Majoitus kohteessa Gran Canaria

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Gran Canaria

Majoitus ja Vuokra-asunnot Gran-canaria

Gran Canaria on Afrikan pohjoisrannikon länsipuolella sijaitsevien, Espanjalle kuuluvien Kanariansaarten kolmanneksi suurin saari. Gran Canariaa ympäröi Atlantin valtameri ja saari on jo kauan ollut huippusuosittu lomakohde niin suomalaisten kuin muidenkin eurooppalaisten keskuudessa. Saaren mahtava ilmasto, kauniit hiekkarannat ja lapsiystävällisyys houkuttelevat monet lomailijat palamaan vuosi toisensa jälkeen. Saaren monimuotoinen luonto tekee siitä jännittävän lomakohteen, jossa nähtävää riittää. Pohjoisen vehreissä hedelmäpuissa ja etelän aavikkomaisissa hiekkadyyneissä riittää ihmeteltävää.

Asuminen Gran Canarialla

Monet lomailijat suosivat perinteisesti matkatoimistojen tarjoamia lomapaketteja ja äkkilähtöjä, joihin kuuluvat niin hotellit kuin ruokailu. Reittilentojen halpenemisen kautta monet ovat kuitenkin siirtyneet ostamaan lennot ja asumisen erikseen. Jos haluat kokea Gran Canarian hieman erilaiseen tapaan ja välttyä suurimmilta turistimassoilta, ystrong>yksityinen majoitus on loistava vaihtoehto. Yöpyminen omassa asunnossa, huoneessa tai huvilassa takaa sinulle ja perheellesi yksityisyyttä, joustavuutta ja autenttisen loman. Wimdu tarjoaa Gran Canarialla satoja majoituksia, joiden joukosta löydät aivan varmasti lomamatkallesi sopivan loma-asunnon.

Nippelitietoa

  • Vaikka nimi Gran Canaria voikin viedä ajatukset pikkulintuihin, nimi tulee kuitenkin latinan sanasta ”canaria”, joka tarkoittaa koiraa. Kanarialintu sen sijaan on saanut nimensä saaren mukaan.
  • Kanariansaarilla on kaksi hallinnollista pääkaupunkia, Gran Canarian Las Palmas ja Teneriffalla sijaitseva Santa Cruz.
  • Kolumbus teki pysähdyksen Gran Canarialle matkallaan ”Intiaan” vuonna 1492.
  • Ainoat Euroopassa syntyneet kamelit ovat peräisin Kanariansaarilta.

Historia

Gran Canarian asuttivat jo noin 500e.Kr. saaren alkuasukkaat, guanchit. Espanjalaiset saapuivat saarelle jo 1400-luvulla, mutta guanchit vastustivat valloitusta lähes vuosisadan ja saari siirtyi espanjalaisten hallintaan virallisesti vasta vuonna 1495. Koko Kanariansaarista tehtiin Espanjan provinssi vuonna 1821, jolloin Las Palmasista ja Santa Cruzista tuli saarten pääkaupungit. Turismi saarille alkoi Francon aikaan, kun hän päätti avata saaret turismille. Siitä lähtien turistien määrä on lisääntynyt vuodesta toiseen ja Gran Canarialla käy nyt vuosittain noin 2,2 miljoonaa matkailijaa.

Ilmasto

Gran Canarialla lämpötilat ovat vuoden ympäri suomalaiseen mittakaavan mukaan kesäisiä. Lokakuuhun asti lämpöä riittää yleensä noin 25-30 astetta. Vaikka talvella mittarin lukemat laskevatkin hieman ja sateen mahdollisuus lisääntyy, on noin 20 asteen keskilämpötilä useammalle lomailijalle riittävä. Varsinkin saaren eteläisimmissä osissa voikin useimpina vuosina viettää vaikkapa jouluaattoa rantavedessä pulikoiden.

Rantalomailua

Suurin osa Gran Canarialle suuntaavista turisteista matkaavat sinne palvomaan aurinkoa ja uimaan Atlantin valtameressä. Lähes kaikki saaren lomakohteet, Las Palmasia lukuunottamatta, sijaitsevatkin saaren eteläosassa, josta löytyvät Gran Canarian parhaat hiekkarannat. Saaren kenties suosituin hiekkaranta ulottuu Playa del Inglésista Maspalomasiin. Hiekkadyynit kattavat 400 hehtaarin suuruisen alueen, joka määriteltiin kansallispuistoksi vuonna 1994. Dyyneillä on ainutlaatuinen kasvillisuus jonka lisäksi voit nähdä siellä mitä ihmeellisimpiä eläimiä, jotka viihtyvät mainiosti tässä karussa ympäristössä. Dyynit voi ylittää jalan tai kamelikyydillä, joka on yksi saaren parhaimmista päiväretkistä. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että retkelle täytyy tuoda päähine ja riittävästi juomavettä, jottei saa Kanariansaarten kansallistautia, auringonpistosta.Jos pelkkä loikoilu ja kamelin selässä vaappuminen ei riitä, Gran Canaria on mitä mainioin vesiurheilukohde. Aktiivinen matkailija voi vaikka täyttää päivänsä lainelautailulla, purjelautailulla tai vesihiihdolla. Hinnat ovat kohtuulliset ja tuuli suosii lähes aina adrenaliinin perässä veteen suuntaavia. Gran Canarialla on myös muiden Kanariansaarten tavoin mitä loistavimmat sukellusmahdollisuudet, niin aloittelijalle kuin kokeneimmallekin. Jos haluaa aloittaa sukellusharrastuksen toden teolla ja aikaa riittää, voi saarella suorittaa myös sukelluskortin. Jos haluat hieman rauhallisempaa vesiurheilua, voit myös lähteä ohjatuille venekierroksille katsomaan kaunista saarta mereltä päin. Lukuisat matkajärjestäjät tarjoavat vierailioille kaikkea purjehtimisesta sukellusvenematkoihin. Niille, jotka lähtevät Gran Canarialle perheen pienimpien kanssa, Maspalomas ja Bahia Feliz ovat sopivimmat kohteet. Vesi on näillä alueilla matalaa ja rannat turvallisia. Jos haluat päästä muita turisteja pakoon ja nauttia tyhjää ammottavista hiekkarannoista, sinun kannattaa suunnata saaren pohjoisosaan, jossa ei Las Palmasin lisäksi ole juuri muita suurempia turistikohteita. Esimerkiksi Agaetessa voi viettää hiljaiseloa ja nauttia maisemista, joita eivät suuret hotellikompleksit häiritse.Vesiurheilun lisäksi golfista on muodostunut saaren kansallisurheilu. Gran Canarialla on golfratoja, joita ovat tasoltaan laadukkaita ja joiden avulla eurooppalaisille golf-pelaajille avautuu mahdollisuus pelata vuoden ympäri.

Kaupunkilomailua ja yöelämää

Gran Canarialta löydät paljon muutakin kuin kauniita hiekkarantoja, eikä kaupunkilomasta haaveilevien tarvitse välttää saarta. Saaren pääkaupunki Las Palmas de Gran Canaria on lähes neljän sadan tuhannen ihmisen koti, eikä suinkaan mikään pieni lomakylä. Kaupungissa on hyvien ostosmahdollisuuksien lisäksi monia kiinnostavia museoita ja muita nähtävyyksiä. Myös niiden, jotka viettävät lomaansa saaren eteläosissa, kannattaa vierailla ainakin päivän verran kaupungissa löytääkseen vaikkapa sopivia tuliaisia kotiin vietäväksi. Voimme suositella nähtävyyksistä ainakin Santa Anan kaunista katedraalia ja Casa de Colónia, taloa, jossa Kolumbus asui kun hän kävi kaupungissa korjauttamassa alustaan matkallaan välimeren halki. Las Palmasissa toimivat monet kaupunkikierrosyhtiöt, joiden linja-autojen kyydissä voit nauttia kaikista kaupungin nähtävyyksistä ja oppia oppaalta saaren historiaa ja kulttuuria.Jos haluaa lähteä tanssimaan lomansa aikana, Las Palmasin ja Playa del Inglesin kaupungit ovat tunnettuja yöelämästään. Ravintoloita, baareja ja yökerhoja on jokaiseen makuun ja kaupungit houkuttelevat viihtymään varsinkin nuoria aikuisia eri puolilta Eurooppaa. Playa del Inglesin yökerhot ovat varsinkin kesäaikaan täynnä juhlakansaa ja klubeilla soittavat usein tunnetut nimet. Mitä parasta, Gran Canarialla ei kaupunkilomailijan tarvitse luopua rusketuksestaan, sillä molemmissa kaupungeissa on myös lukuisia hienoja hiekkarantoja, joiden rantavedessä voi toipua eilisen riennoista. Virkistyäkseen voi myös hemmotella itseään kauneushoidoilla, jotka maksavat Gran Canarialla vain murto-osan Suomen hinnoista. Lähes kaikissa lomakohteissa on useampia hoitoloita, jotka tarjoavat kaikkia mahdollisia hoitoja manikyyreista hierontoihin. Hoito on suurimmilta osin hyvin laadukasta ja henkilökunta erittäin osaavaa.

Ruokaa ja juomaa

Koska Gran Canarialla asuu ja vierailee ihmisiä lähes kaikista maailman kolkista, ruokatarjonta on hyvin monipuolista. Tarjolla on kaikkea karjalanpaistista afrikkalaiseen keittiöön, eivätkä hinnat päätä huimaa. Varsinkin kaupungeissa on useita korkealaatuisia ravintoloita, joissa voit syödä ja juoda hyvin. Atlantin valtameri tarjoaa loputtomasti tuoreita meren antimia, joista voi nauttia rantakatujen varrella.Hotellejen tarjoama ruoka vaihtelee suunnattomasti, mutta vaikka sinulla olisikin matkallasi täyshoito, sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla myös lomakohteen muita mahdollisuuksia.

Liikkuminen Gran Canarialla

Gran Canarian lentoasema sijaitsee saaren pohjoisosassa, noin 20 kilometrin päässä Las Palmasista. Kaikkiin lomakohteisiin pääsee halvalla linja-autolla, jota kannattaa käyttää myös saaren kaupunkien välillä liikkumiseen. Bussilla matkustaminen on suhteellisen nopeaa ja edullista.Lomakohteissa voi useimmiten liikkua jalan tai käyttää taksia, joka on Gran Canarialla kohtuuhintainen matkustustapa. Las Palmasissa toimivat myös paikalliset bussit, joilla voi siirtyä kaupungin sisällä paikasta toiseen. Jos haluat nähdä lomasi aikana eri osia saaresta ja kokea niin rantalomaa, kaupunkilomaa kuin luontoa, vuokra-auto on sinulle ehdottomasti paras liikenneväline. Vuokra-auto kannattaa varata etukäteen verkosta, jolloin hinta on halvempi ja voit olla varma, että saat auton suoraan lentokentältä saapumisesi yhteydessä. Gran Canarialta pääset lautalla helposti myös muille Kanariansaarille, kuten Teneriffalle ja Fuerteventuralle. Matka kestää vain pari tuntia ja hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä sataan euroon riippuen reitistä ja vuodenajasta.

Haluatko varata?

ASUNTOJEMME KESKIARVOSANA ON 9/10! KATSO MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT NIISTÄ:

leila
leila
10 Loistava
huhtikuu 2018
Pleasant Apartment + Terrace

Erittäin hyvä , kaikki tarvittavat huoneistossa. Aurinko paistoi ja terassi iso. Kuvaus vastasi ilmoitusta ja vielä kerran Kiitos!

Soile
Soile
8 Todella hyvä
marraskuu 2017
Uusi kaksio 70 metriä Canterasin rantaan

Asunto vastasi täydellisesti kuvausta ja oli erittäin käytännöllinen ja kovin siisti. Säilytystilaa on runsaasti ja rantaan on lyhyt matka.

Petri
Petri
10 Loistava
marraskuu 2017
Ranta-asunto Las Canterasissa

Suosittelen Las Canterasin ja meren ystäville! Käytännöllinen asunto Las Canterasilla, parveke merelle päin. Kiitokset vuokraisännälle avusta ja hyvistä vinkeistä.

KEIJO
KEIJO
8 Todella hyvä
huhtikuu 2017
2B Amazing Central Apartment

Huoneiston astiat ja liinavaatteet olisi hyvä päivittää ajantasalle. Muuten asunto hyvällä paikalla (kaikki lähellä) Ok.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme