Majoitus kohteessa Granada

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Granada

Majoitus ja asunnot kohteessa Granada: Apartments

Jos aiot vierailla vain yhdessä kaupungissa Espanjassa, sinun kannattaa valita matkakohteeksesi Etelä-Espanjan Granada. Tämä lumoavan kaunis kaupunki on täynnä taidetta, historiaa, ruokaa, juomaa ja aurinkoa. Maurien rakentama palatsi on yksi maailman parhaista nähtävyyksistä ja ehdottomasti paikka, jossa täytyy elämänsä aikana vierailla. Tähän ei Granadan tarjonta kuitenkaan lopu, vaan kaupungissa voi täyttää päivänsä kiinnostavilla nähtävyyksillä riippumatta siitä, miten kauan matkasi kestää. Kaiken tämän lisäksi, Andalusian värikäs tunnelma, ruokakulttuuri, kaunis luonto ja ystävälliset asukkaat tekevät aina parhaansa hemmotellakseen turistia. Et tule pettymään!

Granadassa käy vuoden ympäri paljon turisteja, joita varten kaupungissa toimii lukuisia hotelleja ja hostelleja. Jos et kuitenkaan halua asua hotellissa ja haluat jotain hieman halvempaa, sinun kannattaa vuokrata lomasi ajaksi loma-asunto paikalliselta. Majoittajasi voi antaa sinulle arvokkaita vinkkejä kotikaupungistaan. Riippumatta siitä, miten monta ihmistä matkaseurueeseesi kuuluu ja mikä budjettinne on, löydät Wimdulta varmasti etsimäsi. Meillä on tarjolla kaupungissa parisensataa majoitusvaihtoehtoa, joista valita. Joukossa on vierashuoneita, yksiöitä, maalaistaloja, huviloita ja asuntoja. Nauti siis paikallisen elämäntavasta ja yksityisyydestä Granadan -lomasi aikana ja tee kokemuksesta unohtumaton.

Monen hallitsijan Granada

Granadassa on ollut asutusta viimeisen 2500 vuoden ajan. Alkujaan kelttiläisestä asutuksesta tuli ensin muinaisen Kreikan kolonia, sitten roomalainen taloudellinen keskus, jonka jälkeen Granadasta tuli osa Bysantin valtakuntaa. Vuonna 711 Granadasta tuli maurien vallan alla islamilainen keskus. Maurit ottivat uudelleen käyttöön roomalaisten rakentaman infrastruktuurin akvedukteineen ja kasvattivat Granadasta oman kuningaskuntansa, Granadan emiraattien, sykkivän sydämen.

1400-luvun espanjalaiset hallitsijat valloittivat kuitenkin aggressiivisesti alueen kaupunkeja kristillisen reconquistan nimissä ja olivat tehneet Granadan valloittamisesta tärkeimmän tavoitteensa. Vuonna 1492 Granadan kuningas Boabdilin oli hyväksyttävä tappionsa luovuttaen kaupungin Espanjan kuningasparille Isabellalle ja Ferdinandille. Vuosi oli Espanjan kruunun historian kannalta mittaamattoman tärkeä, sillä samaan aikaan kuin reconquista oli voitettu Granadan valloituksen myötä, Christopher Columbus lähti ensimmäiselle matkalleen uuteen maailmaan.

Uskomaton Alhambra

Maurilaisen Nasrid-dynastian rakennuttamaa Alhambra, punaista linnaa, työstettiin 700 vuotta 800-luvulta aina 1500-luvulle saakka. Palatsi on yksi islamilaisen arkkitehtuurin suurimpia saavutuksia, jota ihailemaan lukuiset turistit matkaavat vuosi toisensa jälkeen. Palatsi toimi maurilaishallitsijoiden palatsina ja tuomioistuimena, kunnes espanjalaiset valtasivat Granadan, maurien kuningas muutti Marokkoon ja linnaan asettuivat taloksi Espanjan hallitsijat Ferdinand ja Isabella Katolilainen.

Isabella ja Ferdinand muuttivat palatsin moskeijan kirkoksi ja korjauttivat pari huonetta mutta eivät muuten juuri kajonneet Alhambraan. Samaa ei valitettavasti voi sanoa heidän pojanpojastaan keisari Carlos V:stä, joka tuhosi kokonaisen siiven rakentaakseen sen tilalle renessanssipalatsin. Hänen jälkeläisensä eivät Alhambrasta piitanneet ja palatsia käytettiin 1700-luvulla vankilana. Kun Napoleon saapui joukkojensa kanssa Granadaan 1812, he valloittivat palatsin, tuhosivat siitä suuria osia ja yrittivät lähtiessään jopa räjäyttää koko kompleksin ilmaan. Tämä jäi kuitenkin pelkäksi yritykseksi kiitos José Garcia nimisen sotilaan, joka palasi palatsille ja poisti sytyttimet.

Alhambra koostuu keskeisestä palatsista Palacios Nazariesista, pienemmästä Alcazabanista ja kesäpalatsista ja puutarhasta Generalifesta.

 • Alcazaban on palatseista vanhin ja huonoiten säilynein. Keskellä palatsia komeilee Torre de la Velan kellotorni, jonka kello ilmoitti pitkälle nykyaikaan Granadan maanviljelijöille kasteluaikataulun. Torni oli myös paikka, johon Espanjan hallitsijat nostivat 2. tammikuuta vuonna 1492 ristin osoittaakseen voittonsa. Legendan mukaan kotimatkallaan ollut maurien kuningas Boabdil kääntyi katsomaan taakseen ja itki nähdessään ristin. Tämän kuultuaan kuninkaan äiti Aisha lausui kuuluiset sanansa: Älä itke naisen lailla sen perään, mitä et kyennyt puolustamaan kuten mies”.
 • Nazariaksen palatsin säilyminen on oikea ihme, sillä sen rakenteet ovat esimerkiksi Alcazabaniin verrattuna todella huteria. Palatsi on koristeltu lähes kauttaaltaan arabinkielisin kaiverruksin. Niistä osa ovat runollisia muistopuheita rakennusmiesten kunniaksi, osa taas eri sulttaaneille omistettuja kirjoituksia. Suurin osa kaiverruksista ovat kuitenkin Koraanin tekstejä, joista varsinkin lause Wa-la ghaliba illa-Llah (ei ole olemassa muuta valloittajaa kuin Jumala) toistetaan väsymättä.
 • Generalife - puutarhan ja kesäpalatsin nimi tarkoittaa kirjaimellisesti arkkitehdin puutarhaa. Kompleksi koostuu mielikuvituksellisesta sommitelmasta patioita, puutarhoja ja niiden keskellä luikertelevia polkuja. Kompleksi kohokohtia ovat muurien taakse piilotettu, pimeä Patio de los Cipreses ja Escalera del Agua -portaat, joita pitkin virtaa vettä.

Alhambraan pääset Granadan keskustasta helposti busseilla 30 ja 32, jotka liikennöivät kerran kymmenessä minuutissa aamuseitsemästä iltakymmeneen ja kustantavat 1.20€. Voit myös kävellä Alhambran kukkulalle jos kuntosi on kohdallaan, eikä ilma ole liian hiostava. Joka tapauksessa paikalle kannattaa saapua ajoissa, sillä palatsiin päästetään vain rajattu määrä vierailijoita päivässä ja myöhään tullut saattaa jäädä palatsin porttien ulkopuolelle.


Kummallisia kaupunginosia

Vain pienen matkan päässä Alhambrasta, kukkulan rinteellä, sijaitsee Albayzín, muinainen islamilainen kaupunginosa, joka on toinen Granadan kohokohdista. Albayzín rakennettiin 1300-luvulla puolustamaan linnaa. Alue on kiehtovan kaunis ja sen kapeilla kujilla parhainkin suunnistaja eksyy helposti. Toiminta kaupunginosassa on edelleen pääosin arabivaikutteista ja löydät täältä uskomattoman maukkaita pohjois-afrikkalaisia herkkuja, kaunista taidetta, moskeijoita ja arabialaisia kylpylöitä.

Albayzín on jo itsessään nähtävyys, mutta sen kaduilta löydät joitain paikkoja, joihin kannattaa erikseen pysähtyä. Iglesia de San José on entinen moskeija, joka on sittemmin muutettu kirkoksi. Moskeijan rakenteet voi kuitenkin edelleen nähdä, kuten kellotornina toimivan minareetin. Mirador de San Nicolaksen näköalapaikka on kaupunginosan suosituin nähtävyys. Täältä näet koko Granadan, Alhambran ja ympäröivät vuoret. Plaza Larga -aukio on paikallisten asukkaiden kohtaamispaikka. Pienen aukion ympäriltä löydät monia kiinnostavia kauppoja, kahviloita ja ravintoloita.

Jos Albayzín tuntuu eksoottisella, odotapa kun pääset sen itäpuolella sijaitsevaan vanhaan mustalaiskortteliin, Sacromonteen. Kaupunginosa on rakennettu suurimmilta osin suoraan vuoreen ja monet asunnot ovatkin hyvin luolamaisia. Sacromonte on tunnettu paitsi taloistaan ja maisemistaan myös iltaisin järjestetyistä flamenco -esityksistä. Käy Museo Vuevas Sacromonten museossa tutustumassa paremmin aluen historiaan.


Kekustan kauneutta

Granadassa on niin monia nähtävyyksiä, ettei niitä kaikkia voi tässä mitenkään listata, mutta kerromme hieman vaikuttavimmista kohteista, jotta tiedät mistä aloittaa:

 • Granadan katedraali on uskomattoman vaikuttava 1500-luvulla, reconquistan jälkeen rakennettu kirkko. Se on Epanjan toiseksi suurin katedraali ja rakennettiin vanhan moskeijan raunioille symboloimaan Espanjan valtakauden alkua. Kirkko on pääosin goottilaista tyyliä, mutta mukaan mahtuu myös renessanssin ja barokin suuntauksien elementtejä. Kappeleiden koristelut ja taideteokset ovat henkeäsalpaavan kauniita.
 • Capilla Real, kuninkaallisessa kappelissa sijaitsevat Ferdinand ja Isabella Katolilaisen haudat. Kappeli itsessään on goottilainen, mutta kuninkaallisten haudat ovat koristeltu renessanssi -tyyliin. Paitsi itse kappelin kauniit taideteokset, täällä on myös museo, jossa pidetään kuninkaallisten omaisuutta, kuten taideteoksia, kruunuja ja aseita.
 • Plaza Nueva -aukio on jo kauan ollut Granadan keskeinen kohtaamispaikka ja on kaupungin vanhin aukio. Täällä voit ihailla muun muassa Santa Anan kirkkoa.
 • Banuelossa voit käydä katsomassa muinaisia arabialaisia kylpylöitä, jotka rakennettiin kaupunkiin yli 1000 vuotta sitten.
 • Vaikka ruoka ei ehkä ole nähtävyys sanan perinteisessä muodossa, Granadan tapakset ovat maailmankuuluja. Täällä tapakset tarjoillaan edelleen perinteiseen tapaan ilmaiseksi jokaisen tilatun juoman yhteydessä. Et koskaan tiedä, mitä eteesi tuodaan, mutta useimmissa tapauksissa tulet yllättymään positiivisesti.

Granada on ehdottomasti yksi Euroopan kiinnostavimmista lomakohteista. Ilma on useimmiten kaunis ja ellei ole, ainakin kaupunki on sitä. Täällä kulttuurista, historiasta ja taiteesta kiinnostunut voi viettää kissanpäiviä nauttien kaikkien historiallisten hallitsijoiden suurudenhulluuden hedelmistä. Granadassa on niin paljon ihmeteltävää, ettei aika käy koskaan pitkäksi.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme