Majoitus kohteessa Kreikka

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Kreikka

Wimdun matkaopas Kreikkaan!:Loma-asuntoja, vuokramökkejä, rantahuviloita ja taloja Kreikassa

Kreikka on kenties Euroopan kaunein ja kiehtovin lomakohde. Aivan mantereemme eteläkärjessä sijaitseva maa on täynnä kontrasteja. Täällä on kaikkea rosoisista kalliorannoista kultaisiin hiekkarantoihin ja pölyisistä kaupungeista saarien hiljaiseen elämäntapaan. Kenties millään muulla maalla ei ole niin kiehtova muinaishistoria kuin Kreikalla, jossa historiaa on joka paikassa minne katseen suuntaa. Kreikassa on säilynyt monia muinaisilta ajoilta säilyneiltä maamerkkejä, jotka kiehtovat historiasta kiinnostunutta vierailijaa. Maan ruokakulttuuri on aivan omanlaisensa kuten myös maan asukkaiden eläväinen luonne, joka on suorasukainen ja samalla hieman teatraalinen. Koska Kreikassa on niin uskomattoman paljon enemmän kuin pelkkä pääkaupunki Ateena, aiomme nyt käydä läpi joitain maan muita kohokohtia, jotta voit suunnitela lomasi tähän mahtavaan välimeren rannan helmeen paremmin!

Miten majoittua parhaiten Kreikassa

Turistit eivät ole Kreikassa mikään uusi ilmiö, joten maassa on mielin määrin hotelleja ja hostelleja, joista voi valita mieleisensä. Koska maan taloudesta suuri osa perustuu turismiin, suurin osa majoituksista ovat vieraiden iloksi puhtaita ja hyvin huollettuja. Kreikassa lomailusta voi kuitenkin tehdä vielä erikoisempaa jättämällä hotelliyöt väliin ja vuokraamalla tilalle yksityinen majoitus. Miksi et vuokraisi lomasi ajaksi tyypillistä kreikkalaista rantahuvilaa tai viehättävää pientä loma-asuntoa kaupungissa. Näin voit kokea elämää kreikkalaisten keskuudessa ja herätä omasta kreikkalaisesta kodistasi! Meillä Wimdulla on tarjolla pari tuhatta eri majoitusvaihtoehtoa tässä länsimaisen kulttuurin kehdossa. Voit valita huvilan, yksiön, asunnon, maatilan tai vierashuoneen, juuri sen majoituksen, joka sopii parhaiten juuri sinun lomasi ajaksi. Olisipa suunnitelmissasi sitten rantaloma, kaupunkiloma tai sekoitus näistä, olemme varmoja, että löydät meidän tarjonnastamme juuri oikean yöpymisen.

Nippelitietoa

 • Kreikkaan saapuu maailman kaikista kolkista yhteensä noin 16.5 miljonaa turistia. Määrä on uskomaton, sillä se on paljon enemmän kuin maan oma asukasluku!
 • Kreikka on yksi Euroopan vanhimmista puhutuista kielistä. Kreikkaa on puhuttu jo lähes 3000 vuoden ajan!
 • Kreikka on hyvin urbanisoitunut maa ja asukkaista peräti 40% asuvat Ateenassa!
 • Kreikan maasto on oikeastaan suhteellisen yksipuolista, sillä maan pinta-alasta lähes 80% on vuoristoa!
 • Feta on, kliseistä mutta totta, Kreikan kansallisjuusto...

Mitä sitten Kreikassa voi puuhailla?

Ateena Todellisen legendaarinen pääkaupunki Ateena on turisteille Kreikan tärkein vetonaula. Kaupungin tapahtumarikas ja kovin värikäs historia näkyy selvästi joka puolella kaupunkia, varsinkin alueella Akropoliksen ympärillä, jossa näytillä on roppakaupalla muinaisia jäänteitä. Akriopoliksen kukkulan päällä komeileva temppeli Parthenon on ehdottomaksi yski koko maailman vaikuttavimmista muinaisista raunioista. Pientä pääsymaksua vastaan turisti pääsee tarkkailemaan raunion kauniita koristeluja ja samaan aikaan uskomattomia näkymiä muinaisen kaupungin ylle. Kukkulan alle levittäytyvä kaupunginosa on nimeltään Plaka ja on pullollaan autenttisia kreikkalaisia ravintoloita ja vauhdikkaita baareja. Kesäisin voit aloittaa iltasi nauttimalla lasillisen paikallista retsina-viiniä. Kun nälkää iskee, voit tilata kreikkalaisia suosikkiannoksia souvlakia ta gyrosta, jossain Plakian tunnelmallisissa al fresco -ravintoloissa.
Ilmiselvien turistikohteiden lisäksi löydät Ateenasta kaupungin täynnä tehtävää ja nähtävää. Sinun ei tarvitse kuin poiketa suurimmilta kaduilta pienimmille kujille katselemaan aitoa menoa. Monistarakin kirpputorilta löydät mielin määrin kiinnostavia esineitä ja matkamuistoja kotiin vietäväksi. Jos voimat riittää kaiken ruuan ja juoman jälkeen, kannattaa myös kivuta ylös Lycabettus -vuorta, jonka huipulta avautuvat uskomattomat näkymät Välimeren ylle.

Kreikan saaret

Kreikan rannikon ulkopuolella on suuri määrä pieniä ja suuria saaria. Vaikka määrästä ei olla päästy täysin sopuun uskotaan, että saaria on ainakin 6000 kappaletta. Suurimmat kreikkalaiset saaret jaetaan eri alueisiin: Dodekanesiaan, Jooniansaariin, Saronisiin saariin, Sporadeihin ja saariston alueista suosituimpaan Kykladien saariryhmään. Kykladien saaret ovat maailman kauneimpia paikkoja ja tänne lähtee ihmisiä koko maailmasta ihailemaan maisemia ja nauttimaan auringosta. Kaikista Kykladeihin lukeutuvista tunnetuin on varmasti Santorini, jonka rannalta voi katsoa niin kaunista auringonlaskua, ettei sitä varmasti unohda koskaan. Santorini on myös suosittu pysähdys risteilyreittien varrella ja kun istuu saaren rannikolla, voi katsoa jättiläismäisiä laivoja, jotka liukuvat ohi. Kykladeihin kuuluu kuitenkin myös monia muita uskomattomia saaria, kuten Paros, Naxos ja muinaisista legendoista tuttu Mykonos. Dodekaneesian saarille taas lähes kaikki eurooppalaiset matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja. Alueen saariin kuuluvat esimerkiksi Rhodos, Kos ja Karpathos. Nämä saaret täyttyvät kesäisin vuosi toisensa jälkeen. Jos siis haluat lomailla hieman rauhallisemmalle saarelle, sinun kannattaa harkita turistien usein unohtamaa saariryhmää Sporadeja. Saariryhmä sijaitsee Kreikan itäisellä puolella ja on vähintäänkin yhtä kaunis kuin muut yllä mainitut.

Mannerkreikka

Kreikassa on paljon muutakin koettava kuin pelkästään Ateena ja saaristo! Mitä jos lähtisitkin katsomaan vaikka ortodoksisia luostareita Peloponeja Meteoraan. Kallioiden päällä tasapainoilevat luostarit ovat uskomaton näky! Löydät tämän ainutlaatuisen nähtävyyden Kalampakasta ja Kastrakissa luoteisesta Thessaliasta. Peloponnesos, joka sijaitsee länteen Ateenasta, on kuvankaunis maakunta Etelä-Kreikassa, josta löydät viehättäviä kyliä, maukasta kreikkalaista ruokaa ja lukuisia muinaisia kreikkalaisia nähtävyyksiä. Kreikan toiseksi suurin kaupunki, Thessaloniki, joka sijaitsee rannikolla maan pohjoisimmassa osassa ja on eläväinen opiskelijakaupunki. Kaupungin ruokakulttuuri on mitä mainioin ja Thessalonikin rantabulevardi on mitä loistavin paikka katsella aitoa kreikkalaista kaupunkielämää viinilasillisen tai kahvin äärellä. Jos jatkat Thessalonikista etelään päin Ateenaa kohti, pääset pian kaupunkiin nimeltään Volos. Volos on aivan täydellinen paikka viettää pari päivää jos olet päättänyt kiertää maata. Jos jatkat vielä pienen matkan etelään, näet mahtipontisen Olympoksen vuoren, joka on koko Kreikan korkein vuori. Tämä vuori on kreikkalaisen mytologian jumalten koti ja yksi kreikan suosituimmista nähtävyyksistä. Vuorella voit paitsi kuvitella antiikin jumalten elämää, myös katsella vuorten rinteiden kukkien kirjoa. Olypoksella kiipeileminen on suhteellisen helppoa ja sopii erinomaisesti myös aloittelijoille. Suurin osa kiipeilijöistä aloittavat retkensä pienessä Litochoron kylässä, joka sijaitsee aivan vuoren tyvessä.
Jos haluat nähdä myös Kreikan läntisessä osassa, sen tunnetuin kohde on ehdottomasti saari Korfu, joka on auringosta pitävien turistien kesken hyvin suosittu. Jos haluat lähteä käymään Korfulla, se on todella yksinkertaista. Pääset sinne paitsi lautalla mantereelta, myös lentäen joka puolelta Eurooppaa. Kirjailija Henry Miller vietti tällä kauniilla saarella todella paljon aikaa ja on kynäillyt kokemuksensa tunnettuun kirjaansa ”Marussin kolossiiin”.

Liikkuminen Kreikassa

Kreikkaan matkaileminen on kovin helppoa ja suhteellisen edullista. Monissa kaupungeissa on suuret lentokentät, kuten Ateenassa ja Thessalonikissa. Turistien suosimissa lomakohteissa on myös pienemmät kentät. Näitä ovat esimerkiksi Santorini, Corfu ja Mykonos. Jos haluat matkailla ympäri Kreikkaa, sinun kannatta vuokrata auto. Maassa on tosin olemassa myös kohtuullinen julkinen liikenne, mutta jos haluat saada matkastasi mahdollisimman paljon irti, auto on paras tapa matkustaa. Ateenasta Pohjois-Kreikkaan voi matkustaa myös bussilla tai junalla, mikä on helppoa ja halpaa. Kesäaikaan Välimerellä liikennöi loputtomasti matkustajalauttoja, joilla pääset kaikille saarille ja rannikkokaupunkeihin. Ateenassa tärkein satama on nimeltään Pireus. Saarilla kätevin tapa päästä paikasta toiseen on vuokrata skootteri, jolla liikkuu helposti pienillä sorateillä.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme