Majoitus kohteessa Funchal

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Funchal

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Funchal

Kauniin Madeiran saaren pääkaupunki Funchal on yksi Euroopan eksoottisimmista lomakohteilla. Kaupungissa on uskomaton määrä historiaa, kulttuuria ja sitä ympäröi mahtipontinen luonto. Funchal sijaitsee ihanasti vuorten ja Atlantin välimeren välissä ja on ainutlaatuinen näky. Täällä on niin paljon värejä jo pelkästään luonnon puolesta, että loma täällä virkistää varmasti. Kaupungissa on kaikenlaista tekemistä jokaiseen makuun. Voit katsella nähtävyyksiä, ihailla puutarhoja, lähteä merelle tai juopua saaren maailmankuulusta viinistä. Mitä ikinä teetään, olemme varmoja, että lomastasi Funchalissa tulee loistava!

Madeiran pääkaupunkiin on jo vuosisatojen ajan tullut turisteja eri puolilta maailmaa ja siihen kaupunki osaa jo varautua. Funchalissa on paljon majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun ja hinnatkin vaihtelevat suuresti. Jos kuitenkin haluat kokea tämän ihastuttavan kaupungin aidoimmillaan, sinun kannattaa harkita yksityisen majoituksen vuokraamista. Meillä Wimdulla on Funchalissa lukuisia majoitusvaihtoehtoja, joista löydät varmasti itsellesi sopivan. Olisitpa lähdössä puhtaalle kaupunkilomalle tai rentouttavalle rantalomalle, meillä on jotain juuri sinulle. Perhematkalle tulleille on tarjolla rantahuviloita ja suuria huoneistoja kun taas pienille seurueille on niin yksiöitä kuin vierashuoneita. Aloita siis aurinkomatkasi suunnittelu jo tänään ja vuokraa majoituksesi Wimdulta.

Historian huminaa

Funchal asutettiin ensimmäisen kerran noin vuonna 1424, kun portugalilainen tutkimusmatkailija João Gonçalves Zarco asettui tänne asumaan perheensä kanssa. Kaupungista tuli nopeasti strategisen sijaintinsa takia tärkeä satama ja kaupungin hedelmällinen maa teki kaupungin ensimmäisten asukkaiden elämästä helppoa. Funchaliin asettui asumaan monet kauppiaat ja merimiehet, joille koti Atlantin valtameren keskellä oli täydellinen. Yksi Funchalin ensimmäisistä asukkaista oli myöhemmin maineikas portugalilainen matkailija Christopher Columbus. Funchalin nosti varakkuuteen 1400 luvun toisella puoliskolla Madeiran saaren etelärannikolla nopeasti kasvanut sokerituotanto, jonka kannalta Funchal oli tärkein kauppakeskus. Vuosisadan lopussa Funchaliin rakennettiin raatihuone, kirkko, tullihuone sekä sairaala ja vuonna 1508 Portugalin kuningas Emanuel I julisti Funchalin kaupungiksi.

Madeiran saari ja varsinkin Funchalin kaupunki olivat hyvin haavoittuvaisia merirosvojen ja kaappareiden hyökkäyksille. Vuonna 1566 ranskalaisten merirosvojen joukko lähti Bordeauxista 1200 miehen voimin seilaamaan Madeiraan päin. Rosvot ryöstivät Porto Santon rannikkokaupungin tyhjäksi ja uutinen kulki nopeasti Madeiran muihin asutuksiin. Monet päättivät varautua hyökkäykseen aseistautumalla, mutta Funchalin pormestari päätti olla ryhtymättä mihinkään toimiin, jotka voisivat vaikuttaa vihamielisiltä. Kun merirosvot saapuivat kaupunkiin he tuhosivat sen lähes täysin ja seuraavana vuonna arkkitehti Mateus Fernandes II lähetettiin kaupunkiin uudistamaan sen puolustusjärjestelmää, mikä antoi kaupungille aivan uuden ilmeen.

Madeiran kuuluisa viinintuotanto alkoi jo ensimmäisten asutusten aikaan portugalilaisen prinssin, Henrik Purjehtian, aloitteesta. Vuonna 1455 venetsialainen merimies kertoi maukkaasta madeiralaisesta viinistä mantereella ja Madeiralta alettiin viedä suuria määriä viiniä janoisille eurooppalaisille. 1500-luvulla elänyt englantilainen näytelmäkirjailija William Shakespear mainitsee maukkaan viinin ainakin kahdesti: Rikhard III:ssa kuningas Edvard IV:n veli valitsee kuoleman hukkumalla madeiratynnyriin ja Henrik IV:ssä Falstaff myy sielunsa paholaiselle madeiralasillista vastaan. Madeiran viinintuotanto tuli vielä tärkeämmäksi kun sokerintuotanto rupesi kukoistamaan uudessa maailmassa Etelä-Amerikassa. Monet kaupalliset viinintuottajat muuttivat Englannista saarelle ja teollisuus kasvoi entisestään. Viini olikin saaren ehdottomasti tärkein tuote kunnes 1800-luvulla saarelle tuli kasvisairauksia, jotka tuhosivat monet viljelykset ja pakottivat monet palaamaan sokerituotannon pariin.

1800-luvun loppupuolella saaren vaarantuneen talouden pelasti saarella alkanut turismi, jonka aloittivat erilaiset merkkihenkilöt Euroopan mantereelta. Funchaliin saapuivat esimerkiksi Itävalta-Unkarin keisarinna Elisabet ja keisari Kaarle I sekä Winston Churchill, joka vietti lomansa kaupungissa maalaten tauluja. Vielä tänä päivänä yksi Funchalin ehdottomasti tärkeimmistä tulonlähteistä ovat saarelle saapuvat turistit.

Tehtävää ja nähtävää

Yksi Funchalin kauneimmista nähtävyyksistä on kasvitieteellinen puutarha, joka on 35 000 neliötä suuri puutarha noin kolme kilometriä kaupungin keskustasta. Täältä on mahtavat näkymät vuorille pohjoiseen ja merelle etelään. Puutarha perustettiin Madeiran saarien kasvien säilyttämiseksi ja monet puutarhassa olevat kasvit ovat olemassa vain Madeiralla ja jotkut ovat jopa hävinneet villistä luonnosta. Kaupunki on kuvankaunis alue, jossa kasvaa 2500 erilaista kasvia ja puutarha on jaettu neljään osaan. Yksi osista on omistettu eksoottisille linnuille ja täällä elää yli kolmesataa eri linturotua.

Kaupungin kaunein osa on varmasti vuorella sijaitseva Monte, jonne pääsee näppärästi gondolilla, joka on nähtävyys jo itsessään. Hissi lähtee Funchalin vanhastakaupungista ja vie yli 800 ihmistä tunnissa kaupungin yli. Montella sinun kannattaa käydä katsomassa trooppiset palatsipuutarhaa, jotka komeilevat yli 550 metriä Funchalin keskustan yläpuolella. Puutarhassa on trooppisten kukkien lisäksi museo, jossa voi nähdä kiinnostavia maalauksia ja veistoksia. Jos et halua ottaa gondolia alas on olemassa myös toinen, hieman vauhdikkaampi vaihtoehto. Ennen vanhaan Montella asuvat rikkaat ajettiin alas rinnettä Toboggan nimisissä hassuissa vaunuissa, joita turistit voivat nykyään käyttää saadakseen ainutlaatuisen kokemuksen. Maksua vastaan sinut työntävät alas kaksi valkopukeista miestä, jotka jarruttavat vaunuja kumisilla kengänpohjillaan.

Kaikkien, jotka matkustavat Funchaliin, on nähtävä kaupungin ihastuttavat markkinat. Täällä on niin paljon kiehtovia värejä ja tuoksuja, että pelkkä kävely markkinoiden läpi on unohtumaton kokemus. Markkinat on jaettu kolmeen osaan: kukkiin, vihanneksiin ja kalaan. Vihannespuolella myydään paljon erilaisia eksoottisia hedelmiä, joita kauppiaat antavat sinun mielellään maistaa. Kalapuolella voit ihmetellä kaikkia Atlantissa asuvia kummallisuuksia, kuten mustahuotrakalaa, joka asuu syvällä meressä ja kuolee kun se nostetaan pinnan lähelle. Kalan valkoinen liha on hyvin herkullista ja sitä tarjoillaan lähes kaikissa kaupungin ravintoloissa paistetun banaanin kanssa nimellä Espada.

Old Blandyn viinikellari on Funchalin sydämessä sijaitseva kaunis rakennus, jossa on viinejä jopa sadan vuoden takaa. Täällä voit osallistua viininmaisteluun, jonka aikana voit jopa kokeilla vuodelta 1908 peräisin olevaa madeiraviiniä. Täällä voi myös saada lisää tietoa saaren viinintuotannon historiasta ja ostaa eri viinejä kotiin tuliaisiksi. Hinnat ovat suhteellisen halpoja ja halvemmat viinipullot voi ostaa noin viiden euron hintaan.

Kun on Funchalissa on tietenkin myös lähdettävä merelle. Kaupungin satamasta järjestetään katamaraaniretkiä, joiden aikana voit nähdä delfiinejä ja valaita. On lähes varmaa, että saat nähdä retken aikana ainakin delfiinejä ja monet yritykset antavat jopa takuun, jonka mukaan saa uuden retken seuraavalle päivälle ellei delfiinit näyttäydy. Retket kestävät kolmisen tuntia ja pysähtyvät Euroopan korkeammalle merikalliolle, Cabo Girãolle, jossa voit uida ja snorklata. Katamaraaneilla voi myös ostaa virvokkeita ja nauttia auringosta.

ielä tänä päivänä yksi Funchalin ehdottomasti tärkeimmistä tulonlähteistä ovat saarelle saapuvat turistit.

Liikkuminen

Funchalin lentokenttä sijaitsee läheisessä Santa Cruzin kaupungissa ja tunnetaan sen jännittävän lyhyestä kiitoradastaan, joka loppuu välimeren ylle kallioon. Lentokentältä Funchalin keskustaan pääsee helposti taksilla tai bussilla. Funchalin keskusta on niin pieni, ettei täällä missään nimessä tarvitse muuta kulkuvälinettä kuin omia jalkojaan. Vain Monten kaupunginosaan on otettava joko edellä mainittu gondoli tai kaupungin oranssi bussi. Jos haluaa lähteä Funchalista tutkimaan muita saaren osia, voit joko ottaa bussin tai vuokrata auton.

Funchal on hyvin erilainen eurooppalainen lomakohde vain lyhyen lentomatkan päässä suomesta. Tämä on kaupunki, joka on ehdottomasti koettava kerran elämässään. Madeiran majesteettinen luonto ja ystävälliset asukkaat varmistavat, että kaupunkilomastasi tulee unohtumaton. Koko Wimdun tiimi toivottaa sinulle hyvää matkaa Funchaliin!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme