Majoitus kohteessa Kroatia

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Kroatia

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Kroatia

Adianmeren itäisellä puolella, Euroopan kaakkoisosassa sijaitsee maa nimeltään Kroatia, joka on yksi mantereemme kauniimmista, rauhallisimmista ja mielenkiintoisimmista maista. Kroatiassa on Euroopan kauniimmasta päästä olevien hiekkarantojen lisäksi useita kauniita kyliä ja uskomattoman kauniita maisemia. Kroatia on muodoltaan hieman hassu, sillä maa muodostuu pitkästä, luikertelevan ohuesta palasta maata Adrianmeren rannikkoa pitkin ja suuresta möhkäleestä pohjoisessa. Kroatian pääkaupungin nimi on Zagreb ja sijaitsee maan pohjoisosassa. Pohjoisessa ovat Zagrebin lisäksi kaupungit Pula ja Varazdin. Maan rannikolta taas löydät tunnetut rantakohteet Splitin, Zadarin ja Dubrovnikin. Kroatia on jo useamman vuosikymmenen ajan ollut suosittu kohde turistien keskuudessa. Väkeä saapuu joka puolelta Eurooppaa ja suurimmat ryhmät ovat kansalaisuuden mukaan saksalaiset ja italialaiset. Kroatiassa käytetty valuutta on nimeltään ‘kuna’.

Yöpyminen Kroatiassa

Kroatiassa on pitkän kokemuksen takia hyvin kehittynyt turismi-infrastruktuuri, ja majoitus on suurimalta osin hyvin korkealaatuista, varsinkin suurimmissa kaupungeissa kuten Zagrebissa ja Dubrovnikissä. Jos haluaisit varata lomamatkasi ajaksi hieman aidomman majoitusmuodon kuin hotellin tai hostellin, miltä kuulostaisi Wimdulta vuokrattu yksityinen asunto tai huvila? Meillä on tarjolla yli 1000 kiinteistöä, kuten loma-taloja, huoneistoja ja rantahuviloita joka puolella Kroatiaa.

Nippelitietoa

  • Humin kylä Istrian maakunnassa on maailmanennätyksen ylpeä haltija. Hum on nimittäin maailman pienin kylä, sillä siellä asuu vain 23 henkilöä!
  • Kroatia on ainoa maa maailmassa, jossa voit nähdä kuinka aurinko nousee Tyynen valtameren yläpuolelle ja laskeutuu Atlantin valtamereen.
  • Mistä on haettu kivet, joita käytettiin Washingtonin Valkoisen talon rakentamiseen? Kroatian Brac -saarelta tietenkin, mistäs muualtakaan!
  • Kroatiasta voit löytää oliivipuita jotka elävät jopa 2000 vuoden ajan!

Mihin rakastut kun lomailet Kroatiassa?

Ne, jotka käyvät Kroatiassa, palaavat aina matkaltaan mukanaan kertomuksia kauniista maisemista, koskemattomasta luonnosta ja valtavasta, monipuolisesta luonnosta. Voimme vahvistaa, että kaikki nämä tarinat pitävät paikkaansa! Kroatia on kiistatta yksi Euroopan kauniimmista maista, jonka rannikko on aivan omaa luokkaansa. Kaiken lisäksi Kroatia on suhteellisen halpa maa, varsinkin pohjoisesta saapuvan turistin mittakaavassa. Tulet huomaamaan, että esimerkiksi majoitus, ruoka ja juoma on hinnaltaan vain murto-osa tutuista suomen lukemista. Ruuasta puheen ollen, kroatialainen ruoka on todella maukasta ja maan sijainti takaa sen, että tarjolla on todella paljon kalaruokia! Kroatian rantaviivan ulkopuolella on useita saaria, jotka tarjoavat rauhallisia pakopaikkoja, kaukana modernin maailman vilskeestä. Voit saarilla nauttia saarilla luonnon tarjoamista luolista, oliivitarhoista ja metsistä.

Minne mennä Kroatassa

Zagreb

Kroatian pääkaupunki on kiehtova sekoitus vanhaa viehätysvoimaa ja modernia eurooppalaista tunnelmaa. Zagreb, joka muistuttaa hieman Budapestia ja Prahaa, on nopeasti muuttumassa johtavaksi Itä-Eurooppalaiseksi kaupunkikohteeksi Krakovan ja Berliinin rinnalle. Mitä täällä sitten voi nähdä ja tehdä? Käy kokeilemassa Zagrebin maailmanpyörää Vidikovacia ja ihaile uskomattomaa näkymää kaupungin ylle. Kroatian naiivin taiteen museo, Mirogojn hautuumaa ja kaupungin katedraali ovat kaikki myös näkemisen arvoisia kohteita Kroatian pääkaupungissa. Tkalciceva on kahviloineen ja ravintoloineen loistava katu jos mielesi tekee syödä tai juoda. Kadulla kannattaa kokea Zagrebin huhuttu kahvikulttuuri! Zagrebi on aivan täynnä kulttuuria ja kaupungissa on pitkälti yli 80 eri museota.

Split

Split on yksi Kroatian suurimmista kaupungeista ja sijaitsee maan eteläosassa Adrianmeren rannikolla. Splitin ilmasto on mitä sopivin lomailuun, sillä kaupungissa paistaa aurinko vuosittain noin 2 800 tunnin ajan. Kaupunki on hyvin kaunis ja voit nähdä täällä monen Rooman aikaisen rakennuksen jäänteet. Diocletianuksen palatsi on vanha roomalainen palatsi, joka kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Pyhän Dujen katedraalia kannattaa myös ihailla vierailunsa aikana, kuten myös Jupiterin temppeliä. Splitissä riittää tekemistä pidemmäksikin aikaa, mutta jos haluat rentoutua kunnolla, sinun kannattaa suunnata kaupungin henkeäsalpaavan kauniille hiekkarannoille. Paras ranta keskustan lähellä on nimeltään Bacvice. Snorklaus ja sukellus ovat suosittuja harrastuksia ja löydät helposti veneen, joka vie sinut retkelle Splitin satamasta avoimelle merelle. Pazarin vihreillä markkinoilla löydät hetkessä halvalla vaikka minkälaisia helyjä, matkamuistoja ja muita paikallisia tuotteita. Pyörän selässä kaupungin kokeminen on erityisen hauskaa!

Dubrovnik

Toinen kaupunki Adrianmeren äärellä on Etelä-Kroatialainen Dubrovnik, joka on yksi Välimeren alueen suosituimmista lomakohteista. Muiden kroatialaisten kaupunkien tavoin, myös Dubrovnikin historiallinen perintö on erittäin rikas. Kaupunki on täynnä kaunista rakennustaidetta, jännittäviä museoita, hulppeita palatseja ja suuria luostareita. Paras tapa saada hyvä kuva kaupungin monivaiheisesta historiasta on kävellä kaupungin entisiä linnoituksia suojamuureja pitkin. Korkea muuri kertoo sinulle paljon Dubrovnikin historiasta ja on myös yksi kaupungin vähemmän suosituista turistikohteista. Dubrovnikin Vanhakaupunki on pienten katujen labyrintti, joiden keskellä on oikea nautinto eksyä. Kaupunki, jossa on suuri satama on suosittu pysähdys eri risteilyaluksille. Kuten Splitissä, myös täällä on lukuisia kauniita rantoja, joiden hiekassa voit rentoutua. Suosittelemme, että istut hetkeksi juomaan maukkaan lasillisen kroatialaista viiniä, jonka suosio kasvaa koko ajan.

Liikkuminen

Kroatiaan on todella helppo päästä lähes kaikista Euroopan maista. Myös Suomesta lähtee useita suoria lentoja moniin kroatialaisiin kohteisiin. Zagrebissa, Zadarissa, Splitissä ja Dubrovnikissa on kaikissa omat, suurehkot lentokenttänsä, joten joka puolelle maata pääse ainakin vaihtamalla konetta Euroopan suurkaupungeissa Berliinissä, Lontoossa tai Amsterdamissa. Vielä Kroatiasta ei lähde suoria lentoja Euroopan ulkopuolelle muualle kuin Tel Aviviin ja Quatariin, vaikka tämäkin varmaan muuttuu pian. Tulet huomaamaan, että Kroatiaan on paljon vaikeampaa löytää lentoja jos suunnittelet matkaa muina kuukausina kuin heinäkuussa tai elokuussa, jolloin suurin osa turisteista matkaavat tänne. Kroatiaan pääsee toki myös laivalla. Italian ja Kroatian välillä liikennöi säännöllisesti lautta, joka tosin myös vähentää vuorojaan kun kesä on loppunut. Kun olet vihdoin päässyt maahan, liikkuminen paikasta toiseen julkisilla liikennevälineillä on usein hieman hidasta. Bussit ovat kuitenkin hyvin halpoja ja paitsi nopeutensa suhteen erittäin luotettavia. Hitauteen suurin syy on Kroatian maasto, sillä esimerkiksi pitkää ja kapeaa rannikkoa pitkin ei bussilla voi kovinkaan nopeasti ajaa. Wimdu suosittelee, että vuokraat lomasi ajaksi auton, jos haluat liikkua paljon paikasta toiseen. Kun sinulla on oma auto käytettävissäsi, olet paljon joustavampi ja voit valita reitit, joilta näet uskomattomat maisemat parhaiten.

Haluatko varata?

ASUNTOJEMME KESKIARVOSANA ON 9/10! KATSO MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT NIISTÄ:

Jorma
Jorma
10 Loistava
kesäkuu 2018
Penthouse apartment with sea view

Erittäin siisti huoneisto hyvällä paikalla ja todella mahtava näkymä merelle. Isäntä ystävällinen ja palvelu erinomaista. 10 päivän oleskelun aikana huoneisto siivottiin ja liinavaatteet vaihdettiin kertaalleen. Suosittelen!

Pentti
Pentti
10 Loistava
toukokuu 2018
Old Marinero two bedroom suite

Matkamme Dubrovnikiin oli erittäin onnistunut. Suurin ilonaihe oli asuntomme. Se oli täydellinen . Hyvä varustelutaso ja kaikki oli puhdasta ja siistiä. Asunnon omistaja oli suurenmoinen henkilö. Hän hemmotteli meitä lahjoillaan, mansiko...

Terttu
Terttu
10 Loistava
syyskuu 2017
Nizzan asunto Stobreč

Huoneisto oli siisti. Asunnosta löytyi kaikki tarvittava omatoimiseen ruoanlaittoon. Helena oli avulias emäntä. Rauhallinen sijainti hiljaisen kadunvarressa. Hinta-laatusuhteeltaan mainio kohde.Suosittelemme muillekkin. Kiitokset hauskas...

Elina
Elina
10 Loistava
kesäkuu 2017
Asunto Splitin keskustassa

Vietimme upean viikon Ivican rauhallisessa asunnossa, joka oli tilava, erittäin siisti ja hyvin varusteltu tekstiilejä myöten. Kodikkuutta lisäsivät hyvin voivat huonekasvit. Kattoterassi oli ehdoton suosikkimme. Mahtavat näkymät aamuaur...

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme