Majoitus kohteessa Istanbul

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Istanbul

Majoitus ja asunnot kohteessa Istanbul: Apartments

Istanbul on yksi maailman hurvaavimpia, kaoottisimpia ja kiinnostavimpia kaupunkeja. Se on ainutlaatuinen sekoitus orientalismia ja läntistä elämäntapaa. Se on kontrastejen kaupunki, missä vanhat uskonnoliset aatteet kohtaavat modernin elämän. Vierailu tänne pitäisi kuulua jokaisen matkailusta kiinnostuneen suunnitelmaan. Istanbulissa on monta kaunista esimerkkiä Bysanttisesta ja Ottomaanisesta arkkitehtuurista. Turkkilainen ruoka on todella maukasta ja kulttuuriin kuuluu vahvasti tanssiminen ja hauskanpito. Tutustu Istanbuliin ja saat unohtumattomia ja ainutlaatuisia kokemuksia. Kaupungin keskustassa on monia hotelleja, mutta oletko miettinyt yksityistä majoitusta? Wimdulla on suuri määrä majoituksia Istanbulissa, taloista asuntoihin. Miksi asua hotellissa, kun voit kokea Istanbulin paikallisen silmin.

Nippelitietoa

 • Istanbul on maailman ainoa kaupunki joka sijaitsee kahdessa eri maanosassa samanaikaisesti.
 • Istanbul perustettiin seitsemälle kukkulalle, kuten Lissabon ja Rooma.
 • Ottomaanien Valtakunnan aikana Istanbulissa oli 1 400 julkista käymälää. Tähän aikaan muissa Euroopan kaupungeissa ei ollut vielä edes palatseja!
 • Eteläisestä sijainnistaan huolimatta, Istanbulissa sataa usein lunta!
 • Mustafa Kemal Ataturk, modernin Turkin isähahmo, syntyi Kreikassa!

  Tutustu Istanbuliin

  Istanbulissa on monta antoisaa nähtävyyttä ja monumenttia. Aloita kierroksesi Siniseltä moskeijalta – Istanbulin suurin ja näyttävin uskonnollinen rakennus. Ihaile moskeijan vaikuttavaa arkkitehtuuria ja sen viittä minareettia. Se on suurin Ottomaanejen valtakauden aikana rakennettu moskeija ja sen sisäpuoli on henkeäsalpaavan kaunis. Kymmenet tuhannet laatat koristavat seiniä ja kattoa. Muistathan pukeutua säännösten mukaisesti vierailuasi varten! Galata-torni on toinen kiinnostava kohde. Tämä torni oli maailman korkein kun se rakennettiin vuonna 1348, ja sitä käytettiin silloin tulipalojen huomaamiseksi. Nykyään tornia ympäröivä alue on suosittu sekä paikallisten että turistien keskuudessa, ja se on täynnä baareja ja ravintoloita. Alue on erityisen viihtyisä iltaisin, kun torni valaistaan kauniisti. Päiväsaikaan torniin voi kiivetä katsomaan kaupunkia ja juomaan kahvia. Suuri Topkapi palatsi on täynnä islamilaisia esineitä ja palatsia ympäröivät kauniit puutarhat. Valmistaudu jonottamaan sisään, sillä palatsi on hyvin suosittu. Jonotus kuitenkin kannattaa ja kun olet päässyt sisälle, sinua odottaa mahtavat mosaiikit ja taidokkaat lasimaalaukset. Topkapi on Hagia Sofian rinnalla Istanbulin suosituin nähtävyys. Hagia Sofia on hyvin epätavallinen rakennus, jota pidetään yhtenä maailman kohokohtina. Rakennus oli aikojaan ortodoksinen katedraali, sitten moskeija ja toimii nykyään museona. Molemmat rakennuksessa toimineet uskonnot jättivät jälkensä, ja seinillä olevia 30 000 kultaista tiiltä ei hevillä unohda. Hagia Sofia oli valmistuessaan 700-luvulla oikea insinöörien taidonnäyte. Olet varmasti miettinyt, minkälaista onkaan käydä ostoksilla oikealla turkkilaisella basaarilla. Suntaa Suurelle basaarille, jossa on yli 4000 kauppaa. Silmäile Ottomaanisia mattoja, polta perinteistä vesipiippua tai osta käsitöitä – basaarissa voi viettää tunteja. Jos sinua kiinnostaa shoppailu, käy vielä Istiklal-kadulla, shoppailijan paratiisi ja Istanbulin yöelämän keskus. Paikalliset rakastavat tanssimista ja löydätkin kaikenlaista tanssia kaduilla jos olet liikkellä öisin. Vatsatanssi, break dance ja perinteinen turkkilainen tanssi ovat suosittuja, kuin myös live-musiikki. Istanbul sijaitsee Bosporin salmen rannoilla, ja suuri joki jakaa kaupungin kahtia - yhdellä puolella Eurooppa ja toisella Aasia. Ehkä paras tapa aloittaa seikkailusi on lähteä venematkalle salmea pitkin. Vedestä näkee kaupungin parhaat puolet. Jos tarvitset tauon kaupungin vilskeestä, kokeile pientä retkeä rauhallisille Prinssisaarille. Lauttamatka on mukava ja paikan päällä voit vuokrata pyörän tai jopa hevosen ja kärryt!

  Turkkilainen ruoka

  Turkkilainen ruoka on herkullista, eksoottista ja terveellistä. Turkin keittiö on tunnettu maailman ympäri ja on antanut vaikutteita muuallekin. Tässä on lyhyt lista ruuista joista pidämme:
 • Kuru Fasulye – Valkoiset pavut ja riisi - Turkin vastine italian pasta Bologneselle     Pide – Turkkilainen leipä joka tarjoillaan usein pehmeän juuston, lihan tai salaatin kanssa.     Gözleme – Perinteinen turkkilainen lettu. Lettu täytetään erilaisilla täytteillä ja paistetaan sitten pannulla.     Lahmacum – Tunnetaan myös Turkkilaisena pitsana. Ohut taikina johon lisätään jauhelihaa, tomaatteja, persiljaa ja sipulia ja paistetaan sitten uunissa. Se täytetään usein salaatilla tai vihanneksilla ja rullataan kääröksi.    Döner Kebab – Ultimaattinen Turkkilainen annos! Döneriä on saatavilla maailmanlaajuisesti ja se tehdään lihavartaalla hitaasti kypsyneestä lihasta, salaatista johon lisätään erinäisiä kastikkeita maun mukaan. Ainekset tungetaan tuoreeseen leipään - mahtavuutta!

Liikkuminen

Istanbul Atatürk-lentokenttä sijaitsee n.25km päässä kaupungin keskustasta. On kolme eri tapaa päästä keskustaan: metro, taksi tai bussi. Metro liikennöi suhteellisen hyvin ja matka kestää noin 30 minuuttia. Taksit ovat Istanbulissa halpoja ja se on nopein vaihtoehto. Bussi liikennöi noin kerran puolessa tunnissa kentän ja Taksim-aukion välillä. Paras tapa liikkua keskustassa on useimmiten taksi, mutta myös raitiovaunut ja bussit ovat hyviä matkustustapoja. Jos et tiedä tarkkaan minne olet menossa, ota taksi, mutta varo huijareita ja pyydä aina, että kuski käynnistää mittarin.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme