, ilmestyy kirjallisuuteen ensimmäisen kerran vuonna 1433. Nimi tarkoittaa puiden saarta, ja viittaa saaren tiheään laurisilva -metsään. Vaikka puita on saatu raivattua, viljely ei meinaa onnistua saarella ollenkaan. Saarelle tuodaan lajikkeita joka puolelta maailmaa, jotta löydettäisiin joku kasvi, joka toimisi. Vihdoin Sisiliasta tuotu sokerijuuri näyttää kasvavan saarella erinomaisesti. Tästä tuli Madeiran pelastus, sillä sokeri oli Euroopassa harvinaista ja hyvin suosittua herkkua. Vuoteen 1480 mennessä Antwerpenin ja Madeiran välillä liikennöi jo noin 70 alusta. Sokeriteollisuus kukoisti ja toi saarella aina enemmän asukkaita, joista suuri osa oli orjia. 1500-luvun alussa peräti 10% saaren asukkaista olivat sinne tuotuja orjia.

Kun sokerin tuotanto siirtyi Etelä-Amerikkaan, Madeiran tärkeimmästä vientituotteesta tuli viini. Madeira kuului Isolle-Britannialle seitsemän vuotta Napoleonin sotien aikana mutta palautettiin vuonna 1814 Portugalille. Ensimmäisen maailmansodan aikaan Madeirasta tuli oikea taistelutanner, jossa saksalaiset, ranskalaiset ja britit selvittelivät välejään. Sodan jälkeen Itävalta-Unkarin viimeinen keisari pakeni saarelle, missä hän kuoli 1922. 1. heinäkuuta demokraattisen vallankumouksen jälkeen, Madeiran saaret saivat poliittisen autonomian. Joka vuosi 1. heinäkuuta saarilla juhlitaan Madeirapäivää.

Mahtipontinen Madeira

Saariryhmän suurin saari, Madeira, sijaitsee jättiläismäisen tulivuoren päällä, joka on noin kuusi kilometriä korkea Atlantin pohjalta laskettuna ja kuluu suurimmaksi osaksi vedenalaiseen Toren vuoristoon. Tulivuori on asukkaiden onneksi ollut viimeiset 6500 vuotta purkautumatta. Madeiran saarilla asuu valtaosa saariryhmän asukkaista, peräti 95% eli 260 000 ihmistä, joista useimmat pääkaupungissa Funchalissa. Saaren ympärillä meri on todella syvää ja vain muutaman kymmenen kilometrin päässä saaren pohjoisrannikosta meri on jo 2500-4000 metriä syvää.

Alkuasukkaiden aloittamia kanavia, levadoita, on nykyään jo 2000 kilometriä, jotka antavat saarelle sen uskomattoman vihreyden. Kasvillisuutta todella arvostetaan saarella ja 75% koko saaren pinta-alasta on luonnonsuojelualuetta. Täällä sijaitsee maailman suurin yhtenäinen laurisilvametsä -alue, joka otettiin mukaan UNESCO:n maailmanperintöluetteloon vuonna 1999. Saaren kasvillisuus ja eläimistö on ainutlaatuisen rikas. Esimerkiksi sammallajeja on 320 ja kalasukuja yli 200.

Pienempi asuttu saari, Porto Santo, on vain 5000 asukkaan koti. Saari on hyvin kuiva ja tasainen, eikä kasvillisuutta juurikaan ole. Saaren vetonaula on uskomattoman kaunis, yhdeksän kilometriä pitkä hiekkaranta saaren pääkaupungin Santa Cruzin ulkopuolella. Porto Santossa on myös 18 -reikäinen golfrata, jonka on suunnitellut espanjalainen golfaaja Seve Ballesteros. Madeiralta Porto Santolle pääse reilussa kahdessa tunnissa katamaraanilla, jos janoaa oikeaa rantalomailua.

Runsaasti retkeilyä

Madeira ei ole laiskan lomakohde. Saarten rannat ovat Santa Cruzia lukuun ottamatta usein hyvin jyrkkiä ja kallioisia. Uida toki voi, esimerkiksi saarten meriuimailoissa, mutta saarten ehdottomasti suosituin ajanviete on kaikenlainen retkeily.

Patikointi on yhtä juhlaa varsinkin Madeiran saarella, täällä voit kulkea levadoita pitkin vihreän saaren poikki. Retkelle voi lähteä yksin tai oppaan avustuksella ja reitin voi valita kunnosta riippuen. Ehkä kaunein reitti lähtee pienestä Riberio Frion kylästä Portelaan. Matkalle kannattaa ottaa paitsi tarpeeksi ruokaa ja juomaa myös lämpimiä vaatteita, sillä ilma viilenee nopeasti vuoriin tultaessa. Jos olet liikkeellä ilman opasta on erityisen tärkeää, ettet yliarvioi kuntoasi, sillä maasto vuorissa on usein hankalaa, eikä asutusta ole aina lähettyvillä.

Toinen mahtava ajanviete saarilla on kaikenlaiset veneretket. Suoraan rannikon ulkopuolella elää valaita ja delfiinejä, joita voi bongailla veneestä. Retkien järjestäjät ovat jopa niin varmoja, että saat nähdä ainakin delfiinit, että saat toisen retken ilmaiseksi jos flippereitä ei näy. Jos sää sallii, veneeltä pääsee myös uimaan ja snorklaamaan.

Toinen mahtava meriaktiviteetti on kalastus, joka eriää aika lailla kotosuomen mökkionkimisesta. Kapteeni Peter Bristow vie vierailijat aluksellaan niin sanotulle Big Game Fishing -retkelle. Tällä matkalla voit pyydystää sinimarliinia, tonnikalaa, dolfiinia ja raitamakrillia.

Voimme todella suositella, että vuokraat auton ainakin päiväksi lomasi aikana, jotta pääset omin päin kiertämään ainakin kaunista Madeiran saarta. Saaren maaseutu on uskomattoman rauhaisaa ja kaunista. Retkellä kannattaa käydä ainakin entisessä valaanpyytäjien kylässä Porto Monitzissa, 590 metriä merenpinnan yläpuolella komeilevalla kalliolla Cabo Giraolla, Sao Vicenten luolissa sekä saaren erinäisillä näköalapaikoilla.


Funchal

Saariryhmän pääkaupunki Funchal on noin 111 000 asukkaan pääkaupunki, joka on tunnettu varsinkin uskomattoman kauniista puistoistaan, kuten kasvitieteellisestä puutarhasta Jardins Botanicos da Madeira. Kaupungissa on myös joitain historiallisia nähtävyyksiä kuten kaupungin palatsi, luostari ja katedraali. Kaupungissa on myös gondoli, josta voit ihailla kaupunkia ylhäältä päin. Funnchalissa on lukuisia hyviä ravintoloita, joissa tarjoillaan Atlantin antimia. Erityisen suosittua on saaren tunnetuin annos, espada com banana eli banaanin kera tarjottua kalaa. Madeiran suurin vientituote on Madeira -viini, väkevä viini, jota kypsytetään pitkään.

Madeira on oikea unelmalomakohde, varsinkin jos olet luontoihmisiä ja luonteeltasi aktiivinen matkailija. Saarten luonto on niin henkeäsalpaavan kaunista, ettet tule unohtamaan kokemusta koskaan. Lähde siis Madeiralle liikkumaan ja ihmettelemään. Jos jalkasi väsyy, voit toki loikoilla myös rannalla, syödä ja juoda viiniä! Hus, matkaan siitä!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme