Majoitus kohteessa Filippiinit

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Filippiinit

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Filippiinit

Yli seitsemästä tuhannesta saaresta koostuva Kaakkois-Aasialainen saaristovaltio Filippiinit on yli sadan miljoonan ihmisen koti ja suosittu lomakohde. Filippiinien tuhannet hiekkarannat, trooppinen ilmasto, suuret kaupungit ja kiinnostava kulttuuri houkuttelee vuosi vuodelta enemmän turisteja paikalle kokemaan tämä edelleen suhteellisen kehittymätön saariryhmä. Entinen Espanjalainen siirtomaa on kiehtova sekoitus aasialaista ja eurooppalaista kulttuuria, johon on helppo rakastua. Voit viettää täällä niin rantalomaa kuin kaupunkilomaa ja nähtävää riittää. Lähde siis tutustumaan tähän Aasian uuteen suosikkikohteeseen!

Filippiineillä ollaan jo kauan sitten totuttu turisteihin ja majoitusvaihtoehtoja on monia. Pohjolasta saapuvaa matkailijaa ilahduttaa myös maan alhainen hintataso, joka tarkoittaa, että lähes jokainen voi asua suhteellisen ylellisesti lomansa aikana. Jos kuitenkin haluat kokea hieman rauhallisemman loman erossa muista turisteista, voit harkita yksityisen majoituksen vuokraamista. Varsinkin jos suunnittelet kaupunkilomaa maan kaupungissa Manilassa, meillä Wimdulla on sinulle paljon vaihtoehtoja, joiden avulla voit kokea kaupungin läheltä. Meillä on kuitenkin myös tarjolla paljon kauniita bungaloweja ja vuokramökkejä eri rantakohteissa, joissa voit viettää rauhoittavaa rantalomaa palmujen ja turkoosin meren äärellä. Katso siis tarjouksemme läpi, löydä omat suosikkisi ja suunnittele täydellinen matka Filippiineille.

Historian huminaa

Ensimmäisten asukkaiden uskotaan saapuneen Filippiineille jo 30 000 vuotta sitten, kun Filippiineiltä oli vielä maayhteys Kiinaan ja Malesiaan. Yhteys mantereelle katkesi viimeisimmän jääkauden jälkeen, jolloin ihmiset jatkoivat saarille tulemista meriteitse. Islam rantautui saarille 1300-luvulla Sulusta ja levisi seuraavien parin sadan vuoden aikana suurimmalle osalle saaristoa ja sulttaanit hallitsivat aluetta vuoteen 1565 asti.

Espanjalainen tutkimusmatkailija Fernao de Magalhaes saapui Filippiineille vuonna 1521 ja Espanjalaiset valloittivat saaret vuoteen 1565 mennessä. Saaret saivat nykyisen nimensä Espanjan silloisen kuninkaan Filip I mukaan. Espanjalaiset johtivat siirtomaatansa niin sanotusta Udesta Espanjasta eli tämän päivän Meksikosta. Tämän tuloksena Filippiinit ovat aasialainen maa, jossa on paljon eteläamerikkalaisia vaikutteita. Espanjalaiset toivat Etelä-Amerikasta myös paljon viljelyskasveja saarille, kuten chilin, perunan ja tomaatin. Roomalaiskatolilaiset lähetyssaarnaajat tekivät parhaansa alkuperäiskansan käännyttämiseksi ja Filippiinit onkin nykyään ainoa katolilainen maa Aasiassa Itä-Timorin lisäksi.

Filippiineillä syntyneiden espanjalaisten ja alkuperäiskansojen joukossa alkoi syntyä tyytymättömyyttä ja ajatuksia vallankumouksesta jo 1800-luvun lopulla. Monien epäonnistuneiden kansannousua tavoittelevien liikkeiden jälkeen Andrés Bonifacio perusti viimein vuonna 1982 salaseuran, jonka tavoitteena oli Filippiinien täysi itsenäisyys. Vallankumous syttyi toden teolla vuonna 1986 ja julisti Filippiinien itsenäisen tasavallan 12. kesäkuuta 1898. Valitettavasti Espanja soti samaan aikaan Yhdysvaltain kanssa Kuuban hallinnasta ja Espanja luovutti Pariisin rauhansopimuksessa Filippiinit Yhdysvalloille. Yhdysvallat maksoivat Espanjalle suuren summan saarivaltiosta, eikä ollut missään nimessä valmis hyväksymään Filippiinien itsenäisyyttä.

Filippiiniläiset, jotka olivat jo julistautuneet itsenäiseksi, kävivät sotaa Yhdysvaltoja vastaan. Sotaa käytiin viisitoista vuotta ja Filippiinit kärsivät sen aikana suuria tappioita suurta sotavaltaa vastaan. Lopulta vuonna 1916 Yhdysvallat lupasivat Filippiineille itsehallinnon, joka tosin alkoi vasta vuonna 1934. Ajatuksena oli, että itsehallinnon piti valmistella saaria vuodelle 1944 luvattua itsenäisyyttä varten. Väliin tuli kuitenkin toinen maailmansota.

Toisen maailmansodan aikana Yhdysvaltoja vastaan rajusti sotinut Japani valloitti saaret ja syyllistyi hurjiin sotarikoksiin saarten asukkaita kohtaan. Sodan loppuvaiheessa Yhdysvallat saivat saaret takaisin, mutta antoi niille itsenäisyyden jo vuonna 1946. Itsenäisyyden jälkeen Filippiinien talous kehittyi ja maa vaurastui kunnes johtoon nousi presidentti Ferdinand Marcos. Hänen aikanaan maassa jylläsi vahva korruptio ja häntä vastustaneita ihmisiä vangittiin ja teloitettiin. Vuonna 1986 kansanjoukot pakottivat Marcosin pakenemaan Havaijille ja demokratia maassa alkoi jälleen vahvistua.

Manila

Filippiinien pääkaupunki Manila, jonka metropolialueella asuu yli 20 miljoonaa ihmistä on saastunut ja ruuhkainen kaupunki. Monet Filippiineille saapuvista matkailijoista suuntaavat suoraan rantalomakohteisiin eivätkä näe koskaan pääkaupunkia. Manilalla on kuitenkin turistille paljon annettavaa ja kaupungissa on rikas kulttuuri ja historia. Kaupungin metropolialue koostuu kuudestatoista alueesta, jotka ovat kaikki paitsi yksi omia kyliä. Itse Manilan kaupunki koostuu kahdeksasta naapurustosta, jolla kullakin on oma tunnelmansa ja omat kohokohtansa:

 • Tondo on kaupungin köyhin ja vaarallisin naapurusto, jossa turistin ei kannata liikkua turhaan.
 • Binodo on maailman vanhin chinatown, joka oli olemassa jo ennen Espanjalaisten saapumista saarille ja oli kaupungin talouskeskus. Alue tunnetaan sen herkullisista ruuista, jotka ovat saanet vaikuutteensa pääosin Hongkongista.
 • Santa Cruz, joka sijaitsee aivan chinatownin liepeillä on sekoitus kauppa- ja asuinaluetta. Täältä löydät kaupungin toiseksi vanhimman hautuumaan, kiinalaisen hautumaan, jonne kiinalainen yhteisö hautasi vainaansa espanjalaisten hallintoaikana. Hautuumaalla on monia uskomattomia palatsinomaisia mausoleumeja, joihin on osittain rakennettu jopa porealtaat.
 • San Nicholakseen kannattaa suunnata jos haluaa ostaa halpoja tuotteita ja seikkailla paikallisten keskuudessa.
 • Quiapossa sijaitsee Manilan keskusaukio Plaza Miranda. Quintan markkinoilla myydän kaikkea mitä voi keksiä tarvitsevansa kuten kukkia, yrttijuomia, rakkausliemiä, uskonollista taidetta ja elektroniikkaa.
 • Sampalocia hallitsee Manilan yliopisto, Santo Tomas, joka on Aasian vanhin yliopisto. Japanilaiset muuttivat yliopistorakennuksen suureksi keskitysleiriksi lyhyen valtakautensa aikana. Sampalocista löydät myös Dangwan kukkamarkkinat ja kauniin San Sebastianin kirkon.
 • San Miguel on Fililppiinien presidentin naapurusto, jossa on hänen palatsinsa ja sen yhteydessä museo. Tässä korttelissa on saanut alkunsa myös maailmankuulu San Miguel -olut.
 • Santa Mesan nimi tulee espanjanasta ja tarkoittaa pyhää pöytää. Nykyään alue on kuitenkin työläiskortteli ja kaupungin prostituution keskus.

Turistin kannattaa ehdottomasti käydä myös Manilan vanhassakaupungissa, joka on nimeltään Intramuros. Tämä entinen linnoitettu kaupunki on täynnä nähtävyyksiä. Näe ainakin Santiagon linnoitus, San Augustinin kirkko, Manilan katedraali ja Metropolitaaninen teatteri. Manilan turistikorttelit ovat nimeltään Ermita ja Malate. Näiltä alueilta löydät paljon turistista tehtävää ja nähtävää. Aito Manila löytyy kuitenkin muualta.

Cebu

Cebu on samannimisellä saarella sijaitseva Etelä-Filippiiniläinen kaupunki, jota kutsutaan nimellä "Queen City of the South" ja on yksi maan suosituimmista turistikohteista. Cebu on Filippiinien toiseksi suurin ja maan nopeiten kasvava kaupunki. Suuren, hektisen kaupungin vahvin vetonaula on sen uskomattoman kauniit kultaiset hiekkarannat ja historialliset nähtävyydet.

Cebun tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Santo Niñon basilika, jonka rakensivat paikalle Espanjalaiset jo vuonna 1565. Kirkossa on santo niñon, eli pyhän lapsen patsas, joka on maan vanhin uskonnollinen monumentti. Kirkon yhteydessä on myös kiinnostava museo, joka kertoo patsaan historian. Kaupungin taoistinen temppeli on kaunis nähtävyys josta on mahtavat näkymät kaupungin ylle. Casa Gorordossa voit nähdä minkälaista varakkaan espanjalaisperheen elämä oli siirtomaa-aikana.

Vaikka monet saapuvatkin Cebuun rantalomalle, aivan kaupungin lähellä olevat rannat eivät ole kummoisia. Jos kuitenkin jaksat matkustaa pienen matkan päähän, löydät rantoja, jotka näyttävät aivan samalta kuin postikorteissa. Täällä voit harrastaa paitsi auringonpalvontaa myös laitesukellusta, snorklausta ja paljon muita vesiurheilulajeja. Cebu on kuitenkin mahtava paikka pyöräilylle. Busay -vuori on täydellinen retki urheilulliselle matkailijalle. Vuorelta on uskomattomat näkymät ja löydät huipulta myös mukavia ravintoloita ja kauppoja. Cebussa on muutenkin mitä parhaimmat mahdollisuudet tehdä ostoksia, syödä, juoda ja juhlia.

Muut suosikit

Lomakohteita Filippiineillä on todella paljon, eikä kaikki mahdu millään mukaan lyhyeen oppaaseen. Tässä lista suosituimmista kohteista, joista voit lukea lisää:

 • Banaue, jossa ovat 2000 vuotta vanhat riisiviljelmät on UNESCOn maailmanperintökohde.
 • Batangua on kaksi tuntia Manilasta ja yksi suosituimmista rantakohteissa, jossa on saanut alkunsa maan sukellustraditio.
 • Camarines Surissa on uskomattomat koralliriutat ja hiekkarannat.
 • Coron taas on hylkysukeltajien ikuinen suosikki.
 • Donsol on maailman valashai -pääkaupunki, jossa voit sukeltaa ja nähdä nämä mahtavat eläimet.
 • Tagatay on maan viilein osa, jonne filippiiniläiset saapuvat pakoon pahinta kuumuutta kesäkuukausina.
 • Palawan on toinen rantakohde, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Täällä on vilkas ja monimuotoinen eläinkunta, jota voi turistina ihailla veneretkillä.

Mikä tahansa sitten lomasuunnitelmasi Filippiineillä on, tulet varmasti saamaan monia unohtumattomia kokemuksia. Tämä värikäs ja kulttuuriltaan rikas maa hemmottelee matkailijaa aurinkoisella säällä ja paikallisten uskomattomalla vieraanvaraisuudella. Hyvää matkaa!!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme