Majoitus kohteessa Hong Kong

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Hong Kong

Majoitus Hongkong: Asunnot ja Vuokra-asunnot

Entinen englantilainen siirtomaakaupunki Hongkong on yksi maailman kiehtovimmista lomakohteista. Kaupungissa länsi ja itä kohtaavat ennennäkemättömän kiehtovalla tavalla, eikä jätä yhtään matkailijaa kylmäksi. Hongkong on yksi maailman talouden keskuksista ja ihmiset matkaavat tänne kaikista maailman kolkista työskentelemään, asumaan ja lomailemaan. Hongkongissa pilvenpiirtäjät kurottavat taivaalle ja neonkyltit vilkkuvat, mutta samaan aikaan vain kivenheiton päässä kaupungista uskomaton, villi luonto ja meri levittäytyvät sen ympärille. Jos haluat nähdä Kiinaa, Hongkong ei ehkä ole paras mahdollinen matkakohde, eivätkä paikalliset kysyttäessä tunne olevansa kiinalaisia. Hongkongiin kannattaa kuitenkin matkustaa ihan vain nähdäkseen Hongkongin, kaupunkikohteen, jota ei aivan hetkessä unohda.

Hongkong ei missään nimessä ole Aasian matkakohteista halvin, eikä paikalle lähdetä reppu selässä matkailemaan. On kuitenkin olemassa tapoja alentaa kustannuksia hieman, joista yksi on välttää liikemiehille suunnattuja ylellisiä hotelleja. Voit tietenkin valita yösijaksi jonkun kaupungin harvoista hostelleista, mutta vielä parempi ja halvempi tapa on vuokrata huone tai asunto paikalliselta asukkaalta. Meillä Wimdulla on Hongkongissa reilusti yli viisi sataa majoitusta, joista voi valita mieleisensä hinnan ja sijainnin mukaan. Yöpyminen paikallisen omistamassa asunnossa tai peräti hänen luonaan huoneessa, on mahtava mahdollisuus tietämättömälle turistille. Hongkong on todella suuri kaupunki, jossa voi aika ajoin olla vaikeata navigoida ja löytää haluamansa. Paikallisen tuella on paljon helpompaa kokea Hongkong ja saada tästä lumoavasta kaupungista kaikki irti.

Hongkongin historia on hyvin monivaiheinen, eikä poliittista nykytilannettakaan ole aivan helppo ymmärtää. Kaupunki on yksi Kiinan kahdesta erikoishallinnollisista alueista, joista toinen on kasinoparatiisi Macau. Hongkong siirtyi Ison-Britannian kruunun alle vuonna 1841 ensimmäisen oopiumsodan yhteydessä. Siihen mennessä kaupunki oli ollut kaupankäynnin kannalta merkityksetön, mutta kasvoi brittien vallan alla päätä huimaavaa tahtia. Hongkong kasvoi entistä nopeampaa tahtia kun tuhannet kiinalaiset pakenivat kaupunkiin Kiinan muuttuessa kommunistiseksi vuonna 1949.

Kun Kiinan Quing -dynastia luovutti Hongkongin Britannialle, kyseessä oli itse asiassa suurimmaksi osaksi 99 vuoden vuokrasopimuksesta, joka neuvoteltiin loppuun vuonna 1898. Niinpä vuonna 1982 Kiina ja Britannia aloittivat neuvottelut koskien Hongkongin palauttamista Kiinalle. 1984, kahden vuoden kiivaiden neuvottelujen jälkeen, osapuolet ilmoittivat, että siirtokunta muuttuu Kiinan erityishallintoalueeksi 1. heinäkuuta 1997. Julistuksessa ilmoitettiin, että kaupungin osalta noudatettaisiin ”yksi maa, kaksi järjestelmää” -käytäntöä, joka varmisti Hongkongille autonomian kaikissa asioissa, lukuun ottamatta ulkopolitiikkaa ja puolustusta. Näin Hongkongista tuli siis osa Kiina, olematta kuitenkaan poliittisesti ja taloudellisesti järin kiinalainen. Kaupungissa vallitseekin yksi maailman liberaaleimmista talouksista ja samalla alueella on hieman paradoksaalisesti myös parhaiten säilynyt vanha kiinalainen kulttuuri, joka on säästynyt kaikilta kommunistisilta rajoitteilta.


Kaupunki korkealta

Kuten aina suuressa kaupungissa lomaillessa, on hyvä idea kivuta aivan ensimmäiseksi johonkin korkealle katsomaan kaupunkia yläilmoista. Tämä antaa sinulle hyvän ymmärryksen paitsi kaupungin koosta ja yleisilmeestä, myös käsityksen siitä, miten kaupunki on rakennettu ja miten eri kaupunginosat ovat yhteydessä toisiinsa.

Hongkongissa tämän saavuttamiseksi kannattaa suunnata Victoria Peak -huipulle. Täältä näet koko tämän valtavan, 7 miljoonan asukkaan kaupungin ja sen ympärillä levittäytyvän Tyynenmeren pienine saarineen. Huipulle sinut vie kätevästi keskustan Garden Roadilta 120 vuotta vanha Peak Tram -raitiovaunu. Paras aika suunnata Victoria Peakille on noin tunti ennen auringonlaskun aikaa, jolloin saat ensin nähdä kaupungin päivänvalossa, sitten henkeäsalpaavan kauniin näyn kun aurinko laskeutuu Tyynenmeren ylle ja sitten vihdoin Hongkongin yössä vilkkuvat valot. Jopa paikalliset asukkaat astuvat tasaisin väliajoin raitiovaunuun matkustaakseen kaupungin ylle muistuttamaan itseään kotikaupunkinsa mahtavuudesta.


Kaoottinen Kowloon

Monet Hongkongin alueista voivat muistuttaa matkailijaa suurimmista eurooppalaisista ja amerikkalaisista metropoleista talousalueineen. Tätä ei kuitenkaan tarvitse pelätä Kowloonissa, Hongkongin katumarkkinamekassa. Kowloon näyttää aivan siltä, miltä urbaani Kiina näyttää elokuvakankailla, ainakin b -luokan elokuvissa. Täällä on ruuhkaisia katuja, jättimäisiä punakeltaisia kiinankielisiä kylttejä, neonvaloja ja kovaäänistä kaupankäyntiä niin kauas kuin silmä kantaa.

Jos haluat kokea Kowloonin äärimmäisyyksissään, suuntaa sinne iltaisin Temple Street Night Marketin aikaan. Silloin kauppakojuissa myydään kaikkea kiinalaisista lääkkeistä väärennettyihin merkkilaukkuihin. Katujen varrella työskentelevät iltavuorossa prostituoidut, ennustajat ja oopperalaulajat. Markkinoilla voit ostaa aivan kaikkea mitä et ikimaailmassa kuvitellut tarvitsevasi ja syödä mitä kummallisimpia kiinalaisia herkkuja. Jos siis haluat kokea ainutlaatuisen kulttuurisokin ja varmistua Hongkongin ainutlaatuisuudesta, pyhitä yksi illoistasi Kowloonin hulluudelle.


Luonnon lumoa

Vaikka tämä jättiläismäinen pilvenpiirtäjien täyttämä betoniviidakko voikin ensinäkemältä tuntua pelkältä kaupunkikohteelta, todellisuudessa noin 70% Hongkongista on maaseutua. Jos siis kaupungin väsymätön vilske ahdistaa, voit helposti tehdä rentouttavia retkiä luontoon. Koska Hongkong on itsessäänkin saari, sitä ympäröivät luonnollisesti muut saaret. Lauttaliikenne on osa kaupungin julkista liikennettä ja pääset vain parissa kymmenessä minuutissa satamasta luonnonkauniille saarille.

Suosituin retkikohde paikallisten keskuudessa on Lantaun saari, jossa vallitseva tunnelma on kuin hektisen Hongkongin saaren vastakohta. Saarella on useita hurmaavia, pieniä kalastajakyliä, autioita hiekkarantoja, muinaisia temppeleitä ja viidakkomaista luontoa. Lantaun rannikon rannoilla voi bongata uiskentelemasta jopa intiankyttyrädelfiinejä. Lantau on kuitenkin jättimäinen saari, joka on pinta-alaltaan lähes tuplasti suurempi kuin Hongkongin saari. Jos haluat kokea jotain hieman pienempää ja vielä villimpää, tutustu esimerkiksi Lammaan, Peng Chauhun tai Cheung Chauhun.

Jos et halua lähteä merelle, voit myös nauttia Hongkongin omista luontokohteista, kuten Repulse Bayn hiekkarannasta tai Yan Chau Tongin vesipuistosta.


Makujen maailma

Kun olet Honkongissa, yksi tärkeimmistä ohjelmanumeroista on ehdottomasti syöminen. Kaupungissa on niin uskomaton määrä ravintoloita, ettei valinta tule koskaan olemaan helppo. Hyä uutinen on, ettei huonoja ravintoloita ole monia, joten voit kokeilla lähes kaikkea mielekästä. Sijaintinsa takia Hongkongissa merestä pyydystetyt raaka-aineet ovat usein pääosassa ja tekevät Hongkongissa tarjoiltavasta ruuasta aivan omanlaisensa. Vaikka monet annokset saattavatkin aluksi tuntua vierailta, rohkean matkailijan kannattaa ehdottomasti maistaa näitä erinomaisia aasialaisia makuja. Tässä lyhyt yhteenveto ruokalajeista, joita hongkongilaiset valmistavat paremmin kuin kukaan muu:

 • Dim Sum -nyytit ovat Hongkongin ehdoton kestosuosikki, joita tarjoillaan niin aamiaiseksi kuin lounaaksi. Nyytit täytetään katkaravuilla, lihalla tai kananmunilla ja tarjoillaan kiinalaisen teen kera.
 • Siu Mei on avoimen tulen yllä paistettua porsasta hunajakastikkeella ja riisillä. Annosta kannattaa kokeilla Sun-Can nimisessä ravintolassa PolyU -yliopiston alueella.
 • Congee on kantonilainen puuro, joka valmistetaan riisistä. Ohutta puuroa tarjoillaan kaikkina päivän aterioina usein jonkinlaisen suolaisen leivoksen kanssa.
 • Tong Sui on aito kantonilainen jälkiruokakeitto. Keitto valmistetaan usein seesamista tai saksanpähkinöistä ja sen koostumus on hyvin tahmeaa.

Vaikka käytössäni olisi paksun kirjan sivumäärä, en voisi kertoa kaikkea, mitä tässä suurenmoisessa aasialaisessa kaupungissa voi tehdä ja nähdä. Olisi ehkäpä helpompaa listata asioita, joita Hongkongissa ei voi kokea, eikä lista olisi kummoinen. Riippumatta siitä, miten pitkä lomasi on, tulet sinäkin lähtemään kotiin tuntien, ettet ole nähnyt kaupungista juuri mitään. Tähän tunteeseen ei auta muu kuin palata aina uudestaan, hyväksyä ja nauttia kaupungin monipuolisuudesta. Aloita siis elämäsi pituinen Hongkong -seikkailusi heti ja ryhdy maistamaan, näkemään ja kokemaan tämä ainutlaatuinen kaupunki.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 15 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme