Majoitus kohteessa Japani

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Japani

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Japani

Nousevan auringon maa Japani on monen matkailijan unelma. Maan kiehtova menneisyys, monimuotoinen ja eksoottinen kulttuuri sekä jättimäiset kaupungit houkuttelevat luokseen miljoonia uteliaita joka vuosi. Tämä geishojen ja samuraiden maa on uskomaton sekoitus vanhaa ja uutta, itää ja länttä. Yli 3000 saaresta koostuva valtio on tiheästi asutettu ja uskomattoman monipuolinen. Lomakohteena Japani tarjoaa vierailleen niin paljon kokemuksia, että se voi ajoittain väsyttää. Kulttuurisokki, vilkkuvat valot, ruuhkaiset kaupungit ja uskomaton luonto tarjoavat pohjolasta tulleelle turistille kokemuksen, jota et varmasti unohda koskaan.

Kaikki on varmasti kuullut tai nähnyt japanilaisten liikemiesten yöpyvän ahtaissa tuubeissa kaupunkien keskustassa. Vaikka halukkaille onkin tarjolla tuubimajoitusta, myös Japanin suurimmissa kaupungeissa on paljon muitakin majoitusvaihtoehtoja. Yöpynen hotellissa esimerkiksi Tokiossa ei kuitenkaan ole halpaa huvia. Jos haluat päästä hieman halvemmalla ja lisäksi kokea aidomman palan Japania, suosittelemme läpimästi, että vuoraat yöpymisen paikalliselta majoittajalta. Meillä Wimdulla on Japanissa monta sataa majoitusta, joiden joukosta voit valita oman suosikkisi. Voit varata kaupunkilomaasi varten pienen asunnon keskustasta tai vierashuoneen paikallisen luona. Maaseudulla taas voit asettua perinteiseen japanilaiseen taloon tai bed and breakfast tyyppiseen majoitukseen. Yksityinen majoitus ei pelkästään säästä matkabudjettiasi, vaan voi myös helpottaa kultturisokkiasi tai antaa sinulle salaisia vinkkejä, joita et tavanomaisesta matkaoppaasta löytäisi.

Historian huminaa

Japanin dokumentoitu historia alkaa 400-luvulla, vaikka arkeologiset löydöt todistavat, että maassa on asunut ihmisiä jo 50 000 vuoden ajan. Japanin sijainti on mahdollistanut sen, että maa on voinut kontrolloida ulkopuolelta tulevia vaikutteita ja voinut sulkeutua tai avautua maailmalle mielensä mukaisesti. Tutkijat ovat havainneet, että Japani vaikuttui suuresti Kiinan kulttuurista 200-600-luvulla, jolloin esimerkiksi buddhalaisuus ja konfutselaisuus rantautui Japaniin. Ensimmäisen vahvan japanilaisen valtion keskus oli Naran kaupunki, joka rakennettiin kiinalaisen pääkaupungin Chang´anin kopioksi. Tätä ajanjaksoa kutsutaan nimellä Nara, ja tämä oli viimeinen kerta, kun Japanin politiikkaa hallitsi maan keisari ennen kuin valta siirtyi aatelistolle Nara -aikaa seuraavan Heian -ajanjakson aikana. Tähän aikaan Kiotosta tehtiin maan pääkaupunki, jota se oli aina 1800-luvulle asti.

Kiinan vaikutus loppui Kamakura -ajanjakson aikana, kun valtaan nousivat myyttiset samurait ja niiden johtajat shogunit. Shoguni Tokugawa, joka johti maata 1600-luvulla eristi Japanin lähes täysin, eikä maahan päästetty ketään muita kuin harvoja hollantilaisia ja kiinalaisia kauppiaita. Eristys jatkui kauan, sillä aikaa kun muu maailma kehittyi omaa vauhtiaan. Vuonna 1854 yhdysvaltalaiset joukot saapuivat maahan ja pakottivat japanilaiset avaamaan kauppareittinsä läntiseen maailmaan. Yhdysvallat pakottivat myös Japanin allekirjoittamaan epäoikeudenmukaisia kauppasopimuksia, jotka johtivat hallitsevan shogunaatin kaatumiseen ja pääkaupunki siirrettiin Ebiin, joka sai myöhemmin nimen Tokio. Japanilaiset hallitsijat seurasivat länsivaltojen siirtomaavaltaa ja kun Kiinan valta hupeni, Japani pelkäsi länsimaiden valloittavan maan. Tästä pelosta johtuen, maa päätti ryhtyä kasvattamaan ja modernisoimaan maan teollisuutta toden teolla.

Vain muutamassa vuosikymmenessä vanhoillinen Japani oli muuttunut täysin ja maassa oli rautateitä, tehtaita ja modernia tekniikkaa. Japani vaurastui huikeaa vauhtia ja ryhtyi valloittamaan ympärillä olevia alueita. Vuonna 1895 Japani valloitti Taiwanin, Korean ja osia Mansuuriasta. Japani muuttui armeijan kontrolloimaksi, totalitaariseksi valtioksi ja maa ryhtyi valtaamaan Kiinaa vuonna 1931. Kymmenen vuotta myöhemmin Japanin valtakuntaan kuului suuria osia Aasiasta ja Tyynen Valtameren alueista. Vuonna 1941 Japani hyökkäsi Pearl Harbouriin ja tappoi suuren osan Yhdysvaltain tukikohdan sotilaista ja siviileistä. Amerikka kääntyi Japania vastaan ja pakotti maan viimein antautumaan karmaisevien atomipommi hyökkäysten voimalla vuonna 1945. Hiroshiman ja Nagasakin ylle pudotetut pommit tappoivat lähes 140 000 ihmistä ja toisen maailmansodan loputtua Japani oli valloitettu ensimmäistä kertaa maan historiassa.

Miehitys jatkui vuoteen 1952 saakka ja sen aikana maa muuttui radikaalisti. Nyt Japani keskittyi teknologian kehittämiseen ja alkoi varmaa tahtia nousemaan maailman talouden huipulle uusien yrityksien avulla. Kun Japanin bruttokansantuote oli maailman toiseksi suurin vuonna 1989, maan pörssi Nikkei kuitenkin murtui ja Japanissa alkoi paha lama. Japani on sittemmin hitaasti elvyttänyt talouttansa ja on nyt nousemassa uudestaan maailman huipulle.

Kummallisia käyttäytymisiä

Pitkän isolaationsa jäljiltä Japani on edelleen hyvin homogeeninen maa. Peräti 99% maan asukkaista ovat etnisiä japanilaisia ja jäljelle jäävä yksi prosentti on pääosin toisen tai kolmannen sukupolven maahanmuuttajia muualta Aasiasta. Maassa on suuri kiinalainen väestö, mutta se on pakkautunut lähes kokonaisuudessaan Koben, Nagasakin ja Yokohaman kiinalaisiin kaupunginosiin. Japanilaiset tunnetaan hyvin kohteliaisuudestaan ja useimmat ihmiset ovat uskomattoman vieraanvaraisia. Varsinkin nuoret japanilaiset ovat hyvin kiinnostuneita länsimaalaisesta kulttuureista ja haluavat harjoitella kielitaitojansa. Älä siis ihmettele, jos sinua lähestytään kaupungilla keskustelun toivossa. Kun matkaat suurimpien kaupunkien ulkopuolelle tulet kohtaamaan paljon ihmisiä, jotka eivät ole tottuneita näkemään ulkomaalaisia, joita paikalliset kutsuvat nimellä gaijin. Ihmiset maaseudulla häpeävät usein olemattomia kielitaitojaan ja yrittävät siksi kaikin tavoin välttää ulkomaalaisten kohtaamista. Opi siis pari sanaa japania matkaasi varten, jotta voit osoittaa, että olet liikkeellä ystävällisin mielin.

Vaikka japanilaiset ymmärtävätkin, että ulkomaalainen ei tunne heidän tiukkoja käyttäytymistapoja, on olemassa joitain asioita, jotka kannattaa muistaa:

 • Kumartaminen on tärkeä osa japanilaista kulttuuria. Yksityiskohtaiset säännöt ovat monimutkaiset, mutta turistille riittää, että hän kumartaa. Mies pitää kumartaessaan kädet suorassa sivuilla ja nainen rinnuksensa edessä kädet yhdessä.
 • Kun ojennat jotain japanilaiselle, kohteliainta on tehdä se käyttäen molempia käsiä.
 • Lahjojen antaminen on hyvin suuri osa japanilaista elämää. Jos tulet majoittumaan japanilaisen majoittajan luona on hyvä, jos tuot hänelle jonkinlaisen tuliaisen kotimaastasi. Käyttöesineet ovat hyvin arvostettuja japanilaisten kotien pienen koon takia.
 • Vaikka olisitkin muistanut tuoda lahjan majoittajallesi, muista, että Japanissa kiittäminen on uskomattoman tärkeää. Jos majoittajasi ovat nuoria, sähköposti riittää, mutta jos kyseessä on vahnempi henkilö on parasta turvautua varmasti riittävään käsinkirjoitettuun korttiin.
 • Kenkiä pidetään hyvin likaisina japanissa. Vältä kenkäpohjiesi osoittamista toista henkilöä päin kun esimerkiksi istut julkisessa liikennevälineessä. Jos matkustat lasten kanssa, älä anna niiden kiipeillä kengillään tuoleilla. Ja tärkeintä: älä koskaan astu kengillä tatami -matolle
 • Älä niistä nenääsi julkisella paikalla. Koska niistämistä pidetään hyvin epäkohteliaana, sinun täytyy löytää esimerkiksi vessa niistämistä varten.
 • Osoita asioita koko kädellä, äläkä yhdellä sormella. Jos haluat viittoa jonkun luoksesi, tee se kämmen alaspäin.
 • Muista aina, että vanhempia henkilöitä kunnioitetaan suuresti Japanissa. Anna siis aina vanhusten mennä edelläsi, avaa ovia ja näytä arvostustasi
 • Korkeaan ääneen puhuminen julkisilla paikoilla on erittäin epäkunnioittavaa. Julkisissa liikennevälineissä ei myöskään saa puhua matkapuhelimeen ja japanilaiset kommunikoivatkin pääosin tekstiviestitse.
 • Muistamisen arvoinen asia on myös, että liikenne on Japanissa vasemmanpuoleinen. Pidä tämä mielessä myös kun kävelet kadulla, liukuportaissa tai rapuissa.

Tajuton Tokio

Tokio on Japanin pääkaupunki ja maan tunnetuin paikka. Kaupungin metropolialueella asuu 30 miljoonaa asukasta, mikä tekee Suur-Tokiosta maailman suurimman metropolialueen. Kaupungissa on uskomattomasti tekemistä ja nähtävää, jota ei millään voi kerrata näin lyhyessä oppaassa. Tokio on kolme kertaa tiheämmin asuttu kuin New York, mikä tekee siitä huikean ruuhkaisen. Yksi Tokion tunnetuimmista nähtävyyksissä onkin maailman ruuhkaisin risteys, Shibuya. Jos haluaa ihmetellä lisää hektisyyttä ja kirkkaita valoja, kannattaa pistäytyä Shinjukussa sijaitsevassa Kabukichon kapunginosassa.

Jos haluaa nähdä hieman perinteisempää kulttuuria, voi tutustua johonkin kaupungin moniin Shinto -pyhättöihin. Shinto on yksi Japanin kahdesta suuresta uskonnosta buddhalaisuuden rinnalla ja Tokiossa on monia maan suurimpia pyhiä paikkoja. Yksi kauneimmista on Yoyogin puistossa sijaitseva Meiji pyhättö. Hyvin paljon Pariisin Eiffeli -tornia muistuttava Tokyo Tower on pääkaupungin todellinen maamerkki. Torni on 332,4 metriä korkea ja sieltä voi katsella kaupunkia ylhäältä päin.

Jokainen matkaopas kertoo, että sinun kannattaa herätä yhtenä aamuna aikaisin ja suunnata Tsukujin kalamarkkinoille. Täällä voit nähdä jättimäisiä tonnikaloja ja muita eksoottisempia kaloja. Tokiossa ollessaan kannattaa tietenkin myös maistaa erilaisia kalaruokia kaupungin ravintoloissa. Sunnuntaisin ainoa paikka olla on jo edellä mainittu Yoyogi -puisto, johon kaupungin asukkaat kokoontuvat viettämään vapaapäiväänsä. Tokiossa kodit ovat niin pieniä ja ne jaetaan useimmiten monen perheenjäsenen kanssa, joten ihmisten on lähes mahdoton harrastaa asioita kotonaan. Siksi ihmiset saapuvat puistoon tanssimaan, urheilemaan, musisoimaan ja seurustelemaan.

Kaunis Kioto

Kioto, Japanin entinen keskus on kovin erilainen kuin maan nykyinen pääkaupunki Tokio. Kioto tunnetaan maan kauneimpana kaupunkina vaikka vierailijan on ehkä aluksi vaikea ymmärtää miksi. Kioto, joka toimi yli vuosituhannen ajan maan pääkaupunkina ja keisarin asuinkaupunkina, on kuitenkin aivan täynnä temppeleitä, pyhättöjä, palatseja ja puistoja, kunhan jaksaa etsiä niitä.

Kiotossa on huikeat 17 nähtävyyttä, jotka ovat päässeet mukaan UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Näistä tunnetuimmat ovat puhtaan veden temppeli Kiyomizu-dera ja kultainen paviljonki Kinkaku-ji. Maailmanperintökohteiden lisäksi kaupungissa on niin monia historiallisia nähtävyyksiä, että vierailijan on aikataulutettava päivänsä tarkkaan, jos haluaa nähdä niistä murto-osaakaan. Ehkä suosituin nähtävyys Kiotossa on keisarilliset palatsit, jotka ovat kaikki avoinna yleisölle ja sijaitsevat Kioton pohjoisosassa. Historiallisiin rakennuksiin on vapaa pääsy, mutta niiden suojelemiseksi sisään päästetään vain rajattu määrä ihmisiä päivässä. Ole siis liikkeellä aikaisin jos haluat varmistaa, että mahdut mukaan kierrokselle.

Kioto tunnetaan myös julkisista kylpylöistään, jotka ovat olleet jo vuosisatojen ajan tärkeä osa kaupungin kulttuuria. Ensimmäiset kylpylät rakennettiin jo 1200-luvulla ja olivat ainoa paikka, jossa sosiaalisella luokalla ei ollut väliä. Tänä päivänä Kiotossa on jäljellä 140 kylpylää, joista vanhin on Funaka Onsen ja ehdottomasti vierailun arvoinen. Kioto on myös parhain paikka koko maassa ihailla kirsikkapuita ja varsinkin kaupungin läntinen osa on uskomattoman kaunis kun puut kukkivat. Kävele Nazen-jiltä Ginkaku-jille filosofien polkua pitkin ja ihaile värien loistoa.

Fantastinen Fuji

Fujin tulivuori Honshun saarella, noin 100 kilometrin päässä Tokiosta on yksi Japanin suosituimmista turistikohteista. Fuji on maan korkein vuori, jolla on korkeutta huikeat 3776 metriä ja vuori on Fuji-Hakone-Izun kansallispuiston keskus. Vuoren voi usein nähdä Tokiosta kun sää on kirkas. Jos vuoren haluaa nähdä lähempää, sinne pääsee helposti Keio express -bussilla Tokion Shinjukusta. Matka kestää reilut kaksi tuntia ja maksaa hieman alle kaksikymmentä euroa.

Kiipeilykausi kestää vain kaksi kuukautta heinäkuussa ja elokuussa. Tähän aikaan Tokiossa voi olla yli 40 astetta lämmintä, mutta lämpötilat vuorella voivat laskea alle nollapisteen ja kiipeilijän kannattaa varautua koleaan säähän. Kiipeily sesongin ulkopuolella on todella vaarallista, eikä matkaan voi lähteä, ellei ole hyvin kokenut kiipeilijä. Onneksi mahdollisuuksia vuoren kokemiseen on monia myös sesongin ulkopuolella tai ihmisille, joiden kunto ei riitä vuoren huipulle asti. Fujin tyvessä olevat polut soveltuvat hyvin vaikka iltapäivävaelluksille tai parin päivän retkelle. Vuoren lähellä olevat Fuji-gokon järvet ovat kauniita ja jos haluaa muutakin kuin luontoa, Fujiyoshidan kaupungissa on maan parhaimpiin huvipuistoihin kuuluva Fuji-Q Highland.

Jos haluaa nähdä Fujin koko komeudessaan, on parasta pitää hieman välimatkaa. Paras näköalapaikka on nimeltään Hakone, joka sijaitsee vuorelta itään Tokioon päin. Muista kuitenkin, että Fuji on hyvin arka ja näkyy hyvin harvoin pilvien välistä. On täysin mahdollista, että matkaat vuorelle täysin turhaan, etkä saa koskaan nähdä sitä. Kun se kuitenkin näyttäytyy Fuji on yksi maailman mahtipontisista nähtävyyksistä.

Kiehtova Japani on niin täynnä erilaisia ihmeitä, että maata on mahdoton kuvailla sanoin. Japani on koettava ja se on kokemus, jota ei koskaan unohda! Lähde tutkimusmatkalle tähän uskomattomaan maahan ja koe sen maaginen kulttuuri.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme