Majoitus kohteessa Hawaii

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Hawaii

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Hawaii

Havaiji on yhdeksästätoista tuliperäisestä saaresta muodostuva saaristo keskellä mahtavaa Tyyntä Valtamerta. Yhdeksästätoista saaresta kuusi suurimpaa ovat avoinna Havaijille saapuville turisteille. Nämä kuusi saarta ovat Havaiji (joka tunnetaan myös nimellä ”suuri saari”, jotta sitä ei sekoitettaisi saariston nimeen), Oahu, Maui, Kauai, Molokai ja Lanai. Honolulu on Havaijin saariston pääkaupunki ja sijaitsee suurella Oahun saarella. Oahu on koko saariston suurin saari ja on samalla myös saarista ehdottomasti kehittynein. Neljä viidestä saariston asukkaista asuvat Oahulla ja saaren pohjoisella rannikolla on maailman suurimmat aallot talvikuukausina. Jos lähdet Havaijille nauttimaan saariston huikeista luonnon ihmeistä, joista saaristo parhaiten tunnetaan, sinun kannattaa kuitenkin suunnata Mauain tai Kauain saarille. Suurella saarella taas sijaitsee Hawaii Volcanoes National Park -kansallispuisto, jossa voit ihailla uskomattomia sademetsiä ja vesiputouksia. Hawaii Volcanoes National Parkissa voit nähdä, miltä saaristo näytti ennen kuin se asutettiin tuhansia vuosia sitten.

Suurin osa Havaijille saapuvista kansainvälisistä lennoista, jotka useimmiten tulevat jostain Yhdysvalloista, laskeutuvat pääkaupungin Honolulun lentokentälle. Honolulusta voi ottaa jatkolennon saariston muille saarille.

Nippelitietoa

 • 60-luvulla kun amerikkalaiset astronautit kuten Buzz Aldrin ja Neil Armstrong harjoittelivat tulevaa kuulentoa varten, he simuloivat kuun pinnalla kävelyä Mauna Loan kovettuneilla laavakentillä.
 • Surffaaminen keksittiin Havaijilla noin tuhat vuotta sitten. Sen keksivät polynesialaiset alkuasukkaat.
 • Nykyään jokaisessa maailman kolkassa tunnettu hula -tanssi oli aikoinaan hyvin taidokkaiden miesten esittämä tanssi, jonka avulla he kunnioittivat jumalia.
 • Havaiji on ainoa Yhdysvaltain liitovaltio, jonka koko kasvaa koko ajan sen tulivuoripurkausten takia.
 • Havaijilla käytettävä tervehtimissana aloha tarkoittaa rakkautta, myötätuntoa ja armahdusta. Aloha -sanaa käytetään niin tervehtimiseksi kuin hyvästelemiseksi.
 • >
 • Havaijilla syödään maailman eniten lihasäilykkeitä. Yhtä paljon säilöttyä sianlihaa syödään vain Guamin saarella.

Tehtävää ja nähtävää Havaijilla

Havaijin kuudella saarella on tietenkin tekemistä ja näkemistä periaatteessa loputtomiin ja suurin ongelma onkin päättää, mitä saarella haluaa kokea lomansa aikana. Me haluamme helpottaa valintaasi hieman, joten päätimme listata meidän mielestämme kiinnostavimpia aktiviteetteja saarilla:
1) Jos matkasi ajankohta sijoittuu joulukuun ja huhtikuun välille, sinun ei missään nimessä kannata jäädä paitsi suurenmoisten ryhävalaiden migraatiosta. Tähän aikaan valaat muuttavat Havaijin lämpimiin vesiin synnyttämään poikasensa. Jos suurikokoiset merieläimet ovat suosikkejasi, sinun on myös uitava villejen delfiinien kanssa suuren saaren rannikon ulkopuolella. Nämä todella ovat suomalaiselle ainutlaatuisia kokemuksia!
2) Useimmat matkaavat tietenkin Havaijille nauttimaan rantaelämästä. Saarilla on vuoden ympäri täydellisen leuto ja miellyttävä ilma. Surffaaminen on Havaijin saaristossa saavuttanut uskonnon tapaisen statuksen, mutta myös laitesukellusta ja snorklausta harrastetaan saarilla paljon. Mauilla, Monokinin kraatterissa on sukeltajan paratiisi. Tämä osittain uponnut tulivuoren kraatteri on uskomattoman kaunis.
Hulopoe Beach samannimisessä lahdessa on toinen paikka, jonne kannattaa ehdottomasti suunnata, huolimatta siitä, harrastaako vesiurheilua vai ei. Ranta tunnetaan sen kauniista sinisestä vedestä, vitivalkoisesta hiekasta ja tuliperäisestä kivestä muodostuneista pienistä altaista.
3) Niitä, joita kiinnostaa paitsi rantaelämä myös muu havaijilainen kulttuuri, voi innostaa retki Oahun saarella sijaitsevaan polynesialaiseen kulttuurikeskukseen.
4) Kun kerran olet Oahun saarella, voit testata rohkeuttasi sukeltamalla snorkkelin avulla haikalojen keskelle häkin sisällä. Jos tämä kuulostaa mielestäsi hieman liian rajulta, voit myös käydä maailmankuulun Dole -merkin tiloilla maistamassa maukkaita ananaksia suoraan pensaista.
5) Yksi Havaijin saariston hauskimmista retkistä vie jo aikaisemmin mainittuun Hawaii Volcanoes National Park -kansallispuistoon. Kansallispuisto on päässyt mukaan UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Kansallispuiston keskeinen maamerkki on tulivuori nimeltään Kilauea, joka on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista. Kun käyt puistossa, voit myös käydä sen museossa ja käydä vaeltamassa tulivuoren kraattereissa, ihmetellä sademetsää ja jopa käydä kävelyllä laavasta tehdyssä putkilossa! Puisto on lisäksi aivan täynnä historiaa ja on Havaijin saariston asukkaille pyhä paikka.

Havaijin saariston herkkuja

Nykyaikainen Havaijilainen keittiö on värikäs sekoitus havaijilaista, portugalilaista, amerikkalaista ja aasialaista makumaailmaa. Loistava tapa maistaa perinteistä havaijilaista ruokaa on osallistua luauhun, paikalliseen juhlaan, joita järjestetään joka puolella saaria ja usein myös hotellialueilla. Vaikka luaut ovat usein suhteellisen hintavia, rahalla saa ainutlaatuisen havaijilaisen kokemuksen niin ruuan kuin musiikin ja tanssin suhteen. Useimmiten tapahtumassa esitetään paljon polynesialaista tanssitaidetta, kuten hulaa. Todella perinteisiä havaijilaisia ruokalajeja ovat esimerkiksi:

Jos olet lähdössä omin päin lyhyemmälle vaelluksille sinun kannattaa ehdottomasti ostaa mukaan pureskeltavaa. Tarkoitukseen sopii aivan täydellisesti aasialaiseen tapaan kuivatut hedelmät tai keksit. Li hing mui -nimellä kulkeva pieni annos on kuivattua luumua, joka on maistettu ainutlaatuisilla suolaisilla ja hapanimelillä mausteilla. Araret taas ovat japanilaisia riisikeksejä soijalla maustettuina. Monet muut kuivatut välipalat ovat kuivattuja mereneläviä kuten mustekalaa, tonnikalaa ja seepiaa.

Majoittuminen ja vuokra-asunnot Havaijin saaristossa

Havaiji on jo niin kauan ollut niin uskomattoman suosittu turistikohde, ettei täällä todellakaan ole majoitusvaihtoehdoista puutetta. Turisti voi vapaasti valita monien hotellien, motellien ja bed and breakfast -majoituksien välillä. Kun suunnittelet matkaasi, älä kuitenkaan unohda, että voit myös päästä hieman halvemmalla vuokraamalla oma loma-asuntosi saarilta. Meillä Wimdulla on laaja valikoima yksityisiä majoituksia kaikilla suurilla saarilla. Listauksissamme löytyy esimerkiksi huviloita meren rannalla, suuria ja pienempiä asuntoja sekä aamiaisella varustettuja vierashuoneita. Valitse yksinkertaisesti vaihtoehto, joka sopii parhaiten juuri sinun tarpeittesi tyydyttämiseksi. Mahdollisuus asua aidon paikallisen kanssa on aivan ainutlaatuinen ja majoittajasi tieto kotiseudustaan on korvaamatonta kun suunnittelet päiviäsi saarilla. Hauskaa matkaa Havaijille toivottaa Wimdu -tiimisi!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme