Majoitus kohteessa Italia

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Italia

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Italia

Jo vuosituhansien ajan ihmiset ovat matkanneet Italiaan ihailemaan maan suurenmoisia kulttuuriaarteita, maistelemaan Italian makuja, nauttimaan maan mahtavista maisemista ja leudosta ilmastosta. Rooma on ollut historian aikana useasti maailman keskipiste, niin uskonnollisesti kuin hallinnollisesti. Vaikka kaikki tiet eivät ehkä enää vie Roomaan, on edelleen satoja syitä matkata tähän Etelä-Euroopan helmeen.

Italia tarjoaa vierailijoilleen kokemuksia laidasta laitaan, kaupunkikohteista hiekkarantoihin ja kulttuurilomasta maaseutumatkailuun. Esittelemme teille tässä lyhyesti Italian ehkä neljä tunnetuinta kaupunkikohdetta: Rooman, Milanon, Venetsian ja Firenzen.

Majoitusvaihtoehdot ovat Italiassa yhtä runsaita kuin matkakohteet. Koska Italia on ainakin paikoittain turistien suunnattomassa suosiossa, majoittuminen paikallisen asunnossa voi olla mahtava tapa välttyä huijauksilta ja tylsiltä turistiloukuilta. Wimdulla on sivuillaan Italiassa yli 20 000 majoitusta ja voit valita yöpymiseen kaikkea vierashuoneesta huvilaan. Melkein kaikkiin Italian kaupunkeihin pääse halvasti lentäen ja kun varaat vielä hotellimajoituksen sijaan asunnon, voit päästä matkaan todella pienellä budjetilla.


Ikuinen kaupunki Rooma

Italian pääkaupunki Rooma on yksi maailman suosituimmista lomakohteista, eikä syyttä. Romuluksen ja Remuksen seitsemälle kukkulalle perustama muinaisen maailman keskus tarjoaa mahdollisuuden ymmärtää omaa kulttuuriperimää ja tuomaan kouluaikaiset historiantunnit eloon.

Vaikka Rooman kohokohtiin kuuluvat ehdottomasti historialliset aarteet, kuten Colosseum, espanjalaiset portaat, Vatikaani, Trevin suihkulähde ja Pantheon, on Rooma myös moderni italialainen kaupunki, jossa voit tutustua tämän päivän italialaisten elämään.

Jos pidät kulttuurin lisäksi ruuasta ja viinistä, on Rooma sinulle mitä parhain lomakohde. Lähes joka kadunkulmassa löydät herkullista italialaista ruokaa ja hurmaavia viinibaareja, jossa voit maistella edullisesti maan antimia. Kulinaristin on hyvä suunnata Vatikaanin lähistölle Borgon, Pratin ja Trasteveren kaupunginosiin, jossa ovat kaupungin parhaat ravintolat. Italialainen keittiö on Roomassa, niin kuin muuallakin maassa, keskipisteessä, eikä muunlaista hyvää ruokaa tahdo helpolla löytyä. Mutta toisaalta voi ihmetellä, kuka sitä tarvitseekaan? Italian maut ovat niin monipuolisia, ettei pidemmälläkään lomalla niihin ehdi kyllästyä. Eikä jälkiruokaa, gelatoa ja kahvia, saa missään nimessä unohtaa.

Roomaan on hyvä suunnata keväisin ja syksyisin. Lämpimimpiä kesäkuukausia, heinäkuuta ja elokuuta, on hyvä välttää, ellei kestä lämpöä todella hyvin. Asteet kohoavat näinä kuukausina helposti lähes neljään kymmeneen, eikä ilma kaupungissa juurikaan liiku. Roomalaisetkin pakenevat kaupungin kuumuutta varsinkin elokuussa rannikolle vilvoittelemaan.


Pohjois-Italian Milano on lähinnä tunnettu muodistaan, oopperastaan ja jalkapallostaan. Milano on Italian kaupungeista kenties nykyaikaisin ja yöelämään haluavan kannattaa suunnata tänne Italian klubielämän keskukseen.

Milanossa ulkonäkö ja status on hyvin tärkeätä, mikä näkyykin kaupunginkuvassa selkeästi. Minne tahansa katsookin, ohi liukuu tyylikkäitä kaupunkilaisia uusimmissa muotiluomuksissa. Ostoskaupunkina Milano ei kuitenkaan ole halvimmasta päästä. Jos matkabudjetti ei ole suurimmasta päästä, voi täältä hakea inspiraatiota omaan tyyliinsä. Tunnetuin ja kallein shoppailualue on Kultainen Neliö, joka sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Milanon tunnetusta Duomo- kirkosta ja jonka keskipiste on Monte Napoleone-katu. Jos haluaa halvemmat metsästysmaat, sopii siihen paremmin suoraan Duomolta alkava via Torino.

Oopperasta nauttivan on koettava Milanon maailmankuulu La Scala- oopperatalo, joka on hiljattain taas avattu yleisölle kunnostuksen jälkeen. Liput näytöksiin on varattava verkosta hyvissä ajoin jos haluaa kokea kauniin rakennuksen lisäksi aitoa italialaista oopperaa.

Urheiluhullun taas on tarkkailtava jalkapallostadionin, San Siron, ohjelmaa. Kentällä pelaavat kotipelinsä molemmat kaupungin joukkueet AC Milan ja Inter. Myös nämä liput on kuitenkin ostettava jo kauan ennen pelipäivää internetistä ja hyvän paikan saamiseen tarvitsee joka tapauksessa hieman onnea.

Milanon kulttuuriaarteiden joukosta löytyy yksi hyvin tuttu teos, jonka näkeminen omin silmin on huikea kokemus. Tarkoitamme tietenkin Leonardo da Vincin maalaamaa Pyhää Ehtoollista, joka koristaa Santa Maria della Grazien kirkon seinää.


Kanavien kaupunki Venetsia

Veden ympäröivä Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista kaupungeista, jonka kanavia pitkin liukuvat gondolit ovat aikojen saatossa inspiroineet lukuisia romantikkoja, kuvataiteilijoita, elokuvantekijöitä ja kirjailijoita. Kaupunki levittäytyy sadoille saarille joiden erottamien kanavien ylle on rakennettu yli 300 siltaa.

Venetsia on vanha kaupunki, joka ei vuosisatojen varrella ole juurikaan muuttanut olemustaan. Kaupunki ei petä matkailijaa ja vastaa hyvin useimpien mielikuvaa. Venetsiassa ei helpolla pääse tylsistymään, sen takaavat loputtomat nähtävyydet, pikkuiset kujat ja maukas ruoka.

Gondoliajelu on varmasti Venetsian suurin klisee, ja voi tuntua kornilta lähteä laulavan gondolieerin kyytiin. Joskus on kuitenkin hyvä syy siihen, että jostain on tullut niin tunnettu kaupungin symboli. Kunhan etsit käsiisi osaavan kuskin, on gondoli mitä parhain tapa nähdä kaupungin eri alueet. Edullisin vaihtoehto on jakaa gondoli muiden matkailijoiden kanssa.

Nähtävyyksiä on Venetsiassa niin monia, ettei niitä millään voi tässä listata. Tunnetuimmat ovat luultavasti Piazza San Marcon tori, Dogen palatsi, Rialton silta ja Canal Grande. Myös Euroopan vanhimman juutalaiskorttelin puodit, museot ja synagogat ovat retken väärtit.

Kuten kaikissa Italian osissa, myös Venetsialla on omat erikoisuutensa ruuan suhteen. Kaupungin sijainnin takia tyypilliset ruokalajit pitävät usein sisällään mereneläviä ja esimerkiksi risotto al nero di seppia eli mustekalarisotto on erittäin herkullista. Venetsialaiseen ruokavalioon kuuluu itsestäänselvyytenä myös erinäiset maissista valmistetut ruuat, joista matkailijalle tunnetuin on luultavasti polenta. Alue on myös tunnettu viineistään, ja kun kerran Venetsiassa ollaan, juomaksi voi valita paikallista kuplivaa Proseccoa ja jälkiruuaksi Venton alueelta peräisin olevaa tiramisua.


Medicin suvun Firenze

Vanhastakaupungistaan ja taiteestaan kuuluisaa Firenzeä kutsutaan usein Toscanan jalokiveksi. De´ Medicien suku on ollut kaupungille korvaamattoman tärkeä. Suvun ja kaupungin historia ovat kiehtovalla tavalla yhtä ja on mahdotonta ajatella, miltä Firenze näyttäisi ilman Medicejä. Firenzessä on kukoistanut jo vuosisatojen ajan perheen avuin tiede ja taide, joista vierailija saa nauttia täyin rinnoin.

Firenzessä ovat vaikuttaneet jossain vaiheessa lähes kaikki italialaiset suuret taiteilijat ja kaupungissa onkin yli 50 museota, jotka pursuavat taidetta, jonka mestarit ovat jättäneet jälkeensä. Galleria degli Uffizin taidegalleriassa voit nähdä satoja teoksia aina antiikin ajolta renessanssiin. Löydät täältä muun muassa Botticellia, da Vincia ja Raphaelia. Accademia di Belle Arti de Firenzesta taas löydät esimerkiksi Michelangelon Davis-patsaan.

Medicit eivät ainoastaan rahoittaneet taiteilijoiden elämää, vaan rakennuttivat myös suurimman osan kaupungin suurenmoisimmista rakennuksista. Esimerkiksi suvun perhekirkko San Lorenzo on yksi Venetsian kauniimmista kirkoista, johon Michelangelo on maalannut useita hautamuistomerkkejä. Mediceillä on ollut aikojen saatossa myös kilpailijoita, kuten Pittin suku, joka halusi yltää Medicejen tasolle rakennuttamalla Palazzo Pittin palatsin. Suku kuitenkin joutui taloudellisiin vaikeuksiin ja joutui myymään palatsin Mediceille.

Venetsian sokkeloiden katujen keskellä on henkeäsalpaavan kauniita aukioita, joista kannattaa katsastaa ainakin Piazza della Duomo, Piazza della Signoria, Piazza San Lorenzo ja Piazza della Repubblica.

Myös Firenzen ruoka poikkeaa tietenkin muun Italian herkuista, ja toscanalainen keittiö on yksi maan tunnetuimmista. Kokeile kaupungin erikoisuuksia pappa al pomodoroa eli tomaatti-leipä-keittoa, Pasta e fagioli papupastaa ja gelatoa, jota kehutaan maan parhaaksi.

Minne tahansa sitten suuntaatkin tässä mainiossa saapasmaassa, tulet nauttimaan erinomaisista mauista, kulttuurista, iloisista italialaisista ja uskomattoman kauniista maisemista.

Haluatko varata?

ASUNTOJEMME KESKIARVOSANA ON 9/10! KATSO MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT NIISTÄ:

Harri
Harri
10 Loistava
joulukuu 2017
Near Circo Massimo and Colosseo

Siisti asunto,meitä oli 4 henkilöä joten koko asunto oli meidän käytössä keittiöineen.huoneita siis kaksi ja keittiö välissä. Parvekeella mahtui hyvin istumaan ,tuolit piti tuoda keittiöstä,näkymä vilkkaalle kadulle,vastapäätä Rooman su...

Pekka
Pekka
8 Todella hyvä
lokakuu 2017
Romantic studio near the Colosseo

Asunto vastasi ennakko tietoja. Vastaanotto ja palvelu ystävällistä. Sijainti hyvä lähellä julkisen liikenteen pysäkkejä (metro,Bussi, ja ratikka).

Enn
Enn
10 Loistava
elokuu 2017
Satu
Satu
10 Loistava
toukokuu 2017
Charming Apartment in TRASTEVERE - Rome

Mahtava kämppä! Toimi hyvin neljälle aikuiselle. Sijainti idyllisellä Trasteveren alueella, jossa parhaat ravintolat.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme