Majoitus kohteessa Islanti

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Islanti

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Islanti

Näköala Islannissa sijaitsevasta asunnosta Islanti on saari pohjoisessa Atlantin valtameressä ja on tietenkin yksi Pohjoismaista. Saaren kylmästä nimestä huolimatta, saaren ilmasto ei ole niin kylmä kuin ehkä voisi kuvitella sen edustalla vitaavan Golfvirran ansiosta. Saaren lämpötilat ovat itse pitkälti suomen kaltaisia. Islantia on oikea visuaalinen juhla kaikille, jotka pitävät avoimista maisemista ja oudoista sadunomaisista näkymistä. Koska Islanti sijaitsee niin lähellä pohjoista napapiiriä, aurinko laskee pohjoisen Suomen tapaan kesäisin vain pieneksi hetkeksi kun taas talvella islantilaiset joutuvat istumaan 20 tuntia vuorokaudesta lähes täydellisessä pimeydessä – Islanti todella on kontrastejen maa. Alkutalvi on todella hyvä aika matkustaa Islantiin, jolloin päivänvaloa on ruhtinaalliset 7 tuntia, mutta turistilaumat eivät ole paikalla ja hinnat ovat siksi alhaisimmillaan. Islanti jakautuu moneen eri alueeseen, joista lounaisessa osassa sijaitsee saaren pääkaupunki Rekjavik ja jossa asuvat suurin osa saaren 320 000:sta asukkaasta. Jos taas haluat nähdä dramaattiset vesiputoukset ja vaikuttavat laavakentät, sinun kannattaa suunnata pohjoiseen. Etelässä on suurin osa saaren tunnetuimmista nähtävyyksistä, kuten tunnettu nähtävyysreitti kultainen kierros, eli Golden Circle. Kierros vie sinut Thingvellirin kansallispuistoon, kuumille lähteille ja Gullfossin vesiputoukselle. Jos taas matkaat läntiseen Islantiin, saat nähdä Snæfellsjökull -jäätikön ja Breiðafjörður -saaret.

Majoitus Islannissa

Islantiin on saapunut jo kauan suuri määrä turisteja ihastelemaan luontoa ja heitä varten rakennettu teollisuus on todella kehittynyt. Joka puolella saarta on lukuisia eri majoitusvaihtoehtoja kuten hotelleja ja hostelleja. Saaren hotellit ovat yleensä suhteellisen yksinkertaisia, mutta suurimmissa kaupungeissa on tarjolla myös yleellisimpiä vaihtoehtoja täynnä skandinavialaista suunnittelua. Wimdun valikoimissa on suuri määrä erilaisia majoituksia kuten loma-asuntoja, huoneita ja mökkejä jokaiseen makuun. Voit valita vaikka asunnon Reykjavikistä tai kotoisan mökin saaren eteläosasta, olemme varmoja, että löydät sopivan majoituksen juuri sinun tarpeisiin.

Nippelitietoa Islannista

  • Olut oli Islannissa lailla kielletty tuote vuoteen 1989 asti – mikä kauhea ajatus!
  • Islantilaiset puhuttelevat toisiaan aina vain etunimellä, näin puhutaan jopa pääministerille.
  • Islantilaiset rakastavat elokuvissa käyntiä ja ovat innokkaimpia elokuvissa käviöitä koko maailmassa!
  • 60% koko saaren väestöstä asuvat Reykjavikissä!
  • Isanninkieli on säilynyt periaatteessa täysin muuttamattomana viimeiset 1000 vuotta saaren syrjäisen sijainnin takia.

Tehtävää ja nähtävää Islannissa

Landmannalaugar on uskomattoman kaunis alue aivan Reykjavikin läheisyydessä. Tänne pääsee bussilla keksustasta ja alue antaa hyvän kuvan siitä, miltä loppuosassa saarta näyttää. Maisemat ovat upean hurjia ja maailmassa täyin ainutlaatuisiaÞingvellir National Park -kansallispuisto on myös ehdottomasti vierailun arvoinen. Puistossa voit nähdä kuilun, joka erottaa Pohjoisamerikan ja Euroopan mannerlaatat – uskomatonta! Kansallispuisto sijaitsee vain noin 40 kilometriä pohjoiseen Reykjavikistä.

Jäätiköillä patikoiminen on niin turistien kuin paikallisten keskuudessa todella suosittua Islannissa. Lukemattomat järjestäjät tarjoavat eri reittejä vuoden ympäri, mutta oma retki on hyvä tilata jo ennen matkaa, jolloin hinnat ovat paljon alhaisimpia. Kaikista suosituin retkikohde patikoinnille on Skaftafell saaren kaakkoisosassa, jossa on monia uskomattomia jäätikköjä. in the Southeast, here you will find amazing glaciers. Myös koskenlasku on todella suosittua – pohjoisessa sijaitsevat tätä varten parhaiten soveltuvat kosket, kuten Vestari, Austari ja Jokulsa. Muista aina olla hyvin varovainen, sillä koskenlasku ei todellakaan ole lastenleikkiä!

Islannin herkulliset antimet

Islannin keittiö on kehittynyt paljon lähiaikoina, ennen lautasille päätyi lähinnä lammasta ja kalaa. Nykyään varsinkin Reykjavikissä on suuri valikoima kasvisravintoloita. Listasimme joitain perinteisiä islantilaisia erikoisuuksia, joita kannattaa maistaa matkan aikana jos uskaltaa: harðfiskur, on purtava, joka tehdään kuivatusta kalasta ja syödään voin kera – ihanaa! Hangikjöt, savustettua lammasta – nam! Skyr on jo Suomeenkin rantautunut maustettu maitotuote, joka muistuttaa jugurttia, mutta on vähärasvainen ja täynnä proteiinia. Svið taas on kärvennettyä lampaanpäätä… Tammikuun lopusta helmikuun alkuun vierailijoilla on mahdollisuus saada kutsu islantilaisten Þorrablót –kesteihin, joissa maistellaan valikoimaa perinteisiä herkkuja. Pöydillä koreilee silloin esimerkiksi ruokalajeja kuten: hrútspungar (säilyköityjä pässin kiveksiä), hákarl (mädäntyneitä hailihakuutioita), Lundabaggi (lampaan rasvaa) ja Sviðasulta (lampaan päästä valmistettua juustoa?). Jos jokin ruokalaji tuntuu hieman liian uskaliaalta, älä häpeä kieltäytyä kohteliaasti, monet islantilaisetkaan eivät koske kaikkiin herkkuihin. Tarjolla on aina myös hieman tutumpia annoksia, joten et joudu kärsimään nälkää. Voit tietenkin myös laittaa ruokaa omassa asunnossa käyttäen ihania tuoreita islantilaisia raaka-aineita kuten kalaa.

Liikkuminen Islannissa

Saaren kansainvälisen lentokentän nimi on Keflavik ja sijaitsee noin 30 kilometriä pääkaupungin Reykjavikin keskustasta. Paras tapa päästä kentältä kaupunkiin on ottaa Airport Express –juna, joka kulkee kentän ja suurimpien hotellejen välillä. Vaikket asuisikaan hotellissa, on hyvin todennäköistä, että joku niistä sijaitsee lähellä majoitustasi. and is located about 25 miles from Rekjavik. Kentän ja keskustan välillä liikennöi myös Netbus –bussi, joka pysähtyy matkalla siniselle laguunille. Bussi kulkee noin kerran puolessa tunnissa, joten voit pysähtyä laguunille niin pitkäksi aikaa kuin haluat ja jatkaa sitten matkaa kunhan matkatavaroita ei ole liikaa. Jos haluat kokea oikean seikkailun viikinkien tapaan, voit myös ottaa lautan Islantiin Tanskasta. Lautta pysähty bonuksena myös Färsaarille, mikä ei sekään ole hullumpi lomakohde.

Likkuminen paikasta toiseen Islannissa on ehdottomasti yksinkertaisinta autolla, sillä saarella ei ole minkäänlaista junaverkkoa ja kaukobussit ovat useimmiten todella kalliita – jopa kalleimpia kuin lentäminen. Lentäminen on siksi toinen suosittu tapa nähdä saaren eri osia ja sitä käyttävätkin ahkerasti monet paikalliset. Ole kuitenkin varuillasi jos matkasi vie sinut vuonojen ylle, sillä täällä ilmanpaine tekee matkastasi usein erittäin pomppuista, mikä ei ehkä ole lentopelkoisen makuun. Pääkaupunki Reykjavik ja tietenkin kaikki muutkin kaupungit ja kylät ovat todella pieniä, eikä liikkuminen jalan ole mikään ongelma lyhyiden välimatkojen ansiosta. Jos kuitenkin väsy iskee pitkän illan jälkeen tai ilma on liian kylmä, voit myös käyttää takseja, joita on paljon mutta joiden hinnat ovat katossa.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme