Majoitus kohteessa Florida

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Florida

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Florida

Florida, ”The Sunshine State”, on Yhdysvaltojen kaakkoisin osavaltio. Osavaltio on ollut jo sadan vuoden ajan suosittu talvilomakohde maailman varakkaimpien keskuudessa. Myös monet suomalaiset matkustavat tänne talvea pakoon ja suurin osa suomalaisista matkatoimistoista myyvätkin pakettimatkoja alueelle. Florida tunnetaan hiekkarannoistaan, huvipuistoistaan ja shoppailumahdollisuuksistaan, joiden perässä arviolta noin 87 miljoonaa ihmistä matkustaa vuosittain auringon hemmottelemaan osavaltioon. Monet turisteista palaavat vuosi toisensa jälkeen tai asettuvat jopa asumaan alueelle, eivätkä syyttä.

Floridan monipuolinen lomatarjonta ei ole jäänyt suomalaisilta matkatoimistoilta huomaamatta ja useimmat järjestävät lomamatkoja eri puolille osavaltiota. Jos kuitenkin haluat mielummin suunnitella matkasi hieman joustavammin ja kierrellä eri puolilla tätä kiehtovaa aluetta, vuokra-asunnon hankkiminen on hyvä mahdollisuus. Voit valita jokaisesta haluamastasi kohteesta mielen ja budjetin mukaan yöpymisen Wimdun kautta. Miamissa voisit vaikka yöpyä kauniin vaaleansinisessä art deco -rakennuksessa. Fort Lauderdalessa majoitukseksi sopisi kenties rantahuvila? Orlandossa valinnaksi sopisi kaupunkilomalle täydellinen asunto keskustasta ja matkalla Evergladeen voit nukkua vaikka paikallisen vuokraamassa vierashuoneessa. Mitä ikinä tahdotkaan, voit kääntyä puoleemme kun suunnittelet aurinkomatkaasi ja löydät varmasti sopivan, halvan majoituksen.


Ihana ilmasto

Floridan ehdottomasti vahvin vetonaula on sää. Ilmasto on etelässä trooppinen ja muissa osissa vallitsee subtrooppiset oltavat. Kesät ovat kuumia ja kosteita ja talvella lämpötilat vastaavat suomen kesää. Olemattoman talven takia, Florida on hyvin suosittu lomakohde varsinkin talvikuukausina ja paikalliset kutsuvat talvea pakoon tulleita hellästi lumilinnuiksi.

Kesäkuusta syyskuuhun osavaltiossa on usein suhteellisen sateista. Sateen lisäksi Floridassa riehuvat näinä kuukausina myös hurrikaanit. Useimmiten myrskyt ovat menettäneet pahimmat voimansa jo matkalla meren poikki, mutta koska niitä esiintyy lähes päivittäin, turistin kannattaa tähän vuodenaikaan suunnitella varalle myös aktiviteettejä, joita voi harrastaa sisätiloissa. Koska vahvempiakin hurrikaaneja on ollut Floridassa useita, kannattaa pysyä perillä uutisten säävaroituksista.


Welcome to Miami, bienvenido a Miami

Vaikka Floridan osavaltion pääkaupunki on Tallahassee, sen tunnetuin kohde on varmasti Miami. Monet suuntaavat Miamin rantalomailemaan, sillä kaupungin alueella on satoja yksi toistaan kauneimpia hiekkarantoja, joista ehkä tunnetuin on South Beach. Miamin rannoilla voit uida, sukeltaa, snorklata, meloa, purjelautailla ja kalastaa. Miamissa sijaitsee myös Yhdysvaltain ainoa vedenalainen kansallispuisto, Biscayne National Park, jossa voit ihailla koralliriuttoja ja niiden asukkaita lasipohjaisesta veneestä.

Miamin asukkaista lähes 70% puhuu äidinkielenään espanjaa ja ovat alkujaan lähtöisin Latinalaisesta Amerikasta. Miami on siis täydellinen paikka tutustua eteläisen mantereen kulttuuriin, ruokaan ja musiikkiin. Kaupungin alueista Little Havana soveltuu tähän parhaiten. Täällä voit ostaa käsintehtyjä kuubalaisia sikareita, maistaa maukkaita kuubalaisia makuja ja kuunnella karibialaisia rytmejä. Jos satut paikalle oikeaan aikaan, Little Havanan kuukausittainen kulttuuritapahtuma Viernes Culturales, kulttuurin perjantait, on loistava tapa saada kaikki irti Latinalaisen Amerikan värikkäästä elämäntavasta.

Pastellinväriset art deco -rakennukset ovat yksi Miamin tunnusmerkeistä. Miamin historiallisessa kaupunginosassa on maailman eniten 1930-luvun rakennustaidetta, eikä turistin kannata jäädä tästä paitsi. Voit joko osallistua opastetulle kierrokselle tai vuokrata äänioppaan ja tutustua alueeseen omin päin.

Miamissa on monia loistavia museoita, joihin historiasta ja taiteesta kiinnostuneen kannattaa tutustua. Hisory Miami, Jewish Museum of Florida, Miami Art Museum, Frost Art Museum, Museum of Contemporary Art ja monet, monet muut. Taiteilijakaupunginosa Coconut Grovessa voit inspiroitua hieman vaihtoehtoisemmasta, booheemista taiteesta.


Everglade

Aivan Miamin lähellä, Floridan eteläisimmässä osassa levittäytyy Evergladen kansallispuisto, joka on Yhdysvaltain suurin subtrooppinen luonnonpuisto. Evergladen suoalue kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon ja on aikamoinen kokemus pohjoisesta tulleelle vierailijalle. Alueella asuvat monet uhanalaiset eläinlajit, kuten esimerkiksi Amerikan krokotiili ja Floridan pantteri.

Jos rahkeet riittävät krokotiilien lähempään tutustumiseen, voit lähteä ilmatyynyalusajelulle Florida Bayssa. Täällä krokotiilit ja alligaattorit uiskentelevat lämpiminä päivinä ja monet yritykset tarjoavat veneajeluja, joiden aikana näet lähes varmasti nämä mahtavat eläimet luonnollisessa asuinympäristössään. Jos ei pidä ajatusta liian brutaalina, Evergladen ravintoloissa tarjoillaan erikoisuutena takuulla luomua paistettua alligaattoria nälkäisille tutkimusmatkailijoille.

Kansallispuistossa on monia eripituisia vaellusreittejä, joista voi valita mieleisimmän kunnon, käytössä olevan ajan ja kiinnostuksen mukaan. Vaeltaa voi omin päin tai oppaan kanssa, molemmissa tapauksissa on kuitenkin liikuttava hiljaa ja varovasti, sillä suurin osa Evergladessa asuvista eläinlajeista ovat hyvin pelokkaita. Kannattaa ottaa huomioon, että puistossa kannattaa ehdottomasti vierailla kun sää on kuiva. Kosteimpina kuukausina kesäkuusta lokakuuhun, monille puiston alueille ei ole ollenkaan pääsyä, eikä liikkuminen alueella ole kovinkaan nautinnollista.


Huvipuistojen Orlando

Orlandon kaupunki Floridan Orange Countyssa vastaanottaa noin 52 miljoonaa vierailijaa vuosittain, joista monet ovat lapsiperheitä. Niistä suuri osa suuntaa kaupunkiin kokemaan Orlandon monet huvipuistot, kuten Walt Disney Worldin, Universal studioiden puiston, Sea Worldin ja Wet ´N Wildin. Suurin osa näistä huvipuistoista eivät itse asiassa virallisesti sijaitse Orlandon rajojen sisällä, mutta monet turistit asuvat matkansa aikana kaupungissa. Tämä keskittymä huvipuistoja on varmasti maailman laadukkain ja yksinomaan Disney Worldissa saa helposti viikon loman kulumaan.


Amerikan Venetsia

Fort Lauderdale on vielä yksi Floridan suosituimmista lomakohteista, joka on saanut Italiaan viittaavan lempinimensä kaupungin kattavan kanavaverkoston takia. Kaupunki on saanut nimensä, sinne Floridan sodan aikana 1840-luvulla rakennetuista linnoituksista, jotka nimettiin majuri William Lauderdalen mukaan. Kaupunkia paikalle ei kuitenkaan perustettu kuin vasta 50 vuotta sen jälkeen kun linnoitukset hylättiin konfliktin päätyttyä. Fort Lauderdalen rannikkokaupunki on suhteellisen pieni, eikä asukkaita ole kuin 170 000, mutta kaupungissa on turismin takia runsaasti nähtävää ja koettavaa.

Kaupungin päänähtävyys on sen häikäisevän kaunis hiekkaranta. Rantabulevardi Las Olas on täynnä ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Rannalla voi harrastaa kaikenlaisia urheilulajeja kuten snorklausta, veneilyä ja sukellusta. Ostoksilla voi käydä kaupungin monissa ostoskeskuksista, joista tunnetuin ja suurin on Sawgrass Mill, jossa on yli 300 eri liikettä. Alueella nimeltään Fort Lauderdale Swap Shop on suuri kirpputori, jonka yhteydessä toimii maailman suurin drive-in elokuvateatteri. Kanavia pitkin voi lähteä kiertämään järjestetylle retkelle tai vuokraamalla venetaksin.

Yllä olevien kohteiden lisäksi Floridassa on tietenkin satoja muita kaupunkeja, retkikohteita ja rantoja. Florida Keys on yksi maailman kauneimmista ranta-alueista, Blue Springs -puistossa voi ihailla suurenmoisia manaatteja, NASA:n Kennedy Space Centerissä voi tutustua avaruusmatkailun ihmeisiin ja historiallisessa St. Augustinen kaupungissa voi ihmetellä 1500-luvun rakennustaidetta.

Jos haluat päästä pakoon kylmää säätä ja nähdä aidon palan amerikkalaista kulttuuria, Florida on sinulle juuri oikea lomakohde. Aurinkoinen osavaltio tarjoaa sinulle kaikkea mitä voisit ikinä keksiä toivoa lomaltasi: suurkaupunkeja, huvipuistoja, luonnon ihmeitä ja hiekkarantoja. Jos sinulle siis tulee mahdollisuus karata merten yli lumilinnun tavoin, käytä mahdollisuus ja näe eteläisen Yhdysvaltain ehdoton kohokohta Florida.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme