Majoitus kohteessa Kalifornia

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Kalifornia

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Kalifornia

Kalifornia on Yhdysvaltain länsirannikon osavaltio Tyynenmeren rannalla. Kalifornian valkoiset rannat, rento ilmapiiri ja ainainen auringonpaiste on useimmille tuttu mielikuva populaarikulttuurista. Kaikkien matkailijoiden iloksi, Kalifornia lunastaakin nämä lupaukset ja antaa vielä bonuksena vierailijoilleen suuren annoksen kulttuuria, suurkaupungin vilskettä ja lumoavaa luontoa. Kalifornia on yksi maailman vaihtelevimmista alueesta ja pitää sisällään kaikkea pohjoisen metsistä ja sisämaan vuoristosta aina etelän paahtaviin aavikoihin.

Minne päin Kaliforniaa suuntaatkaan, on täydellinen majoitus suhteellisen helppo löytää. Hotellit eivät kuitenkaan ole varsinkaan kaupungeissa halvimmasta päästä, joten kannattaa harkita myös hieman erilaisia vaihtoehtoja. Wimdulla on tarjolla lähes kaksituhatta majoitusvaihtoehtoa tässä auringon kylvettämässä osavaltiossa. Voit valita itsellesi yöpymiseen hiekkarannoilta rantahuvilan, Los Angelesista condon, San Franciscosta yksiön tai kaupunkihuoneiston. Tai voit tietenkin lähteä kiertämään koko osavaltiota ja yöpyä näissä kaikissa.


Intiaanimaa

Ensimmäiset kalifornialaiset olivat yli 70 eri intiaaniheimoa, jotka nauttivat hedelmällisen maan antimista täysin rinnoin, kunnes ensimmäinen Tyynenmeren rannikkoa tutkinut eurooppalainen Juan Rodriguez Cabrillo rantautui alueelle vuonna 1542. Kesti kuitenkin 1700-luvun loppuun, ennen kuin espanjalaiset asuttivat osan Kalifornian niemimaasta ja otti alueen haltuunsa. Kun Meksiko itsenäistyi, Kaliforniasta tuli osa uutta valtiota, mutta alue jaettiin Meksikon-Yhdysvaltain sodan jälkeen kahteen osaan vuonna 1847.

Jo seuraavana vuonna Kaliforniasta löytyi kuitenkin kultaa, ja alkoi väkiryntäys alueelle. Eurooppalaiset siirtolaiset tulivat alueelle kullan toivossa ja estääkseen mahdollisen kullan siirtymisen Meksikolle tai Yhdysvalloille, siirtolaiset julistautuivat itsenäiseksi Kalifornian tasavallaksi. Juhla loppui kuitenkin lyhyeen kun taistelulaiva purjehti vain viikkoja myöhemmin San Franciscon lahteen vaatien Kaliforniaa Yhdysvalloille.

Vaikka kultaa ei liiemmin löytynyt, ei väkiryntäys Kaliforniaan ole loppunut tähän päiväänkään. Kalifornia on nykyään Yhdysvaltain väkiluvultaan suurin osavaltio ja vaikka 1900-luvun alussa alueella oli alle miljoona asukasta, on niitä tänä päivänä yli 37 miljoonaa. He tuottavat 13 prosenttia koko Yhdysvaltain kansantuotteesta ja jos Kalifornia olisi valtio, se olisi taloudellisesti maailman seitsemänneksi suurin.

Monikulttuurisuus on Kalifornian osavaltion ehkä suurin valtti. Joka paikassa voit tutustua eri kulttuurien tarjoamaan ruokaan ja perinteisiin. Noin kolmannes Kalifornian väestöstä puhuu äidinkielenään espanjaa ja heidän ennustetaan olevan vuoteen 2040 mennessä enemmistö.


If you´re going to San Francisco...

Boheemi San Francisco on eurooppalaiselle suhteellisen helppo paikka aloittaa loma Yhdysvalloissa. Kaupunki muistuttaa muita Kalifornian kaupunkeja enemmän tuttua mannerta ja esimerkiksi auto ei ole kaupungissa välttämättömyys.

San Francisco on tunnettu avaramielisyydestään, erilaisesta ajatusmallistaan ja monikulttuurisuudestaan. Koko kaupunki on kuin kukkuloille levittyvä värikäs taideteos, jossa voit aistia ihmisten yksilöllisyyden ja vapauden. Kaupungissa riittää toki myös nähtävyyksiä, kulttuuria ja ravintoloita.Vierailijan on koettava ainakin Alcatrazin vankilasaari, ikoninen Golden Gate- silta ja raitiovaunut. Myös maailman suurin Kiinan ulkopuolella sijaitseva kiinalaisyhteisö, San Franciscon Chinatown, on huikea kokemus kaikille aisteille. Muistathan haukata myöskin palan burritoa, ruokalaji nimittäin keksittiin San Franciscon Mission District -alueella.


City of Angels

Enkelten kaupunki Los Angeles on varmasti yksi maailman tunnetuimmista kaupungeista. Jokainen on nähnyt koko elämänsä aikana tuhansia kuvia kaupungin eri alueilta televisiossa, lehdissä ja elokuvakankailla. Kaupunki voikin tuntua vierailijalle tutulta ja saatat huomata hieman nostalgisia tunnelmia, kun törmäät televisionuoruutesi maisemiin. L.A. on pinta-alaltaan Yhdysvaltain suurin kaupunki, eikä täällä pärjää ilman autoa. Kaupunki muodostuu oikeastaan monista pikkukaupungeista, jotka muodostavat jättimäisen metropolialueen Los Angelesin.

Olisi ennenkuulumatonta käydä Los Angelesissa käymättä ainakin Hollywood Boulevardilla, Universal studioilla, Hollywood- kyltillä, Rodeo Drivella ja tirkistelemässä Beverly Hillsin luksushuviloiden porteista. Kun tähtipöly on laskeutunut voikin keskittyä kaupunkielämään, taiteeseen ja hiekkarannoilla makaamiseen.

Downtownissa voi ihailla vanhan ajan Los Angelesin rakennuksia Old Plazan kortteleissa, ihailla Union State -rautatieasemaa ja tutustua aasialaiseen kulttuuriin Chinatownissa, Koreatownissa ja Little Tokyossa. Los Angelesin modernin taiteen museo MOCA on yksi lajinsa parhaita, johon taiteen ystävän kannattaa ehdottomasti tutustua.

Muita alueita johon varsinkin auringonpalvojan on suunnattava ovat Laguna Beach, Long Beach, Malibu sekä Santa Monica.


Kansallispuistojen luvattu valtio

Kalifornian maasto on hyvin vaihtelevaa, eikä osavaltio ole suinkaan vain loputonta hiekkarantaa. Alueen itäisessä osassa on Sierra Nevada, 650 kilometriä pitkä vuoristo. Sen korkein kohta on 4421 metriä korkea Mount Whitney, jonka huipulla on aina lumista.

Sierra Nevadassa sijaitsee Yosemiten kansallispuisto, joka on osa UNESCO:n maailmanperintöä. Alue on retkeilijän paratiisi ja noin 3000 km² kokoinen puisto pitää sisällään tuhansia järviä, vuoria ja virtoja, joita voi ihailla kävelemällä Yosemiten 1300 kilometrin pituisia vaellusreittejä. Tunnetuin luonnonmuodostelma puistossa on El Capitan-graniittikallio, joka on vuorikiipeilijöiden kestosuosikki. Yosemitessa elää musta- ja ruskeakarhuja jättiläispunapuiden keskellä, joten jännitystä riittää.

Death Valley eli kuolemanlaakso on toinen Sierra Nevadan kuuluisista kansallispuistoista. Vuorien ympäröivä aavikko-puisto on Yhdysvaltain toiseksi suurin kansallispuisto huimalla 13 518 km² koollaan. Death Valleyssa on maan matalin osaBadswater Basin, joka on yksi maailman kuumimmista paikoista. Täällä mitattiin vuonna 1913 koko maailman lämpöennätys, 57 astetta. Lämmöstä huolimatta kansallispuistossa on enemmän elämää kuin vierailija koskaan voisi kuvitella. Lukemattomat matelijat, linnut ja muut eläimet ovat sopeutuneet ilmastoon, mutta liikkuvat turistin harmiksi lähinnä viileämpään aikaan yöllä.

Kolmas Kalifornian mahtavista kansallispuistoista on nimeltään Redwoods ja sijaitsee puolestaan osavaltion pohjoisosassa. Redwood on 45 500 hehtaaria suuri ja sen sisällä kasvaa 45 prosenttia maailman jäljellä olevista punapuumetsistä. Kansallispuistossa voi kuitenkin myös ihailla preeriaa, viljelyksiä ja 60 kilometrin edestä Tyynenmeren rantaviivaa.

Se, joille retkeily ei vielä riittänyt, voi suunnistaa vielä näihin Kalifornian muihin kansallispuistoihin: Channel Islands, Joshua Tree, Lassen Volcanic, Sequoia ja Kings Canyon.

Kaliforniassa on paljon muutakin kuin suurkaupunkeja ja kansallispuistoja, hyppää siis vuokra-autoon ja käy ihailemassa Napa Valleyn viinitiloja, Mojaven autiomaata, Anaheimia ja Amerikan rivieraa Santa Barbaraa. Lapsimielisen ei tietenkään tule unohtaa myöskään legendaarista Disneyland-huvipuistoa tai San Diegon eläintarhaa.

Varoituksen sana

Kalifornia ei valitettavasti ole pelkkää patikointia, tähtien bongaamista ja rannoilla paahtumista. Varsinkin autolla matkustavan on oltava varuillaan tietyillä alueilla. Yhdysvaltain ja Meksikon välinen raja tuo mukanaan rikollisuutta, joten silmät on pidettävä auki. Jos ajat lähellä rajaa tai Pacific Coast -tietä, älä missään nimessä ota kyytiin liftareita ja pysy suurimmilla teillä.Myös Kalifornian suurkaupungissa on tietenkin kaikkien jättiläismäisten kaupunkien tapaan ongelmansa. Ole varovainen Los Angelesin, San Fransiscon ja Sactamenton pahamaineisilla alueilla, joissa jengirikollisuus on huomattava ongelma.

Näistä pienistä varoituksista ei kannata pelästyä, kunhan käyttää tervettä maalaisjärkeä pärjää Kaliforniassakin aivan mainiosti. Tule siis kokemaan tämä jännittävä osavaltio omin silmin. Anna siis tulla vielä yksi juustoinen laulun nimi:

California Dreamin!!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme